Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
5 Mayıs 2021 Çarşamba - 13:20

Bir günlük pazar kararı, üretici ve komisyoncuyu mutlu etti

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın kısıtlama sürecinde semt pazarlarının cumartesi günleri açılacağını açıklaması, sebze ve meyve üretimin yoğun yapıldığı Antalya'da olumlu karşılandı. Üretici ve sektör temsilcileri karar sonrası alım satımın hareketlendiğini belirtirken, mutlu olduklarını söylediler.

Bir günlük pazar kararı, üretici ve komisyoncuyu mutlu etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin sebze ve meyve üretim merkezi Antalya'daki üretici ve sektör temsilcilerinin tam kapanma sürecinde pazar yerlerinin açılması yönündeki talebi İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt buldu. Bakanlık dün 81 il valiliğine gönderdiği 'Pazar Yerleri' konulu genelgede, 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00- 17.00 saatleri arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasını kararlaştırdı. Bu karar Antalya'daki üreticileri ve sektör temsilcilerini sevindirdi.

'BAKANLIĞIN KARARI BUGÜN PİYASALARA ÇOK OLUMLU YANSIDI'

Serik Toptancı Hali'nde kararın ardından pazarcı esnafı hallerden mal çekmeye başladı. Bu nedenle halde hareketlilik yaşandı. Tüccar Halil Güzel, "Pazarların açılması Serik haline ve üreticiye katkı sağladı. Cumartesi günü pazarların açılmasından dolayı malların daha iyi satılması sağlandı. Devlet büyüklerimiz bu kararı haftada 2 güne çıkartırsa üreticinin malının toplama ve hasat döneminde daha hızlı tüketiciye ulaşması sağlanabilir. Haftada 1 gün çok iyi ama 2 güne çıkarsa pazar yerindeki yoğunluk da azalır. Şu anda pazarların açılması olumlu tepki verdi. Aynı zamanda tüketici açısından da çok olumlu. Çünkü marketler yüksek ve fahiş fiyatlarla satabiliyor ama pazarlarda her keseye uygun mal bulunabiliyor. Bakanlığın kararı bugün piyasalara çok olumlu yansıdı. Yarın daha iyi olacağını düşünüyoruz" dedi.

'ELİMİZDE MAL KALMADI'

Komisyoncu İzzet Göksu, "Pazarların açılması çok olumlu. Açıklamanın ardından piyasaya olumlu yansıdı. Şu anda elimizde mal kalmadı. Bugün domates 2,5 lira, 2-3 gündür 1 liraya 50 kuruşa zor satıyorduk" diye konuştu.

'SATIŞLARINDA BİR HAREKETLİLİK OLDU'

Komisyoncu İbrahim Şahin, "Bakanlığın kararının ardından dün öğleden sonra ve bugün mal satışlarında bir hareketlilik oldu. Şu anda mallarımız satılıyor. Çok kötü bir hafta sonu geçirdik. Mallarımız satılmadı hep çöpe gitti. İnşallah bundan sonra iyi olur" dedi.

'ÜRETİCİLERİMİZ ADINA İYİ BİR KARAR OLDU'

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, semt pazarlarıyla ilgili alınan karar sonrası yetkililere teşekkür ederken, "Üreticilerimizin adına devlet büyüklerimize teşekkür etmek istiyorum. Tabii biz üreticiler olarak haftanın en az 2-3 günü semt pazarlarının açılmasını istiyorduk. Ancak değerli devlet büyüklerimiz haftanın 1 gün semt pazarlarının açılmasını uygun gördüler. Tabii ki buna da çok şükür üreticinin malı en azından para edecektir. Covid- 19 tedbirleri gereğince de zincir marketlerde çok fazla yığılma olması, cumartesi günleri saat 10.00 ile 17.00 arası semt pazarlarının açık olması dışında yine çarşamba günleri de olmasını devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Emeği geçen herkese Sayın Genel Başkanımız, Sayın İçişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımızın da uygun görmesi neticesinde ve son olarak Cumhurbaşkanımızın oluruyla gerçekten üreticilerimiz adına iyi bir karar oldu. Teşekkür ederim" diye konuştu.

ÜRETİCİLERİMİZ KARARDAN MEMNUN'

Finike Komisyoncular Derneği Başkanı İsmail Karataş, "Pazarların açılması kararı sonrası sebze fiyatlarımız normale döndü. Tüketici alınan bu kararla taze sebze meyveleri tüketecek üreticilerimiz alınan karardan memnun. Bu kararda katkısı bulunan Antalya milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

'BİR GÜNLÜK DE OLSA BİR MORAL OLDU'

Kumluca Toptancı Hali'nde sebze ve meyve komisyoncusu Selahattin Okur, "Hükümetimizin ve milletvekillerimizin çalışması ile almış olduğu kararlardan dolayı gayet çok memnunuz. İnan ki cumartesi günü semt pazarlarının Türkiye genelinde açılacak olması bizleri çok mutlu etti. En azından pazarımızın önü açıldı. Bir günlük de olsa bir moral oldu. İnşallah devamı da gelir" dedi.

Sebze meyve tüccarı Osman Öcal da "Öncelikle hükümetimizin ve Antalya milletvekillerimizin girişimleriyle haftada bir gün de olsa semt pazarlarının açılması bizi çok mutlu etti. Karşıdaki (tüketici pazarlarındaki) işlerimizi daha kolaylaştırdı. Buradaki üreticilerin sıkıntısı halloldu. Devletimizin aldığı kararlardan çok memnunuz" diye konuştu.

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(TAHIR GOKTEPE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(IZZET GOKSU)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(SELAHATTIN OKUR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(OSMAN OCAL)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ICISLERI BAKANLIGI'NIN KISITLAMA SURECINDE SEMT PAZARLARININ CUMARTESI GUNLERI ACILACAGINI ACIKLAMASI SEBZE VE MEYVE URETIM USSU ANTALYA'DA OLUMLU KARSILANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Namık Kemal KILINÇ- Burcu MUTLU- Engin ANAK- Ramazan SARIKAYALI/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Ayak basılmayan meydanlar yeşerdi
 
Muratpaşa'da 26 pazar kurulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayak basılmayan meydanlar yeşerdi
ANTALYA'da, pandemi sürecinde insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığı ...
Kızını gömenlere tahliye istenince mahkeme heyetinin önünde diz çöktü
ANTALYA'da kaybolduktan 13 gün sonra toprağa gömülü cesedi bulunan Duygu ...
İranlı bisikletlilerden Türkiye'de 450 kilometre hedefi
TÜRKİYE'ye tatil için gelen 18 İranlı bisikletli, Akdeniz ve Ege sahillerinde ...
 
Tartıştıkları Özbek komşularını dövüp, bıçaklayarak öldürdüler
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde N.T. (48) ve O.K. (44), tartıştıkları Özbekistan ...
İhracatta tarihi Nisan rekoru
ANTALYA, Isparta ve Burdur'un hem nisan ayı hem de Ocak-Nisan ilk dört ...
Alman ailelerin karavanla Türkiye tatili
ÜLKELERİNDEN karavanla tura çıkan ve Türkiye'de gezerken yolda tanışan ...
 
Boksör Serdar Avcı, dünya şampiyonluğu maçına hazırlanıyor
INTERİM dünya yarı ağır sıklet şampiyonluk maçına çıkacak Türk boksör ...
Korkuteli kapandı, denetimler arttı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ...
Hırsızlık şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir iş yerinden dizüstü bilgisayar ve ses ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva