Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
29 Eylül 2016 Perşembe - 17:45

Antalyaspor Başkanı Öztürk'ten 'teknik direktör' sorusuna ilginç yanıt

ANTALYASPOR Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Ligde kötü sonuç alınması halinde teknik direktör Morais ile yolların ayrılmasını düşünür müsünüz?" sorusuna, "Türkiye'de 'Hocamızın arkasındayız' denince, hoca paketlenmiş gitmiş demektir" karşılığını verdi.

Antalyaspor Başkanı Öztürk ten  teknik direktör  sorusuna ilginç yanıt
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri'nde, yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. Kulübün mali yapısı hakkında değerlendirme yapan Öztürk, Antalyaspor'u daha iyi yerlere taşımak için devam edeceklerini söyledi. Geçmiş dönemde alınan kararların çoğunda tek imza bulunduğunu anlatan Öztürk, yönetim olarak gördükleri ve tespit ettiklerini en iyi şekilde açıklayabilmek için toplantı düzenlediklerini dile getirdi. 

Sportif açıdan lige iyi başlangıç yapamadıklarını aktaran Öztürk, "Daha 5 hafta geçti. Biz kesinlikle başarının geleceğini düşünüyoruz. Daha uzun bir dönem var. Bu seneyle ilgili başarı beklentisi fazla olmaması gerektiğini söylemiştik. Mali sorunlar sportif anlamda da geçerli. Oradaki çarpıklıklardan oluşan, bu döneme kadar gelmiş sıkıntılar var. Bunlar bir anda değişmiyor. Teknik kadronun, futbolcunun doğru karar mekanizması ve hiyerarşi bakımından doğru mantığa oturması da zaman alıyor" dedi. 

Öztürk, bir gazetecinin "Ligde kötü sonuç alınması halinde teknik direktör Morais ile yolların ayrılmasını düşünür müsünüz" sorusuna şöyle yanıt verdi: 

"Türkiye'de 'hocamızın arkasındayız' denince, hoca paketlenmiş gitmiş demektir. Hocamızın değerinin farkındayız. Bu süreci hocayla ve bu futbolcularla değiştirebileceğimize inanıyorum. Buradan oyunculara söylüyorum, oyunculara çok büyük emek harcamak düşüyor. Sahada olanlar onlar. Bu iş sahada bitiyor. Doğru yönetim lazım saha içinde ve dışında. Biz yönetim olarak yaptıklarımız ortada, bundan sonrası oyuncular. Herkes maaşını zamanında alıyor. Biz yönetim olarak başarılı portre çiziyoruz, ama sportif başarı gelmesi lazım. Oyuncular da tek tek yüksek performanslarını sergileyecek ve kulübü en üst seviyeye taşıyacağız" diye konuştu.

Asbaşkan Bora Terzioğlu da yönetim kurulu göreve başladığı dönemde özel mali danışmanlık şirketinden ekonomik rapor aldığını söyledi. Mali açıdan kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan sorular hakkında değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Terzioğlu, Antalyaspor A.Ş'nin yeni yönetime devri itibariyle kısa vadeli borcunun 89 milyon 350 bin 390 lira, uzun vadeli borcunun 8 milyon 117 bin lira, 12 milyon lira davalık borç belirlendiğini söyledi. Devir sürecinde 2016-2017 döneminde futbolculara, personelle ilgili ödenmesi gereken borç miktarının da 80 milyon lira olarak belirlendiğini dile getiren Terzioğlu, 2016-2017 dönemi sonuna kulübün 189 milyon lira borcu göründüğünü söyledi. Terzioğlu, rapor doğrultusunda borçlanmanın kısa vadeli olduğu, gelir- gider dengesi gözetilmediği, şirketin kısa vadede finansman açığı verdiğinin ortaya çıktığını belirtti. 

Anonim şirket yöneticisi olarak borçların uzun vadede ödenebilir hale gelmesi için 2 aylık dönemde çaba sarf ettiklerini anlatan Terzioğlu, kulübün sportif faaliyetlere engel olacak geçmiş borcunun kalmadığını söyledi. Terzioğlu, raporda 2016-2017 dönemine ait Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın, Spor Toto gelirinin temlik edilmesi nedeniyle kredi borcunun bulunduğunu anlattı. Yönetime yönelik eleştiriler yapıldığını aktaran Terzioğlu, bu süreçte ekonomik nedenlerle zaman zaman transfer engeli sorunu ile ulusal lisans alma açısından yaşanan sorunların çözüldüğünü belirtti. Terzioğlu, gelecek yıl UEFA lisansı almak için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Çin Bahçesi'nin Expo 2016'ya devir-teslimi yapıldı
 
Alanya'da caz rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor'a 2 dönem transfer yasağı
ANTALYASPOR Başkanı Ali Şafak Öztürk, Oktay Delibalta'nın Mersin İdmanyurdu'ndan ...
Antalyaspor'da Eto'o affedildi
ANTALYASPOR yönetimi, süresiz kadro dışı bırakılan Samuel Eto'o'yu affetti. ...
Dünya Serbest Dalış Şampiyonası Kaş'ta yapılacak
TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 2'nci ...
 
Eski milli haltercinin hedefi 3'üncü kez dünya şampiyonluğu
TÜRK halterinin dünyaya duyurulmasına katkı sağlayan önemli isimlerden ...
Antalyaspor yönetiminde gündem Eto'o
ANTALYASPOR'un yarın yapılacak yönetim kurulunda Samuel Eto'o'nun bazı ...
Türkiye Bisiklet Şampiyonası sona erdi
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın ...
 
5 önemli isme ihraç kararı
Galatasaray'da Hakan Şükür, İsmail Demiriz, Arif Erdem, Şahabettin Harput ...
Antalyasporlu Eto'o altyapıyla antrenmana çıktı
ANTALYASPOR yönetimi tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Samuel Eto'o, ...
Eskrim turnuvası Alanya'da
TÜRKİYE Eskrim Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva