Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
23 Mart 2012 Cuma - 15:43

‘Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz’

Şırnak'ta teröristlerle girdikleri çatışmada 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen 46 yaşındaki Başpolis Kadir Can, Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Ayşe Can'ın "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim", kızı Gökçe'nin "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz" sözleri yürek burktu.

‘Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dün gece Antalya'ya getirilen şehit başpolisin cenazesi, sabah saatlerinde ailesinin oturduğu Kepez İlçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada yüzlerce vatandaş ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, şehit Kadir Can için dualar okudu.
Kızı 17 yaşındaki Gökçe ile oğlu 12 yaşındaki Ömer'e sürekli başlarını dik tutmalarını söyleyen şehit eşi Ayşe Can, eşinin cenazesini taşıyan cenaze aracının üzerindeki Türk Bayrağı'nı öperek, "Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim" dedi. Hem kızı, hem oğlu, hem de eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk Bayrağı astı.
Kızı Gökçe babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, "Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz. Sen üşümüyorsun ama biz sensiz çok üşüyoruz" dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmazken, meslektaşları çocukların berelerini düzeltip yanlarında durdu. Şehit eşi Ayşe Can bağırarak ağlayanları susturarak, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Başınızı asla önünüze eğmeyin. Düşmanı sevindirmeyin" dedi. Ayşe Can, kendisine taziyede bulunanlara "Aslanlar gibi yaşadı, aslanlar gibi şehit düştü. O ölmedi ki, şehit düştü" dedi.
Şehit başpolisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, evinin önünde okunan duaların ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Muratpaşa Camii'ne götürüldü.
ANTALYA'NIN EN BÜYÜK CAMİSİ DOLDU TAŞTI
Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Başpolis Kadir Can için Antalya'daki Muratpaşa Camii'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Antalya'nın en büyük camisinin avlusu, şehidin cenaze namazı için doldu, taştı. Cenaze töreninde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çelenk gönderdiği cenaze törenine, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, şehit polis Can'ın mesai arkadaşları, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit polisin cenazesi saat 11.00 sıralarında cami avlusuna getirildi. Şehit polis Can'ı cami avlusunda Antalya'da birlikte görev yaptığı Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis arkadaşları selamlayarak karşıladı. Şehit polisin mesai arkadaşları sırayla arkadaşlarının tabutu başında saygı nöbeti tuttu.
Şehit başpolis Kadir Can'ın ev kadını olan eşi Ayşe, kızı Gökçe ve oğlu Ömer babalarının cenaze namazının kılındığı camiye birlikte geldi. Şehit başpolis Can'ın çocukları cenaze törenine boyunlarında Türk Bayrağı ve başlarında Özel Harekat polislerinin yeşil bereleriyle katıldı. Gökçe Can ayakta durmakta zorlanırken, Ömer annesi Ayşe Can'ın yanından hiç ayrılmadı.
ACIMIZ BÜYÜK AMA ONURLUYUZ
Ağlamayacağına söz veren, yanında ağlayanları teselliye çalışan şehit eşi Ayşe Can, "Acımız büyük ama onurluyuz" dedi. Ayşe Can, taziye için cami avlusunda yanına gelenlere "Kokladım. Mis gibi melekler gibi kokuyordu. O ölmedi şehit oldu" dedi. Yanında oturan oğlunun elinin tutarak, çocuklarını da babaları gibi yetiştireceğini söyleyen Ayşe Can, "Yakışıklıydı. Bayrağı açtılar gördüm. Daha da yakışıklı görünüyordu" diyerek, eşiyle son karşılaştığı anı yakınlarına anlattı.
PKK'YA LANET
Muratpaşa Camii avlusunun dolup taştığı cenaze töreninde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehit başpolis Kadir Can'ın cenazesi omuzlara alındı. İzdihamdan tören mangası şehit polisin cenazesini alamadı. Şehit polisin tabutuna vatandaşlar ve Özel Harekat polisleri omuz verdi. Kadir Can'ın cenazesi tekbir sesleri ve terör örgütü PKK'ya lanet sloganları arasında defnedilmek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı Polis Şehitliği'ne götürülmek üzere tören arabasına bindirildi.
ŞIRNAK GÖREVİ, HAZİRANDA SONA ERECEKTİ
1991 yılında mesleğe başlayan başpolis Kadir Can, Iğdır, Edirne, Adıyaman'da çalıştı. 2002 ve 2010 yılları arasında Antalya'da görev yapan Kadir Can, iki yıl önce yapılan sınavla başpolis rütbesini taktı ve aynı yıl temmuz ayında Şırnak'a tayin oldu. Can, 'şark görevi' Şırnak'a ailesini götürmedi. Eşi Ayşe Can ve çocukları Gökçe ve Ömer, şehit başpolisin kayınpederi Selahattin Şahin'le Antalya'da kaldı. Kadir Can'ın Şırnak'taki görevi, Haziran ayında sona erecekti.
ŞEHİT BAŞPOLİS TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Başpolis Kadir Can'ın cenazesi, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere cenaze aracıyla Uncalı Kent Mezarlığı Polis Şehitliği'ne getirildi. Can'ın tabutunu, şehitliğe kadar Özel Harekat polisleri taşıdı. Şehitlikteki törende Özel Harekat polisleri, 3 el saygı atışında bulundu. Şehit Kadir Can'ın cenazesi dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

 
31 yaşındaki koca bebek
 
Deniz Baykal; Minareyi çalan kılıfını hazırlamış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlılar haftasını gökyüzünde kutladılar
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir paraşüt eğitim okulu Yaşlılar Haftası ...
Antalya Portakal Çiçeği Bulvarı'nda cinayet
Antalya'da korkunç bir cinayet işlendi. Cinayeti işleyen polise, 'Ya ben ...
Hangisi doğru başkanım?
Antalya’da turistik Side Beldesi’ne bir iddiaya göre 40 bin, bir iddiaya ...
 
Doku uyumsuz ilk böbrek naklinden 10 yıl sonra anlamlı ziyaret
Türkiye'de ilk kez 10 yıl önce 'doku uyumsuz böbrek nakli' olan 47 yaşındaki ...
''Kızım Nazlıcan beni dolandırdı''
İşadamı Halis Toprak'la yaptığı sürpriz evlilikle adını duyuran Nazlıcan ...
Alman gazeteci grup zirvede
Almanya’nın önemli kongre acente temsilcileriyle turizm yazarları yöreyi ...
 
8 kişilik aile yanmaktan son anda kurtuldu
Antalya'da 8 kişilik bir ailenin yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Antalya'da okul yolunda kaza; 2 kardeşten biri öldü
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde okula gitmek üzere yolun karşısına geçen ...
Cudi'de şehit düşen Antalyalı polis
CUDİ Dağı’nda dün bir grup PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva