AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
21 Eylül 2012 Cuma - 14:25

Balyoz davasında karar açıklandı

Balyoz davasında karar verildi. Çetin Doğan, Özden Örnek ve ibrahim Fırtına için ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. 34 isim ise tahliye edildi. Bilgin Balanlı, Engin Alan, emekli orgeneral Ergin Saygun, Koramiral Deniz Cora, Levet Temizöz, Sağdıç,Ilgar, Mehmet Otuzbiroğluve Şükrü Sarıışık'a 18 yıl hapis cezası verildi. Dursun Çiçek, Ahmet Zeki Üçok 16 yıl hapse mahkum edildi.

Balyoz davasında karar açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya 7 saat 15 dakikalık ara verilmesinin ardından, mahkeme heyeti salona geldi. 
 
Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, mahkemenin hükmü açıklamak üzere ara verdiğini belirterek, ''7 saat kadar üzerinde çalışmamıza rağmen hükmü tamamlayamadık, tam bir neticeye ulaşamadık. Malum sanık sayısı fazla... Hükmü açıklamak için duruşmayı saat 14.00'e bırakıyoruz'' dedi. 
 
Başkan Diken'in bu açıklamasının ardından solanda bulunan izleyiciler alkış tuttu. Bunun üzerine sanıklar da izleyicilere dönerek alkışlamaya başladı. Bu sanıklardan bazılarının sandalyelerin üzerine çıktığı görüldü. 
 
İzleyiciler, alkışlar eşliğinde, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' ve ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' şeklinde slogan attı. 
 
Bazı sanıklar ile yakınlarının kararın açıklanmamasına tepki gösterdiği görüldü. 
 
2003'te 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın liderliğinde hazırlandığı ileri sürülen ve darbe zeminini hazırlama amaçlı Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj kod adlı eylem planlarından oluşan Balyoz davasında karar yarına kaldı.
 
KARAR İÇİN ARA VERİLMİŞTİ.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, ''Balyoz Planı'' davasında esas hakkındaki hükmü açıklamak için duruşmaya ara verdiklerini bildirdi.
 
"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250’si tutuklu 365 sanıklı davanın 107. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Orgeneral Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 249 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan sadece emekli Albay Ahmet Küçükşahin duruşmaya katılmazken, 16 tutuksuz sanık ise duruşmada hazır bulundu. Davaya Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.
 
AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI
 
Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan’ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları, duruşmaya yine katılmadı. Duruşmaya sadece 4 avukatın katıldığı görüldü. Mahkeme Başkanı Ömer
 
BALYOZ DAVASI
Ergenekon davasından sonra kamuoyunu en çok meşgul eden, askeri ve siyaseti en çok geren dava oldu Balyoz. Savcının 250’si tutuklu, 362 muvazzaf ve emekli subayın hepsi için 20 yıla kadar hapis istediği davada gergin duruşmalar oldu.
 
Diken mahkemeye sunulan dilekçelerin üye hakim tarafından okunacağını belirtti. Üye hakim Ali Efendi Peksak tutuklu ve tutuksuz sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı mahkemeye sundukları dilekçeleri tek tek okudu.
 
ADALETİN YERİNİ BULMASINI TALEP EDİYORUM
 
Savunmasını yapan tutuklu sanık Cengiz Köylü, başkalarının ürettiği sahte CD’ler nedeniyle yargılandığını belirterek, "İftiralar hiçbir zaman başarılı olmaz. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Adaletin yerini bulmasını talep ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.
 
BERAATİMİ İSTİYORUM
 
Tutuklu sanık Levent Kerim Uça ise "Hakkımdaki iddiaları reddediyorum. Adaletin varlığından hala söz edebiliyorsak beraatimi istiyorum" diye konuştu. Tutuklu sanık Osman Kayalar ise, "Mahkemeye sunduğum dilekçede beyanda bulunmayacağımı belirttim. Bundan başka söyleyecek bir şeyim yok" şeklinde konuştu. Duruşma
 
CD'LERİ CEZAEVİNDE NASIL GÜNCELLEŞTİREYİM
 
Tutuklu sanık emekli Albay Cengiz Köylü, “Tank üzerinde Kızılay'dan Meclis'e giderken tutuklanmadım. Başkalarının ürettiği CD'lerden yargılanıyorum. 2003'te üretilen CD içinde Temmuz 2009'a ilişkin belge ve bilgiler var. CD'lerin güncelleştirildiği söyleniyor. Eğer güncelleştirildiyse ben Temmuz 2009'da Hasdal'da tutukluydum. Cezaevinde nasıl güncelleştireyim. Gün olur gerçekler ortaya çıkacaktır. Adaletin yerini bulmasını talep ediyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.
 
Tutuklu sanıklardan Hakan Büyük de delillerle ilgili yaklaşık 45 dakika beyanda bulunmak istediğini söyledi. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, esas hakkında beyanda bulunması için daha önce söz hakkı verildiğini hatırlatarak, Büyük'e söz vermedi.
 
Duruşmada tutuklu 250 sanığın esas hakkındaki savunmalarının tamamlanmasının ardından beyanda bulunmayan tutuksuz sanıklara söz verildi.
 
BALYOZ'UN 'B'SİYLE ALAKAM YOK
 
Tutuksuz sanıklardan İhsan Çevik, “Balyoz'un b'si, darbeni d'siyle hiçbir alakam yok. Çoluğumun çocuğumun rızkını suçsuz yere avukat, yol parası olarak harcamama sebep olanlara hakkımı helal etmeyeceğim” diye konuştu.
 
Tutuksuz yargılanan Fikret Coşkun da, sağ beyinciğindeki hasar nedeniyle 4 yıl tedavi gördüğünü belirterek, hakkındaki suçlamaların hastalığı dönemine ait olduğunu söyledi.
 
Tutuksuz Ayhan Türker Koçpınar da, yine suçlandığı dönemin ölümsüz hastalıkla mücadele ettiği bir zamana geldiğini ifade etti.
 
Bu arada duruşmaya geç katılan tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Ergin Saygun, görevliler eşliğinde tekerlekli sandalyede salona alındı.
 
VERECEĞİNİZ KARAR HAKKINIZDA HAYIRLI OLSUN
 
Son sözü sorulan Çetin Doğan, mütalaanın 3 saat 33 dakika gibi kısa bir sürede hazırlandığını savunarak, mütalaayı ve iddianameyi eleştirdi. İddianamede somut bir delilin bulunmadığını belirten Çetin Doğan, "Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun" dedi.
 
Çetin, savunmasında şunları söyledi:
''Mahkemenizin son perdesinin oynandığı bugünde, bundan 18 ay önce bu duruşmada salonunda söylediklerimi tekrarlayarak sözlerime son vermek istiyorum. Tarih, ülkemizde ve dünyada siyasal iktidarların belirli politik hedefleri uğruna nice kişi ve grupları düzmece bahanelerle yargılandığına şahittir. Adaletin ayaklar altına alındığı, insanların korku ile sindirildiği, özgür basının büyük ölçüde susturulduğu bu gibi durumlarda geçici olarak gerçek suçluların, zorbaların itibar görmesi, hatta yüceltilmesi, toplumların yanıltılması doğaldır. Ancak bugün saygı ve rahmetle anılanlar ise, dünün düzmece davalarının sanık ve mahkumlarıdır. Lanet ile anılan ise Nemrut Mustafa Paşa Divan-ı Harbi benzeri mahkemeler ile bu tür mahkemelere ruhsat verenler, kol kanat gerenler, haksızlık ve hukuksuzluğa alkış tutanlardır. Burada kendi cemaatleri dışında herkesi düşman gören bir zihniyetin, muvazzafı ve emeklisi ile yaşamlarını ülkelerine adamış Mustafa Kemal'ın askerlerinin, cumhuriyete ve onun ilkelerine bağlılıklarının kefaretini ödetmek için kurgulanan bir dava görülüyor. Bu davanın Türk adalet tarihinde önemli bir tutacağına kuşku yoktur. Hatırlayacağınız gibi, burada haksız, hukuksuz yargılanmaya tepki olarak 'Bu haksız ve hukuksuz davayı inatla sürdürmekte cüret ve cesareti nereden aldıklarını' açıkça sorduğumda sizden aldığım yanıt 'Türk ulusundan' olmuştu. Bu yanıtın inandırıcılığını davanın geldiği bu son aşamada bütünüyle yitirdiğini sanırım. Vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun.''
 
MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
 
Bu arada üye hakim Ali Efendi Peksak, Fatih'te İsmailağa Camii'nde öldürülen emekli imam Bayram Ali Öztürk'ün oğlu Mahmut Öztürk'ün davaya müdahil olmak için dilekçe verdiğini söyledi. Taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı Hüseyin Kaplan, müdahillik talebinin kabul edilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, müdahillik talebini reddetti.
 
SAYGUN: KUVVET SİZDE, HAK BİZİMLE
 
Emekli Orgeneral Ergin Saygun ise, "Hüküm zamanı gelmiştir. Kuvvet şu anda sizdedir ancak hak bizimledir" dedi.
 
MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ise "Söyleyeceğim herşeyi söyledim. Başka bir şey yok" dedi.
 
Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına da "Atılı suçlamayı reddediyorum" dedi.
 
Emekli Oramiral Özden Örnek de "Söyleyeceklerimi söyledim" dedi.
 
MHP’Lİ VEKİLLER DURUŞMAYI İZLİYOR
 
Bu arada duruşmaya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de duruşmaya izleyici olarak katıldı.
 
MAHKEME KARAR İÇİN ARA VERDİ
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda 365 sanık son sözünü söyledi.
 

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Son sözler söylendi. Esas hakkındaki hükmü açıklamak üzere duruşmaya ara veriyoruz. Ne kadar süreceğini bilemiyorum ama bugün itibariyle duruşmaya devam edeceğiz" dedi.

250’si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Planı Davası’nda mahkemenin
kararı açıklaması bekleniyor.
15:30 Sanıklar yeniden duruşma salonuna alınmaya başlandı. Mahkeme heyetinin kararı açıklaması bekleniyor.
 
14:15 Mahkeme heyeti, dünkü duruşmaya katılmayan dört komutanının son sözlerini dinledikten sonra oturuma ara verdi.
 
14:00 İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti salona girdi, oturum başladı, kararın açıklanması bekleniyor. 
 
13:45 Sanıklar duruşma salonuna alındı, ailelerin mahkeme önünde heyecanlı bekleyişi sürüyor. 
 
13:20 Tutuklu sanıklardan Albay Turgay Bülent Göktürk kararı beklerken kalp krizi geçirdi. Göktürk, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
 
2003'te 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın liderliğinde hazırlandığı ileri sürülen ve darbe zeminini hazırlama amaçlı Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj kod adlı eylem planlarından oluşan Balyoz Planı Davası'nda karar günü gelip çattı. Mahkemenin kararı açıklaması bekleniyor. 
"Balyoz Planı" davasının kronolojisi
Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanık hakkında, ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin bir gazetede yayımlanan haber üzerine başlayan 2 yıl 8 aylık hukuki süreçte sona gelindi.
 
20 Ocak 2010'da bir gazetede haber olarak yer alan ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, önce tutuklanıp ardından yaptıkları itirazların kabul edilmesi üzerine serbest kaldı.
 
Soruşturma tamamlanarak 196 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 6 Temmuz 2010'da Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
İddianamede tüm sanıkların, 15 ile 20 yıl arasında hapis cezası öngören ve ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs'' suçunu düzenleyen eski TCK'nın 147 ve 61/1'inci maddeleri gereğince cezalandırılmaları istendi.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianame üzerindeki incelemelerini 19 Temmuz 2010'da tamamlayarak, aldığı tensip kararıyla Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan, koramiraller Mehmet Otuzbiroğlu ve Kadir Sağdıç ile Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 102 sanık hakkında yakalama emri çıkarttı.
 
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ağustos 2010'da, haklarında yakalama emri çıkartılan sanıkların avukatlarının itirazlarını inceleyerek, yakalanarak cezaevine konulan emekli Kurmay Albay Ahmet Şentürk dışındaki 101 sanık açısından kararı oy çokluğuyla kaldırdı. Şentürk de tutukluluğuna yapılan itiraz sonrası serbest kaldı.
Yeniden tutuklama
Sanıkların yargılanmalarına Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda 16 Aralık 2010'da başlandı.
Davanın 11 Şubat 2011'de yapılan 13. duruşmasında Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına'nın da aralarında bulunduğu 164 sanıktan duruşmada olanların tutuklanmasına, bulunmayanların ise hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Bu sanıklardan önce 158'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Yargılama devam ederken de yurt dışında görevli olan subaylar mahkemeye gelerek teslim oldu.
 
Davanın 14. duruşmasında, iddianamenin birinci sanığı olan Çetin Doğan'ın savunmasının alınmasına geçildi. Davada 191 sanığın savunmasının alınması 47 celsede tamamlandı.
2. ''Balyoz Planı'' davası
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Askeri casusluk'' soruşturması kapsamında, 6 Aralık 2010'da Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramada, zemine gizlenmiş vaziyette çok sayıda dijital delil ve doküman ele geçirildi.
 
İncelenen bu belgeler içinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Ergenekon terör örgütü'', ''Amirallere suikast'' ve ''Balyoz Planı'' soruşturmalarıyla ilgili deliller bulundu. ''Balyoz Planı'' davasıyla ilgili olan deliller ise bu davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne 19 Şubat 2011'de yapılan e-posta ihbarı üzerine de emekli istihbarat Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde 21 Şubat 2011'de arama yapıldı. Buradaki aramada elde edilen davayla ilgili deliller de yine aynı mahkemeye yollandı.
 
Hem Gölcük'teki yeni deliller hem de Eskişehir'deki aramada elde edilen delillere ilişkin ''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Orgeneral Bilgin Balanlı ve Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 28 sanık hakkında ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs'' suçundan 15 ile 20'şer yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.
 
İddianameyi kabul kararını 28 Haziran 2011'de veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 tutuksuz sanık hakkında da ''delilleri karartma'' ve ''kaçma'' şüphesi nedeniyle yakalama emri çıkardı.
Haklarında yakalama emri verilen Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk ve Albay Mehmet Örgen tutuklanarak cezaevine konulurken, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul ve Tümgeneral Beyazıt Karataş ise yargılama sürecinde mahkemeye gelerek teslim oldu.
 
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda 15 Ağustos 2011'de görülmesine başlanan dava, 3 Ekim 2011'deki duruşmada ana davayla birleştirildi.
3. ''Balyoz Planı'' davası
Daha sonra Korgeneral Abdullah Can Erenoğlu ile eski HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman'ın da aralarında bulunduğu 64'ü tutuklu 143 sanık hakkında 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle 3'üncü iddianame hazırlandı.
 
Soruşturma kapsamında 64'ü tutuklu 143 sanık hakkında özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan 264 sayfalık 3'üncü iddianame, 23 Ekim 2011'de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 
Bu iddianameyle açılan davanın yargılamasına 26 Aralık 2011 başlayan mahkeme, iddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından üçüncü celsede davayı ''Balyoz Planı'' ana davasıyla birleştirdi. Bu şekilde, ''Balyoz Planı'' davasındaki sanık sayısı, 250'si tutuklu 365'e çıktı.
Büyükanıt ve Başbuğ tanık oldu
Davanın 5 Ocak 2012'de başlanılan üçüncü iddianame sanıklarının savunmalarının alınmasının tamamlanmasının ardından, tanıkların dinlenilmesine geçildi.
 
Mahkeme, bu kapsamda 2 Mart 2012'de Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski genelkurmay başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ'u tanık olarak dinledi.
Dava kapsamımda toplam 31 tanığı dinleyen mahkeme heyeti, darbe planı yapıldığı iddia edilen 2003 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın tanık olarak çağrılması taleplerini kabul etmedi.
 
Davanın 29 Mart 2012'de görülen duruşmasında Cumhuriyet savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan 920 sayfalık mütalaa mahkemeye sunuldu.
Davada, bilirkişi incelemesi taleplerinin kabul edilmemesi, deliller değerlendirilmeden savcılığın esas hakkındaki mütalaasını vermesi ve tanık dinletme taleplerinin kabul edilmemesini gerekçe gösteren sanık avukatları, duruşmalara girmemeye başladı.
 
Mahkeme, 19 Nisan 2012 günü aldığı ara karar üzerine ''mazeretsiz olarak duruşmalara katılmayan'' 108 sanık avukatı hakkında Avukatlık Kanunu'nun 62. maddesi de dikkate alınarak gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Mahkeme ayrıca, yapılan yargılama süresinde duruşmada beyanlarda bulunan bazı sanık avukatları hakkında da gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazdı.
Yine mahkeme, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyesi 10 avukat hakkında da ''davranışlarının adil yargılamayı etkilemeye yönelik olduğu'' dikkate alınarak, gereğinin yapılması için 6 Nisan 2012'de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
İstanbul Barosu'nun duruşmaya katılmayan avukatların temsil ettiği sanıklar için mahkemece istenmesine rağmen başka avukat görevlendirmemesi üzerine davada, esas hakkındaki savunmaların alınmasına geçildi. Davanın 16 Ağustos 2012 tarihindeki duruşmasında, esasa ilişkin savunmasını yapması için sağlık durumu nedeniyle ilk olarak emekli Orgeneral Ergin Saygun'a söz verildi.
Esasa ilişkin savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, bugün de sanıkların son sözlerini aldı.
 
Bu arada, dava kapsamında sadece haklarında yakalama emri bulunan Ali Göznek ve Ahmet Gökhan Rahduvan'ın savunmaları alınamadı.
 KARARLAR AÇIKLANDI
Yaş üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Oramiral Özden Örnek ile MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 emekli ve muvazzaf askerin 644 gündür yani 21 aydır yargılandığı Balyoz Davası'nda karar açıklandı.

Emekli TuğgeneralLevent Ersöz'un dosyası ayrıldı.

Çetin Doğan,Özden Örnek ve ibrahim Fırtına için ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. 34 isme tahliye kararı verildi.

DARBEYE TEŞEBBÜS EKSİK KALDIĞI İÇİN CEZALAR 20 YILA İNDİRİLDİstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Balyoz Planı'' davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Ergin Saygun'un cezalarını DARBEYE TEŞEBBÜS EKSİK KALDIĞI İÇİN CEZALAR 20 YILA İNDİRDİ.

Bilgin Balanlı ve Engin Alan'a 18 yıl hapis cezası

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Balyoz Planı'' davasında emekli Orgeneral Ergin Saygun'u 18 yılhapis cezasına çarptırdı.
Koramiral Deniz Cora, Levet Temizöz, Sağdıç ve Ilgar'a 18 yıl hapis cezası verildi
Mehmet Otuzbiroğlu'na 18 yıl hapis cezası verildi.Şükrü Sarıışık'a 18 yıl hapis cezası verildi.Dursun Çiçek,Ahmet Zeki Üçok 16 yıl hapse mahkum edildi.

 
Tiffany'i annesi soydu
 
Bingöl'de BDP binasına saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KPSS'ye gireceklere önemli uyarı
Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı ...
Sokakta sanata 82 TL ceza
İzmir'de, Karşıyaka Çarşısı'nda pandomim gösterisi yapan İlker Kılıçer, ...
Altın zirvede kuyumcu dipte
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, altın fiyatları yükseldikçe ...
 
Bingöl’de çatışma:2 korucu yaralı
Bingöl'de PKK'lılar ile geçici köy korucuları arasında sabah saatlerinde ...
CHP'li kedi Şero, yargıya takıldı
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin bazı harcamalarını veto etti. Usulsüz bulunan ...
Teröristler Şemdinli’de okul yaktı
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Altınsu Köyü'ndeki Atatürk İlköğretim ...
 
Diyarbakır'da bomba alarmı
Diyarbakır'ın Çarıklı Köyü girişindeki köprüye PKK'lıların tahrip gücü ...
'AK Parti bize 25 vekillik teklif etti'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sürpriz bir iddiada bulunarak, ...
Alevi aile kalabalığı tahrik etmiş
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan ayında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva