Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Haziran 2017 Perşembe - 11:26

Bir araç kiraladı, başına gelmeyen kalmadı

FRANSA'dan 6 yıl önce Antalya'ya tatile gelen 52 yaşındaki Arif Gül, 15 günlüğüne kiraladığı araçta unuttuğu sözleşmenin altındaki senedin icraya verilmesiyle evini ve arsasını kaybetti. Arif Gül, bu olayın üzüntüsünden babasının kalp krizi geçirip vefat ettiğini söyledi.

Bir araç kiraladı, başına gelmeyen kalmadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fransa'da yaşayan evli ve 3 çocuk babası Arif Gül, 6 yıl önce 3 arkadaşı ve aileleriyle birlikte Antalya'ya tatile geldi. Arif Gül ve arkadaşları, 15 günlüğüne 3 araç kiraladı. Ailesiyle Afyonkarahisar'a yola çıkan Arif Gül, otomobilin klimasından koku gelmesi üzerine aracı kiraladıkları kişiyi telefonla arayıp değiştirmek istediklerini söyledi. Yarım saat sonra yeni aracın gelmesiyle aile yoluna devam etti. Tatil sonunda aracı kiraladıkları yere teslim eden Arif Gül, ardından Fransa'ya döndü.

Bu olaydan 6 ay sonra Antalya'daki arsasını kat karşılığı müteahhide vermeye karar veren Arif Gül, tapu üzerinde ipotek olduğunu öğrenince, şoke oldu. İpotekle ilgili dosyanın bulunduğu 10'uncu İcra Müdürlüğü'ne başvuran Arif Gül, kendi adına düzenlenmiş 90 bin euro'luk senet olduğunu, bu nedenle arsa üzerinde ipotek olduğunu öğrendi. Arif Gül'ün, kiraladığı araçta unuttuğu acente sözleşmesinden koparıldığı iddia edilen senetle Dokuma semtindeki evi ile Kültür Mahallesi'ndeki arsası icra yoluyla satıldı.

Arif Gül'ün şikayeti üzerine aracı kiralayan Durmuş Ali Ö. ile senette alacaklı gözüken Emrullah Y. hakkında Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Arif Gül, davanın 6'ncı duruşmasına katılmak için Fransa'dan Antalya'ya geldi. Tutuksuz yargılanan iki sanık ise duruşmaya katılmadı. Arif Gül'ün avukatı Fevzi Yarbaş, "Senedin fiziki incelenmesini talep ediyoruz. Zira bu senedin araç kiralama sözleşmesinin altından koparıldığı belli" dedi. Adli emanetteki bononun incelenmek üzere istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

'BABAM DA ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ'

Arif Gül duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, Antalya'da arkadaşlarının tavsiye ettiği araç kiralama şirketinden 430 euro peşin verip kiraladığı araç yüzünden tüm malvarlığını yitirdiğini söyledi. Bu olayın acısından babasını da kalp krizinden kaybettiğini anlatan Arif Gül, "İcra müdürlüğüne gittiğimizde bize senedi gösterdiler. Ben bir senet yapmadığımı söyledim. Avukat Fevzi Yarbaş dosyayı inceleyince dolandırıldığımı söyledi" dedi.

Senedin hiç tanımadığı bir kişi tarafından icraya verildiğini anlatan Arif Gül, şöyle konuştu:

“Güya ben arsa satmak vaadiyle bir kişiden 90 bin euro alıp, arsanın satışını yapmamışım. Parayı aldıktan sonra satışı yapmadan Fransa'ya kaçarak bu kişiyi dolandırmışım. Ben kendilerine karşılığı çıkmayan bir senet verip gitmişim gibi, senedi işleme koyup mallarımı icra yoluyla sattırdılar. Ben dolandırıcıysam  burada olmamam lazım. Ben buradayım ama dolandırıldığını iddia ederek beni dolandıranlar ortada yok. Ben bu kişiyi hiç görmedim. Sadece avukatını görüyoruz. Mahkemeye bile gelmiyor."

Bu dava nedeniyle Fransa'daki düzeninin de bozulduğunu anlatan Arif Gül, “Dava yüzünden sürekli Türkiye'ye gelip gittiğim için bir işte de çalışamıyorum. Vatandaşlara da imza atarken dikkatli olmalarını öneriyorum. Bir imza yüzünden başıma neler geldi. Artık herhangi bir yere imza atarken düşünerek atıyorum. Artık kaybedecek bir şeyim de kalmadı ama imza atarken yine de korkuyorum" dedi.

Avukat Fevzi Yarbaş da müvekkilinin kiralık araç sözleşmesinden koparılan imzanın bonoya çevrilerek müvekkilinin 90 bin euro borçlandırıldığını belirterek, "Senedi Emrullah Y. adına yazarak icraya koymuşlar. Emrullah Y., borca batık bir kişi. Yani davayı kazandığımızda zararın tahsili konusunda da şansımız kalmadı" dedi.


FRANSA'DAN 6 YIL ONCE ANTALYA'YA TATILE GELEN ARIF GUL (FOTODAKI), 15 GUNLUGUNE KIRALADIGI ARACTA UNUTTUGU SOZLESMENIN ALTINDAKI SENEDIN ICRAYA VERILMESIYLE EVINI VE ARSASINI KAYBETTI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

 
Barış Atay gözaltında
 
Motosikletler çarpıştı: 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üzücü Bir Haber Akıllanmak Gerekir 15 Haziran 2017 Perşembe 16:06

Bu Haber, Yasa dışı araç kiralama yapan firmaların ne derece tehlikeli olduğunu ortaya koymuştur. Merdiven altı firmalardan araç kiralama işlemi yapılır ise olacağı budur. ucuz araç kiralamak için gurbetçilerimizin her yaz yaptıgı hata budur 2017 yaz ayında dizel aracın kirası 30 35 € iken 18 € ya gidip x firmalarından araç alıyorlar o firma da yasal olmuyor sadece internet google sayesinde insanları madur ediyor. Bu durumda kimi kime şikayet edeceğiz ? araç Kiralama kuruluşlarının resmi bir kanunu yasası yok ! marketi manavı sanayici EMLAKçısı GALERİCİSİ yan iş olarak araç kiralama işi yapıyor. ortaya da bu tarz manzalar çıkmaktadır. Siz değerli Yeler haber site sahiplerini AKKDER ile görüşmeye davet ediyorum. AKKDER ve ATSO üyesi olmayan firmalardan araç kiralama işlemi yapmayınız. Senet verseniz dahi sözleşmenin sizde kalan kısmına 35 nolu 10 bın tl lık temınat senedı alınmıstır dıye yazdırmayı unutmayınız. AKKDER ATSO 46. Komite Üyesi olanlar kiralama yapınız

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otelde tırpanlı kavgaya tutuklama
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 5 yıldızlı bir otelde tartıştığı 2 kişiyi ...
Keçeyi sanata dönüştürüyorlar
ANTALYA Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Yaşam Boyu Sanat' ...
Hırsız caminin vantilatörünü çaldı
ANTALYA'da, camiye ait vantilatör kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ...
 
Alanyaspor'dan Başkan Uysal'a teşekkür
AYTEMİZ Alanyaspor'un altyapı hocalarından Mehmet Öncan, Muratpaşa Belediye ...
Yolcuların tamamı gözaltında
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde, yasadışı yollardan yurtdışına gitmeye çalışan ...
KONYSİAD iftarda buluşturdu
​Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) her Ramazan ...
 
Liseli kız hamile kaldı, kuzeni ve bakkal gözaltına alındı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Ş.Ö.'nün hastane ...
Vali mahkumlarla oruç açtı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde İl ...
Tur teknesinin çarptığı yat battı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde turist kafilesini taşıyan tur teknesiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva