Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
29 Mart 2012 Perşembe - 10:42

Bakan Mehdi Eker sahte bal avında

Sahte bal üreten firmanın ismi teşhir edilecek.

Bakan Mehdi Eker sahte bal avında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya düzenlenen Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği'nin Bahar Toplantısı ve 11’inci Uluslararası Çiçek Soğanları ve Çok Yıllık Otsul Süs Bitkileri Sempozyumu ortak açılış programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de şu anda gıda güvenliği konusunda Avrupa Birliği standartlarının uygulandığını ve bu konudaki uygulamaların her gün bir kademe daha ileriye gitmekte olduğunu söyledi. Bakan Eker, dün ilk defa bal ile ilgili gıda güvenliğini ihlal ettiği tespit edilen iki firmanın ismini açıkladıklarını belirterek, "Artık firma ismini de teşhir eder hale geldik. Biz bu kadar hassasiyetle duruyoruz" dedi.



ASKERLİK ARKADAŞI KARŞILADI
Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantıların ardından Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' projesinin il finaline katılan Bakan Eker, Yenimahalle Kültür Merkezi'ndeki il finaline Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i kültür merkezinin girişinde 1984 yılında Gemlik'te birlikte askerlik yaptıkları mimar Sinan Özkan karşıladı. CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'ın ağabeyi olan mimar Özkan, Ak Partili Bakan Eker'e askerlikte dönem arkadaşlarıyla birlikte çekilmiş bir fotoğraf hediye etti. Fotoğrafı gülümseyerek kabul eden Bakan Mehdi Eker, asker arkadaşı Özkan'la devre arkadaşları hakkında kısa süre sohbet etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Antalya il finalinin birincisi ise Korkuteli ilçesinin Garipçe köyünden Döne Kocabey oldu. Birincilik ödülüyle birlikte 2 bin TL'lik hediye çekinin de sahibi Kocabey ve yarışmada diğer derecelere sahip olan kadın çiftçilere ödüllerini Bakan Mehdi Eker takdim etti. Büyük ödülün sahibi olan ve Antalya'yı Eskişehir'de düzenlenecek bölge finallerinde temsil edecek olan Döne Kocabey, Bakan Eker'e Döşemealtı halısı hediye etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, burada yaptığı konuşmada, tarımda üreticilere verdiği öneme dikkat çekerek "Eğer bu üreticiler eğer bir de başımızın tacı kadınlar, kadın çiftçiler ise onlarla bir kez daha iftihar ediyoruz" dedi. Bakanlığının başlattığı 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' programının Türkiye'de çiftçiliğin değişmesine katkı sağladığını, eğitim düzeyine olumlu ivme verdiğini belirten Bakan Eker, "Demek ki yaptığımız proje, 9 yıldır uygulanan devam eden bu proje iyi proje, faydası var" dedi. Bu projenin aynı zamanda şu anda sayısı 7 bin 500 ulaşan ve köylerde çalışan tarım danışmanlarının da çalıştığının göstergesi olduğunu kaydeden Bakan Mehdi Eker, bakanlık olarak ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kooperatiflere, kadınların hazırladığı kırsal kalkınma projelerine ayrıca destek verdiklerini söyledi.

EXPO İLE TURİST SAYISI ARTACAK
Antalya'nın 2016 yılında Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı ilk fuarı, bilinen ismiyle EXPO'yu düzenleyeceğini belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Eker, "160 senedir dünyada bu sergiler düzenleniyor. İlk defa Türkiye'de bir sergi düzenlenecek. Bu sergi Antalya'da yapılıyor. Bu sergi tarımla ilgili bir sergi, çiçekle ilgili bir sergi. Çiçek ve çocuk, ikisi de bizim için çok mühim" diye konuştu.

Antalya'da bu iki tema etrafında oluşturulacak sergiyle Antalya'nın bir yıl içinde ağırladığı 11 milyon yabancı, 5 milyon yerli turist sayısının en az 30 milyona ulaşacağını belirten Bakan Mehdi Eker, "Antalya, 1100 dönümlük sergi alanında yapılacak kalıcı eserlerle adı anılacak güzel bir şehir olacak" dedi.

ANTALYA ÇİFTÇİSİNE DESTEK
Hükümet olarak Antalya çiftçilerine desteklerin bu yıl da devam edeceğini kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, 2011 yılında Antalya çiftçisine ürettiği ürünün karşılığı nakit 55 milyon TL ödeme yapıldığını kaydetti. Bunun dışında faizsiz kredi uygulamaları ve kırsal kalkınma yatırımlarını desteklenmesi çerçevesinde yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını kaydeden Bakan Mehdi Eker, Antalya'da şu anda 1362 kişinin istihdam edildiği 77 tesise destek verdiklerini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuşmasının ardından havayoluyla Antalya'dan ayrıldı.

ANTALYA- DHA

 
Beren Saat 2 aylık hamile
 
Kırmızı bültenle aranırken Antalya'da yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Viskide Yunanistan’daki kaybı Türkiye kapattı
Viski tüketiminin ekseni artık doğduğu topraklardan çok uzaklara kaydı. ...
Memura 'Hızlı Zam' ayarı
Memurların 15 Mayıs’ta zamlı maaş alabilmesi için tasarıda değişiklik yapıldı.
Benzin zamları ekonomi yönetimini harekete geçirdi
Son yapılan zamlarla birlikte 4.5 lirayı geçen akaryakıt fiyatlarının, ...
 
Erik çıktı, kilo fiyatı şaşırttı
GÜNEŞLİ havaların hüküm sürdüğü Akdeniz'de seralarda üretilen birçok meyve çeşidinin hasadı başladı.
Benzinde 'katkılı' zam
EPDK'nın uyarısıyla katkılı ve katkısız benzin arasında daralan fiyat ...
Bankalar müşterinin puanını çalıyor
Tüketiciler kart aidatı mücadelesi sürerken bankalar kredi kartı aidatı ...
 
Aidat oyunu
Bankalar kredi kartı aidatı almak için her yolu deniyor. Aidat ödemek ...
Onlar güldürüyor şirketler kazanıyor
2011'i 25 milyar TL ciro ile kapatan telekom şirketleri, bu yıl da kârlarını ...
Ali Çandır'dan Çanakkale mesajı
Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva