Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Aralık 2019 Çarşamba - 13:12

Ayşe'nin avukatı: Bilimsel mütalaa ile sanık çelişti

ANKARA'da, Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın (46) evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ailesinin avukatı Tuğba Gültekin, sanık Tarhan'ın ifadelerinin, avukatları tarafından mahkemeye sunulan bilimsel mütalaa ile çeliştiğine dikkat çekti.

Ayşe nin avukatı: Bilimsel mütalaa ile sanık çelişti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi'ndeki evinde ölü bulundu. Karaman'ın ölümünden sorumlu tutularak tutuklanan Özgür Tarhan, önceki gün Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Tarhan, suçlamaları kabul etmeyerek, Ayşe Karaman'ın ilacı kendisinin kullanması sonucu öldüğünü iddia etti.

Avukatları da sanığın bu iddialarını destekleyen, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir’e hazırlattıkları bilimsel mütalaayı mahkemeye sundu.

Savunma ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık ve Ayşe Karaman’ın cep telefonu ve internet kullanımı ile ilgili ayrıntılı rapor hazırlanmasına, olay yeri ve sanığın gittiğini belirttiği hastanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelenerek varsa çelişkileri belirtir bir rapor hazırlanmasını, kapı ve kilit konusunda alanında uzman bir kişinin de yer alacağı heyetle naip hakim gözetiminde olayın yaşandığı evde keşif yapılmasına hükmetti.

'İLAÇLARDAN HANGİSİNİN ÖLÜME NEDEN OLDUĞU KESİN DEĞİL'

Ayşe Karaman'ın ailesinin avukatı Tuğba Gültekin, Adli Tıp Kurumu'nun, "Ayşe Karaman'ın ölümü anestezi ilaçlarından oldu" dediğini belirterek, "'Propofol' ya da 'fentanil' demiyor. Ayşe'nin kanında 'propofol' ve 'fentanil' dışında başka anestezi ilaçları da var. Bu ilaçlardan hangisinin ölüme neden olduğu kesin değil. Ölümün bu ilaçlardan birinden kaynaklandığı; ancak bu ilaçları kimin verdiği bizim açımızdan açık; ama tespit edilemiyor. Bu nedenle sanığın Karaman'a verdiği ilaçlar arasındaki bağlantı çok önemli. Sanık Tarhan, Ayşe'ye ilaçları başının çok şiddetli ağrıdığını söylediği için verdiğini söylüyor. Bu ilaçlardan biri ağrı kesici diğeri mide bulantısını kesmek için kullanılan ilaç. 2 ampul ağrı kesici 2 ampul de mide ilacı veriyor" dedi.

'BAŞI AĞRIYAN BİRİNE BAŞ AĞRISI YAPAN İLAÇ VERMEZSİNİZ'

Avukat Gültekin, sanığın bu ilaçları damar yolu açarak verdiğini söylediğini belirterek, "Duruşmada eşine ya da bir yakınına damar yolu açarak ilaç verip vermediğini sorduk. 'Hayır' dedi. Yine başı ağrıyan bir insana en büyük yan etkisi baş ağrısı olan bir ilacı iki ampul vermezsiniz. Bu çok çelişkili bir durum. Ayşe’nin kanında ayrıca kırmızı reçete ile satılan 'Fentanil' adlı narkotik içerikli ilaç var. Duruşmada sanığa mide ilacını bunun yan etkisini azaltmak için mi verdiğini sordum. Çünkü bu ilaç mide bulantısı yapıyor. Başı ağrıyan birine iki doz baş ağrısı yapan ilaç vermenin açıklaması, mide bulantısını gidermek için vermektir. Ayşe’nin ölümüne neden olan ilaçlardan biri bu zaten" diye konuştu.

'KULLANACAĞI KİŞİ HASTASI DEĞİLSE KİM? AYŞE KARAMAN' 

Mahkemeye bilimsel mütalaa sunan Prof. Dr. Çağlar Özdemir’in, duruşmada sanıkla çelişir şekilde bilgiler verdiğini söyleyen Avukat Gültekin, "Sanığa 'propofol' etken maddeli ilacın kaç saat içinde bozulacağını sorduk. Sanık '24-48 arasında bozulur' dedi. Adli Tıp Uzmanı ise ampulden çıktıktan sonra birkaç saat içinde bozulduğunu söyledi. Bu bilgi çok önemli. Çünkü sanık verdiği ifadelerde olaydan önce 24 saat neler yaptığını anlattı. İlacın neden şırıngada olduğunu ise acil ameliyatlara gittiği için hazır beklettiğini söyledi. İfadesine göre, 24 saat içinde gerçekleşen acil bir durum olmadığı ortada. Peki neden 6 saatte bozulan bir ilacı enjektöre çekili halde çantasında bulunduruyor? Bu ilacı enjektöre çekmişseniz kullanmanız gerekiyor. Kullanacağı kişi hastası değilse kim? Bu kişi Ayşe Karaman" ifadelerini kullandı.

'Wİ-Fİ VERİLERİNİN HANGİ TELEFONA AİT OLDUĞU BELLİ DEĞİL'

Yine mütalaada Wi-Fi kayıtlarına yer verildiğini anlatan Gültekin, "Olay yerindeki konutun aldığı sinyallere ilişkin birtakım veriler sunuldu. Bu verilerin hangi telefondan alındığı tespit edilmiş değil. Bu verilen Ayşe’nin mi yoksa herhangi birinin telefonundan mı alınmış belli değil. Bu verilerin Ayşe’nin telefonundan alındığını varsaysak bile Wi-Fi silsilesinde kullanılan programlar gece yeniden güncelleniyor. Bu verilerin hangi telefona ait olduğu tespit edilmemiş. Diyorlar ki, 'Ayşe Karaman, Özgür Tarhan evden çıktıktan sonra telefonunu kullanmış'. Bunu neye dayandırıyorlar? Wi-Fi kayıtlarına. Bu kayıtların kesinlikle Ayşe Karaman’a ait olduğu belli değil. Bununla ilgili tam olarak bir inceleme yapılmadan karşı taraf 'Ayşe telefonunu kullanmış' diyor. Bu araştırmaların sonucu gelmeden bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

'O KADAR ALKOL VE İLAÇ ALMIŞ KİŞİ O SAATTE UYUR'

Gültekin, 1,6 promil alkol alan üzerine de 4 doz ilaç enjekte edilmiş bir kişinin birini uğurlamak için 04.00'de kalkmayacağını ve o haldeyken kapıyı kilitlemesinin yaşamın olağan akışına ters olduğunu iddia ederek, "O kadar alkol ve ilaç almış bir kişi o saatte uyur. Sanık, Ayşe’nin telefonunu çoğu zaman sessize aldığını söylemesine rağmen 04.00 ile 05.00 arasında 58 kez arıyor. Sonrasında geliyor ve kapıyı kırdırıyor. Yani siz bu kadar alkol almış, bu kadar ilaç almış, uyku ilacı aldığını tahmin ettiğiniz bir kişiyi niye bu kadar merak ediyorsunuz? Bunların hepsi büyük bir çelişki" dedi.

Gültekin ayrıca, duruşmada tanık olarak dinlenen apartman görevlisinin de sanığın panik halinde ve bir şeylerden korkmuş halde olduğunu söylediğini sözlerine ekledi.

ANKARA'DA OLEN ANESTEZI TEKNIKERI AYSE KARAMAN'IN AILESININ AVUKATI TUGBA GULTEKIN. FOTO-ANKARA-DHA

ANKARA'DA ERKEK ARKADASININ EVINDE OLU BULUNAN AYSE KARAMAN. FOTO-ANKARA-DHA

Özkan ARSLAN- İbrahim KÖRDEMİRCİ/ANKARA, (DHA) 

Etiketler:
 
Kız öğrenci yurdunda ‘kedi kız’ eylemi
 
Su seviyesi düştü, baraj altında kalan yapılar ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kız öğrenci yurdunda ‘kedi kız’ eylemi
SAKARYA’nın Hendek ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci ...
Denize dökülen derede binlerce balık telef oldu
BALIKESİR’in Edremit ilçesine bağlı turistik Güre Mahallesi'nden denize ...
Silivri'de köylülerin su faturası şaşkınlığı
İSTANBUL'da köy hayatı devam eden ancak mahalle statüsünde olan yerleşim ...
 
Firari hükümlü, pazarda satış yaparken yakalandı
ADANA'da 'kasten yaralama' suçundan girdiği cezaevinden bir hafta önce ...
'20 cam şişe getirene bulaşık deterjanı hediye'
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde belediye tarafından 'sıfır atık sıfır kayıp' ...
6 bin göçmen sınır dışı edilecek
KAYIT dışı ve düzensiz 6 bin göçmen sınır dışı edilecek. 12 Temmuz’dan ...
 
50 lirayı, 50 bin liraya satıyor
KAHRAMANMARAŞ'ta esnaf Eshabil Nalbantbaşı, hatalı basımdan dolayı sağ ...
Fabrikanın çatısından düşen işçi, ağır yaralandı
 BURSA’nın İnegöl ilçesinde çalıştığı fabrikanın çatısında olukları kontrol ...
Mersin’de 'Çin ciğeri' operasyonu
MERSİN'de, ithalatı yasak olması nedeni ile 'tavuk kırıntısı' olarak gösterilerek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva