Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
21 Haziran 2023 Çarşamba - 15:36

Antalya'ya 2'si elektrikli 62 otobüs alındı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Konyaaltı- Lara- Kundu arası 22 kilometrelik 5. etap raylı sistem projemizi tamamlayarak bakanlığa izin için sunduk. Ayrıca 2'si elektrikli olmak üzere 62 yeni otobüs alarak toplu taşıma sistemimizi güçlendirdik" dedi.

Antalya ya 2 si elektrikli 62 otobüs alındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bir otelde düzenlenen, 'Kent İçi Ulaşım Toplantısı'nda şehir içi ulaşım sistemleri ve sorunların çözümüne yönelik çalışmaları anlattı. Antalya'nın turizm ve tarım kenti olmasının yanında yaşanabilirliği nedeniyle de nüfusunun hızla arttığına dikkati çeken Başkan Böcek, "2 milyon 688 bin 4 yerleşik nüfusa ek olarak yılda 23,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyle 25 milyona ev sahipliği yapıyoruz. Yabancıların vatandaşlık için tercih ettiği bir kent ve yaşanan deprem sonrası bu bölgeden yoğun bir göç alınması trafiği de olumsuz etkilemektedir. Son yıllarda Antalya'daki araç sayısı artış yüzdesi Türkiye ortalamasının üzerindedir" dedi.

'TANKER, TIR'LAR KENT İÇİ YOLLARA GİRİYOR'

Başkan Böcek, 2020 yılı Mart ayında başlayan pandemi nedeniyle toplu taşım araçlarının tercih edilmemeye başlandığını söyledi. 2019 yılına göre günde yaklaşık 58 bin kişinin toplu taşıma sistemini tercih etmediğine değinen Başkan Böcek, kentte Mart 2019'dan bugüne TÜİK verilerine göre araç sayısının 290 bin 747 arttığını söyledi.

Kentte 1 milyon 361 bin 279 kayıtlı araç bulunduğunu anlatan Başkan Böcek, "2019 yılından bu yana şehrimizde nüfus 176 bin 304 kişi artarken araç sayısı 290 bin 747 artmıştır. Her iki kişiye bir araç düşmektedir. Bu rakamlara yabancı araçlar ve deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın araçları dahil değildir. Bunun sonucunda özel araç kullanımı artmış, kentimize gelen yabancı araçlarla da kent içi trafiğine ek bir yük getirmiştir. Ayrıca turizm transfer otobüsleri, tarım ürünü taşıyan ağır tonajlı araçlar, liman havaalanı arası akaryakıt taşıyan tankerler, mermer ve maden taşıyan TIR'lar çevre yolu yerine kent içi yollara girdiğinden trafiği olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.

'TARİHİ YAPI YENİ YOL YAPIMINA OLANAK VERMİYOR'

Yaklaşık 20 yıl önce karayolları tarafından Antalya'da 3 adet çevre yolu yapılmasının planlandığından bahseden Başkan Böcek, şunları söyledi:

"Tamamlanan 15 kilometrelik Batı Çevre Yolu'nun 2 kavşağı hala yapılmamıştır. 37 kilometre olarak projelendirilen Kuzey Çevre Yolu'nun 18 kilometresi yapılmamış. 15 kilometrelik Kuzey- Batı Çevre Yolu'na daha hiç başlanmamıştır. Özellikle ağır tonajlı araçların kent içi trafiğe girmeden çevre yollarını kullanmaları trafiği büyük oranda rahatlatacaktır. Antalya'nın doğal ve tarihi yapısı, kentin merkez bölgelerinde yeni yol yapımına hatta mevcut yolların genişletilmesine olanak vermemektedir. İnsanların kent merkezine gelme ihtiyaçlarını toplu taşıma sistemleriyle çözeceğiz."

'KONYAALTI- LARA- KUNDU RAYLI SİSTEM'

Sorunları raylı sistem ağını genişleterek ve çalışan otobüs sayısını artırarak çözüme kavuşturacaklarını belirten Başkan Böcek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Varsak- Müze arası 18 kilometrelik 3. etap raylı sistemi 2021 yılında tamamlayıp hizmete açtık. Konyaaltı- Varsak arası, 18 kilometrelik 4. etap raylı sistem projesini ve izinleri alarak yapım ihalesi aşamasına getirdik. Son olarak Konyaaltı- Lara- Kundu arası 22 kilometrelik 5. etap raylı sistem projemizi tamamlayarak bakanlığa izin için sunduk. Ayrıca 2'si elektrikli olmak üzere 62 yeni otobüs alarak toplu taşıma sistemimizi güçlendirdik. Otobüslerimiz çevre dostu, konforlu ve engelli uyumludur. 60 otobüsümüzün her biri vade faizleri dahil 4 milyon 380 bin liraya mal oldu. Bugün bu otobüsleri almaya kalksak tanesine peşin 5 milyon 800 bin lira ödememiz gerecek. Yani henüz ödemeye başlamadan toplamda 85 milyon 200 bin lira kar etmiş durumdayız. Ayrıca kent içi trafiği rahatlatmak için 70 kavşakta geometrik düzenlemeler yaptık, 40'ı akıllı, 61'i uzaktan kontrollü olmak üzere 101 kavşağı, kurduğumuz trafik kontrol merkezimiz ile uzaktan izleyip gerekli değişikleri anında gerçekleştirebiliyoruz. Gazi Bulvarı üzerinde trafiğin akması için İller Bankası- Uncalı arasında planlanan 3 adet battı çıktı kavşaklar, karayollarının görevi olması rağmen hala yapılmamıştır. Dumlupınar Bulvarı üzerinde gerekli olan Meltem Köprülü Kavşağı'nı 2020 yılında tamamlayarak hizmete açtık. Konyaaltı Atatürk Bulvarı üzerinde 5 battı çıktı kavşak projesini hazırladık, 4. etap raylı sistem inşaatı ile birlikte yapılacak."

'FALEZ OTEL İLE ANTALYASPOR KAVŞAĞI ARASINDAKİ YOL YERALTINA ALINACAK'

Projelerin tamamlanması sonrası Konyaaltı'ndan Varsak'a uzanan 4. etap raylı sistem hattının 18 kilometre uzunluğunda olduğunu aktaran Başkan Böcek, "Sarısu'dan başlayarak Sakarya bulvarında 3. etap varsak hattıyla birleşecek. Antalyaspor Kavşağı'ndan Zeytinköy Kavşağı'na kadar 5.5 kilometre yeraltından gidecek. 5 tanesi yeraltında olmak üzere toplam 20 durak, 6 adet battı çıktı kavşak, 14 adet yaya üst geçidi bu projemizin içinde bulunuyor. Proje kapsamında Falez Otel- Antalyaspor Kavşağı arasında bulunan yol yeraltına alınacak. Stadyum ile Cam Piramit arasında yayalaştırılmış yeni bir yaşam alanı oluşacaktır."

'OTOBÜSLER ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN OLMALI'

Antalya'da siyah plakalı 303 otobüsle hizmet vereceklerini kaydeden Başkan Böcek, "Ulaşımda 492 esnafımızın otobüsü bulunuyor. 360'ı aktif ve 240'ı çalışıyor. Onlarla da toplantı yapacağım. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımıza kilometre başı 2.5 lira veriyoruz. Ayda 6.5 milyona liraya yakın esnafa destek veriyoruz. Öğrenci ücreti zam yapmadan devam edecek. Esnafın akaryakıt, maaş ödemeleri gibi giderleri var. Tüm illerde ulaşım büyükşehir belediyelerine ait olmalı. Otobüsler Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin olmalı, hizmeti biz vermeliyiz. Otobüs ile 'T plaka' takası son derece yanlış. Bu şekilde uygulama yapılacağı gibi söylentiler benim de kulağıma geliyor. Ağzımdan çıkmayan şey doğru değildir. Ulaşım esnafı dikkatlice çalışacak. Ulaşım esnafımızı da kimse kandırmayacak. Sorun olursa otobüsleri Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak alacağız" dedi.

BAŞKAN BÖCEK DİREKSİYONA GEÇTİ

Toplantının ardından Başkan Böcek, belediye binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilere otobüslerin özelliğini anlattı. Şoförlerle fotoğraf çektiren Başkan Böcek, otobüs sürdü. 

 
CHP'li Köksal: Millete bir acı reçete çıkacak
 
Köklü Demir-Çelik Markası: Metal Art San
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 12 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Böcek TAksiye ZAm 22 Haziran 2023 Perşembe 16:42

Taksi Açılışı Yüzde 40 zamlandı, 1 km ucretı yüzde 30 zamlandı! Halk Vatandaş Taksicilerin oyuncağı haline geldi. Ukome şartsız şekilde onayladı izin verdi. Halkı Düşünen yok mu hiç? Halk Olarak sessiz kalındıkça bu Taksiye zam devam eder.

Yorumu oyla      0      0  
böcek ve kasa 22 Haziran 2023 Perşembe 09:25

Büyükşehir seçim önü kasayı doldurmak için çalışıyor, Yeni C plaka çıkartıyor, kasaya C plaka satıslarından yaklasım olarak 200 mılyon tl gırecek. Otobusler ıcınde bır otobus ıade edecen 2 tane T plaka vercem dıye duyum atıldın onun uzerıne de onlarca otobus el degıstırdı bunu duyan sımsarlar hemen otobus aldı, sonra ortaya cıktı kı oyle bır sey yok bır otobuse bı1 T verılecekmıs denıldı. yenı sehır hastanesıne ve yenı duraklara t yazılacak ve her T ıcın de 1 mılyona yakın para kasaya gırecek, buradan da yaklasık olarak 200 mılyon tl gırecek. her ıkısını de cozerse kasa da 400 mılyon tl olacak. Ama Sinek araçları alan yok, Kiralama yoluna giden bir belediye var, 20 tane pikup alıp bocek aracı yapsa daha mantıklı yararlı ısler yapmıs olacak

Yorumu oyla      0      0  
arif 22 Haziran 2023 Perşembe 03:49

hali hazırda eldeki otobüsler çalışmıyor yeni otobüs alınsa ne olur? duraklarda bekleme süresi 40+ dakikaları buldu. sıkış tepiş taşımacılığa hoşgeldin antalya işte vizyon işte belediye...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da falezlerden düşüp yaralandı
ANTALYA'da serinlemek için oturduğu falezlerden düşüp yaralanan Murat ...
Başkan Esen'in dikkati Antalya'da kaplumbağayı kurtardı
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, bahçelerine kaplumbağa giren Liman ...
Antalya merkezli 10 ilde 'sanal vurgun' operasyonu
ANTALYA'da polis, sanal arkadaşlık sitesi üzerinden kişileri, "Konuştuğunuz ...
 
Antalya'da kazada ölen çocuğun ailesinden, cezaya itiraz
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde geçen yıl trafik kazasında bisikletli Yelkan ...
Rusya'nın koyduğu domates kotasının Antalya'da dolması imkansız
RUSYA'nın yıllık 500 bin ton olarak uygulamaya devam ettiği domates kotası, ...
Muratpaşa’da hazırlıklar tamam
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaklaşan Kurban Bayramı ...
 
Antalya polisi, 2 firariyi yakaladı
KEPEZ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı suçlardan kesinleşmiş hapis ...
Antalya'da sit alanına yapılan kaçak yapılar yıkıldı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde sit alanında hazineye ait araziye yapılan ...
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: Genç fikirleri önemsiyoruz
Kepez Belediyesi’nin, Dokumapark dokunuşuyla ‘Millet Bahçesine’ dönüştüreceği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva