Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
11 Aralık 2020 Cuma - 17:58

Aytemiz Alanyaspor’dan hakem hatalarına sert tepki

Aytemiz Alanyaspor’da futbol şube sorumlusu Metin Fahri Özçelik, son haftalarda yaşadıkları hakem hatalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özçelik, hakem hatalarına sert tepki gösterdi.

Aytemiz Alanyaspor’dan hakem hatalarına sert tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gençlerbirliği karşısında maçın hakemi Fırat Aydınus’un aleyhlerinde birçok hata yaptığını söyleyen Özçelik, “Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadığımız Gençlerbirliği maçında hakem Fırat Aydınus’un aleyhimize verdiği, lehimize veremediği birçok karara rağmen, hakem tartışmalarının ayyuka çıkması nedeniyle ortamın daha fazla gerilmemesi adına yapmayı iptal ettiğimiz açıklama, son oynadığımız Göztepe maçının ardından hakem Ali Şansalan’ın kötü yönetimi nedeniyle bir zaruret haline gelmiştir" dedi.

"BİR ANADOLU TAKIMININ LİDER OLMASI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEMELİ"

Lider olmalarının kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyleyen Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ligde bir Anadolu takımının lider olması kimseyi rahatsız etmemeli diye düşünüyoruz ama son iki haftada hakemlerimizin maçlardaki yönetimi gösteriyor ki bundan rahatsız olanlar var. Ankara’da oynadığımız Gençlerbirliği maçında Fırat Aydınus’un yönetimini MHK açsın ve izlesin. Daha maçın başından itibaren Alanyaspor’u engellemek için hemen girişimlere başlamıştır. Olmayan faulleri çalan, rakibi devam ettiren bir tutum. Karşılaşmanın 22. dakikasında oyuncumuz Davidson’a arkadan yapılan faul pozisyonunun hemen yakınındaki kıdemli hakem Aleks Taşcıoğlu bayrağını kaldırarak veriyor. Fırat Aydınus da yardımcı hakeme uyuyor ve faul veriyor. VAR hakemi 'Bu pozisyon ceza sahası içinde' diyor. Fırat Aydınus VAR’da izliyor. Bu sefer de ‘faul yok’ diyor. Hakem atışı ile maçı başlatıyor. Yardımcı hakem ‘faul var’ diyor, kendisi de düdüğü ile bunu destekliyor. Olay ceza sahası içerisinde olunca kararından dönüyor ve 'Hayır faul yok' diyor. Bir kişi çıksın burada hakemin iyi niyetinden bahsetsin."

"POZİSYONLARI GEÇİŞTİRDİLER"

Özellikle son iki maçta yaşanan hakem hatalarına değinen Özçelik, şunları söyledi:

"Sonra ceza sahası içerisinde iki kez gözünün önünde elle oynama oluyor. Her ikisinde de oyunu devam ettiriyor. VAR hakemi ‘Hocam elle oynama var’ diyor. Ancak o zaman izleyip penaltıları veriyor. Penaltı pozisyonunun birinde rakibin defans oyuncusu oyuncumuz Bakasetas’ın dudağına vurup kanatıyor, yetmiyor boynuna tokat atıyor. Kanı gördüğü halde VAR’a dahi gitmiyor veya VAR hakemi çağırmıyor. Rakip savunma oyuncusu kırmızı kart görmesi gerekirken iki oyuncuya da sarı kart gösterilerek pozisyon geçiştiriliyor."

"4. HAKEM ABDULLAH BUĞRA TAŞKINSOY GENÇLERBİRLİĞİ HOCASININ MAÇ BOYUNCA KULÜBEMİZE SÖYLEDİĞİ ARGO KELİMELERİN HİÇBİRİNİ DUYMADI MI?"

Teknik direktör Çağdaş Atan’ın Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı karta da değinen Özçelik, “Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan maç boyunca hakem kararlarını eleştiriyor. Kulübümüze, hocamıza argo kelimelerle sataşıyor. Maçın 4. hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy, bunları maç boyunca es geçiyor. Kaçan penaltının ardından alakasız bir pozisyon için 'Çağdaş bu da penaltı hadi bağırsanıza' diye yine sataşıyor. Hocamızın söylediği ancak sarı kart gösterilebilecek, içinde küfür olamayan bir kelime nedeniyle oyundan atılıyor. Peki 4. hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Gençlerbirliği hocasının maç boyunca kulübemize söylediği argo kelimelerin hiçbirini duymadı mı? Bizim hocamız ağır tahrik altında atılırken, rakip hocası bir sarı kart bile maç boyunca hak etmedi mi? Bu mu adalet" dedi.

"GÖZTEPE MAÇININ VAR HAKEMİ BEŞİKTAŞ MAÇINI YÖNETECEK"

Çarşamba günü oynanan Göztepe maçındaki hakem hataları hakkında da konuşan Özçelik, şunları söyledi:

"Son oynadığımız Göztepe maçında da ne hikmetse yine maçın hakemi Ali Şansalan tüm takdir haklarını ve tartışmalı pozisyonlardaki son kararlarını ev sahibi takımdan yana kullandı. Maçın 63. dakikasında Salih’e arkadan yapılan ve net bir penaltı olan pozisyonda anlaşılamayan bir şekilde penaltıyı vermedi. 74. dakikada rakip oyuncu elle oynuyor, hakem Ali Şansalan ‘itme var’ deyip, aleyhimize faul veriyor. VAR hakemi ‘yanlışın var’ diyor, 6 dakika pozisyon inceleniyor, sonra ‘Hayır faul yok, defans oyuncusu elle oynamış. Penaltı var ama öncesinde Babacar’ın omuzu 10 cm ilerde, bu pozisyon ofsayt’ deniliyor. Bu pozisyonda, her ikisinin de önünde olmasına rağmen yardımcı hakem ofsaytı, orta hakem elle oynamayı ve penaltıyı tespit edemiyor. VAR incelemesi ve oyuncu değişikliklerinin olduğu süreçte 6 dakika oyun duruyor ve sadece 8 dakika uzatma verilerek maç bitiriliyor. VAR’ın futbol içine girmesiyle hataların en aza inmesinin istendiği futbolda hakemlerin VAR’ın sağlamaya çalıştığı ve büyük katkı sunmaya başladığı süreçte, bu sefer de orta hakemlerin VAR’ın doğru kararlarına farklı şekilde müdahale etmeye başlaması son derece düşündürücüdür. Hafta içi sadece 2 erteleme maçı olmasına rağmen onlarca hakem arasından Pazar günü Beşiktaş maçımızı yönetecek Atilla Karaoğlan’ın Göztepe maçında VAR hakemi olarak atanmasına da bir anlam veremedik. İnşallah bu tür yönetimler, keyfi kararlar son bulur. Hakemler renk ve camia ayırmadan her takıma eşit davranır. Korkusuzca İstanbul, Anadolu takımı ayrımı yapmadan maçlar yönetirler. Yüreği ve aklı buna yetmeyen hakemler ve hakem yöneticileri bir an önce hakem camiasından temizlenir."

Burcu MUTLU / ALANYA,(DHA)

 
Güney Kıbrıs’ta protestocular televizyon kanalını bastı
 
Büyükşehirde vekalet dönemi devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor taktik çalıştı
FRAPORT TAV Antalyaspor pazartesi günü galibiyet hedefiyle deplasmanda ...
Milli sporcu, dalgalar arasında antrenman yaptı
ERZURUM'da 12 yıl önce lastik ayakkabılarıyla katıldığı atletizm yarışında ...
Antalyaspor yüzme takımından 4 Türkiye rekoru
ANTALYASPOR yüzme takımı, Antalya'da düzenlenen 10 yaş üstü ön eleme yüzme ...
 
Antalyaspor'da 9 eksik
FRAPORT TAV Antalyaspor'un pazartesi günü galibiyet hedefiyle deplasmanda ...
Alanyaspor-Beşiktaş maçının hakemi Atilla Karaoğlan
Süper Lig'in 12'nci haftasında zirveyi yakından ilgilendiren Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş ...
Antalyaspor ve Yanal'dan Webo'ya destek
FRAPORT TAV Antalyaspor Kulübü ve teknik direktör Ersun Yanal, sosyal ...
 
Antalyaspor, Sivas deplasmanına odaklandı
FRAPORT TAV Antalyaspor pazartesi günü deplasmanda Demir Grup Sivasspor ...
Milli tekvandocu Gamze Özdemir, hayatını kaybetti
MİLLİ tekvandocu Gamze Özdemir (21), kelebek hastalığı (lupus) nedeniyle yaşamını yitirdi.
Mesut Özil'e en ciddi teklif DC United'tan
İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'de son sezonunu geçiren yıldız futbolcu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva