AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
12 Ekim 2012 Cuma - 17:18

Beyzbol sopasını hatırlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Egosu şişmiş' olarak nitelendirdiği AK Parti iktidarının Türkiye'yi uçurumun kenarına kadar sürüklediğini savunarak, "Beyzbol sopasıyla Türkiye'de hükümete ders verilmediği, bağımsız yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var" dedi.

Beyzbol sopasını hatırlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde beraberinde Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Gürsel Tekin'le Antalya'ya geldi. Havalimanında kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan parti otobüsüyle CHP il başkanlığına hareket etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol üzerinde kentin varoş mahallerinden Zeytinköy'de bir kahvede çay molası verdi.
İl Başkanlığı'nda CHP'ye yeni katılan üyeler için düzenlenen törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir iklime, yeni bir yönetime ihtiyacı var. Özgürlüğe ve demokrasiye, halkına özgürlük ve demokrasi vaadeden yeni bir iktidara ihtiyacı var. Ortadoğuda, Balkanlarda, Kafkaslarda 'Barış' diyen, barışı seslendiren yeni bir iktidara ihtiyacı var. O iktidarın adresi CHP" diye konuştu.
CHP Antalya il binası önünde yaklaşık 1000 kişiye konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 2002 yılında iktidarı sıfır terörle aldığını söyledi. "Krizin faturasını Bülent Ecevit hükümeti ödemiş, altın tabak içinde güzel bir ekonomiyi AKP'ye bırakmıştır" sözleriyle konuşmasına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın bugün zam ve zulümle ekonomiyi ve ülkeyi idare etmeye çalıştığını savundu.
"AHLAKSIZ ZAM"
Partisinin son grup toplantısında yapılan zamları 'Ahlaksız zam' olarak değerlendirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Diyorlar ki niçin 'Ahlaksız zam' dedin? Şunun için söyledim, dünyada doğalgaz fiyatları düşecek, sen zam yapacaksın. Akılla, mantıkla, vicdanla yakından uzaktan ilgisi var mı? Doğalgaz fiyatı artar sen de zam yaparsın. Tam tersi oluyor. Doğalgaz fiyatları düşüyor sen zam yapıyorsun. Bu 'İktidar olarak ben elimi vatandaşın cebine uzatıyorum. vatandaşın parasını çalıyorum' demektir. Onun için bu zamlar ahlaksız zamlardır."
HERKESLE KAVGALI BİR İKTİDAR
Türkiye'nin kendi bölgesinde barış içinde yaşayan Suriye, Irak, İran ve Rusya'yla sorunu olmayan bir ülkeyken bugün herkesle kavgalı bir süreci yaşadığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Herkesle kavga eden önce yurttaşıyla kavga ediyor. Herkesle kavgalı olan bir iktidarı yolcu etmek bunun için mücadele ediyoruzö dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı:
"Kendi içinde barışı, ülke için sorunlarını çözmeye kilitlenmiş, ülkenin bütün sorunlarına çözüm öneren, halkçılığı, hakkı her zaman her ortamda savunan, özgürlüğü, düşünce özgürlüğünü her yerde her ortamda savunan, gazetecilerin hapiste olmadığı, üniversite öğrencilerinin hapiste olmadığı, milletvekillerinin hapiste olmadığı, parlamentoda bir kişinin iradesiyle 19 Mayıs hareketleri gibi el kaldırıp indiren bir iktidarın olmadığı, bağımsız, özgür bir Türkiye için. Bu mücadeleyi biz kendimiz için vermiyoruz. Bu mücadeleyi halkımız ve çocuklarımız için veriyoruz. Gelecek güzel Türkiye için veriyoruz. Geldiğimiz noktada, hiç edişelenmeyin, bütün hukuksuzluklarını, kul hakkı yiyenlerin hesabını sormak kardeşiniz Kemal'e ait."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'iktidar ne yaparsa yapsın, nereye kaçarsa kaçsın' partisinin haklı olduğu yolda yürümeye devam edeceğini söyledi.
'EGOSU ŞİŞMİŞ'
Çarşıda iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirten CHP Genel Başkanı, "Beylerin keyfi yerinde. Altlarında lüks arabalar var, yatları katları var. Emeklilere soruyorum sizlerin neyiniz var, vatandaşa soruyorum sizin neyiniz var?" dedi. Vatandaşın elinde bir tek demokrasilerin en güçlü silahı oy hakkının bulunduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP hükümetine, egosu şişmiş, Türkiye'yi uçurumun kenarına getiren Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ders vermek bu ülkenin faziletli ve erdemli insanlarının temel görevidir. Bu görev için yürüyeceğiz" dedi.
BEYZBOL SOPASIYLA HÜKÜMETE DERS
İçinde bulunan zamanın artık ayrışma dönemi olmadığını, 'şu partiden, bu partiden' şeklindeki ayrımların aşıldığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin uçurumun kenarında olduğunu söyledi. Ekonomisi, dış politikası iyi gitmeyen, özgürlüklerin kısıtlandığı, vatandaşın gelecek kaygısı içine girdiği bir Türkiye'nin var olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaş soruyor, 'Ne olacak bu ülkenin geleceği?' Bu sorunun yanıtını herkes bekliyor. Biz diyoruz ki, barış gelsin, huzur gelsin herkesin karnı doysun. Çocuklarımız özgür, bağımsız Türkiye ortamında istediği eylemi yapsınlar. Özel mahkemelerin olmadığı, özel yargıçların olmadığı, özel sopalarının olmadığı, beyzbol sopasıyla Türkiye'de hükümete ders verilmediği, bağımsız yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var" diye konuştu.
'BU İKTİDARI KINAYACAĞIZ'
Demokratik ve özgür bir Türkiye isteyen, 'Benim telefonlarım dinlenmeyecek. Başbakanla ilgili bir şey söylersem başım derde girmeyecek' diyen herkesin adresinin CHP olduğunu belirten Kılıçadroğlu, şöyle konuştu:
"Ben ve arkadaşlarım hiçbir kişisel çıkar peşinde değiliz. Cebimizi dolduracağız diye bir düşünce içinde değiliz. Ben ve arkadaşlarımın temel umudu, hedefi, çabası herkesin zengin olduğu, özgürce çalıştığı, örgütlenme hakkının olduğu güzel bir Türkiye'yi bu topluma armağan etmek ve onun için mücadele etmek. Sanatçıların hapse atıldığı, gazetecilerin hapse atıldığı, milletvekillerinin seçildikleri halde milletin iradesine saygı duymayarak onları hapiste tutan bir yönetimi her ortamda her yerde şiddetle kınayacağız. Bu demokrasi değildir."
CHP ŞEMSİYESİ
Partisine Antalya'da yeni katılan isimleri kutlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Gerçeği görmek hepimizin görevidir" dedi. Herkesi CHP şemsiye altında toplanmaya çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu şemsiyede hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu şemsiyenin altında esnafı, sanayicisi, işçisi, üniversite öğrencisi, memuru var. Halkın her kesimi var. Onun için bizim adımız Halk Partisi" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partiye katılan 3 bin kişi adına sembolik olarak 20 kişiye parti rozetlerini taktı.
HALKIN VİCDANI BARIŞTAN YANA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya il binası önünde düzenlenen törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye'nin dış politikada adeta Ortadoğu'nun bataklığına saplanan bir ülke durumuna geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Her aşamada kriz gittikçe derinleşiyor. Yolcu uçağının indirilmesi bu krizin derinleştiğinin bir başka göstergesidir. Medyaya, köşe yazarlarına büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Savaş çığırtkanlığı yapan bir medya, Türkiye'de kabul gören bir medya değildir. Halkın vicdanı barış içinde yaşamaktan yanadır. Halkın beklentileri barıştır, savaş değildir" diye konuştu.
SURİYE BATAKLIĞI
Halkın talebinin barış içinde yaşamak olduğunun altını çizerek açıklamasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "Aşama aşama Türkiye'yi Suriye batağına sürüklemek istiyorlar. Sırtımızı sıvazlayanlar, 'Aferin iyi yaptın' diyenler var ama hükümetin unutmaması gereken bir şey var, o batağa girmek kolaydır bataktan çıkmak zordur. '2 saatte 3 saatte Şam'a gideriz' diye halkı dolduruşa getirmek savaş çığırtkanlığı yapmak doğru değildir" dedi.
Politikacı olarak belli sorumlulukları taşıdıklarını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bizden çok daha önemli olan Türkiye'nin geleceğidir ve bekasıdır" dedi.
Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada her dönem barışın timsali olduğunu, Ortadoğu'ya daha tepeden bir bakışla farklı yaklaştığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ayrım yapmamıştır. Arap halkları açısından. Ne inanç, ne etnik kimlik açısından. İlk kez Ortadoğu'ya farklı gözlerle bakılıyor. Bu son derece tehlikelidir" uyarısında bulundu.
MAVİ MARMARA'YI HATIRLATTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Rusya ile ilişkilerin de kötü bir noktaya ilerlediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bir taraftan demokrasi diyeceğiz, bir taraftan uluslararası hukuk diyeceğiz, diğer taraftan yabancı askerlerin eğitimini Türkiye'de yapacağız. Ellerine silah vereceğiz, Suriye'ye göndereceğiz. 'Gidin çarpışın, akşam gelin. Yaralanırsanız, size bizim hastanelerde bakarız' diyeceğiz. Türkiye'nin saygınlığına gölge düşüren bir politikadır bu. Bunun stratejiyle, akılla, mantıkla, engin diploması bilgisiyle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bu Türkiye'yi bataklığa sürükleme yoludur. Sokaktaki yurttaşın düşündüğü gibi siyasal iktidarın da düşünmesi lazım. Yurttaşımız savaş istemiyor. Barış varken niye savaş, niçin gözyaşı? Gençlerimiz savaşa gidecek, şehit düşecekler babaları gencecik çocukları mezara indirecek. Bundan sevinç duyacak kim? Hangi gerekçeye biz Suriye ile ilişkileri bu noktaya getirdik? Sayın Başbakan'a soruyorum, hangi gerekçeyle bu Suriye politikasını bu noktaya getirdin, hangi gerekçeyle? Efendim, '5 yurttaşımız öldü top mermisiyle'. Gereken yapıldı. Peki ben soruyorum, uluslararası sularda 9 yurttaşımız hunharca şehit edildi. Tezkere geldi mi? Gelmedi, niye gelmedi?"
'BENİ DELİĞE SÜPÜRÜRLER'

Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde, her yurttaşın gururunun incindiğini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Biz bunu unutamayız. Nota vermeye bile cesaret edemedi Başbakan. Yuttu onu. Çünkü kendisi şunu düşünüyordu, 'Her halde itiraz edersem beni deliğe süpürürler'. Bu anlayışta birisi bu ülkede başbakanlık yapamaz, işi özeti budur" diye konuştu.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki programının ardından Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in kanser hastası eşi Havva Böcek'i evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir restoranda yemek yiyen Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi'nce yaptırılan Varlık Kapalı Halk Pazarı'nın açılışına katıldı. Açılışta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yer aldı.

10. YIL MARŞI'NDAN ALINTI YAPTI

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, herkesin, pazarda karşılaştığı zaman birbirine gülen insanların yaşadığı bir Türkiye'ye özlem duyduğunu söyledi. Şimdi yurttaşları, 'Ne olacak, savaş mı çıkacak, çocuklarımız askere mi gidecek, yeni şehitler mi gelecek?' şeklinde devam eden soruların kaygısının sardığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesinin yanı sıra, yoksulluğa, yolsuzluğa kadar birçok alanda birçok mücadeleyi aynı anda yürüttüğünü örneklerle anlatan Kılıçdaroğlu, "10 yılda 10 milyon genç yarattık ve demir ağlarla ördük bu ülkeyi. O yıllarda en yoksul olduğumuz dönemlerde hiç kimseden 5 kuruş para alınmadı. Çok partili hayata geçtiğimizde Merkez Bankası'nda 176 ton altın vardı. Kimseye avuç açmadılar, yalvarmadılar. Anadolu'nun her tarafına, şimdi sata sata bitiremedikleri o fabrikaları yaptılar" diye konuştu.

SAVAŞ BİZİM NEYİMİZE

Hiçbir komşuyla düşman olmayan bir Türkiye'nin bugün Suriye, İran, Irak ve en son Rusya ile 'kapıştığını' aktaran Kemal Kııçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hangi gerekçeyle, savaş bizim neyimize, hangi gerekçeyle savaş istiyoruz? Bu ülkenin insanları, bizim dedelerimiz, Yemen çöllerinde, Libya'da, Kafkaslarda, Balkanlarda var. Nerelerde ağır bedeller ödemedik. Hala ders olmadı bunlar. Bizim yönümüz çağdaş uygarlıktır. Ortadoğu'nun çöllerine yönelik olmamıştır. Temel ilkemiz çağdaş uygarlığı yakalama ve onu aşmaktır."

Çağdaş uygarlığın ancak eğitim, bilim, kültür ve sanatla yakalanabileceğini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün komşularımızla barış içinde olacağız. Onun için her zamandan daha fazla CHP iktidarına ihtiyaç var. Ortadoğu'nun, Balkanların, Kafkasların, dünyanın da ihtiyacı var. Biz kendi coğrafyamızda barış içinde yaşacağız. Bir başka ülkenin iç işlerine karışmak bize ne?" diye konuştu.
KENDİ ÜLKENDE DEMOKRASİ VAR MI?

Bu soruya iktidarın verdiği 'Suriye'de demokrasi yokmuş' cevabının kabul edilemeyeceğini savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Dönüp kendine baksana, senin ülkende demokrasi var mı? Binlerce üniversite öğrencisi hapiste. Niye üniversite öğrencisi hapiste olur? Anneleri babaları bu çocukları üniversiteyi kazansın diye az mı emek harcadılar, ne umutlarını bağladılar o çocuklara. Neymiş 'Çocuklar parasız eğitim istiyormuş.' Parasız eğitim isteyen çocuk hangi ülkede hapse atılır. Bunun adı demokrasi olmaz. Gazeteciler, milletvekilleri hapiste. Neymiş, beyefendinin arzusu öyleymiş. Yargı bağımsızlığı yok. Kendi ülkende demokrasi yok, başkalarının isteği üzerine 'Suriye'de demokrasi yok' diye aslan kesilirsin" diye konuştu.

ONLAR PARAYI SEN SİLAHI VERİYORSUN

CHP olarak her ülkede demokrasi, kadın- erkek eşitliği, kadınların daha fazla siyasete girmesi, gençlerin kendi sorunlarına sahip çıkmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Ama bunun bedeli hapse girerek, başka bir ülkeye müdahale ederek olmamalı" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sanki Suudi Arabistan'da demokrasi var, Katar'da demokrasi var, efendim Suriye'de yokmuş. Parayı Suudi Arabistan veriyor, Katar veriyor, silahı da sen veriyorsun, git kardeşini öldür diye. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşandı mı hiç? Başka bir ülkenin askerleri, ellerinde silahlarla bizim ülkemize geliyorlar, bizim ülkemizde kamp kuruyorlar. Parlamentodan izin alındı mı? Nasıl oluyor bu?"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP olarak barıştan, insanlıktan yana bir politika izleyeceğinin sözünü vererek konuşmasını sürdürdü.

'GELMEZSENİZ NAMERTSİNİZ'

Konuşması arasında kendisini dinlemek için Varlık Kapalı Pazar yerine gelen mahalle sakinlerine, "Antalya'ya gözümüz gibi bakacağız" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kamuoyunda 'CHP'li belediyeler çalışmıyor AKP'li belediyeler çalışıyor' şeklinde bir algı yaratılmak istendiğini söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "'AKP'li belediyeler çalışıyor'da bir haklılık payı var. Malı götürmek için olağanüstü çaba harcadıklarını hepiniz biliyorsunuz herhalde. Peki CHP'li belediyeler, onlar kendilerine değil, ceplerine değil, kentleri için, halk için çalışıyorlar" dedi.

Sosyal demokratların olduğu yerde insanın huzur içinde olacağını belirten, İstanbul'da insanların sinemaya, tiyatroya gitmek, nefes almak için Beşiktaş'a, Kadıköy'e, Bakırköy'e gittiğini anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bugün belediye başkanlarımıza verdikleri mücadele nedeniyle teşekkür ediyorum. İktidarın baskısı altında, savcı, polis, müfettiş, İçişleri Bakanlığı bir tarafta. Hangi taraftan gelirseniz gelin, gelmezseniz namertsiniz, bizim belediye başkanlarımızı ne yaparsanız yapın, halka hizmet etme yolundan alıkoyamazsınız" diye konuştu.

BAKAN DAVUDOĞLU’NA 'İSTİFA' ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Varlık Kapalı Pazar Yeri açılışının ardından Konyaaltı Belediyesi’nce bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Fuarı'nı gezdi. Kemal Kılıçdaroğlu’na burada Kuran-ı Kerim meali hediye edildi.

Konyaaltı Belediyesi’nin standında soruları yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikada, Bakan Ahmet Davudoğlu’yla birlikte çıkmaz içine girdiğini söyledi. Bu ortamda yapılacak tek hareketin çekilmek olacağını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yanlış yaparsanız, toplumu bu noktaya getirirseniz, başka ülkelerin halklarıyla fay hatları oluşturursanız, tarihe geçecek yarılmalara sebep olursanız o koltukta oturmamanız gerekir. Etik değerler bunu gerektirir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu’nun uluslararası alanda alay konusu olduğunu savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Dönüp kendini sorgulaması lazım. 'Ben ne yaptım da dünyanın her ülkesinde alay konusu oldum’ diye. Sorun budur, aşmamız gereken sorun budur. Bir ülkenin Başbakanı hala onu tutuyorsa bir anlamda aynı sorumluluğu paylaşıyordur. Dönüp sayın Başbakanın kendini sorgulaması lazım" diye konuştu.

EN KUTSAL DEĞERLERİ SİYASETE ALET EDİYORLAR

Kılıçdaroğlu, 2002’de gittiği her ülkede alkışlanan Başbakan Erdoğan’ın bugün yurtdışına çıkmaya bile cesaret edemediğini söyledi. Türkiye’nin bu dış politika yönetimini hak etmediğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu yönetim Türkiye’nin geleceğine ipotek koyan kararlar aldı" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halkları düşman etti. Bir ülkenin yönetimi halkları düşman edemez. Eğer siz halkları düşman ederseniz, onu iç politikada kullanırsanız çok tehlikeli bir geleceğe imza atarsınız. Ben sayın Başbakan’a 'Bölücüsünüz' diyorum. 'Ben bölücü değilim' diyemiyor. O da biliyor bölücü olduğunu. Toplumu böldüğünü biliyor. Toplumu kavga noktasına getirdiğini biliyor. Toplumun en kutsal değerlerini acımasızca siyasete alet ediyor."

SÖMÜRMEYECEKLERİ BİR ŞEY YOK

Bunun bir örneği olarak bir AK Parti milletvekilinin, Hz. Muhammed’in nüfus cüzdanını çıkardığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Senin ne haddine, sen kimsin? Böyle bir şey olabilir mi? Peygamberimizin kimlik kartı sana mı düştü? Olmayan çocuğun adına başbakanın adını yazmak sana mı düştü? Hz. Muhammed’i istismar etmek yazıktır, günahtır. İnsanda biraz vicdan olur, inanca, dine, peygambere saygı olmalı. Kazaen onu bir CHP milletvekili yapsaydı yer gök inlemişti. Bunlar hiçbir değere önem vermezler. Bunların tek amaçları kursakları ve iktidarları. Bu iki çizgi arasında gidip geliyorlar. Bunun için de sömürmeyecekleri hiçbir şey yok. AKP iktidarı budur."

KILIÇDAROĞLU, AKVARYUMU AÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapanış ve ödül gecesi öncesi son olarak Büyükşehir Belediyesi’nce yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen Antalya Akvaryum’un resmi açılışına katıldı.

‘HESAPLAR GERİ TEPECEK’

Burada bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, iktidarın Antalya, Eskişehir, Mersin'de yerel yönetimleri alamayacağını savundu. Başkan Akaydın, “Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hesaplar bunun üstüne yapılmıştır. Bu hesaplarının hepsi geri tepecektir” dedi.

ANTALYA’DA SORUN YOK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da parti içi sorunların sona erdiğini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Tek yürek, tek nefes çaba harcıyorlar. Antalya halkına saygı duymanın, Antalyalılara saygı duymanın temeli ortak çaba harcamak, işbirliği yapmaktır. Bu güç birliğini sergiledikleri için kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

4 BELEDİYE BAŞKANINI ARKASINA ALDI

Ardından CHP’li belediye başkanları Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i ve Altın Portakal Film Festivali ödül töreni nedeniyle Antalya’da bulunan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de sahneye çağıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni yerel yönetimler yasasını eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şimdi yeni bir yasa getiriyorlar. Yaklaşık 10 bine yakın köy kapatılacak. Köy tüzel kişiliği bitirilecek ve oralar mahalle ilan edilecek. Onlar daha ağır bedeller ödeyecek. Su parası ödemiyorlardı, şimdi su parası ödeyecekler. Bu gerçekleri kendilerinin bilme hakkı vardır” diye konuştu.

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Antalya Akvaryum’un açılış kurdelesini keserek resmi açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa’nın en uzun tüneline sahip akvaryumunu gezdi.

İZDİHAM YAŞANDI

Açılış nedeniyle girişler ücretsiz yapılınca açılış izdihama dönüştü. Kemal Kılıçdaroğlu, akvaryumun içine girmek için kalabalığı yarmak zorunda kaldı. Antalya Akvaryum'u gezen ve balıklar hakkında yetkilerden bilgi alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra festivalin açılış töreni öncesi dinlenmek için, geceyi de geçireceği Hillside Su Otel’e geçti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Justin Rose kupayı kazandı
 
İşte Altın Portakal alan filmler
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransız Büyükelçiden Türkçe konferans
AKDENİZ Üniversitesi, Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda, Uluslararası ...
Müdür, 'Çakar lamba'ya çaktı
Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, geçiş üstünlüğü hakkına sahip olmadığı ...
Manavgat'ta kurban bayramı hazırlıkları
Manavgat Belediyesi Kurban Bayramı'nda vatandaşların dini vecibelerini ...
 
İmamın eğitim aşkı
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne bağlı Karalar Köyü Hüseyinli Camisi İmam ...
Yağmur sonrası plajlar doldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde son bir haftadır etkili olan yağmurun ardından ...
Alanya ve Mersin’de yakalanan 6 ‘Torbacı’ adliyeye sevk edildi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
 
Dansöze taktıkları sahte para yakalattı
Antalya'da gittikleri gazinoda dansöze taktıkları 100 doların sahte olduğu ...
Antalya’da yaz henüz bitmedi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava kendini hissettirirken Antalya'nın ...
‘Hekime şiddet uygulayanlar tutuklanmalı’
Türkiye'de hekime yönelik şiddetin önüne geçilemediğini kaydeden Aile ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva