37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
9 Şubat 2022 Çarşamba - 11:28

Aynı mahkemede 6 ay içinde 2 zıt karar

İZMİR'de, eski gelininin evinde hırsızlık yaptığı ileri sürülen Aysen G. (59) ile aralarında yeni gelini Farıda G.'nin (36) de bulunduğu 5 şüpheliyle ilgili, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi, önce yerel mahkemenin hapis cezası kararını onadı.

Aynı mahkemede 6 ay içinde 2 zıt karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 14 Temmuz 2018'de, Konak ilçesi Yeni Mahalle 805'inci Sokak'ta meydana geldi. 12 yıl evli kalan Gökhan G. ile Cansu Y., anlaşmalı boşandıktan sonra bir süre aynı evde yaşadı. Mahkemenin 2 çocuğunun velayetini babaları Gökhan G.'ye vermesiyle Cansu Y., evden taşınma kararı aldı. Cansu Y., taşınmadan bir süre önce Çeşme'ye tatile gitti. Bu sırada, bir arkadaşı mesaj atıp evine birilerinin girdiğini ve eşyalarının götürüldüğünü söyledi. Bunun üzerine Cansu Y., tatilini yarıda kesip döndü. Evde bazı eşyaların olmadığını fark eden Cansu Y., eski kayınvalidesi ve eşiyle yanlarındaki birkaç kişinin eşyalarını çaldığını iddia edip avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın ardından kayınvalide Aysen G., oğlu Gökhan G., kızı Sevgi Ö. (42) ve Gökhan G.'nin yengesi Gülçin G. (33) ile yeni eşi Farıda G. hakkında 'hırsızlık' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından iddianame hazırlandı.

'EŞYALARI BEN ALDIM, KİRAYI DA BEN ÖDÜYORDUM'

İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cansu Y., evdeki bazı beyaz eşyalarla mobilyaların götürüldüğünü, ayrıca 6 bilezik, 3 bin 500 lira nakit ve 1 çeyrek altının alındığını, toplam 35 bin lira zararının olduğunu söyledi. Aysen G. ise evin kira sözleşmesinin kendi üzerine yapıldığını, kira ücretini de kendisinin ödediğini, evin çok kötü koktuğunu ve bu nedenle komşulardan şikayet geldiğini ifade ederek, söz konusu kokuya neden olan bazı kırık ve bozuk eşyaları çöpe attıklarını belirtti. Aysen G., çalındığı iddia edilen eşyaların da kendisinin satın aldığı eşyalar olduğunu anlattı. Gökhan G. ise boşandığı eşi Cansu Y.'nin evi terk ettiğini ve kullanmadığını belirtip, "Ev uzun bir süre boş kaldı. Komşular evde ağır koku var diyerek bizi muhatap alıp şikayetlerini bildirdi. Kira borcu da bize biriktiği için evi tahliye etmek istedik, değerli bir şey de yoktu. Evde sağlam eşya bile kalmamıştı. Gidip evi temizledik" dedi.

Yerel mahkeme, 5 sanık hakkında da 'hırsızlık' suçundan 4 yıl 2 ay, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 10 ay olmak üzere toplamda 5'er yıl hapis cezası verdi.

'EŞYALARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNA DAİR DELİL YOK'

Aysen G. ve avukatının şikayetiyle dosya İstinaf Mahkemesi'ne gönderildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi, 9 Nisan 2021'de yerel mahkemenin kararını onadı. Ancak, sanıkların avukatının İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazıyla İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 21'nci Ceza Dairesi dosyayı yeniden değerlendirdi ve kararı bozarak 14 Ekim 2021'de bu kez sanıkların beraatine hükmetti.

Açıklanan gerekçeli kararda, gerek sanıkların gerekse tanıkların beyanlarından, sanıkların eve girdikleri ve bir kısım eşyaları aldıkları konusunun tartışmasız olduğu, yine sanıkların savunmalarına, Cansu Y.'nin iddialarına, özellikle de tanık D.B.'nin beyanına göre Cansu Y.'nin kişisel eşyalarını alıp evi terk ettiği belirtildi. Ayrıca ev sahibi H.B.'nin kira bedelinin ödenmemesi üzerine ulaştığı Aysen G. ile diğer sanıkların evi temizleyip, kokan eşyaların bazılarını atıp, anahtarı teslim ettikleri vurgulandı. Cansu Y.'nin ise eşyalarının kendisine ait olduğuna ve evde ziynet eşyalarının da bulunduğuna dair bir delil sunamadığına da yer verildi.

'SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK'

Cansu Y.'nin avukatı Efe Alper, karara tepki göstererek, "Aynı ceza dairesi, aynı delil durumu ifadelerle bir karar veriyor ve karşı tarafın itirazı üzerine istinaf savcılığı kararı kaldırınca bu sefer tam tersi bir karar veriyor. Bunu anlamak mümkün değil. Biz karara itirazımızı yaptık ve dosyayı Yargıtay'a gönderdik. Artık son sözü Yargıtay söyleyecek" dedi.

IZMIR'DE, ESKI GELININ EVINDE HIRSIZLIK YAPTIGI ILERI SURULEN KAYINVALIDE ILE ARALARINDA YENI GELININ DE BULUNDUGU 5 SUPHELI ILE ILGILI IZMIR BOLGE ADLIYE MAHKEMESI 21'INCI CEZA DAIRESI ONCE YEREL MAHKEMENIN VERDIGI HAPIS CEZASINI ONADI. ANCAK SUPHELILERIN ITIRAZI YENIDEN DOSYAYI INCELEYEN CEZA DAIRESI BU KEZ ZIT KARAR VEREREK SANIKLARIN BERAATINE KARAR VERDI. GEREKCELI KARARDA, CANSU Y.'NIN (FOTOGRAFTA), ESYALARIN KENDISINE AIT OLDUGUNU VE EVDE ZIYNET ESYALARININ DA BULUNDUGUNA DAIR BIR DELIL SUNAMADIGI BELIRTILDI. (FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'DE, ESKI GELININ EVINDE HIRSIZLIK YAPTIGI ILERI SURULEN KAYINVALIDE ILE ARALARINDA YENI GELININ DE BULUNDUGU 5 SUPHELI ILE ILGILI IZMIR BOLGE ADLIYE MAHKEMESI 21'INCI CEZA DAIRESI ONCE YEREL MAHKEMENIN VERDIGI HAPIS CEZASINI ONADI. ANCAK SUPHELILERIN ITIRAZI YENIDEN DOSYAYI INCELEYEN CEZA DAIRESI BU KEZ ZIT KARAR VEREREK SANIKLARIN BERAATINE KARAR VERDI. KAYINVALIDE AYSEN G. (FOTOGRAFTA).(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'DE, ESKI GELININ EVINDE HIRSIZLIK YAPTIGI ILERI SURULEN KAYINVALIDE ILE ARALARINDA YENI GELININ DE BULUNDUGU 5 SUPHELI ILE ILGILI IZMIR BOLGE ADLIYE MAHKEMESI 21'INCI CEZA DAIRESI ONCE YEREL MAHKEMENIN VERDIGI HAPIS CEZASINI ONADI. ANCAK SUPHELILERIN ITIRAZI YENIDEN DOSYAYI INCELEYEN CEZA DAIRESI BU KEZ ZIT KARAR VEREREK SANIKLARIN BERAATINE KARAR VERDI. GEREKCELI KARARDA, CANSU Y.'NIN ESYALARIN KENDISINE AIT OLDUGUNU VE EVDE ZIYNET ESYALARININ DA BULUNDUGUNA DAIR BIR DELIL SUNAMADIGI BELIRTILDI.CANSU Y.'NIN AVUKATI EFE ALPER (FOTOGRAFTA). (FOTO: IZMIR DHA)

Davut CAN/İZMİR, (DHA)

 
Sosyal medyada 'hakaret' suçu uyarısı
 
Dehşet saçan kocayı bıçaklayan Tolga'ya tahliye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyada 'hakaret' suçu uyarısı
TRABZON'da avukat Melih Saatçı, sosyal medyada hakaret suçu ve cezasının ...
YÖK'ten 'Doktora Öğretiminin İyileştirilmesi Çalıştayı'
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nca (YÖK), doktora öğretiminin iyileştirilmesi amacıyla ...
Arkadaşının kocasını vurdu, 'Bizi yan yana görünce yanlış anladı' dedi
ADANA'da, arkadaşı Yağmur B.'nin (24) eşi Özkan B.'yi (35) çıkan tartışmada ...
 
Okulun bahçe duvarı çöktü
AVCILAR'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan bir binanın temel kazısı ...
Sandras Dağı'nın zirvesinde taş barınak buz tuttu
DENİZLİ ve Muğla sınırlarında, karla kaplı Sandras Dağı'nın zirvesindeki ...
Dünyada 85 milyon insan kent tarımıyla ilgileniyor
Kendine yetebilen kentler için kentsel tarımın önemine dikkat çeken Prof. ...
 
Dron destekli uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı
ANKARA'da, 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
Akılalmaz ihmal; çocuğu kapağı açık bagajda taşıdılar
ESENLER'de 8 yaşlarındaki bir çocuk, kapağı açık bagajda yolculuk yaptı. ...
Taksici ile yolcuları arasındaki "kısa mesafe" tartışması
BAĞCILAR'da taksiye binen iki kadın ile şoför arasındaki tartışmayı kadınlardan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva