Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
10 Mart 2022 Perşembe - 20:31

Antalyalı eski solcu, şimdi hayranı olduğu Davutoğlu'nun partisinde...

Bir dönem, kendisini ‘Solcu’ olarak tanımlayan, CHP’den istifa edip AK Parti'ye geçen Kepez Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Eşref Ural, şimdi de, ‘Yeni Enver Paşa’ dediği Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne üye oldu.

Antalyalı eski solcu, şimdi hayranı olduğu Davutoğlu nun partisinde...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gelecek Partisi'ne kaydını yaptıran ve rozetini Davutoğlu’nun taktığı Ural, aynı zamanda Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı koltuğuna da oturdu.

Ural’ın Davutoğlu aşkı, 2010’lu, yani CHP’li olduğu yıllara dayanıyor. Eşref Ural, 2015 yılında Antalya’da bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaparken, Ahmet Davutoğlu’na hayranlığını açık açık yazmış.

İşte, CHP’den Ak Parti’ye, şimdi de Gelecek Partisi’ne savrulan Eşref Ural’ın o yazısı:  

“Ömrünün kahir ekseriyatı “sol’da” geçmiş bir yazarın Ahmet Davutoğlu için bir kaside havalandırması, ilk bakışta “pek tuhaf” görünüyor, kabul ediyorum. Ama söz konusu tuhaflık Ahmet Davutoğlu’nda yahut bendenizde değil, bizatihi “sol’un” ve/veya “sol bakışın” şaşı olmasındadır. Şayet Türk Solu, bilhassa son elli yıllık serüvenini,  “Türkçe konuşan turist” edasıyla tüketmiş olmasaydı, bu toprakların diline, kültürüne, inancına bu denli yabancı ve hatta “hasmane” bir tutum içine girmeseydi, kuşkusuz Davutoğlu’na yazdığım bu kaside hiç de “tuhaf” kaçmayacaktı.  Amma ve lâkin, şu halde, bu yazının muhteviyatını ve esbabını, bu topraklarda “turist gibi” gezip dolaşmış bir solcunun anlamasına ihtimal vermiyorum.

Fuller’den Hoca’yı duymak!

Adını ilk kez nerede, ne zaman duyduğumu hatırlamıyorum, muhtemelen 2000’li yılların başındadır ve Ak Parti Hükümeti’ne danışmanlık yaptığı süreçtedir. Ama beni Ahmet Davutoğlu ismini “özel takibe” almaya iten husus, kendi eserlerinden evvel, G. Fuller’in “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” isimli kitabıdır. Kitapta A. Davutoğlu ismine o denli çok referans yapılıyordu ki, şaşırmamak elde değil. Elbette bir istihbaratçının referansına kulak verecek değildim, hatta daha temkinli olmak durumundaydım ve öyle yaptım. O halde yapmam gereken tek şey vardı, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu nam bu ademoğlunun kim olduğunu birinci elden öğrenmek!

Torosların tepesinden devletin tepesine

Ve birkaç yıl boyunca, yazdığı her yazıyı, her kitabı, söyleşiyi, röportajı, hakkında yazılan olumlu-olumsuz her satırı okumaya ve yorumlamaya çalıştım. Kuşkusuz fikrî dünyası “radikaldi”, Türkiye’nin Anadolu kırsalına hapsedilemeyecek kadar güçlü bir tarihi potansiyeli olduğunu düşünüyordu ve ülkemizin Türkiye’nin bu boğucu maphushaneden çıkması gerektiğini savunuyordu. Kuşkusuz bu radikal ve özgüveni yüksek stratejik duruşu beni etkiliyordu. Ama benim asıl ilgimi çeken Davutoğlu’nun hayat hikayesidir. Biz Yörük çocukları için devletin her hangi bir kurumunda memur olmak; örneğin bir kasaba karakolunda komutan, maliyede şef, hastanede müdür vs. olağanüstü büyük bir olaydır. Oysa Torosların tepesinde küçük kasabada dünyaya gelmiş yoksul bir Yörük çocuğu, değil hastaneye müdür, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ne hariciye nazırı olmuştu. Şaşkınlığımı ve sevincimi tahmin edemezsiniz.  Ve işte, “bir gün Davutoğlu başvekil olursa, onunla siyaset yapmak boynumun borcudur” diye yemin ettiğim sürecin kısa hikayesi budur ve evveliyatı beş-altı yıl önceye gider. 

Yeni Enver Paşa mı?

Sakin, vakur ve kararlı duruşu, zeka fışkıran gözleri, samimi tavırları, azmi, çalışkanlığı, mutevazılığı, milli duruşu ve dava adamı edası, bende hep Enver Paşa’nın 21. yüzyılda tezahur etmiş hali duygusu uyandırıyor. Bu sözlerimle bazı “İttihatçı” arkadaşlarımı öfkelendirdiğimi biliyorum. Yazıyı okur okumaz telefona sarılacaklarından ve “Enver kiiiiim, Davutoğlu kim, nasıl olur da ikisini kıyaslamaya cüret edersin ey gafil”  diye tepki göstereceklerinden eminim. Ama bu hissiyatım yeni değil, gerçekten de Ahmet Davutoğlu’nu hem fiziken, hem de ruhen, Enver Paşa’ya benzetiyorum. Hislerimizi ve düşüncelerimizi özgürce dile getirmeyecek isek, niçin yazı yazıyoruz ki.

Hulâsa, Davutoğlu Ahmet Hoca bu memleketin kırılmış duygularını onarmak ve Anadolu’ya yeniden özgüven kazandırmak için yollara revan olmuş bir zamane dervişidir, dünya malına tamah etmediği ve milli bir dava şuuruyla hareket ettiği aşikardır ve sırf bu nedenlerle, duamız daim, güvenimiz tamdır. Vesselam." 

 

 
Kaçak göçmenlerin imdadına Sahil Güvenlilk yetişti
 
Antalya'daki davette gündem spor ve ekonomiydi...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.Rıza Özçelik 11 Mart 2022 Cuma 14:51

Enver paşa ile hiç bir ilgisi olmayan bir kişidir. Enver paşa ülkesinin geleceği için çok şeyler yapmıştır. Bahsi geçen kişi halkın seçtiği bir kişidir ve parti liderinin söylemsi ile istifa etmiştir, hiç bir şekilde direnmemiştir. Yani emir kuludur. Enver paşa kimsenin emrinde olmayan birkişidir sadece vatanının emrinde olan bir kişidir. Bu kişinin bu yanlışlığı düzelteceğini umuyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet 11 Mart 2022 Cuma 10:49

Kayıtlara bir fırıldak daha geçiniz..

Yorumu oyla      0      0  
taş 11 Mart 2022 Cuma 02:04

Ortada solcuyum diye gezen ne kadar Nato'cu, dolaysıyla ABD'ci olan her meslekten yorumcuları, son Rusya,Ukrayna savaşındaki yorumcuları, veya gazetelerde yazan eski tüfekleri okudukça bunlar nasıl solcu diye düşünmemek elde değil.Her insan istediği gibi düşünebilir,bu düşüncelerini ifade edebilir,ancak en azından hem solcu görünüp hem de ABD yalakalığı yapmamalı,yoksa zaten 1950 yıllardan beri ABD kıç yalayıcılığı oldukça yüksek.Yukarıdaki haberi okuyunca nedense aklıma bunlar geldi,yoksa şahsı tanımam,ama sanki biraz fazla savrulmuş gibi.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan Ferit 10 Mart 2022 Perşembe 21:56

Eskiden bir Fırıldak vardı bence bu eleman onun tahtına aday

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğum gününde protez bacak hediye edildi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 12 yıldır şeker hastası Mustafa Akbaş'ın ...
Sağ bacağı kesilen Mahra'nın durumu ağırlaştı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde köpekten kaçarken yolda kamyonun çarpması ...
Unutulmaz melodiler ve bahar şarkıları...
Asyam Müzik&Organizasyon tarafından düzenlenen ‘Bahar Zamanı Konser’ etkinliği ...
 
Toplu taşıma araçlarına yolcu gibi binen jandarma denetim yaptı
ANTALYA'da toplu ulaşım araçlarına yolcu gibi binen jandarma emniyet kemeri ...
Antalya dünyayı kıskandıran destinasyona sahip
Antalya’nın yeryüzünün cennet şehirlerinden biri olduğunu belirten Kepez ...
Vali Yazıcı, BAE Büyükelçisi Al-Dhaheri'yi ağırladı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi ...
 
Çalıntı hurda demirle yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde jandarma 2 bin 600 lira değerinde çalıntı ...
Kadın ressamlar karmada buluştu
GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi kadın ressamlar, 'Dünya Kadınlar ...
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Antalya’ya geliyor
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın Antalya’ya geliyor.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva