Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
1 Eylül 2023 Cuma - 13:48

Bakan Uraloğlu, ilk yerli sürücüsüz metro aracını tanıttı

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk yerli sürücüsüz metro aracını tanıtarak, "80 kilometre servis hızı, 1476 yolcu kapasitesi ve 88 metre uzunluğuyla sürücüsüz olarak hizmet verebilecek aracımız, yüzde 63 yerlilik oranıyla imal edilmiştir" dedi.

Bakan Uraloğlu, ilk yerli sürücüsüz metro aracını tanıttı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ilk yerli sürücüsüz metro aracının teslim törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, hayata geçirilen projelerde yerlilik oranını ön planda tuttuklarını belirterek, "Ülkemizin geleceğini; yerli üretim, yüksek teknoloji ve küresel marka olmak üzere 3 ana başlık altında ele alıyoruz. Bu noktada Gebze OSB-Darıca Sahili hattı için özel olarak tasarlanan, sürücüsüz metro aracımız da milli teknoloji vizyonumuzun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olmuştur. İlk yerli ve milli metro aracımızı, Türkiye'mize kazandıran firmamızın kıymetli yöneticilerine, mühendislerine, işçisine, teknisyenine, tedarikçisine kadar tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'TEKNİK BİRİKİM ORTAYA KONMUŞTUR'

Yapısal reform ve yasal düzenlemelerle, projelerde yerli üretimi desteklediklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Her biri 4 araçtan oluşan ve 7 set halinde üretimleri tamamlanacak 28 araçtan ilk setimizin imalat ve fabrika testleri tamamlanmıştır. Artık fabrikadan çıkarıp, sahaya sevk etmenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Kalan diğer 6 seti de 2'şer set halinde ekim ayından itibaren 2023 sonuna kadar teslim almayı planlıyoruz. 80 kilometre servis hızı, 1476 yolcu kapasitesi ve 88 metre uzunluğuyla sürücüsüz olarak hizmet verebilecek aracımız, yüzde 63 yerlilik oranıyla imal edilmiştir. Tasarım, mühendislik ve proje yönetimi gibi işleri tamamen yerli imkanlarla yürütülerek, ülkemizin teknik birikimi bir kez daha ortaya konmuştur. Bogi, yolcu bilgilendirme, anons, sinyalizasyon, aydınlatma, klima üniteleri, TV sistemleri gibi pek çok bileşen yerli imkanlarla üretilmiştir" dedi.

'ANA VE KRİTİK ÜRÜNLERİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ'

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattında da yerli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sisteminin ilk kez kullanıldığını söyleyen Bakan Uraloğlu, "Burada edindiğimiz deneyimlerle metro inşalarında artık yeni bir döneme girdik. Artık metro hatlarımızın yapım aşamasından, elektrifikasyon ve sinyalizasyon aşamasına kadar her süreci, kendi mühendisliğimizin ürünü, milli ve yerli olacak. Bundan sonra tren sinyalizasyon ve arayüz çalışmaları da yerli imkanlarla hayata geçecek. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş.'yi, Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem araç üreticisi haline getirdik. Uluslararası standartlarda yeni nesil lokomotifler, dizel ve elektrikli tren setleri ve motorları, yolcu ve yük vagonları, tren kontrol yönetim sistemi gibi ana ve kritik ürünleri kendimiz üretiyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde de çalışabilecek özellikteki milli elektrikli tren setlerimiz de demir yolu sanayimizin gelişmişlik düzeyinin kanıtı oldu" diye konuştu.

'RAYLI SİSTEM ÜRETİCİLERİ ARASINDA EN ÜST SINIFTAYIZ'

İlk milli elektrikli tren setinin, nisan ayında hizmete sunulduğunu ifade eden Uraloğlu, "İşletme hızı 225 kilometre olan milli elektrikli hızlı tren tasarım çalışmalarımız da devam ediyor. Tasarım çalışmalarımızı ekim ayında tamamlamayı ve hemen ardından prototip üretimine yönelik süreçleri başlatmayı hedefliyoruz. 2024 yılında prototip üretimin tamamlanması ile 2025 yılında da toplam 8 set üretim planlıyoruz. Milli banliyö tren seti prototip araç üretimi çalışmalarımız da devam ediyor. Raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alıyoruz. Artık yerli elektrik sistemlerine ve bataryalara sahip araçlar kullanacağız" açıklamalarında bulundu.

Bakan Uraloğlu, daha sonra Gebze OSB-Darıca Sahili metro hattında hizmete girecek olan yerli sürücüsüz metro aracını inceledi. 

ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADIR URALOGLU, GEBZE OSB – DARICA SAHIL METRO HATTI’NDA HIZMETE GIRECEK OLAN ILK YERLI SURUCUSUZ METRO ARACININ TESLIM TORENINE KATILDI. FOTO-ANKARA-DHA

ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADIR URALOGLU, GEBZE OSB – DARICA SAHIL METRO HATTI’NDA HIZMETE GIRECEK OLAN ILK YERLI SURUCUSUZ METRO ARACININ TESLIM TORENINE KATILDI. FOTO-ANKARA-DHA

ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADIR URALOGLU, GEBZE OSB – DARICA SAHIL METRO HATTI’NDA HIZMETE GIRECEK OLAN ILK YERLI SURUCUSUZ METRO ARACININ TESLIM TORENINE KATILDI. FOTO-ANKARA-DHA

Enes GEYİK- Alper ŞAŞMAZ/ ANKARA, (DHA)

 
ABD'den yeni UFO sitesi
 
Antalya TMMOB'da 'plan tadilatı' çatlağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balık avı başladı, istavritin fiyatı yarıya düştü
DOĞU Karadeniz'de, 'Vira bismillah' diyerek denize açılan balıkçıların ...
Eylül 2023 aylık burç yorumları
Eylül ayında Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, ...
Oğuzhan Koç'un Dilan Çiçek Deniz'e göndermeli paylaşımı
Dilan Çicek Deniz'le aynı mekanda görüntülenen Oğuzhan Koç, kendisini ...
 
16 yaşındaki bisikletliye otomobilin çarptı
ELAZIĞ'da, kimliği belirsiz sürücünün kullandığı otomobille çarptığı bisikletli ...
Yargıtay üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret
YARGITAY Başkanı Mehmet Akarca başkanlığındaki heyet, '2023-2024 Adli ...
Leyla ile katili eşi, televizyon programında da tartışmış
BURSA'da sokak ortasında öldürülen Leyla Koca (45) ile onu bıçaklayan ...
 
Bindiği taksilerin şoförlerini dolandırdı
ERZURUM'da bindiği taksilerde kendini müdür veya iş insanı olarak tanıtıp, ...
İnsan saçı kaçakçılarına havalimanlarında operasyon
İSTANBUL ve Sabiha Gökçen havalimanlarında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ...
Pazar esnafı arkadaşını vurup, intihar etti
SAMSUN'da, pazar esnafı Kadir İş'i (43) başından vurup yaralayan meslektaşı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva