Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
26 Ocak 2013 Cumartesi - 16:23

Batum: Tayyip'in poposuna tekmeyi vuralım

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in yaşadığı siyası süreçleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaşacağını belirterek, “Tayyip'i de atacaklar biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti'ne Tayyip'i attırmak yakışmaz. Bizler poposuna tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım" dedi.

Batum: Tayyip in poposuna tekmeyi vuralım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Antalya'da CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nca düzenlenen panelde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Batum, “Türkiye'nin, 12 Eylül darbesiyle başlayan süreçte, başına çuval geçirildi" dedi. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de dinleyici sıralarında yer aldığı panelde Süheyl Batum, dünyanın bütün anayasalarının hukuk kurulları olarak belli bir toplumsal yapının üzerine oturduğunu söyledi. Batum, “Bir ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal yapısı ne ise anayasa onun üzerine oturur. O yapıyı, üzerine oturduğu sosyal yapıyı daha demokratik çoğulcu, ilerlemeci bir yapıya doğru evrilmesine izin veriyorsa işte bu iyi anayasadır" diye konuştu.

'İnsan odaklı' şeklinde tarif edilebilecek bir anayasa türü olmadığını savunan Batum, anayasanın toplumsal çatışma alanlarına çözüm üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Partisinin üzerinde yaratılan 'Bunlar anayasa yapmaz. Özgürlükçü değil statükocu' algısının yıkmak için AK Parti ile aynı masada buluştuklarını kaydeden Milletvekili Batum, “Dedik ki, 'Özgürlükleri gelin konuşalım seninle, kim özgürlükçü kim değil' Maksat o algılamayı yıkmak. Eğer CHP olarak 'Cumhuriyeti kurduğumuzu' söyleyen bir parti olarak Türkiye'nin gerçek gündemine ilişkin çözümleri üretmezsek bunlar hiç üretmez. O yüzden masaya oturduk" diye konuştu. AK Parti ile masada anayasanın eşitlik ilkesi üzerinde anlaşamadıklarını belirten Süheyl Batum, şunları söyledi:

EŞİTLİK MADDESİNDE ANLAŞAMADIK

“Bize 'Irkçı' falan diyenler var ya, AKP ve başka partiler ve tandansları, 'Etnik kökenleri nedeniyle kimseye ayrımcılık yapılamaz' ilkesini yazmak isteyince 'Hayır' dediler, 'Etnik kökeni oraya yazamayız.' Bize bazı dernekler geldi, eşitlik ilkesine 'Cinsiyet yönelimi nedeniyle kimseye ayrımcılık yapılamaz' yazılmasını istedik. 'Hayır, bu ikisini koyamayız' dediler ve eşitlik maddesinde anlaşamadık. Türkiye'nin emekçisinin, işçisinin, kadınının, Türkiye'de Alevinin, Sünninin, Türk'ün ve Kürt'ün hakkını göstere göstere yiyip de 'Ay ne güzel anayasa yaptık' diye alkışlar mısınız? Biz alkışlamadık. Bunlar 12 Eylül Anayasacısı. Şimdi nitelik değiştirdi."

CHP Eskişehir Milletvekili Batum, Ortadoğu'daki gelişmelere değinerek, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in yüzde 88.6 oyla seçildiği 2005 seçimlerini Amerika'nın en yetkili ağızlarla, “Mısır bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor" şeklinde değerlendirdiğini ve bölgedeki demokratik gelişimden övgüyle bahsettiğini söyledi. Fakat aradan geçen 5 yıl içinde batı dünyasının Mübarek'in diktatör olduğunu keşfettiğini savunan Süheyl Batum, “Elleriyle koydular kelepçelediler, içeriye attılar. Tayyip'i de atacaklar, biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti'ne Tayyip'i attırmak yakışmaz. Bizler poposuna tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
AKP'yi kızdıran anket
 
Patronlar sandık başına
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Musa 28 Ocak 2013 Pazartesi 23:26

Birinin poposuna tekme vurmakla gitseydi...

Yorumu oyla      3      3  
dilek bulut 28 Ocak 2013 Pazartesi 13:37

Sn Ali karakale chp 3-4 hatta 10 parçaya bile bölünmüş görünebilir ama bu bizim demokrasi anlayışımızdan kaynaklanmaktadır bizler akp yandaşları gibi asla padişahım çok yaşa demeyiz ve memleketimizi 3-5 torba kömüre makarnaya satmayız çıkar aslanlar gibi düşüncelerimizi söyler ve baştaki kim olursa olsun tartışmaktan kaaçınmayız ama size bunu anlatmayı başarabileceğimi sanmıyorum çünkü siz ve sizin gibiler şak şakçılıktan öte gidemediğiniz için algılama yetileriniz bunu algılamaya yetmeyecektir sizlerden ricam sorgulamayı düşüncelerinizi içinize atmadan söylemeyi öğrenin...

Yorumu oyla      5      6  
alı karakelle 26 Ocak 2013 Cumartesi 17:16

sizin poponuza millet vura vura poponuz kalmadı hala ne diyorsunuz bu milleti tanımaddğınız ne kadar belli siz bu kafayla konuşmaya devam edin bu konuşmayı kıme yapıyor beyefendi kendi yandaşlarına ne çok alkış almıştır valla ee sizin salonda millet yokki kendiniz çalıyor kendiniz oynuyorsunuz 3-4 parşaya bölunmüş bir partiden hiç bir şey olmaz kimin kafası boxulsa hemen bir açıklama yapıyor her kafadan bir ses bu yapıylamı vuracaksınz yesinler sizi siz kendi poponuzu kurtarmaya bakın

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'yi kızdıran anket
Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı ikinci araştırmaya göre, Türkiye’de ...
AKP Elmalı İlçe Teşkilatı Ankara’da
AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin ve yönetim kurulu üyeleri, Ak ...
'Baykal'ı geri getirmek için şeref ve namus sözü verdik'
Bir kaset darbesiyle CHP Genel başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Deniz ...
 
Baykal, 10 bin TL tazminat ödeyecek
KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki, son olarak ...
Günal:“Anadilde Savunma Hakkı bölücülüktür”
TBMM Genel Kurulu’nda Anadilde Savunma adı altında çıkarılan Ceza Muhakemesi ...
Çavuşoğlu AKP Genel Başkan Yardımcısı oldu
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Dış İlişkilerden ...
 
Kabinede mini revizyon
Başbakan Erdoğan, kabinede değişiklik yaptı, 4 bakan gitti.
Cihan Dinç; iktidarla, muhalefet ülkeyi geriyor
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye ...
CHP'li eski vekile şok tazminat
ANTALYA'da eski CHP İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya ve 2 partilinin öldüğü ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva