Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
1 Mart 2024 Cuma - 14:28

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ADF'de sergi gezdi

CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu 2024 kapsamında 'Türkiye Yüzyılı' sergisi ile çocukların gözünden Gazze'deki insanlık dramına dikkati çekmeyi amaçlayan 'Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni gezdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ADF de sergi gezdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu'nun Türkiye'nin en önemli uluslararası kamu diplomasi markalarından biri olarak birçok lideri ağırladığını söyledi. Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda çok önemli küresel ve bölgesel meselelerin ele alınacağı çok kritik, çok önemli bir forum bu. Ve bu forumda biz de istedik ki, tam da bugünlerde dünyanın kanayan yaralarından biri olan Gazze meselesini buraya gelen uluslararası misafirlere yenilikçi bir sergi mantığıyla anlatalım. Halen Taksim'de açık olan ve sayın hanımefendinin teşrifleriyle açılan Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni burada da sergileyelim, hayata geçirelim. Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi yine sayın Cumhurbaşkanımızın yine liderlerle birlikte açacakları bir sergi olacak. Buradan geçmek suretiyle konuşmalarını yapmaya başlayacaklar ve forumu açacaklar" dedi.

ÇOCUKLARIN RESİMLERİ İSRAİL ZULMÜNÜ ANLATIYOR

Altun, Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisinin, esas itibarıyla 2009 yılında İsrail'in 'Dökme kurşun operasyonu' esnasında ne kadar büyük zulüm ortaya koyduğunu, çocukların kaleminden, yüreklerinden, gözünden anlatan bir sergi olduğunu söyledi. Sergide 250'nin üzerinde Gazzeli çocuğun yaptığı resimler olduğunu belirten Altun, “Bu resimlerin her biri gerçek birer sanat eseri. İsrail zulmünün nasıl tarihsel bir zulüm olduğunu ortaya koyan resimler. O günden bugüne İsrail, Gazze'de de Filistin'de de zulümlerini artırarak devam ediyor. Bugün bu sergiyi izlediğinizde, incelediğinizde gerek burada gerek Taksim'de halen açık olan sergimizi izlediğinizde, incelediğinizde şunu çok açık bir şekilde görebilirsiniz ki, ne yazık ki İsrail o gün de fosfor bombası kullanmış. O gün de sivilleri bombalamış, o gün de çocukları, kadınları öldürmüş, sivilleri katletmiş. Sağlık çalışanlarını o gün de katletmiş ve bugün de katletmeye devam ediyor. Ve bu çocukların şahitliği, tertemiz bir şahitlik, saf ve çok açık, net bir şekilde çocuklar kendi çizgileriyle bunu anlatmış" dedi.

LİDER EŞLERİ SERGİYİ GEZECEK

Bunu sergide dijital, yenilikçi, sanat yöntemleriyle göstermeye çalıştıklarını anlatan Fahrettin Altun, “Burada Gazze'deki zulmü bütün çıplaklığıyla küresel alana, liderlerin gözünden anlatalım istedik. Yarın da sayın hanımefendinin yine lider eşlerine burada ev sahipliği olacak ve sergimize sayın hanımefendi ve lider eşleri teşrif edecekler. Ve böylelikle istiyoruz ki, biz gerçekten bir taraftan bu zulmü anlatalım. Bir taraftan da bu zulüm karşısında Türkiye'nin verdiği haklı mücadeleyi bütün dünyaya açık ve net bir şekilde gösterelim. Bu zulümler olmasın, bu zulümlerin olmaması için bütün dünya işbirliği içerisinde, hakça, adalet uğruna hakikat mücadelesi versin. Çünkü bu sergi bir taraftan da İsrail'in esas itibarıyla yürüttüğü yalan siyasetini deşifre etmeye yönelik bir sergidir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin yürüttüğü hakikat mücadelesinin de yansımalarından bir tanesidir" diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILI SERGİSİ

Antalya Diplomasi Forumu bünyesinde yine yenilikçi yol ve yöntemlerle sergilerin hayata geçtiğini aktaran Altun, şunları söyledi: “Bu noktada sayın Refik Anadol'un önemli bir sergisi var. Aynı şekilde Diplomasi Tüneli de yine Türkiye'nin diplomasi tarihinin ne kadar zengin olduğunu ortaya koyan ve Türkiye Yüzyılı ile beraber bu diplomasinin artık hangi noktaya geldiğini, nasıl Türkiye'yi bölgesel ve küresel bir güç haline dönüştürdüğünü gösteren bir sergi. Buradaki diplomatik faaliyetlere eşlik edecek şekilde sergilerimizle sürece destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı bir forum hayata geçer. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu forum çok önemli uluslararası bir markaya dönüşüyor. Cumhurbaşkanımız yine bu forum marjında birçok ikili görüşme de yapıyor buraya teşrif eden liderlerle."

Mehmet ÇINAR- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Sınır kapısında 10 kilometrelik Schengen kuyruğu
 
YÖK Başkanı Özvar Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selden etkilenen Antalya'ya 92 milyon lira acil destek ödemesi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağış ve fırtınanın etkili olduğu ...
Muratpaşa'da taban ittifakı büyüyor
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP adayı Ümit Uysal’a destek ...
ADF 2024 başladı
ANTALYA'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 147 ülkeden 19 devlet başkanı, ...
 
Serik'in Efeleri 1. Lig'de
SERİK Belediyespor Voleybol Takımı 'Serik'in Efeleri' grup finalleri maçlarında ...
Antalya'da yaralıya ilk müdahale, başkan adayından
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada kolu kırılan motosiklet ...
Kadın sağlığında erken tanının önemi anlatılacak
Kepez Belediyesi ve Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi işbirliğiyle ...
 
Rıza Sümer, öğrencileri dinledi
Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, Kültür ...
Muhittin Böcek mi kazanır, Hakan Tütüncü mü?..
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalya'da deprem!
AFAD, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 3.5 büyüklüğünde ve yerin 32.63 kilometre ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva