Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
24 Ocak 2024 Çarşamba - 15:28

Başkan Bahar: Kendimizi barış elçisi olarak konumlandırıyoruz

Yerel seçimin ertesi günü ATSO’yu bir barış elçisi olarak konumlandıracaklarını vurgulayan ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya’mız ülkemizin göz bebeği, artan nüfusun ve büyüyen bir şehir olmasının getirdiği sorunları yok değil" dedi.

Başkan Bahar: Kendimizi barış elçisi olarak konumlandırıyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ocak ayı meclis toplantısı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı, Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen 9 askerimiz için saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Toplantıda, ocak ayı faaliyetlerine yönelik değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya, yerel seçimler, ekonomi ve turizme ilişkin konuştu. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin Antalya adına hayırlı olmasını dileyen Başkan Bahar, “Antalya’mız ülkemizin göz bebeği, artan nüfusun ve büyüyen bir şehir olmasının getirdiği sorunları yok değil. Belediye başkanlarımızın bu sorunlara ivedilikle eğilmesini, trafik, temizlik, çevre düzeni, imar ve mimari estetik başta olmak üzere Antalya ve ilçelerini parmakla gösterilir bir seviyeye çıkarmalarını bekliyoruz. Bizlerde bu konuların takipçisi ve yardımcısı olacağız. Kendimizi bu noktada 1 Nisan itibariyle kurumların koordinasyonunda bir barış köprüsü, bir barış elçisi olarak konumlandırıyoruz” dedi.

VALİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE DEVLETİMİZ İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Konuşmasını, “Biz yeni seçilecek Başkanlarımız, Valimiz ve devletimiz ile uyum ve koordinasyonumuzu güçlendirerek Antalya’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tek bir dileğimiz var, herkesin daha mutlu olduğu bir şehir, bir Antalya. Zaman zaman dile getiriyorum ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum. ATSO olarak amacımız sadece Antalya iş dünyasının sorunlarının çözümüne aracılık etmek değil. Biz şehrimize her alanda yeni bir vizyon kazandırma arzusundayız. Dikeyde tarımdan sanayiye, turizmden diğer hizmet sektörlerine, yatayda hayat kalitesinden trafiğe, çevreden sağlığa, dijitalleşmeden Ar-Ge’ye kadar tüm alanlarda bu şehri, ülkemizin ve Dünyanın gözbebeği yapma hayalini paylaşıyoruz. Talep edilenin niteliğini arttırmayı şehirlilik bilincinin oluşmasına ve kent kültürünün gelişmesine katkı sağlamayı şiar ediniyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞANA OY VERİN, AYNI MAHALLEDE OTURDUK DİYE OY VERMEYİN

Başkan Ali Bahar, seçimlerde oy vermenin kriterlerinde çalışmanın ön planda tutulması gerektiğini hatırlatarak, “Oy zor bir iş. Bunu sürekli söylüyorum. Çalışana oy verilmesi lazım. 'Aynı mahallede oturduk, köylüyüz, birlikte top oynadık' diye oy verilmez. Kim çalışıyorsa ona oy verirsiniz. Siz çalışana oy vermezseniz, arkasından 5 sene bunu sorgulamak, yakınmak, isyan etmek durumunda değilsiniz. Biz ATSO olarak kentin en büyük STK’sıyız, bizim görevimiz seçilen başkanlarımız koltuklarına oturduktan sonra onların arasında barış elçisi olmaktır. Şehir çok hızlı büyüyor, nüfus çok hızlı artıyor. Bunlar da beraberinde yükler getiriyor. Buna çözüm bulacak projelere oy verilmelidir” dedi.

MOĞOLİSTAN, MOLDOVA, NİKARAGUA, TACİKİSTAN GİBİ ÜLKELER BİZİMLE AYNI NOTA SAHİP

Enflasyonda kısmi yükselişler olacağını belirten Bahar, “OVP 2024 yılsonu hedefi yüzde 33, Merkez Bankasının tahmini ise yüzde 36. Yaz aylarından itibaren keskin bir gerileme süreci başlayacak ve birkaç ay içinde enflasyonda 25 puan civarında düşüş olacak. Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Bundan altı ay önce 600 puan civarında olan ülke risk primimiz yarı yarıya azaldı ve 300 seviyesine geldi. Moğolistan, Moldova, Nikaragua, Tacikistan gibi ülkeler bizimle aynı nota sahip. Biz buralara yakışmıyoruz. Bu kadar gelişmiş, hayat standardı bu kadar yüksek ve bu kadar dinamik bir ülke bu nottan çok daha fazlasını hak ediyor.”

KONUT FİYATLARI NORMALLEŞMEYE BAŞLIYOR

Konut fiyatlarında düşüş eğilimi yaşandığını dile getiren Bahar, “Kasım ayında konut fiyatları önceki aya göre yüzde 1,9 arttı. Böylece fiyatlar son 34 ayın en düşük artışını gerçekleştirmiş oldu. Kasım ayı konut fiyat artışı aylık enflasyonun altında kaldı. Yani yavaş yavaş konut fiyatları normalleşmeye başlıyor. Bu süreç devam ederse, bir süre sonra konut satışlarının yeniden hareketlenmeye başladığını da göreceğiz. Bu Antalya için iki açıdan önemli. Birincisi biz konut satışlarında ülkemizin önde gelen şehirlerinden biriyiz. Piyasadaki canlanma, ilimizin ekonomisine güç katar. İkincisi, Antalya mobilya imalatı alanında ülkemizin önde gelen şehirlerinden. Konut satışlarındaki canlanma mobilya ve diğer ilgili sektörleri de hareketlendirecektir” dedi.

RUNTALYA’YA DESTEK VERMELİYİZ

Kentte her yıl düzenlenen Runtalya Maratonu’nu desteklediklerini söyleyen Bahar, “Bildiğiniz üzere Türkiye’nin en büyük özel girişimli spor organizasyonu Uluslararası Runtalya Maratonu, 2006 yılından beri şehrimizde gerçekleşiyor. Mart ayının başında henüz şehrimizde turizmin canlanmadığı tarihlerde otellerimizi, pansiyonlarımızı restoranlarımızı, şehirde en küçük esnaftan en büyük işyerlerine kadar tüm işverenin beklediği organizasyon haline gelen Runtalya Maratonu’nu ATSO olarak her geçen yıl daha da sahipleniyoruz. Bugün Paris’te Barcelona’da Milano’da ve Budapeşte maratonlarında 50 binler 100 binler koşuyorsa bizim onlardan ne eksiğimiz var? Öncelikle yurt içi ve yurt dışı tanıtımına destek olacağımız RUNTALYA Maratonu’nu, tüm şirketlerimiz STK’larımız ve paydaş SİAD’larımız ile sahiplenmeye davet ediyoruz. Bu maraton şehrimizin dolayısı ile hepimizin” dedi. 

 
Antalya'da cesedi bulunan Merve son yolculuğuna uğurlanıyor
 
Karadeniz soğumadı, hamsi göç etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da cesedi bulunan Merve son yolculuğuna uğurlanıyor
4 OCAK'TA Antalya'da kaybolan Merve Şevval Elmas'ın cesedi 20 Ocak'ta ...
ANSİAD, Özden İnönü Toker'i ağırladı
TÜRKİYE'nin 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk başbakanı, Türk ...
Şehit Emniyet Müdürü Okkan’ın adı parka verildi
MURATPAŞA Belediyesi'nin, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski ...
 
Konyaaltı Kuluçka Merkezi eğitimleri devam ediyor
Konyaaltı Belediyesi Kuluçka Merkezi yöneticileri ve Antalya Çalışma ve ...
Antalya'da 'Kanlı Nigâr' müzikali ile keyifli hafta sonu
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin daveti ...
Antalya'da akılalmaz dolandırıcılık
ANTALYA Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon ...
 
Antalya Kumluca'da deprem
AFAD: Antalya'nın Kumluca ilçesinde, saat 23.04'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Antalya otobüsü Afyonkarahisar'da şarampole devrildi; 6 yaralı
AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesi yakınlarında şarampole devrilen otobüsün ...
30 metrelik falezlerden düşüp yaralandı
ANTALYA'da dengesini kaybedip 30 metrelik falezlerden düşen Mehmet Şeker ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva