Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
24 Şubat 2013 Pazar - 10:52

BAKA'da ihale şoku

BAKA, ihaleye fesat karıştırıldığı şokuyla sarsıldı.

BAKA da ihale şoku
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KOSGEB'in girişimci eğitimcilerini üstlenen BAKA, ihaleyle 10 paket halinde verilecek eğitimleri şikayet üzerine iptal etti. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü'nün, girişimci eğitimlerini üstlenen BAKA, Gamze Özdamar isimli eğitmene 10 ayrı paket halindeki eğitimleri 35 bin lira karşılığında ihale etti. Eğitimler sonunda KOSGEB'den projelerine destek alma fırsatı doğacak katılımcıların ilk eğitimi 18 Şubat Pazartesi günü başladı. Ancak şikayet maili üzerine BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün'ün katılımlarıyla başlaması öngörülen program iptal edildi.

 

İHALEYE FESAT İDDİASI

BAKA Genel Sekreterliği'ne gönderilen şikayet mailinde, KOSGEB girişimci eğitimlerini verecek Gamze Özdamar'ın , KOSGEB Antalya Merkez Müdürü Kazım Akgün tarafından BAKA'ya tanıştırılması ve her ikisinin de İzmirli olması, ayrıca KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün önünde Kazım Akgün'ün bu konuyu kabul etmesi ve bizzat İzmir'den kendisini getirmesi, KOSGEB'in hizmet aracıyla Gamze Özdamar'ı AÜ Antalya Teknokenti'ndeki BAKA ofisine defalarca getirip-götürmesi yönünde iddialar içeriyordu. Bu konu hakkında bilgi istenmesi ve 'Antalya'da eğitim verebilecek kimse kalmadı mı ki İzmir'den eğitimci getirilmesi ihtiyacı doğdu' sorusunun yönetildiği mail üzerine BAKA yönetimi ihaleyi iptal etti.

 

BAKA İHALEDEN VAZGEÇTİ

BAKA, kendisi yaptığı ihaleye ilişkin çeşitli iddiaları içeren maile ise şu yanıtı verdi: "Pazartesi günü Antalya'da başlayacak olan ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Gamze Özdamar tarafından verilecektir. Pazartesi günü başlayacak olan eğitim katılımcılara ilan edildiğinden ve yeni eğitimci tespiti için yeterli zaman olmadığı için herhangi bir değişiklik yapma durumumuz söz konusu değildir. Ancak yıl içerisinde tekrar edilmesi planlanan diğer girişimcilik eğitimleri için farklı bir eğitimci araştırması yapılacaktır."

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 

 
DHA ve GÜNHABER'in acı günü
 
Esnaf modeli hazır
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baka A 26 Şubat 2013 Salı 18:38

gamze hanım için demek isterim ki; Kosgeb ve bakanın ortaklaşa düzenledikleri iş için ihaleye ve Baka görüşmelerine bizzat Kazım Akgün ve KOSGEB in RESMİ aracı ile gitmek sizce nasıl bir dürüstlük veya ihale kurallarına uygun herşeyi yapıldı demek doğrumu? 70 firmanın olduğu bir yerde kimin kim olduğu bilinmezken gidip gelmeler ve KAZIM AKGÜN tarafından iş görüşmelerine eşlik edilmesi biraz düşündürücü. Eğitimler başlayınca kimin kim olduğu anlaşılınca yapılan yorum için şöyle söylemek gerekir. Zaten kim alacaktı ihaleyi deniliiyorsa bu işin içinde bir şey olduğunu düşünmemek elde değil demek isterim. Ayrıca dolandırıcı demekle birilerini suçlamaktasınız. Bence neye dayanarak bunu söylüyorsunuz açıklayında bilelim. On gündür ailenizden uzaktasınız ama güzel bir iş iyi kazancı var hele işin toplam bedelini açıklarsak çok iyi bir para edeceğini düşünüyorum. bu arada ihaleye katılan diğer firmalar nerede diye sormadan edemeyeceğim. Katılanlardan ses çıkmıyor acaba hayali birileri mi var.. saygılar.

Yorumu oyla      8      16  
GAMZE ÖZDAMAR 25 Şubat 2013 Pazartesi 20:46

Bu hususla ilgili belirtilmesi gereken bir konu daha olduğunu düşünüyorum geçen yıl eğitim veren Antalya'lı bir eğitmene her 60 saatlik eğitim başına 3000-TL + KDV ücret ödenmiştir.Toplam 600 saatlik eğitime 30.000 TL+ KDV ödenmiş iken bu sene 700 saatlik eğitime 35.000-TL + KDV ödenecekti.Bu ücret karşılığı yapılan eğitimler aradan geçen zaman göze alındığında ve eğitim saatinin toplamda 700 saate çıkarıldığı da dikkate alınır ise bence 10 paket eğitim ücretinin 35.000 TL+KDV olması toplamda 90 gün eğitim ücreti olarak verilmesi ve bu ücretin vergisi otel masrafı yol masrafları yemek masrafları da göz önüne alındığında düşük fiyatlarla yapılmış olduğu açıkça ortadır.Devlete faydalı bir kadın girişimci olarak attığım adımlara taş koymaya çalışan kişilere duyurulur sizi rahatsız eden Devletin halkı ve bölgeyi kalkındırma adına yapmış olduğu bu projeye benim de bir yardımım dokunsun demem ve el atmam ACABA SUÇ MU? Bir takım çıkarları olan kişiler olduğu açıkça ortada.Ayrıca Kurs verdiğim 30 girişimcinin eğitim hakkında değerlendirmeleri şahsen beni her türlü olumsuzluğa rağmen çok mutlu etti.Hepsine başarılar dilerim ...

Yorumu oyla      14      8  
Muammer ŞAHİNKAYA 25 Şubat 2013 Pazartesi 18:21

Ben,KOSGEP-BAKA işbirliğiyle gerçekleştirilen 18-26 şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Girişimcilik sertifikası eğitimini hak edip bu eğitime katılan bir girişimci adayıyım.Bu haberi üzülerek okuyorum.Üzülmemin sebebi biz girişimci adaylarının motive edilmesi gerekirken bu şekilde taşlar konması,bizim motivasyonumuzu etkilemiştir.Şunu da belirtmek istiyorum, BAKA bize sahip çıkmamıştır en basitinden suyumuzu,kahvemizi bile kendi evimizden getirdik.Eğer haberde belirtildiği gibi ihalede usulsüzlük varsa bunun ispatı gerekir..

Yorumu oyla      13      8  
GAMZE ÖZDAMAR 25 Şubat 2013 Pazartesi 13:46

Ben İzmir'de İşletme sahibi ve Kobilere hizmet veren bir eğitimciyim,danışmanım ,girişimci bir bayanım .Bu hizmete kendim talip çıktım.Ve kurumu aradım kendimi tanıttım onlarda bu görev için uygun olduğumu belirterek KOSGEB 'e evraklarımın aslını ve referanslarımı bildirmem gerektiğini söyledi.Bunun üzerine ANTALYA KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜNE giderek evraklarımı teslim ettim. KOSGEB Müdürü KAZIM AKGÜN 'Ü İZMİR TOSYÖV Vakfı yönetim kurulunda birlikte görev yaptığımız sırada tanıdım bundan 3-4 yıl önce ayrıca kendisi İzmir 'de görev yaptığı süre içinde ne kendi işletmeme nede hizmet verdiğim kobiler için KOSGEB ile hiç bir iş ilişkim bulunmamıştır ve ondan bir yardım almamışımdır. KOSGEB eğitimci ihalelerine de katılmamışımdır. Bir takım kendini basına yansıtmak isteyen kişiler olabilir İki kurumu birbirine düşürmek isteyenler olabilir ,reklam yapmak isteyen kişiler olabilir ayrıca ihalenin kamu ihale kanuna göre iptal nedenlerinin bulunması ve ispatlanması şarttır.Ayrıca bu iftiraları atan Dolandırıcı adamın foyaları çok yakında ortaya çıkacaktır.Devlet Haklının yanındadır.Her türlü ispatlarım da mevcuttur.Devlet devleti dolandıranlardan yana çıkmaz birilerinin açığı var ise mutlaka ortaya çıkar ve Bu iki kurum aklanır.Ancak kurumlardan biri korkup kaçıyorsa söylenenleri kabullenmiştir demektir.Bu sosyal projeye zaman vakit para harcadım karşılığı bu olmamasına rağmen İnsanlara topluma fayda sağlamak için 10 gündür evimden ailemden uzağım Bırakın işimize bakalım artık. yolumuzdan çekilin HAK VAR ,ADALET VAR ,HALK VAR ,FAYDALI İNSANLAR VAR TEŞEKKÜRLER

Yorumu oyla      32      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHA ve GÜNHABER'in acı günü
DOĞAN Haber Ajansı Antalya Bürosu muhabirlerinden Süleyman Ekin'in 82 ...
Kılıçdaroğlu Akaydın'a oy istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’dan ayrılmadan önce Erzincan ...
Otel personelini taşıyan minibüs kaza yaptı; 15 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Ali Ayaz'ın kullandığı midibüs ile Başar ...
 
Kılıçdaroğlu açılış yapıp Antalya'dan ayrıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 gün süren ve Antalya'nın 8 ilçesini ...
Türk peyniri ile şarabının uyumu araştırıldı
ANTALYA'da dünya ve Türkiye'den ünlü şarap tadımcılarının katılımıyla ...
Kalıntı sorununa eğitimli çözüm
GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarı ...
 
Beyin kanaması geçiren anne üçüzlerini evinde kucakladı
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde 4,5 ay önce üçüz bebeklerini dünyaya ...
Ölüm kestanesi Antalya'ya ulaştı
HİNT Okyanusu ve Kızıldeniz'de görülen zehirli deniz kestanesi 'Diadema ...
Benzerliğin böylesi
ANTALYA'da mankenlik yapan 16 yaşındaki manken Afra Saraçoğlu, dünyaca ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva