Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem
AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
13 Kasım 2014 Perşembe - 12:38

Baykal istifalar için ne dedi?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 'Genç Bakış' programının konuğu oldu.

Baykal istifalar için ne dedi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Emine Ülker Tarhan’ı CHP’de tutamamanın kendisini çok üzdüğünü belirterek, "İlkelerinden kuşku duymadığım insanların, CHP’de siyaset yapma imkanı kalmadığı yönündeki kararlarından ciddi rahatsızlık duyuyorum" dedi.

Antalya milletvekili Deniz Baykal, Kanal D’de yayımlanan Genç Bakış programında, canlı yayında seyircilerden gelen soruları yanıtladı.

"Yeni Türkiye" ve "Atatürk istismar ediliyor" söylemlerini yorumlayan Baykal, "Atatürk 133 yaşında. Son 76 yıldır aramızda olmamasına rağmen bugün genç, dipdiri ve siyaset yıldızı kimliğini sürdürüyor. Birilerinin bu kimliği sahiplenmesi çok doğal" dedi.

VAR OLAN DEMOKRASİYİ DE KAYBETTİK

"İleri demokrasi deniyor. Şimdi var olan demokrasiyi de kaybettik" diyen Baykal, şöyle konuştu:

"Bakın otosansür basına hakim olmaya başladı. Rejimin, iktidarın baskısından dolayı gazetecilik yapamayan insanlara bir bakın. Orada bir facia yaşanıyor. Türkiye’de çok ciddi bir basın özgürlüğü sorunu var. Yargı sorunu var. Yeni Türkiye ne? Soma mı? Ermenek mi? 18 tarım işçisinin öldüğü düzen mi? Yargı mı? İmal edilmiş cd’ler mi? Yıllarca içeride tutulmuş komutanlar mı? Yeni Türkiye ne?”

CİDDİ RAHATSIZLIK DUYUYORUM

Baykal, Mehmet Bekaroğlu’nun katılımı ve CHP’den istifalarla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Yeni insanlar partilere katılmak ister, katılır, parti kendi içinde şekillendirir gelenleri. Bu doğal. Yalnız, bu partinin ilkelerini, değerlerini, politikasını özümsemiş, onun için siyaset yapan, makam, mevki peşinde olmadan bunun için siyaset yapan insanların ayrılmak durumunda kalması beni ciddi üzüyor. Çünkü böyle bir ayrışmayı taşıyacak düzeyde değiliz. Ben ilkelerinden ahlakından kuşku duymadığım insanların, CHP’de siyaset yapma imkanı kalmadığı yönündeki kararlarından ciddi rahatsızlık duyuyorum.”
Bir partide istikrarın disiplinle değil, hoşgörü ile sağlanabileceğini belirten Baykal, Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifasını da şu sözlerle değerlendirdi:
“Ben Emine Ülker Tarhan’ın CHP ilkelerinden koptuğu kanısında değilim. Partisinden ayrılma kararı almış olabilir, ama ilkelerinden ayrılmadığı kanaatindeyim. Sayın Tarhan’ı CHP’de tutamamak beni çok üzüyor. Biz onu tutabilmeliydik. Ben Tarhan’ı CHP’li saymaya devam ediyorum.”

ERDOĞAN'LA O GÖRÜŞMEYİ YAPTI MI?

2002-2003 döneminde henüz milletvekili olmadığı dönemde Recep Tayyip Erdoğan’la buluştuğu ve bazı vaatler karşılığında Erdoğan’a milletvekilliğini ve başbakanlığı verdiği yolundaki .soruları da yanıtlayan Baykal, söylentileri şehir efsanesi olarak niteledi. Baykal, "Bu görüşme olmuştur. Doğrudur. Ama o görüşme olduğunda o iş zaten bitmişti. Anayasa değişikliği olmuştu. O görüşmede sadece 1 Mart tezkeresi konuşuldu. Tek kelime bile bu konulara ilişkin bir konuşma olmadı" dedi.

“BU CİDDİ KRİZ SEBEBİDİR”

2015 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye oy istemesi halinde neler yaşanabileceği yolundaki soruya ise Baykal, "Bu kaba bir şekilde anayasayı tekmelemek olur. Bu ciddi bir kriz olur. Yapar mı? İnşallah yapmaz. Yapmayacağını umut ediyorum" cevabını verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KAPALI YÜRÜTÜLÜYOR

Kürt sorunundaki çözüm sürecini de değerlendiren Baykal, Hükümetle terör örgütünü temsil edenler arasında kapalı bir diyaloğun sürdüğünü belirtti. "Uzunca bir süredir bu iktidar döneminde bir işbirliği yapılıyor" diyen Baykal, "Hükümetin beklediği, aman kan akmasın, çatışma olmasındı. Bu yaratıldı. Hükümet bunu istiyordu, bunu bekliyordu, aldı. Bu hareketin karşısında olanlar, ne bekliyordu? Önce ilan edilmedi ama sonra anlaşıldı. Bölgede yönetimin, etkinliğin kendilerine devredilmesini bekliyorlardı, bu büyük ölçüde gerçekleşti" dedi.

Bölgede vali, kaymakam ve garnizon komutanlarının içine kapandığını, silahlı kişilere müdahale etmeme kararı alındığını belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yollarda resmen kimlik kontrolü yapılmaktadır, vergi toplanmaktadır, yerel mahkeme oluşturulmaktadır. Silah bırakmadan, silah bırakılması ciddi bir takvime bağlanmadan girilen sürecin sonuçları bunlar. Hükümet artık verebilir olmaktan çıktı. İş tehlikeye girdi. Maalesef süreç iyi yönetilmedi."

GENEL BAŞKANLIĞA YENİDEN DÖNÜŞ MÜMKÜN MÜ?

Baykal, programın son bölümünde, “CHP’de değişim olur mu? Baykal’ın yeniden genel başkanlığa dönmesi mümkün mü?” sorusuna ucu açık bir yanıt verdi.

''GEREĞİNİ YAPARIZ''

Baykal, “Siyaset, ülke sürekli değişim yaşanan bir alandır. Ne olacağını bilemeyiz. Siyasetin içinde daima bir sürpriz, bilinmezlik vardır. O bilinmezlik ne zaman ortaya çıkar, nasıl ortaya çıkar kimse bilemez. Bir bakarsın CHP büyük bir başarı gerçekleştirebilir. Bu Türkiye’de çok önemli değişimlere yol açar. Bir bakarsın CHP, şu andaki tahminleri, temennileri bırakarak söylüyorum; şartlar nasıl gelişir, ne olur bilemeyiz. Bir değişim olmayacağı kanaati netlik kazanır, ona göre bir süreç işler şimdiden bekleyiş ve varsayımları koyarak ona göre yürümek doğru değil. Seçmen olarak, politikacı olarak, partiler olarak, yöneticiler olarak görevimizi yapalım sonra ülkenin şartları hepimize ne yapmamız gerektiğini söyler bunun gereği de yapılır” diye konuştu.

 
 

 
AK Parti eriyor
 
Salı Grubu defterdarlığı ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali k. 14 Kasım 2014 Cuma 11:01

adamın ne dediğini bile okumuyorsunuz.. yazık...

Yorumu oyla      4      3  
ali k. 14 Kasım 2014 Cuma 10:07

zavallı chp tabanı..aklını fikrini kimin milletvekili olacağı ile bozmuş... memleket elden gidiyor kimsenin umurunda değil. yazıklar olsun....

Yorumu oyla      5      3  
chp taban 13 Kasım 2014 Perşembe 14:29

2015 de sen belırle adayı bak neler oluyo ızle sen. sen tekrar genel başkan olma ruyandanda uyan artık cunku olmıyacak

Yorumu oyla      6      5  
13 Kasım 2014 Perşembe 13:27

Yani partiyi karıştırmaya devam edeceğim diyorsun.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti eriyor
Metropoll Araştırma Şirketi son yaptığı anketi açıkladı. Anket sonuçlarına ...
Cavit Arı: Birlik ve bütünlük yakaladık
CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Korkuteli ilçe örgütüne yaptığı ziyarette ...
CHP'de 'Dersim' gerginliği
CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun dün akşam "Dersim'de yaşananlardan CHP adına ...
 
Ümit Uysal; ‘İnsanımızın olduğu yer, bizim olduğumuz yerdir’
Tek Kapılı Han’daki Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Merkezi’ni açan ...
Müsteşardan kadın memurlara ağır hakaret
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Dursun Facebook hesabından ...
Baykal canlı yayına çıkıyor
CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bu gece Kanal D'de...
 
CHP MURATPAŞA İLÇE ÖRGÜTÜ AGİD ZİYARETİNDE
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve Demokratik Kitle Örgütleri komisyonu ...
Yandaşın skandalı pes dedirtti!
Yandaş televizyon yorumcusu Fatih Tezcan, Twitter'da skandal bir paylaşım ...
Erdoğan 'hazımsız' dedi, Altaylı 'tatile çıktı'
Erdoğan'ın hedefindeki yeni isim olan Altaylı, sürpriz bir duyuruda bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva