AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
9 Ocak 2012 Pazartesi - 00:26

Baykal Adana'da; 'Herkes CHP'den çıkış yolu bekliyor'

Baykal, "Türkiye'nin bu yaşanan sorunları karşısında çok doğal olarak gözler CHP'ye yöneliyor. Herkes CHP'den bir çıkış yolu bir çözüm yolu arıyor, bekliyor. Biz bunun farkındayız, bunun sorumluluğu içindeyiz. Bu dikkat içindeyiz" diye konuştu.

Baykal Adana da;  Herkes CHP den çıkış yolu bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜZÜK kurultayı için düğmeye basan CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski PM üyesi avukat Soner Çetin'in oğlu Deniz Çetin'in sünnet düğününe katılmak ve kurultay delegeleriyle toplantı yapmak üzere geldiği Adana'da, davul- zurna eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

Hava muhalefeti nedeniyle yaklaşık 2 saat rötarlı olarak uçakla gelen Deniz Baykal'ı, Şakirpaşa Havaalanı'nda yaklaşık 200 kişi karşıladı. 'Adana seni çok özledi', 'Sayın Baykal Adana'ya hoş geldiniz' ve 'Partinin ve ülkenin sana ihtiyacı var' yazılı pankartlar açan kalabalıktakiler, 'Adana seninle gurur duyuyor' sloganı attı.

Kendisini karşılayan kalabalığın arasına karışan Baykal, sevgi gösterilerinden dolayı zaman zaman zor anlar yaşadı. Topluluğu selamlayan Baykal, havaalanından otele geçti.

'ADALETE OLAN GÜVEN SARSILIYOR'

Kurultay delegeleriyle yapacağı toplantı öncesinde ülke gündemine ilişkin değerlendirme yapan Deniz Baykal, Türkiye'de çok ciddi bir hukuk ve yargı sorunu yaşandığını öne sürdü. Adalete olan güvenin çok ciddi şekilde sarsıldığını söyleyen Baykal, şöyle konuştu:

"Yıllarca en üst rütbede hizmet vermiş insanlar, bugün bambaşka suçlamaların hedefinde yer alıyor. Artık insanlar 'Ne var acaba bunun altında?' diye kendi kendine soruyor. Böylesi bir ortamda biz siyaset yapıp, vatandaşın hak ve hukukunu savunacağız. Türkiye, demokrasinin adeta 'oyun' haline geldiği bir noktaya doğru hızla ilerliyor. Bu böyle gitmez. Çünkü Türkiye'nin müthiş bir birikimi var. Bu yaşanan acı olaylar, bir takım sıkıntılara yol açabilir. Birçok insan ve aile büyük mağduriyetler yaşayabilir. Süreç aylar ve hatta yıllar sürebilir. Ancak bu böyle devam etmez. Mutlaka bir yerde bu aşılır. Böylesi olaylar geçmişte yaşanmadı mı? Yaşandı. O dönemde yaşanan olayları şimdi 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde tekrar edilmesini kabul etmek mümkün mü? Çok acı olur bu. 'Yassı Ada Mahkemesi'nin hukukun yüz akı bir uygulama olmadığından hiç şüphe yok. Orası, 'siyasi bir mahkeme' idi. Şimdi kalkıp 1960'lı yıllara geri mi döneceğiz?"

İlker Başbuğ'un, 'Yüce Divan'da mı, yoksa özel yetkili mahkemede mi yargılanması gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Baykal, bunun bir 'yetki' meselesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

YÜCE DİVAN TARTIŞMASI

"Bu davanın nerede görüşüleceği meselesi çok temel bir konu. Anayasa'da yapılan düzenlemelere göre, genelkurmay başkanlarının eski ya da yeni görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanması öngörülüyor. Özel yetkili mahkemeleri bu kapsam içine sokamazsınız. Bazıları, 'Darbe yapmak, görev suç mu?' diye soruyor. 'Darbe yapmak genelkurmay başkanının görevi değildir, o yüzden onu 'darbe yapıyor' iddiasıyla yargılayacaksak 'özel yetkili mahkemede' yargılayalım' deniliyor.

Yolsuzluk yapmak bir bakanın görevi mi? Bakan yolsuzluk yaparken, görevinden dolayı suç işledi diye 'Yüce Divan'da yargılanıyor. Oradaki görev de, bulunduğu konumun ona sağladığı yetki, imkan, güç, kudret ve otoriteyi görevinin gerçekten gereği için değil de, kendi çıkarı için yolsuzluk ya da darbe yapmak için kullandığı anda o işte 'görev suçu' işlemiş olabilir. Eğer, o noktadaki imkanlarını kullanarak suçu işlemişse yargılayacağınız yer 'Yüce Divan'dır. Bu çok açık ve net. Bunu bile hiçbir geçerliliği olmayan ve sağlam iddialar olmadan yok saymak mümkün değil."

CHP'DEN ÇIKIŞ YOLU BEKLENİYOR

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini de belirten Baykal, "Türkiye'nin siyaseti, ekonomisi, hukuku derin bir krizin altında. Şimdi böyle bir ortam içinde hepimiz 'ülkemize karşı sorumluluğumuzun gereğini nasıl en etkili, en iyi şekilde yapabiliriz?' diye arayış içindeyiz. Bu nedenle Türkiye'nin bu yaşanan sorunları karşısında çok doğal olarak gözler CHP'ye yöneliyor. Herkes CHP'den bir çıkış yolu bir çözüm yolu arıyor, bekliyor. Biz bunun farkındayız, bunun sorumluluğu içindeyiz. Bu dikkat içindeyiz" diye konuştu. 

Baykal, kurultay delegeleriyle basına kapalı toplantı yaptı.

BAYKAL KİRVE OLDU 

Deniz Baykal, CHP eski PM üyesi Soner Çetin'in oğlu 2 yaşındaki Deniz Çetin'in kirvesi oldu. Baykal parti delegeleri ile katıldığı toplantının ardından Emira Balo Salonu'nda, Deniz Çetin'in sünnet düğününe katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Baykal, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ile karşılandı. Partililer Baykal'la fotoğraf çektirmek için çabalarken Baykal, 'Adaşım' 2 yaşındaki  Deniz'e tam altın taktı. Sünnet düğününde sahne alan sanatçı Esra Balamir sevilen şarkılarını davetliler için söyledi.
Mehmet KAYMAK/ADANA,(DHA)-

 
Ölüme atlayan çiftin 2 saat önce çekilen son fotoğrafları
 
Alkol alıp, bileklerini kesti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp analiz 16 Ocak 2012 Pazartesi 16:34

halk adamı mustafa sarıgül

Yorumu oyla      3      4  
10 Ocak 2012 Salı 20:36

mustafa sarıgül

Yorumu oyla      4      3  
10 Ocak 2012 Salı 10:48

baykal ve kılıçdaroğlu olmasın önemli değil

Yorumu oyla      5      3  
9 Ocak 2012 Pazartesi 10:25

Tüzük kurultayı yeterli imza bulunarak toplanacaktır.sonra seçimli kurultaya dönecektir.genel başkan adayı muharrem ince, emine ülker tarhan,mustafa sarıgül,metin feyzioğlu,haluk koç gibi isimlerden biri olacaktır.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan önde, Türel peşinde
Gün Haber’in, ‘Hangi Antalya milletvekilini başarılı buluyorsunuz?” anketi ...
Baykal, kurultay delgeleri ile görüşecek
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, haftasonu iki günlüğüne Adana'da ...
Sapan; ‘Kabul edilemez’
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Genel Kurmay Eski Başkanı Emekli ...
 
CHP'liler tüzük için toplandı
CHP eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, ''Sayın genel başkanın söz verdiği ...
Baransu ve Samanyolu Haber’in kehanetleri tuttu
Dün hem Oda TV’nin mahkemesi, hem de emekli orgeneral İlker Başbuğ’un ...
CHP'de Tüzük Kurultayı'nda son durum
CHP'deki tüzük kurultayı ile ilgili son gelişmeye göre, parti içi muhalifler ...
 
3 kişi gözaltına alındı
Antalya'da, Ergenekon bağlantılı bir operasyon yapıldı. Elebaşılığını ...
Sapan’dan Türköne’ye sert tepki
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” ...
Acar, Başbakan’a sel felaketini sordu
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Ekim ayında Antalya’da yaşanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva