Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
8 Temmuz 2022 Cuma - 10:11

Bayram mesajında sağlıkta şiddete tepki

Akdeniz Üniversitesi’nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Silahlı saldırıda bir meslektaşını kaybetmenin üzüntüsü ile bayrama buruk girdiklerini ifade eden Rektör Özkan, “Şiddet uygulayanlar sağlık sisteminden dışlanmalı” önerisinde bulundu.

Bayram mesajında sağlıkta şiddete tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi bayramlaşma töreni Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre, fakülte dekanları, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

SAĞLIKTA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

Silahlı saldırıda bir meslektaşını kaybetmenin üzüntüsü içinde kurban bayramına buruk başladıklarını belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yaşanan olaylar nedeniyle hem bir insan olarak, hem de bir hekim olarak çok derin bir üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Gördüğü görüntülerin kendisini kahrettiğini ifade eden Rektör Özkan, “Kaybettiğimiz meslektaşımızı tanımıyordum. Ancak gördüğüm o kanlı görüntüler, özellikle kan sıçramış beyaz önlüğü, yüzünün temizliği, geride bıraktığı iki çocuğunu ve ailesini gördüğüm zaman kahroldum. Her meslek çok kıymetlidir ancak hekimlik bir kimliktir. Bir uçakta bile yaşanan bir sağlık olayına müdahale etmesi için hekim aranıyor. Geçenlerde bir arkadaşım bunu bire bir yaşadı. Karadağ’da bir restoranda yemek yerken eşi kalp krizi geçiriyor ve kalbi duruyor. Şans eseri restoranda bir kongre ekibi var ve onların müdahalesiyle eşi yaşama dönüyor. Evet her meslek çok kıymetli ancak hekimlik her zor koşulda insanların yardımına yetişmeyi gerektiriyor. Bu nedenle hekimlere karşı daha farklı, daha fazla özveriyle yaklaşılmalı.” dedi.

ŞİDDET UYGULAYANLAR SAĞLIK SİSTEMİNDEN DIŞLANMALI

Yine aynı gün bir avukatın da bir dava nedeniyle ofisinde cinayete kurban gittiğini hatırlatan Rektör Özkan,  “Şiddet genel olarak tüm dünyada toplumsal bir salgın gibi, bir pandemi gibi tırmanıyor. Şiddet her yerde, herkese karşı. Her tür şiddete karşı bunun bir şekilde önüne geçmemiz gerekiyor. Bu konuda en önemlisi çok acil bir şekilde adım atmak. Belki de yaptırımları yeniden gözden geçirmek gerekiyor. Huzurlu bir toplumun en önemli kriteri kendinizi güvende hissetmeniz. Bu da tabi ki hukuk ile olacak. Bu konuda  radikal çözüm önerileri de gündeme alınabilir. Şiddet eğiliminde olan, daha önce şiddet olaylarına karışmış insanlar sağlık sisteminden devlet tarafından dışlanabilir, aldığı hizmet sınırlandırılabilir. Bir şekilde yaptırımların en ağır şekilde uygulanmalı ki hepimiz güvende olalım. Yurt dışında örneklerini görüyoruz. Dubai de bunun güzel bir örneği. Ortadoğu’nun genelinde kaos ortamı hakimken bile orada inanılmaz bir düzen ve uyum var. Çünkü cezai yaptırımlar çok ağır.” şeklinde konuştu.

DEĞERLERİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARALIM

Rektör Özkan, “Ne yazık ki hızla değişen dünyamızda bizi biz yapan bu güzel duygular yavaş yavaş ortadan kayboluyor. Bayramlar da işte bu değerleri yaşatmak ve geleceğe taşıyabilmek için çok önemli bir fırsattır. Ne yazık ki bayram sevinci artık yerini tatil heyecanına bırakmaya başladı. ailelerimizin bizi gördüğündeki sevincinin yerini hiçbir hediyenin tutmadığını görüyorum. Bunun için kendi ailemin ve eşimin ailesinin ellerini öpmek için de koşarak gideceğiz. Geçmişte tadı damağımızda kalan bayram günlerinin heyecanını çocuklarımıza da yaşatarak bu geleneğimizi gelecek nesillere de aktarmalıyız. Bir bayramlığın geçmişte bize yaşattığı mutluluğu, bu bolluk döneminde belki çocuklarımıza anlatmakta zorluk yaşayabiliriz. Ama büyük sofralarda buluşmanın verdiği güven hissini, bayram ziyaretlerindeki hoş sohbetten yayılan sıcaklığı onlara hissettirmeliyiz. Çocuklarımıza paylaşmanın sevinci yaşatmalıyız. Çünkü paylaşmak insanlar arasındaki sevgi ve muhabbetin artırmasının yanında toplumsal bağların kuvvetlenmesine de vesile olur. Bayramın önemini hatırlattığı bu güzel değerlerin yaşamasını, sadece bayram günleriyle sınırlı kalmayıp hepimizi kuşatmasını diliyorum.” diye konuştu.

TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞRI

Covidin son dönemde artmaya başladığını söyleyen herkesi daha tedbirli olmaya davet eden Rektör Özkan, “Bir miktar eski düzene dönebiliriz. Yurt dışından haberler de geliyor. Bazı ülkeler pcr ve maskeye başladılar. Lütfen kapalı alanlarda özellikle ki klimadan dolayı Antalya’da çok fazla kapalı alanlarda oluyoruz. Kapalı ve kalabalık alanlarda maskeyi eksik etmeyelim. Özellikle bayramda bir araya geldiğimiz kalabalık ortamlarda tedbiri elden bırakmayalım. Yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için biraz daha hassas davranmak gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum” dedi. Rektör Özkan konuşmasının sonunda tüm personelin bayramını kutladı. Açılış konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi mensupları bayramlaşarak, bayram sevincini ve bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

 
Şarkıcı Kurtuluş Kuş'a cinsel saldırıdan 12 yıl hapis istemi
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den bayram mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerden coşkulu mezuniyet töreni
AKDENİZ Üniversitesi 75. Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü yılsonu gösterisi ve ...
AÜ'lü 75 diş hekimi mesleğe ilk adımı attı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan 75 diş ...
Tedavi gören çocukların 'Oyun Odası' hayali gerçekleşti
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü'nde ...
 
AÜ Hukuk'ta 238 öğrenci yemin ederek mesleğe adım attı
AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) Hukuk Fakültesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı ...
AÜ'de uluslararası öğrencilerden Türkçe gösteri
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrenciler ...
Mikrocerrahide Akdeniz Üniversitesi farkı
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nden 10 bin öğrenci törenle mezun oldu
AKDENİZ Üniversitesi 2021- 2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde yaklaşık ...
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 438 öğrenci yemin ederek ...
Hemşirelik Fakültesi öğrencileri ant içerek mezun oldu
AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, hemşirelik andını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva