Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
8 Eylül 2022 Perşembe - 16:56

Babasını öldüren sanık: Onunla konuşuyorum

BURSA'da, babası Erkan Şirinel'i (45) öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Emirhan Şirinel'in (21) yargılanmasına başlandı. "Korkumdan 'babam intihar etti' dedim. Öldüğünü düşünmüyorum. Hala onunla konuşuyorum" diyen sanık Emirhan Şirinel'in akıl sağlığına ilişkin rapor alınmasına karar verildi.

Babasını öldüren sanık: Onunla konuşuyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 18 Mart'ta gece yarısı sıralarında, Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi 2'nci Çamlı Sokak'taki evde meydana geldi. İddiaya göre, kız arkadaşıyla evlenmek istediğini belirten Emirhan Şirinel ile duruma karşı çıkan babası Erkan Şirinel arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü, Emirhan Şirinel, evdeki av tüfeğiyle annesinin gözü önünde babasına ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği Erkan Şirinel yere yığıldı, Emirhan da polisi arayıp babasının intihar ettiğini öne sürdü. İhbarla gelen sağlık ekipleri, Erkan Şirinel'in hayatını kaybettiğini belirledi. Şirinel'in cansız bedeni, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Emirhan ile annesi Pınar Şirinel (44), ifadeleri için emniyete götürüldü. Emniyette sorgusunda cinayeti itiraf eden Emirhan Şirinel, tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'üst soya karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Erkan Şirinel hakim karşısına çıktı. Duruşmaya annesi Pınar Şirinel ile taraf avukatları katıldı. Emirhan Şirinel, olay günü babasının, ailelerine yakışmadığını ileri sürüp hakaret ederek kız arkadaşından ayrılmasını istediğini belirtti. Daha sonra kız arkadaşıyla telefonda konuştuklarını belirten sanık Emirhan Şirinel, konuşmaya dahil olan kızın halasının, ilişkiye girdikleri için yeğenine tecavüz ettiğini kabul edip 1 hafta içerisinde evlenmeleri gerektiğini belirttiğini, ifade ederek şunları anlattı:

"Onların kapıya gelip konuşacaklarını söylemeleri üzerine babamın sinirlenip kız arkadaşıma zarar vermesinden korktum. Uyuyan babamın eline ateş etmek istediğim sırada odanın karanlık olması nedeniyle sonrasında omzundan yaraladığını gördüm. Anneme olayı kimseye anlatmamasını söyledim. Korkumdan 'babam intihar etti' dedim. Babamın öldüğünü düşünmüyorum. Hala onunla konuşuyorum."

'BANA OLUMSUZ TAVRI OLMADI'

Duruşmada sanığın kız arkadaşı Simge B. de maktul Erkan Şirinel'in kendisine olumsuz tavrı olmadığını ve sanığın babasını neden öldürdüğüne hala anlam veremediğini söyleyerek, "Halam sanığı tehdit etmedi. Ben olay nedeniyle psikolojik tedavi görüyorum" dedi.

Sanığın annesi Pınar Şirinel ise eşinin yıllardır çalışmadığını, psikolojik sorunları olduğunu ve kendilerine şiddet uyguladığını ileri sürdü. Olaydan bir süre önce eşinin, oğullarının kız arkadaşına yönelik söylemlerde bulunduğunu, olay günü de oğullarına hakaret ettiğini belirten Pınar Şirinel, "Gece uyuyorduk. Işık kapalıydı, bir patlama sesi duyuldu. Eşime baktım omzunda bir siyahlık vardı. 'Sana ne oluyor' dedim, bir şey diyemedi. Salona çıktım Emirhan, 'Anne buraya gel, ben babamı öldürdüm' dedi. Ben fenalaştım" diye konuştu.

Oğlunun intihar edeceğini söylemesi üzerine engel olmak için ona durumu kimseye anlatmayacağını söylediğini aktaran Pınar Şirinel, karakolda ise her şeyi olduğu gibi anlattığını dile getirerek, "Oğlum küçük yaşta psikolojik tedavi gördü. Evde eşime ait 4 silah, çok sayıda balta ve bıçak vardı" dedi.

Sanığın akıl sağlığına ilişkin rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

BURSA'DA, BABASI ERKAN SIRINEL'I (45) OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN EMIRHAN SIRINEL'IN (21)(FOTOGRAFTA) YARGILANMASINA BASLANDI. EMIRHAN SIRINEL, "KORKUMDAN 'BABAM INTIHAR ETTI' DEDIM. BABAMIN OLDUGUNU DUSUNMUYORUM. HALA ONUNLA KONUSUYORUM" DEDI FOTOGRAF:ARSIV

BURSA'DA, BABASI ERKAN SIRINEL'I (45) OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLANAN EMIRHAN SIRINEL'IN (21) YARGILANMASINA BASLANDI. EMIRHAN SIRINEL, "KORKUMDAN 'BABAM INTIHAR ETTI' DEDIM. BABAMIN OLDUGUNU DUSUNMUYORUM. HALA ONUNLA KONUSUYORUM" DEDI FOTOGRAF:ARSIV

BURSA, (DHA)

 
Demre'de orman yangını
 
İmecikli balcıların hasadı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacer'i öldüren sevgilisine indirimsiz müebbet hapis
KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde ayrılmak isteyen sevgilisi Hacer Çetin'i ...
Veterinerden hırsızlık kamerada
ANKARA'da, kimliği belirsiz kişinin girdiği veteriner kliniğinde kasadaki ...
50 kilogram metamfetamin ele geçirildi
ESENYURT'ta, uyuşturucu sattıkları belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. ...
 
Taciz ateşi açan 2 terörist etkisiz hale getirildi
MİLLİ Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesine taciz ateşi ...
Oyuncu Ali Sürmeli'nin annesi, intihar etti
TİYATRO ve sinema oyuncusu Ali Sürmeli'nin Kocaeli'nin Derince ilçesinde ...
'Eşek gibi çalışıyorum' paylaşımı yaptı, hırsızlıktan tutuklandı
DENİZLİ'de, hırsızlık için girdiği evden 240 bin liralık altın çalan Abdulbaki ...
 
Cinayet şüphelisi kardeşi, kasketi ve kıyafetleri ele verdi
ZONGULDAK'ta, başı gövdesinden ayrılmış cesedi bulunan Mustafa Keleş (70) ...
Hasadına hazırlanılan limon dalında 8 liraya satılıyor
ADANA’da kış aylarında iki kez yaşanan don olayları nedeniyle rekolte ...
Saman ilanlı dolandırıcılığa 'Saman Alevi' operasyonu
KÜTAHYA’da, sosyal medya üzerinden verdikleri saman satışı ilanıyla 14 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva