AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
1 Eylül 2023 Cuma - 11:42

Aspendos Festivali 30'uncu yaşını kutluyor

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Aspendos Festivali 30 uncu yaşını kutluyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Festival, zengin programı ve dünyaca ünlü yabancı solistlerin katılımıyla 4-21 Eylül tarihlerinde dünyanın en iyi korunmuş antik tiyatrolarından Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverle buluşacak. 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 2 büyük opera, 2 büyük klasik bale ve bir konser sahnelenecek.

FESTİVAL AÇILIŞI 'AIDA' OPERASI İLE 

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin açılışı, 4 Eylül Pazartesi saat 21.00'de, Ankara ve Antalya devlet opera ve balesi müdürlüklerinin ortak yapımı olan 'Aida' operası ile yapılacak. Giuseppe Verdi'nin Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkını anlatan 3 perdelik 'Aida' operasının rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath yapıyor.

Orkestra ile birlikte sahnede opera ve balenin geniş sanatçı kadrosunun yer aldığı, görkemli dekor ve kostümleri ile seyircinin beğenisini kazanmış olan eser, festivalin yabancı konuk sanatçılarından ünlü İtalyan orkestra şefi Fabrizio Maria Carminati yönetiminde Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Antik Mısır'ın egzotik havasını Aspendos Tiyatrosu'nun büyülü akustiğine taşıyacak eserde Ankara DOB solist sanatçısı soprano Feryal Türkoğlu 'Aida' rolünü, festivalin yabancı konuk solist sanatçılarından tenor Azer Zada 'Radames' rolünü, mezzosoprano Anastasia Boldyreva 'Amneris' rolünü ve bariton Nikoloz Lagvilava 'Amonasro' rolünü seslendirecek. Solistlere Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi koroları eşlik edecek. Eserin müzikleri, dönemin dekor ve kostümleri ile ihtişamlı bir sanat şöleni sunan eserin dekor tasarımı Özgür Usta'ya, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, koreografisi Sergei Terechenko'ya, ışık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ait.

'TOSCA' İLK KEZ ASPENDOS'TA

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sahnelere taşıdığı büyük prodüksiyonlarından 3 perdelik Tosca operası, 8 Eylül Cuma saat 21.00'de sanatseverle buluşacak. Dünya opera repertuvarının en önemli eserlerinden olan eser, Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk opera sanatçısı olan Semiha Berksoy'un 'Tosca' başrolü ile 1941 yılında ülkemizde ilk kez sahnelenen eser 81 yıl sonra Semiha Berksoy anısına kızı Zeliha Berksoy'un rejisörlüğünde özel bir prodüksiyonla oluşturuldu. 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde ilk kez sahnelenecek bu görkemli eserde festivalin yabancı konuk sanatçılarından ünlü İtalyan orkestra şefi Antonino Fogliani yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarına eşlik edecek.

Şef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının da bulunduğu 250 kişilik orkestra, solist, koro ve dansçı kadrosu ile eser; dekor, kostüm, ışık ve tüm ayrıntılarıyla dönemin bütün unsurlarını en yakın biçimiyle sahneye aktarıyor.

Başrollerde 'Floria Tosca'yı festivalin konuk solist sanatçılarından soprano Dinara Aliyeva, 'Mario Cavaradossi'yi dünyaca ünlü tenor Murat Karahan seslendirecek. Eserde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ ve Aydan Çınar, koreografisi Özge Ay ve ışık tasarımı Yakup Çartık imzası taşıyor.

KUĞU GÖLÜ SANATSEVERLE BULUŞACAK

Çaykovski'nin bestelediği Kuğu Gölü Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Şef Sunay Muratov yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde 13 Eylül Çarşamba ve 14 Eylül Perşembe saat 21.00'de seyirci ile buluşacak. Klasik balenin en güzel örneklerinden olan ve gerçek aşkın gücünü anlatan eser ünlü koreograflar Marius Petipa ve Lev Ivanov'un koreografisi üzerine Devlet Opera ve Balesi koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran adımlarıyla 2 perde olarak sahneye taşınıyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin bale topluluğu kadrosu, müziği, hikâyesi, dekor, kostüm ve ışık tasarımlarıyla sahnelenen Kuğu Gölü'nün dekor tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm tasarımı Savaş Camgöz'e, ışık tasarımı Fuat Gök'e ait.

LA BAYADÈRE BALESİ İLK KEZ ASPENDOS'TA

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 17 Eylül Pazar saat 21.00'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği La Bayadère Balesi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda ilk kez seyirci karşısında olacak. Besteci Ludwig Minkus'un müzikleri, Marius Petipa'nın eşsiz koreografisi, gösterişli, törensel, etnik dansları ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin muhteşem bale topluluğu kadrosu ile seyirciyi mistik ve egzotik bir yolculuğa çıkaracak eseri Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu.

Şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek eserin dekor tasarımı Efter Tunç, dekor tasarımı Gülden Sayıl, ışık tasarımı ise Önder Arık imzası taşıyor. Bale repertuvarının en büyük eserlerinden biri sayılan 3 perdelik La Bayadère, aşk ve entrika yüklü büyülü atmosferi ve Hindistan'da geçen konusu ile romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında da bir köprü niteliğinde kabul ediliyor.

FESTİVALİN KAPANIŞI GALA KONSER İLE YAPILACAK

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 21 Eylül Perşembe saat 21.00'de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, 'Gala Konser' ile sona erecek. Sopranolar Gülbin Günay, Nurdan Küçükekmekçi, Perihan Diana Nayır ve Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenorlar Erdem Erdoğan ve Efe Kışlalı ile bas Tuncay Kurtoğlu seçkin opera eserlerinin yanı sıra çok sesli icra edecekleri aryalar, şarkılar, türküler ve napolitenlerden oluşan geniş bir programla seyirci karşısında olacak.

Sanatseverler etkinlik biletlerini, Haşim İşcan Kültür Merkezi, Cumhuriyet Meydanı Turizm Danışma Ofisi, Aspendos Antik Tiyatrosu ve Side Antik Tiyatro Girişi Turizm Danışma Bürosunun yanına kurulan bilet satış gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden temin edebilecek.

DEVLET OPERA VE BALESI GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN DUZENLENEN 30. ULUSLARARASI ASPENDOS OPERA VE BALE FESTIVALI, ASPENDOS ANTIK TIYATROSU'NDA GERCEKLESTIRILECEK. (KUGU GOLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

DEVLET OPERA VE BALESI GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN DUZENLENEN 30. ULUSLARARASI ASPENDOS OPERA VE BALE FESTIVALI, ASPENDOS ANTIK TIYATROSU'NDA GERCEKLESTIRILECEK. (TOSCA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

DEVLET OPERA VE BALESI GENEL MUDURLUGU TARAFINDAN DUZENLENEN 30. ULUSLARARASI ASPENDOS OPERA VE BALE FESTIVALI, ASPENDOS ANTIK TIYATROSU'NDA GERCEKLESTIRILECEK. (AIDA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 

 
Yargıtay üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret
 
16 yaşındaki bisikletliye otomobilin çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Adliyesi'nde adli yıl açılış töreni
ANTALYA Adliyesi'nde 2023-2024 adli yıl açılış töreni düzenlendi.
Antalya'da yavru carettalar araçların altında ezildi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde gün ışığı yerine yoldaki aydınlatmayı takip ...
Antalya'da otomobil kanala düştü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otomobilin sulama kanalına düştüğü kazada, ...
 
Antalya Valisi Hulusi Şahin Korkuteli'de
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, ilçe ziyaretleri kapsamında Korkuteli'ni ziyaret etti.
Alman turist Antalya'da şezlongda ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Alman Werner Petersen (77) tatilini geçirdiği ...
Antalya'da 'Polisim' deyip dolandırıcılık yapan 6 kişi yakalandı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı olayda ...
 
Antalya'da su pompasını kontrol ederken akıma kapıldı
ANTALYA'da ağaçları sulamak için kanal üzerinde bulunan su pompasını kontrol ...
Antalya'da Ay'ın rengi, 1 dakikada griden maviye dönüştü
AY'ın dünyaya en yakın konumda olduğu ve normalden daha parlak gözlendiği ...
Kepez’in Bilim ve Teknoloji Tırı’na TEKNOFEST’te yoğun ilgi
Antalya’dan gençlere bilim aşılamak için yola çıkan Kepez Belediyesi’nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva