Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Son 53 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Kadın liderliği Akdeniz Üniversitesi'nde öne çıkıyor
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Ali Bahar: Yeniden ayağa kalkma zamanı
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
Antalya'daki sevgiliye tokat cinayetinde tutuklama
7 Ocak 2011 Cuma - 22:25

Bankaların işlem ücretleri internette

Bankaların bireysel müşterilerle sınırlı olmak üzere 1 Temmuz’da başlayacak uygulama işlemler için aldığı ücretler internet ana sayfasından kolayca erişilebilecek bir sembol üzerinden yayımlanacak.

Bankaların işlem ücretleri internette
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) müşterilerin şikayetlerine kulak vererek bankaların işlem başına aldığı ücretleri açıkça yazmasını istedi. 1 Nisan’da test amaçlı, 1 Temmuz’da ise tamamen başlayacak olan uygulama ile bankaların bireysel müşterilerle sınırlı olmak üzere, sunulan para aktarma işlemleri, bireysel krediler, kredi kartları ve banka kartları, mevduat hesapları, ATM kullanımı, kiralık kasa ücretleri, menkul kıymet işlemleri, çekler ve senetler ile diğer işlemler için aldığı ücretler bankaların ana sayfasından kolayca erişilebilecek bir sembol üzerinden yayımlanacak. Söz konusu bilgilere aynı zamanda BDDK’nın internet sitesinden de ulaşılabilecek.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun “Amaç” baslıklı 1’nci maddesinde, Kanunun amaçları arasında tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunmasının sayıldığı, “Müsteri Hakları” baslıklı 76’ncı maddesinde ise müşterilerin işlemlere ilişkin “bilgi edinme, sözleşme ve bankacılık hizmetlerinden yararlanma” haklarına ilişkin bazı hususların düzenlendiğinin bilgisi verildi.

Açıklamada, bireysel müşterilerden, bu müşterilere sağlanan hizmetler karşılığında farklı adlar altında tahsil edilen tutarların, bankalarla müşterileri arasındaki uyuşmazlıklar içinde önemli bir yer tuttuğu belirtilerek, bu bakımdan, konu hakkında bankaların bireyleri ve kamuoyunu doğru biçimde, uygun kanallarla ve zamanında bilgilendirmesinin büyük önem taşıdığı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu bilginin karşılaştırılabilir ve kolay erişilebilir olmasının da “bilgilendirme/bilgilenme” işlevinin yerine getirilmesi bakımından zaruri olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu itibarla, bankaların bireysel müşterilerle sınırlı olmak üzere, sunulan hizmetler (para aktarma işlemleri, bireysel krediler, kredi kartları ve banka kartları, mevduat hesapları, ATM kullanımı, kiralık kasa ücretleri, menkul kıymet işlemleri, çekler ve senetler ile diğer işlemler vb.) karşılığında talep ettiği her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti ile bazı bankacılık ürünleri için temel maliyet unsuru olan faiz oranları, bankaların ana sayfasından kolayca erişilebilecek bir sembol üzerinden yayımlanacak ve ilgili tutarlarda değişiklik olması halinde eş anlı olarak güncellenecektir. Söz konusu bilgilere bankaların kendi internet sitelerinin yanı sıra, BDDK’nın internet sitesinden de ulaşılması mümkün olacaktır. Böylece banka müşterileri, benzer nitelikteki bireysel bankacılık ürünlerine ilişkin karşılaşabilecekleri her türlü maliyet unsurunu mukayeseli ve güncel biçimde takip edebilecektir” denildi.

Açıklamada, müşterilerin karşılaştırmaya elverişli biçimde bilgilendirilmesi ve şeffaflık açısından kamuoyunun önemli bir talebini karşılayacağı düşünülen bahse konu uygulamanın, teknik altyapı bakımından yoğun bir ön hazırlık gerektirdiğinden ilk aşamada 1 Nisan 2011 tarihinde test amaçlı olarak başlayağı, gerekli gözden geçirmelerin yapılmasını takiben, 1 Temmuz 2011 tarihinde uygulamaya geçeceği bildirildi.

 
Özel sektör borçlanma araçları için halka arz
 
Maliye kampı Narin'in
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel sektör borçlanma araçları için halka arz
İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, özel sektör borçlanma araçlarının birincil ...
Aliağa 2010'da 4 bin 558 gemi ağırladı
İZMİR’in Aliağa ilçesinde bulunan 12 iskele ve limana geçen yıl 4 bin ...
Ağrı'ya 14 ay sonra ilk uçak indi
YAPIM çalışmaları 14 ayd süren Ağrı Havalimanı'na, içinde Ulaştırma Bakanı ...
 
Türkiye rakibinin zeytinyağını satıyor
Egeli zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları, iç pazarda ürün bulamadıklarından ...
Van'a mermer fabrikası
Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük mermer ve granit fabrikasını Van'da kuruluyor. ...
Girşimcilik ders olarak okutulsun önerisi
TÜRKİYE Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Coşkunkan, girişimciliğin ...
 
Çimento sektörü Avrupa lideri
Çimento sektörünün 100’ncü yılında 66 milyon tonun üzerine çıkarak üretim ...
İthal kiraz 100 TL
Antalya' da manavlık yapan Şükrü Doğan, mevsiminde yetişmeyen meyvelere ...
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva