Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
25 Nisan 2023 Salı - 09:38

Antalya’ya genç siyasetçi sözü

“İyi Parti’de siyaset yapan bir genç olarak söz veriyorum; Antalya’da rant, kayırmacılık, menfaat temini gibi uygulamalara göz yummayacak, Antalya’nın tarihine, asaletine yakışan bir siyasi ahlak anlayışı için çaba harcayacağız.”

Antalya’ya genç siyasetçi sözü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Millet İttifakı’nın büyük ortaklarından İyi Parti’nin Antalya İl Başkan Yardımcısı Selçuk Salih Yılmaz, iktidarı ekonomi üzerinden ağır eleştiri yağmuruna tuttu,  “Türkiye, inatla sürdürülen seçim ekonomisi politikalarıyla çıkmaz sokağa girdi” dedi.

Aynı zamanda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi de olan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 19 gün kala  iktidara yüklendi.

“Türkiye, Cumhurbaşkanı ve hükümetinin 2018 yılında uygulamaya başladığı ve inatla sürdürdüğü seçim ekonomisi politikalarıyla yanlış yolda ilerlemiş ve nihayetinde çıkmaz sokağa gelmiş bulunmaktadır” diyen Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:

“ÇALIŞANLAR KİRA DERDİNDE”

“TÜİK’in kimsenin inanmadığı enflasyon oranları, hayat pahalılığı ve yoksulluk krizini gizlemeye yetmemektedir. Hayat pahalılığı çocukların gerekli proteini almasını imkansız hale getirmiş, Türkiye gıda yoksulluğunda tarihinin en kötü dönemlerinden birisine mahkum edilmiştir. Depremzedelerin çadırlarda sefalet çektiği, vatandaşın çocuğuna süt almakta zorlandığı, çalışanların kira derdine düştüğü,  ev ve otomobil almanın büyük lüks haline geldiği bir zamanda TOGG gibi projelerle övünmek ancak Kuzey Kore gibi ülkelerde görülebilecek bir durumdur. Türk Lirası’nın dünyanın en değersiz paralarından birisi haline getirilmesine rağmen ihracatımız artmamakta, dış açığımız büyümekte, Arap ülkelerinden dış politika tavizleriyle alınan dövizlerle gün kurtarılmaktadır.”

Hem ATSO’nun, hem de siyasetin genç yöneticilerinden biri olan Selçuk Salih Yılmaz,  aynı zamanda Mevlana Petrol Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını yapıyor.

Açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP, kalkınmanın birkaç proje değil, demokrasi ve özgürlük olduğunu anlayamamışlar” vurgusu yapan İyi Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Selçuk Salih Yılmaz, şöyle devam etti:

“HUKUKSUZLUĞUN GELDİĞİ NOKTA”

“Hazine garantili kredilerle yapılan köprüleri kalkınma sanmışlar, yıllarca dillerinden düşürmedikleri 2023 hedeflerini konuşamaz hale gelince, 2053, 2071 tarihlerini konuşarak milleti ne olduğu bilinmeyen hayallerle oyalama çabasına girmişlerdir. Esasen ülkemizin içine düştüğü durum sadece ekonomik politikaların yanlışlığından değil, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ilkelerini, devlet geleneklerini ve hukuku hiçe sayan ideolojik anlayıştan, bilimin ve liyakatin reddedilmesinden kaynaklanmıştır. Devlette liyakatsizliğin sonucu, maalesef deprem sonrası gördüğümüz kaos, geç ve eksik müdahale ve on binlerce can kaybıyla görülmüş, siyasi ahlaki zaafiyet sorunu ise tek bir kişinin bile istifa etmemesiyle açığa çıkmıştır. Bu felaket durum, hukuksuzluğun geldiği nokta, ekonominin geldiği nokta, devletin ve milletin kurtarılması ve yeniden ayağa kaldırılmasının bir beka sorunu haline geldiğini tartışılmaz şekilde ortaya koymaktadır.”

14 Mayıs seçiminin, kişiler ve partilerin seçimi değil, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerinin kurduğu çağdaş, milli, laik, hukuk devletinin devam edip etmeyeceğinin seçimi olduğunu kaydeden Yılmaz, partisiyle ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“TÜRKİYE DEMOKRASİYE DÖNECEK”

“İyi Parti, bilime inanan, tecrübeli ve güçlü liderinin bir araya getirdiği liyakatli kadrolarıyla Türkiye’yi demokrasiye döndürecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni kabile devleti olma yolundan Anayasamızda öngörülen milli, laik, hukuk devletine döndürecek ve ekonomiyi duvara çarpmaktan kurtaracak politikaları hazırlamış olarak seçime girmektedir. Türkiye, 15 Mayıstan itibaren adaletli, liyakatli, israf yapmayan, her kuruşun hesabını veren güçlü bir milli koalisyon hükümetiyle bir günde ümit, güven ve milli beraberlik ortamına kavuşacaktır.”

“ÇÖZÜM; KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’DE”

Yılmaz, sorunların çözümü için Kılıçdaroğlu ve Akşener ‘i göstererek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bilgi, devlet tecrübesi, dürüstlük ve uzlaşma anlayışlarıyla öne çıkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ve diğer liderler Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için parlamenter rejime dayalı demokrasi temellerini yeniden atarken, hükümet ortak mutabakat metnimizde yer alan politikaları hızla yürürlüğe koyacaktır. Millet İttifakı Mutabakat Metni, ekonomiyi kısa zamanda güçlendirecek geniş bir ilkeler ve hedefler setini içermektedir.

Mutabakat metninde yer alan bu adımlarla halen piyasada belirsizlik ve endişe kaynağı olan faiz politikası, kredi tahsis ve sınırlama politikası, döviz müdahaleleri son bulacak, Türk Lirası hak ettiği güven ortamına hızla kavuşacaktır. KKM uygulamasına son verilecek, krediye erişim kolay ve adil hale getirilecektir. Kamu bankaları imtiyazlı şirketlerin ve siyasetin arka bahçesi olmayacaktır.  İşsizlik Sigorta Fonu asıl işlevine dönecek, işsize destek olan bir araç olacaktır.  Böylece yatırım ve istihdam ortamı rahatlayacak, güven ortamı enflasyonda düşüşü hızlandıracak, refah küçük bir azınlıkla sınırlı kalmayacak bütün halka yansıyacaktır.

İyi Parti Antalya İl Başkanlığı ve Antalya’nın genç nesli olarak şehrimizde özlediğimiz gelişme için ulusal ve yerel politika ve yatırımların takipçisi olacağız. Antalya’da rant, kayırmacılık, menfaat temini gibi uygulamalara göz yummayacak, Antalya’nın tarihine, asaletine yakışan bir siyasi ahlak anlayışı için çaba harcayacağız.”

 
Motorine indirim geldi
 
Kira anlaşmazlığında yeni dönem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kerem babasına ağlıyor
ANTALYA'da Kerem Bahadır'ın 4 ay önce açtığı şırdan dükkanı yandı. Yangını ...
Liseli dalgıçlar denizde Türk bayrağı açtı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen dalış eğitimini tamamlayan liseli ...
İçinde ziynet eşya unutulan çantayı alan 2 kişi yakalandı
ANTALYA'da içinde 400 bin TL değerinde ziynet eşya unutulan çantayı alarak ...
 
Konyaaltı Sahili'nde bayram sonrası yoğunluk
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde, bayram sonrası güneaşin ...
Antalya'da yavru köpeklere beton atık suyu katliamı
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde bir kamyondan üzerlerine beton atık suyu dökülen ...
Kepez'de 23 Nisan Şenliği
KEPEZ Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ...
 
Başkan Uysal: Değişim dünyanın ruhudur
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kilis’te, Millet İttifakı üyesi ...
Gazipaşa'da başpehlivan İsmail Erkal oldu
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen yağlı güreşlerde ...
Bayram ziyaretinden dönerken kazada hayatını kaybetti
ANTALYA'da iki otomobilin çarpıştığı kazada, ailesiyle birlikte bayram ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva