Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
6 Kasım 2023 Pazartesi - 14:47

Avukat Epözdemir: Yapılması gereken tek şey mezarın açılması

CEM Garipoğlu tarafından 14 yıl önce öldürülen Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Mehmet Nida Garipoğlu’nun Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına, oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirilmesi için başvuruda bulunmasının ardından açıklama yaptı.

Avukat Epözdemir: Yapılması gereken tek şey mezarın açılması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2009 yılında Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, oğlunun mezarının açılması (fethi kabir) ve DNA eşleştirmesi talebinde bulundu.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATI EPÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Baba Garipoğlu’nun, oğlunun ölüp ölmediğiyle ilgili kafalardaki soru işaretinin giderilmesi amacıyla böyle bir talepte bulunduğunu belirttiği öğrenildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir konuyla ilgili olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Münevver Karabulut’un 14 yıl önce katledildiğini hatırlatan Epözdemir "Aradan geçen yıllardan sonra 10 Ekim 2014'te Cem Garipoğlu'nun Silivri Cezaevi'nde intihar ettiğine dair kamuoyuna bir duyuru yapıldı. 14 yıllık mücadele sonrasında, Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine ilişkin kamuoyuna yansıyan iddia sonrasında 9 yıllık mücadele neticesinde an itibariyle dosyada çok önemli gelişmeler yaşandı. Bize ilk sorulan soru, 'Cem Garipoğlu öldü mü yoksa kaçırıldı mı' şeklinde oluyor ne yazık ki. Kamu vicdanı rahatsız. Kimse adaletin tecelli ettiğini düşünmüyor. İnsanlarda Cem Garipoğlu'nun ölmediği cezaevinden kaçırıldığına dair yaygın bir kanaat ve intiba var" dedi.

"SÜREYYA KARABULUT'UN ZİHNİNDE SORU İŞARETLERİ UYANDI" 

Soruşturma ve yargılama aşamasında yaşananların da böyle bir kanaat ve intibaya neden olduğunu iddia eden Epözdemir, "Örnek vermek gerekirse sözgelimi, biliyorsunuz adli tıpta bir skandal yaşandı. Adli Tıp Kurumuna karşı, Adalet Bakanlığına karşı o tarihte davalar açtık. Sonrasında kollukta yaşanan skandallar, cinayetin en önemli delili, kamera kayıtlarının kırık olması ve bu kırık olan kamera kayıtlarının, aslında kırık olmadığı tespit edilmiş oldu. Biz cinayetten sonra bir bilgisayar mühendisliğiyle oraya gittik ve görüntülerin manuel bir şekilde hard diske atıldığını çok net bir şekilde tespit ettik.Cem Garipoğlu ve babasını almaya giderken bir yol veriyor kolluk. Evde bulunan bir 700 bin Euro var. Bir polis memuru, 'Orta katta' diyor, diğeri, 'En üst katta' diyor, bir tanesi '40 bin Euroydu' diyor. 'Babaya verdik' diyor. Yani para belli değil, miktarı belli değil. Bu da kollukta yaşanan skandaldı.Geldiğimiz nokta itibariyle, kamu vicdanında böyle bir rahatsızlık old. Hele hele cinayetten sonra, özellikle son 2 yılda kanlı kanepe üzerindeki ailenin fotoğrafları, testereyle ilgili verilen fotoğraflar. Kamuoyuna yapılan açıklamalarda ve paylaşımlarda hiçbir nedamet yani bir pişmanlık unsurunun sözkonusu olmaması ve 3 Mart'ta hunharca, vahşice, insanın insan olma vasfına aykırı bir şekilde katledilen, geleceği yarınları umutları elinden alınan Münevver Karabulut'un ölüm yıldönümünde kutlamalar yapılıyor olması neticesinde Süreyya Karabulut'un zihninde soru işaretleri uyandı. Biz de bunu makuliyet çerçevesinde anlayabiliyoruz" diye konuştu.

"MEZARIN AÇILMAMASINA İLİŞKİN MEŞRU GEREKÇE KALMAMIŞTIR"

Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçeyi hatırlatan Avukat Rezan Epözdemir sözlerini, "Geldiğimiz noktada Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cem Garipoğlu'nun babası bugün bir dilekçe verdi. Bu dilekçede onlar da mezarın açılmasını, fethi kabir işleminin yapılmasını, DNA örneklerinin alınmasını, bu konuda kamu vicdanı ve kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması." şeklinde sürdürdü.

CEM GARIPOGLU TARAFINDAN 14 YIL ONCE OLDURULEN MUNEVVER KARABULUT’UN AILESININ AVUKATI REZAN EPOZDEMIR, MEHMET NIDA GARIPOGLU’NUN SILIVRI CUMHURIYET BASSAVCILIGINA, OGLUNUN MEZARININ ACILMASI VE DNA ESLESTIRILMESI ICIN BASVURUDA BULUNMASININ ARDINDAN ACIKLAMA YAPTI. AVUKAT EPOZDEMIR,  "BIZE GORE ARTIK MEZARIN ACILMAMASINA ILISKIN HICBIR MAKUL, MESRU GEREKCE KALMAMISTIR. BURADA YAPILMASI GEREKEN TEK SEY ARTIK BU MEZARIN ACILMASI" DEDI. (FOTOGRAF: MURAT DELIKLLITAS / ISTANBUL DHA ) FOTOGRAFTAKI:AVUKAT REZAN EPOZDEMIR

Murat DELİKLİTAŞ-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA)

 
Antalya'da yeşil ekonomiyi anlatacaklar
 
RTÜK ve yayın derneklerinden ortak 'Gazze' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatura ödemelerini toplayıp ortadan kayboldular
ARNAVUTKÖY’de ödeme yaptıkları fatura ödeme merkezi el değiştiren mahalleli, ...
Oğuzhan Uğur'dan Polat çiftine 'Titan' göndermesi
Babala TV'nin kurucusu, fenomen Oğuzhan Uğur, binlerce kişiyi dolandırdığı ...
Ali Babacan'ın babası hayatını kaybetti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan (85), Ankara'da ...
 
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özbek, son yolculuğuna uğurlandı
SURİYE'de, Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki bir üs bölgesinde meydana ...
'Comanchero' suç örgütü soruşturmasına ilişkin detaylar
ULUSLARARASI suç örgütü "Comanchero" ile ilgili gözaltına alınarak adliyeye ...
Bakan Işıkhan: Her şeye rağmen büyümeye devam ediyoruz
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kolay kolay yıkılmayacak ...
 
Polat çiftinin araçları yediemin otoparkında
DİLAN Polat ve Engin Polat çiftine yapılan operasyon kapsamında el konulan ...
Tartıştığı babasını öldüren şüpheli, tutuklandı
MERSİN'de tartıştığı muhtar babası Mevlüt Sandal'ı (47) öldüren K.S. (17) tutuklandı.
İstanbul'u 9 ayda 13,1 milyon yabancı turist ziyaret etti
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, yılın ilk 9 ayında İstanbul'a gelen yabancı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva