Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
1 Mart 2024 Cuma - 18:05

Başkan Böcek'ten 10 koyun, 10 kuzu hediye

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talimatıyla, 14 hayvanı 3 sokak köpeği tarafından ahırda parçalanan Mustafa Gökmen'e, 10 kuzu, 10 koyun ve 300 kilogramlık yem desteği verildi.

Başkan Böcek ten 10 koyun, 10 kuzu hediye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Gökmen, 20 yıl turizmde çalıştıktan sonra 3 ay önce hayvancılığa başladı. 23 Şubat saat 06.00 sıralarında ahırın tellerinden giren 3 sokak köpeği, Gökmen'in 14 kuzu ve koyununu parçaladı. Sabah hayvanlara yem vermeye giden Mustafa Gökmen, ölen hayvanlarını görünce şoke oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yardım isteyen Gökmen için Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığı harekete geçti ve ahırda inceleme başlattı. Olaydan 2 gün sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mustafa Gökmen'i arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu, yerelden kalkınma projeleri kapsamında yardım edeceklerini söyledi. Başkan Böcek'in desteğiyle Mustafa Gökmen'e 10 koyun, 10 kuzu, 300 kilo yem desteğinin yanı sıra 40 metrekarelik çelik ağıl tel hediye edildi.

Mustafa Gökmen, yaşadığı olaydan dolayı çok üzgün olduğunu, imdadına Başkan Muhittin Böcek'in yetiştiğini anlattı. Gökmen, “Geçen sene bir karar alıp turizmi bıraktım. Hayvanları seviyor ve videolar izliyordum. Turizmi bırakıp 3 ay önce de hayvancılığa başladım. Varımı yoğumu koydum ve kredi çekip hayvancılığa başladım. 40 koyun, 15 keçi aldım. Bunlarla üretim yaptım. 1- 1,5 aylık kuzular doğmaya başladı. Ayın 23'ünde sokak köpekleri ahırıma girerek telleri aşıyor. Kuzu olduğu için ses çıkmamış. 07.00-07.30 sıralarında ahıra girdiğimde bütün kuzuları yerde gördüm. 21 kuzumdan 14'ü telef olmuş, 3'ü de ortada yoktu. Diğerlerinin boğazları sıkılmış, ayaklarından parçalar alınmıştı. Çok kötü bir görüntüydü. Büyükşehir Belediyesi'ni aradım. Sağ olsunlar Tarım İlçe Müdürlüğü'nden geldiler. Jandarmamız geldi ve tutanaklar tutuldu. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri'nden geldiler. 'Zararımız nedir' diye baktılar. Bundan 2 gün sonra Muhittin Böcek Başkanım aradı. Allah ondan razı olsun. Kötü gün dostu derler ya başkanım da öyleymiş. Aradı ve bana 'Oğlum bir isteğin var mı?' dedi. 'Başkanım tek canınızın sağlığını istiyorum' dedim. Daha sonra Kepez Belediye Başkan adayı Mesut Kocagöz aradı. Başka 1 yetkili bulamadım. Başkanım da 'Gereken sana yapılacak Mustafa, hiç üzülme' dedi. Ben de 'Sağ olun başkanım' dedim. Telefonu kapattı. Başkan yardımcılarımız aradı ve sağ olsun bugün geldiler" dedi.

10 KOYUN 10 KUZU HEDİYE EDİLDİ

Mustafa Gökmen, “Başkan Böcek o dönem otelimize nikah kıymaya geliyordu ben de başkanıma servis yapıyordum. Şimdi yüz yüze konuşmuş olacağız. Allah ondan razı olsun. Bütün destek çıkanlara teşekkürler. Bize iyi gün değil, kötü gün dostu lazım. Kötü gün dostlarımızın hepsi burada. Kuzularım çok küçüktü. Koyun kuzuyla olunca kazanıyordum. Başkanım bana 10 koyun 10 da kuzu getirmiş. Yüzümü güldürdü. Bana da sürpriz oldu. Bana 'Kuzuların gelecek sen rahat ol' demişti. Şimdi 10 koyun geldi. Benim yüzüm güldü onun da her zaman yüzü gülsün" diye konuştu.

'ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ'

Başkan Muhittin Böcek ise “Gelmiş geçmiş olsun. Bütün hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da dahil hepsinin Allah yardımcısı olsun. Biz her zaman Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız. Muhittin Böcek olarak yanınızdayım. Burada da Mesut Kocagöz kardeşim var. Sizlerden biriyiz. Sizlerden ayrımız gayrımız yok. Biz hep beraberiz. İnşallah malımıza da canımıza da zarar gelmesin. Allah hepimizi korusun" diye konuştu.

'İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE YANINDA OLMAK BOYNUMUZUN BORCU'

Seçim vaatleri arasında yerelden kalkınma projeleriyle köylünün, halkın hep yanında olduklarını vurgulayan Başkan Böcek, “Biz göreve gelmeden önce seçim sürecinde hep söyledik; üretecek köylümüz, kentlimiz, hayvancılıkla, arıcılıkla uğraşan bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız dedik. Biz 50 ton suyu 50 lira yaptık. Bütün vatandaşlarımıza köylümüze, kentlimize yardımcı oluyoruz. Burada yaşayan köylülerimiz, hemşehrilerimiz var. Biz onların her zaman yerelden kalkınma fidesinden tutun bütün yardımlarımızı, hayvancılıkla uğraşanlarımızla da yem desteği vermeye devam edeceğiz. Mustafa'mızın yüzünün gülmesi bizim de yüzümüzün gülmesi demektir" dedi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Otomobilin çarptığı simitçi hayatını kaybetti
 
4 kente emniyet müdürü ataması Resmi Gazete'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TGF Türkiye Golf Turu'nun 3'üncü ayak müsabakaları başladı
Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun ...
Antalya'da seyir halindeki otomobil yandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde seyir halindeki otomobil yandı.
Dünya sanatçısına 'Önder Kadın' ödülü
TÜRK Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi'nin bu yılki ...
 
Erdoğan, cuma namazını Antalya'da kıldı
ANTALYA'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Serik ...
Antalya'da martın ilk günü denize girdiler
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler sahillere koştu, ...
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ADF'de sergi gezdi
CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu ...
 
Selden etkilenen Antalya'ya 92 milyon lira acil destek ödemesi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağış ve fırtınanın etkili olduğu ...
Muratpaşa'da taban ittifakı büyüyor
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP adayı Ümit Uysal’a destek ...
ADF 2024 başladı
ANTALYA'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 147 ülkeden 19 devlet başkanı, ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva