Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
20 Eylül 2012 Perşembe - 11:54

Diyarbakır'da bomba alarmı

Diyarbakır'ın Çarıklı Köyü girişindeki köprüye PKK'lıların tahrip gücü çok yüksek bomba koyduğunun saptanması üzerine güvenlik birimleri alarma geçti.

Diyarbakır da bomba alarmı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Diyarbakır Havaalanı ve 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, sivil ve askeri uçakların güzergahındaki yola yerleştirilen bombanın imhası sırasında uçak iniş ve kalkışı yapmaması konusunda uyarıldı.

Diyarbakır'ın Mardin karayolu üzerinde 20'inci kilomteresinde bulunan Çarıklı Köyü girişinde bulunan bir köprünün altına tahrip gücü çok yüksek patlayıcı tuzaklandığı ihbarı alan polis alarma geçti. Bugün saat 09.00 sıralarında Diyarbakır- Mardin karayolu trafiğe kapatılıp, karayoluna çıkan tüm ara yollar tutuldu. Bomba uzmanları, frekans karıştırıcı Jammerli araçlarla çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede, Özel Harekat polisleri de hakim tepelerde güvenlik önlemleri aldı. Bir polis helikopterleri sürekli uçarak, köprü çevresini gözetim altında aldı.

Tahrip gücü çok yüksek olduğu belirtilen patlayıcı nedeniyle, bölgede tüm güvenlik birimleri çok dikkatli olmaları konusunda uyarılıp, çelik yelek giymeleri talimatı verildi.

UÇAKLAR İÇİN UYARI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Havaalanı'na iniş ve kalkış yapan uçakların güzergahında bulunan bombanın imha edilmesi sırasında, askeri ve sivil uçakların iniş ve kalkışlarının bir süre durdurulması için Diyarbakır Havaalanı ve 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı uyardı. 

 

KÖYLÜLER FARK ETTİ

Diyarbakır'ın daha önce belde olan Çarıklı Mahallesi'nin Diyarbakır-Mardin karayolu üzerindeki Çarıklı-1 Köprüsü altına konulan bombalı, tarlalara çalışmaya giden köylüler fark etti. Köylüler, köprü altına uzanan metrelerce uzunluğunda kabloyu fark edince, durumu hemen polise bildirdi. Polis, karayoluna kapatarak köprü altı ve çevresinde kapsamlı araştırma yaptı. Araştırmada biri büyük mutfak tüpü olmak üzere farklı noktalara patlayıcıların yerleştirildiğini ve tahrip gücünün çok yüksek olması için de düzenekleri birbirlerine bağladıkları tespit edildi.
Diyarbakır kent merkezine 10 kilometre ve havaalanına 5 kilometre uzaklıktaki köprü altına konulan tahrip gücünün çok yüksek olduğu belirtilen bombanın yerinde fünye ile patlatılması halinde çevreye de büyük zarar vereceği göz önüne alınarak titiz bir çalışma yürütüldü. Frekans karıştırıcı 2 Jammer'li araç eşliğinde bomba uzmanları yaptıkları çalışma sonunda bombaları yerinde etkisiz hale getirdi. Patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında polis araçlarında, "Lütfen herkes evlerine ve güvenli bölgelere gitsin" diye uyarı anonsları yapıldı.

Bombanın konulduğu köprü askeri ve sivil uçakların iniş ve kalkış güzergahı olduğunu için 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı ile Diyarbakır Havaalanı yetkilileri ile irtibata geçildi ve patlayıcının infilak ettirilmesi sırasında uçakların iniş ve kalkışlarının durdurulması için uyarı yapıldı.

3.5 SAATTE ETKİSİZ HLE GETİRİLDİ

Diyarbakır- Mardin karayolundaki Çarıklı-1 Köprüsü altına PKK'lıların tuzakladığı bombalar, 3.5 saat süren çalışmanın ardından yerinde etkisiz hale getirildi. Tahrip gücü çok yüksek olduğu için patlayıcının bulunduğu yerde fünye ile imha edilmesinden vazgeçildi. Patlayıcının infilak etmemesi için gerekli önlemler alındı. Yetkililer, köprüye tuzaklanan bombanın tahrip gücünün çok yüksek olduğunu belirterek, "O yüzden imha edilmesi için güvenli bir bölge arıyoruz. Bu yer belirlenince oraya götürülüp imha edilecek" dedi.

Bu arada köylüler de dün saat 21.30'dan itibaren köprü çevresindeki evlerin elektriklerin kesildiğini belirterek, "Kesilen elektrikler sabaha karşı geldi" dedi. Patlayıcının etkisiz hale getirilmesi sırasında ulaşıma kapatılan Mardin-Diyarbakır karayolu daha sonra açıldı.

KENT MERKEZİNDE BOMBALI ARAÇ ALARMI

Çarıklı Mahallesi yakınlarında tuzaklanan bombanın imha edilmesi çalışmaları sürerken, kent merkezinde de bombalı araç alarmı verildi. Polis merkezinden, "İçinde çok sayıda patlayıcı olan bir minibüs Valilik istikametine gidiyor. Mavi veya turkuvaz renkli Volkswagen marka eski bir minibüste çok sayıda patlayıcı olduğu şeklinde bilgi var. Minibüs Valilik istikametine gidiyor. Tüm ekiplerimiz önlem alsın" anonsuyla birlikte polis ekipleri Valiliğe giden yollarda önlem aldı. Mavi ve Turkuvaz yeşili renkli minibüsleri zırhlı araçlarla durduran ekipler gerekli önlemleri aldıktan sonra araçları didik didik aradı.

Valilik karşısındaki şüpheli bir aracı durduran polis arama yaptı. Kentte güvenlik önlemleri artırıldı.

Ramazan YAVUZ- Canan ALTINTAŞ- Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, (DHA)


 

 
'AK Parti bize 25 vekillik teklif etti'
 
Rezaleti bu sahne ortaya çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'AK Parti bize 25 vekillik teklif etti'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sürpriz bir iddiada bulunarak, ...
Alevi aile kalabalığı tahrik etmiş
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Ramazan ayında ...
Beytüşşebap'ta roketatarlı saldırı
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lılar ilçeyi koruyan Bayraktepe Üs ...
 
PKK'nın vurduğu başsavcı yaşamını yitirdi
Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, PKK'lıların ...
Erdoğan'ı yalanlayan cinayetler
İmam hatiplerin terörist yetiştirmediğini söyleyen Başbakan bunları unuttu mu?
Çıplak görüntüleri yüzünden işinden oldu
Çıplak görüntüleri rızası olmadan internete yüklenen memur kadın, bu yüzden işten atıldı
 
Bingöl'de askeri konvoya saldırı
Bingöl'de bugün öğle saatlerinde PKK'lıların askeri konvoya yönelik roketatarlı ...
Türk Halkı yoksul ama mutlu
TÜİK Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre Türkiye’de 18 yaş ve üzerindeki ...
Yanılsama ve yanıltma
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in dün Amerikalı mevkidaşıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva