Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
2 Şubat 2012 Perşembe - 17:47

Baykal’dan Sapan’a: “O vekili takip et”

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bugün bir gazetede "Baykal'ın kanını donduran diyalog" haberinin yalan olduğunu söyledi. Sapan, "Milletvekili arkadaşlarımızın Baykal'a yönelik en küçük bir saygısızlığı olmadı. On'a yakın milletvekili kendi aramızda sohbet ettik, espri yaptık" dedi.

Baykal’dan Sapan’a: “O vekili takip et”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugün bir gazetede, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li Milletvekilleri Sena Kaleli, Binnaz Toprak, Volkan Canalioğlu, Turhan Tayan, Aykut Erdoğdu, Aydın Ayaydın, Haydar Akar, Müslüm Sarı, Ercan Cengiz, MYK üyesi Sezgin Tanrıkulu arasında gerilim yaşandığı iddia edildi. Haberdeki iddiaya göre, bazı milletvekilleri Baykal'ın tüzüğe ilişkin eleştirileri üzerine Baykal'la restleşti. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, "Demokratik tüzüğü niye siz uygulamadınız?" diye sorunca ortam buz kesti! Yine aynı gazetedeki iddiaya göre, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da “Bu tüzüğü değiştiren, bu hale getiren siz değil miydiniz? Çarşaf liste değil blok liste yapan siz değil miydiniz? Buna ne dersiniz?” sorusunu yöneltti ve ayağa kalkarak ortamı terketti.

www.gercekgundem.com 'a konuşan ve gazetedeki haberin yalan olduğunu söyleyen CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, dün geceki diyalogları şöyle özetledi:

"Biz Sayın Baykal'la birlikte Meclis'e geldik. Beraberimizde Sayın Metin Lütfü Baydar da vardı. Genel Kurul salonuna geçince, partili arkadaşlarımızın olduğu bölgeye doğru geçtik. Tüm milletvekili arkadaşlarla selamlaştık. Sayın Baykal, Aydın Ayaydın'la espri yaptı. Haberde iddia edildiği üzere, Volkan Canalioğlu, bize yakın bir bölgede değildi. Aramızda en az on metre vardı. Biz sohbet ederken, kalktığını ve salondan ayrıldığını gördük. Canalioğlu ne dedi, ya da dedi mi bilmiyorum. Zaten Volkan Bey'i duymamız da mümkün değildi. Çünkü aramızda en az on metre vardı. Sayın Sena Kaleli de bize en az on metre uzaktaydı."

Gazetedeki haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Sapan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Baykal ile Aydın Ayaydın espri yaptı. Sayın Aydın Ayaydın tüzük tartışmasına katılmadı. Deniz Bey, tüzük kurultayına ilişkin görüşlerini açıkladı. Sezgin Bey de kendi görüşünü çok saygılı ve nazik bir dille ifade etti. Sayın Baykal ile Sayın Tanrıkulu arasında en küçük bir gerilim dahi olmadı. Ne kan donduran bir diyalog oldu, ne de salon buz kesti. Bunu nereden uydurdular anlamak zor."

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, tüzük kurultayına ilişkin olarak "İki kurultay doğru değil. Önce delegelerin istediği kurultay yapılmalı. Delegenin isteği yerine getirilmeli" dediğini de ifade etti.

Diyalogların yaşandığı sırada orada bulunan ancak ismini vermek istemeyen bir milletvekili ise www.gercekgundem.com'a şunları anlattı:

"Sayın Sezgin Tanrıkulu, Sayın Baykal'ı dinledi. Sonra da (Deniz Bey, bu iş tüzükle sınırlı kalacak gibi görünmüyor. Asıl dert genel başkanla) dedi. Deniz Bey, genel başkanla kimsenin bir sorunu olmadığını ancak Parti Meclisi seçiminin yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Diyalog bunlardan ibarettir. Daha sonra da hep birlikte espriler yapıldı. Deniz Bey'in Avrupa'daki çalışmaları merakla dinlendi. Deniz Bey, milletvekilleriyle sıcak bir ortamda sohbet etti."

Aynı milletvekili, genel kurul salonunda yaşanan diyalogun gayet esprili bir havada geçtiğini de belirterek, "Hatta Sayın Baykal, yanında bulunan Yıldıray Sapan'a Aydın Ayaydın'ı örnek gösterdi. Moda üzerine sohbet açıldı. Deniz Bey, Yıldıray'a dönerek, (Aydın modadan anlar. Bak ne güzel giyinmiş, modayı takip ediyor. Aydın'ı takip edin) dedi, hepimiz güldük. Ne bir gerilim oldu, ne de salon karıştı" ifadesini kullandı.
 

 
Kol naklinde eller oynamaya başladı
 
Papaz bulunamadı, Alman turist ‘Fatiha’yla gömüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbuğ’a ağırlaştırılmış müebbet istendi
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki iddianame tamamlandı.
Baykal ile ilgili 4 soruyu cevapladı
Ahmet Hakan’ın sunduğu Son Dakika programına katılan CHP Genel Başkanı ...
Alkışlar Çavuşoğlu'na
Fransa'nın 'Özgürlükler Ülkesi' imajına ağır darbe vuran 'İnkar Yasası' ...
 
Baykal'dan şok karar
Çifte tüzük kurultayı ihtimali, CHP eski lideri Deniz Baykal'ın tepkisine neden oldu.
Askerlik şubeleri okul olacak
Başbakan Erdoğan, 181 askerlik şubesine ait binaların Milli Eğitim Bakanlığı'na ...
Tekin: İstanbul için aday olabilirim
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir ...
 
Evcilmen ve böcek aday olamayacak mı?
CHP’de genel başkanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı 3 dönem ...
Cep’teki soygunu Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bu kez de ...
Ilıcak'tan O iddiaya sert tepki
Nazlı Ilıcak, Ahmet Takan'ın Yeniçağ'daki köşesinde dile getirdiği iddiaya sert tepki gösterdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva