Korkuteli'nin YeÅŸiloba Mahallesi'nde dünyaya gelen Zeynep Yıldırım, 3 yaşındayken kanser hastası annesini kaybetti. Köyde babası, babaannesi ve halasıyla büyüyen Zeynep, yaşıtları gibi okula gidip, dersinden kalan zamanlarda da tarla ve bahçe iÅŸlerinde ailesine yardım etti. Ailesinin koyunlarını otlatan, ev iÅŸlerinde babaannesine destek olan Zeynep, babası Hamdi Yıldırım'ın merakı nedeniyle sık sık yaÄŸlı güreÅŸ müsabakası izlemeye gitti. GüreÅŸçi olma hevesiyle 3 yıl önce Antalya'da spor lisesine kaydını yaptıran Zeynep, köyünden 90 kilometre uzakta ailesinden ayrı yaÅŸamaya baÅŸladı.
TRAKTÖR TEKERİ VE PLASTİK ŞİŞEYE DOLDURDUÄžU KUMLA ÇALIÅžTI
Antrenörünün yönlendirmesiyle güreÅŸte ulusal müsabakalarda dereceler elde eden Zeynep, okulunun köyüne uzaklığından dolayı ailesinin yanına dönmeye karar verdi. Spor lisesinden Korkuteli'ne naklini yaptırarak hemÅŸire yardımcılığı bölümünde eÄŸitimine devam eden Zeynep, tutkuyla baÄŸlı olduÄŸu güreÅŸe ara vermedi. Köyünde koyun otlatıp, bahçe iÅŸlerinde çalışan, okulundan kalan zamanlarda da bireysel olarak antrenman yapan Zeynep, hafta sonları teknik çalışma için Antalya'da antrenörünün yanına geldi. Antrenörünün haftalık çalışma planını köyünde uygulayan Zeynep, her gün bahçe aralarında, daÄŸda koÅŸtuktan sonra traktör tekeriyle, plastik ÅŸiÅŸelere doldurduÄŸu kumla ağırlık ve kuvvet çalıştı.
'KOYUN OTLATIRKEN GÖKYÜZÜNE BAKARAK HAYAL KURUYORDUM'
Antrenörü İlkay Kaya'nın yönlendirmesiyle plaj güreÅŸi müsabakalarına katılan Zeynep Yıldırım, Türkiye ÅŸampiyonluÄŸunu kazanmasının ardından dünya ÅŸampiyonasına katılmaya hak kazandı. Milli sporcu, Ukrayna'nın Odessa ÅŸehrindeki Plaj GüreÅŸi Dünya Åžampiyonası'nda 60 kilo gençlerde altın madalyanın sahibi oldu. Zeynep kazandığı baÅŸarıyla hem ailesinin, hem de köyünün gururu oldu. BaÅŸarısıyla köydeki çocuklara da örnek olan Zeynep, onlara güreÅŸi öÄŸretip, spor yapmalarını saÄŸlıyor. Köydeki imkansızlıklara raÄŸmen ÅŸampiyonluk madalyası kazanmanın gururunu yaÅŸadığını belirten Zeynep Yıldırım, "Koyun otlatırken gökyüzüne bakardım, yatardım yere otların arasından bulutları izlerdim. Åžampiyonluk hayali kurardım. Antrenmanlarda arkadaÅŸlarım bana 'köylü' lakabı takmıştı. Ben bu lakapla gurur duyuyorum. Köyde antrenman yaparak ÅŸampiyon oldum. Hedefim ikinci kez dünya ÅŸampiyonu olmak ve olimpiyat madalyası kazanmak" dedi.
'KOÅžARKEN KÖPEKLER, HİNDİLER KOVALIYOR'
Babasının güreÅŸe merakından dolayı sık sık yaÄŸlı güreÅŸ müsabakası izlemeye gittiÄŸini anlatan Zeynep, ÅŸunları söyledi: "GüreÅŸçi olmak istiyordum. GüreÅŸçi olmak için köyüme 90 kilometre uzakta Antalya'daki spor lisesinde güreÅŸe baÅŸladım. Aileme yakın olmak için okulumu deÄŸiÅŸtirdim ama güreÅŸi bırakmadım. Antrenörümün verdiÄŸi programa göre köyde koÅŸu yapıyorum, daÄŸa çıkıyorum. KoÅŸarken köpekler, hindiler kovalıyor. Traktör tekeriyle kuvvet, kum doldurduÄŸum plastik ÅŸiÅŸelerle de ağırlık çalışıyorum. Köyde antrenman yaparken plaj güreÅŸi Türkiye ÅŸampiyonasına katıldım. Türkiye ÅŸampiyonluÄŸunu kazanıp, dünya ÅŸampiyonasına katıldım. Dünya ÅŸampiyonu oldum. İmkansızlıklar oldu ama 'Åžanslı olan deÄŸil vazgeçmeyen kazanır' düÅŸüncesiyle her zaman daha fazla çalıştım. Daha çok baÅŸarılı olmak istiyorum."
İŞSİZ BABANIN ŞAMPİYON KIZI
Baba Hamdi Yıldırım ise iÅŸsiz olmasına raÄŸmen kızının güreÅŸte baÅŸarısı için elinden gelen çabayı göstereceÄŸini belirtti. Kızının baÅŸarısıyla gururlandığını anlatan Yıldırım, "Her baba gibi kızımı okutmak için elimden geleni yaptım. GüreÅŸi seviyordu. GüreÅŸçi olması için destek verdim. Kızım dünya ÅŸampiyonu oldu. Bu baÅŸarı ailemi, köyümü gururlandırdı. Kızım köyümüzde çocuklara da örnek oldu. Köyde onu gören çocuklar hem okula gitmeyi hem de spora baÅŸlamaya heveslendi. Kızımın baÅŸarısı için elimden geleni yapacağım" diye konuÅŸtu.








Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)