AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
11 Nisan 2020 Cumartesi - 09:21

Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor

İZMİR'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını, gönüllülerden oluşan 50 kişilik bisikletli ekip karşılıyor. Vatandaşlardan Şevket Eğribozlu (75), "İstediklerimi telefonla ilettim. Onlar da siparişlerimi alıp getirdiler" dedi.

Bisiklet tutkunları iyilik taşıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızları bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın ardından bu kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için bisiklet tutkunları bir araya gelerek, 'BİSİ Destek' hizmetini oluşturdu. Bisikletliler Kooperatifi'nin (BİSİKOOP) yürüttüğü 'Cities on Bike' projesi kapsamında Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) ve Bisikletli Ulaşım Derneği’nin (BİSUDER) yaptığı ortak çalışma ile 'Bisi Destek' hizmeti 65 yaş üstü vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Tamirden, faturaya kadar çok sayıda konuda yaşlılara yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan bisikletli ekipten Mustafa Karakuş, "Biz günlük hayatta ulaşımımızı bisikletle sağlıyoruz. Sosyal medya üzerinden koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını bisikletle karşılayabileceğimizi duyurduk. İnsanların da ihtiyacı olduğunu gördük. 50 kişilik gönüllü ekibimiz var. Bir koordinasyon kurduk ve valilikten izin aldık. İhtiyacı olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız çağrı merkezimizi arayarak ulaşıyor. Bu çağrılar gönüllü arkadaşlarımıza yönlendiriliyor. Alışverişlerini yapıyoruz, faturalarını yatırıyoruz, tamir edilmesi gereken bir eşyası varsa tamir edilmesini sağlıyoruz. Bisikletli ekibimiz tüm hijyen kurallarına uyarak yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

'FİKRİMİZİ PROJELENDİRDİK'

Bu süreçte insanların birbirlerine destek olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Bisikletliler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelikörs, bu projeyi diğer şehirlerin de örnek alabileceğini söyledi. Çelikörs, "Şehir dışında yaşayan annem vardı. Oradaki genç arkadaşlar annemi sahiplenerek ihtiyaçlarını karşılıyor. İzmir'de de neden olmasın diye düşündük. Bizim geleneklerimiz buna oldukça uygun. Bu fikrimizi projelendirdik. İklim değişikliğinin etkilerini daha yakından hissediyoruz. Bu açıdan bakıldığında bu hizmeti bisikletlerle vermemiz çok daha anlam kazanıyor. Ayrıca birbirimize destek vermeye ve iyilik yapmaya çok ihtiyacımız olan günlerdeyiz. İyilik hem yapılana hem yapana pozitif değer katıyor. Bu hareketin diğer şehirlerde de örnek alacağını düşünüyorum. Sadece koronavirüs sürecinde değil daha sonrasında da toplumsal bir destek projesi olarak devam edeceğini umuyoruz" diye konuştu.

'TELEFONUN DİĞER UCUNDAYIZ'

Projenin manevi olarak kendisi için çok büyük anlam ifade ettiğini dile getiren Gül Pürçek, desteği ihtiyacı olanlara yardım sağlamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Pürçek, şunları söyledi:

"50 gönüllü arkadaşımızla başlattığımız bir proje. 65 yaşın üstünde desteğe ihtiyacı olan aynı zamanda engelli ve yardıma ihtiyacı olan kişiler için bizler şu anda telefonun diğer ucundayız. Bu projede işin manevi kısmı benim için çok değerliydi. Herkesin kendini yalnız hissettiği bir sürecin içindeyiz. Özellikle evinde yalnız yaşayanlar ve yardıma ihtiyacı olanlar var. Onlara destek olabildiğim için daha çok işe yaradığımı ve mutlu olduğumu hissediyorum. Onların yalnızlığını paylaşma hissi beni bir nebze de olsa rahatlatıyor."

'UYGULAMADAN ÇOK MEMNUNUM'

Alsancak Mahallesi'nde oturan Şevket Eğribozlu (75), 'BİSİ Destek' ekibini arayıp, ihtiyaçları bulunduğunu bildirerek, yardım istedi. Telefonun diğer ucunda bulunan gönüllülerden Mustafa Karakuş telefondan kendisine ulaşan Eğribozlu'nun siparişlerini not alarak en yakın bölgedeki bisikletli ekibe bildirdi. Siparişleri alan gönüllüler evine götürüp, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak teslim etti. Kendisi için alışveriş yapan gönüllü ekibe teşekkür eden Eğribozlu, "65 yaş üstü olduğum için evden çıkamıyorum. Ayrıca tek yaşıyorum. Bu nedenle telefonla arayarak yardım istedim. Onlar da çok kısa sürede gelip, markette alışverişi yaptılar ve bana getirdiler. Bu uygulamadan çok memnunum. Bisikletli ekibe teşekkür ederim" diye konuştu.

IZMIR'DE KORONOVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA SOKAGA CIKMA YASAGI GETIRILEN 65 YAS VE USTU VATANDASLARIN IHTIYACLARINI 50 KISILIK GONULLERIN OLUSTURDUGU BISIKLETLI EKIP KARSILIYOR. BU SURECTE INSANLARIN BIRBIRINE DESTEK OLMAYA IHTIYACI OLDUGUNU BELIRTEN BISIKLETLILER KOOPERATIFI YONETIM KURULU BASKANI AHMET CELIKORS (FOTOGRAFTA), BU PROJEYI DIGER SEHIRLERIN DE ORNEK  ALABILECEGINI SOYLEDI.(FOTO: EDA EBRU NANECI  / IZMIR,DHA)

IZMIR'DE KORONOVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA SOKAGA CIKMA YASAGI GETIRILEN 65 YAS VE USTU VATANDASLARIN IHTIYACLARINI 50 KISILIK GONULLERIN OLUSTURDUGU BISIKLETLI EKIP KARSILIYOR. IHTIYACLARINI BISIKLETLI EKIBIN KARSILADIGI SEVKET EGRIBOZLU (FOTOGRAFTA) , "ISTEDIKLERIMI TELEFONLA ILETTIM. ONLAR DA COK KISA SUREDE SIPARISLERIMI ALIP GETIRDILER" DEDI.(FOTO: EDA EBRU NANECI  / IZMIR,DHA)

IZMIR'DE KORONOVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA SOKAGA CIKMA YASAGI GETIRILEN 65 YAS VE USTU VATANDASLARIN IHTIYACLARINI 50 KISILIK GONULLERIN OLUSTURDUGU BISIKLETLI EKIP KARSILIYOR. (FOTO: EDA EBRU NANECI  / IZMIR,DHA)

IZMIR'DE KORONOVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA SOKAGA CIKMA YASAGI GETIRILEN 65 YAS VE USTU VATANDASLARIN IHTIYACLARINI 50 KISILIK GONULLERIN OLUSTURDUGU BISIKLETLI EKIP KARSILIYOR. GONULLU EKIPTEN MUSTAFA KARAKUS (FOTOGRAFTA) EKIBIN TAMIRDEN, FATURAYA KADAR COK SAYIDA KONUDA YASLILARA YARDIMCI OLDUGUNU IFADE ETTI. (FOTO: EDA EBRU NANECI  / IZMIR,DHA)

IZMIR'DE KORONOVIRUS TEDBIRLERI KAPSAMINDA SOKAGA CIKMA YASAGI GETIRILEN 65 YAS VE USTU VATANDASLARIN IHTIYACLARINI 50 KISILIK GONULLERIN OLUSTURDUGU BISIKLETLI EKIP KARSILIYOR. PROJENIN MANEVI OLARAK KENDISI ICIN COK BUYUK ANLAM IFADE ETTIGINI DILE GETIREN GUL PURCEK (FOTOGRAFTA), DESTEGI IHTIYACI OLANLARA YARDIM SAGLAMANIN KENDISINI MUTLU ETTIGINI SOYLEDI. (FOTO: EDA EBRU NANECI  / IZMIR,DHA)

Eda Ebru NANECİ/ İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
23 Nisan'ı çiz, sergimizde paylaşalım
 
Evden çıkamayan 67 yaşındaki adam, kazak örüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan'ı çiz, sergimizde paylaşalım
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını birlikte kutluyoruz. ...
Yasağa rağmen sokağa çıktı: Köpeklerimi beslemek için çıktım
KORONAVİRÜS salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasına ...
E- devlet üzerinden maske siparişi veriyorlar
MERSİN'de, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlar e-devlet üzerinden ücretsiz ...
 
Uyuşturucuyla mücadele için 150 kişiyle kısa film çektiler
ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla ...
Sokağa çıkma yasağında nereler açık olacak?
İçişleri Bakanlığı 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Şehirden köye kaçış başladı...
Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınında Türkiye'de en fazla vaka ...
 
31 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, yakalandı
KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, kesinleşmiş 31 yıl 3 ay hapis cezası ile ...
Sesini videoyla duyurdu, ekipler evine kitap götürdü
DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi'nin okuma alışkanlığını arttırmak için ...
Kavga ihbarına gelen polislere pasta sürprizi
İZMİR'in Konak ilçesinde iki vatandaş, asılsız kavga ihbarında bulunduktan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva