Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
7 Şubat 2018 Çarşamba - 10:59

Böbrek naklinin yapıldığı hastanede hemşire oldu

ANTALYA'da 5 yıl önce böbrek nakli olan Furkan Çıtak (19), doktorlarının desteği ve teşviğiyle ameliyat olduğu hastanede hemşire oldu. Furkan Çıtak, kendisi gibi nakilli hastalara yardımcı olup moral veriyor.

Böbrek naklinin yapıldığı hastanede hemşire oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

 

 


Antalya'da doğuştan böbrek yetmezliği olan Furkan Çıtak, hastalığı nedeniyle çocukluğunu yaşayamadı. Sürekli diyet yapmak zorunda kalan, koşarken, oyun oynarken bile kısıtlamalarla karşılaşan Furkan Çıtak, hastalığı ilerleyince diyalize girmeye başladı. Çocuk yaşında diyalizin sıkıntılarına göğüs germek zorunda kalan Furkan Çıtak, böbrek nakli için başvurduğu bazı merkezlerde olumsuz yorumlar alınca hayata küstü. Furkan'la birlikte ailesi de 14 yıl boyunca sıkıntılı süreç yaşadı.

ANNESİ BÖBREĞİNİ VERDİ

2013 yılında Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran Furkan'a, burada iyi haber verildi. Böbrek nakli olabileceği söylenen Furkan Çıtak, yaşadığı sıkıntılı yılların sone ereceğini öğrenince çok sevindi. Annesi Serap Çıtak (42) oğluna böbreğini vereceğini söyleyince, hemen tetkik ve testler yapıldı. Annenin böbreğinin uygun olduğuna karar verilince, ameliyat için hazırlıklar başladı. 2013 yılı Mayıs ayında annesinin verdiği böbrekle yaşama yeniden tutunan Furkan Çıtak, sağlığına kavuştu.

AMELİYAT OLDUĞU HASTANEDE İŞE BAŞLADI

Yaşadığı zorlu yıllar sona erip yeniden hayatla barışan Furkan Çıtak, hastalığı nedeniyle ara verdiği eğitimine devam etmek için plan yapmaya başladı. Ameliyat olduğu hastanede doktorlarına çocukluğundan bu yana doktor ya da hemşire olmak istediğini anlatan Furkan, destek görünce hemşire olmak için sınavlara girdi. Ameliyatını gerçekleştiren ekipteki doktorlarının hemşire olduğunda kendisiyle çalışabileceklerini söyledikleri Furkan Çıtak, Akdeniz Hedef Koleji hemşirelik bölümünü kazandı. Stajlarını ameliyat olduğu hastanede yapan Çıtak, eğitimini başarıyla tamamlayıp diplomasını alınca aynı hastanenin kapısını çaldı. Çıtak, doktorlarının ve hastane yönetiminin desteğiyle geçen yıl Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nde hemşire olarak göreve başladı.

'NAKİLDEN SONRA HIRSLA EĞİTİMİME DEVAM ETTİM'

Hastalığı boyunca pek çok sıkıntı çektiğini belirten Furkan Çıtak, “Nakil olduktan sonra sağlığıma kavuşunca eğitimime devam etmeye karar verdim. Çocukluğumdan bu yana doktor ya da hemşire olmak hayalimdi. Hemşireliği kazanınca sıkıntılı yıllara inat, hırsla okudum" dedi. Doktorlarından büyük destek gördüğünü söyleyen Furkan hemşire, hastaları tedavi etmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

HASTALAR ÖNCE ŞAŞIRIYOR SONRA TAKDİR EDİYOR

“Kendim hastaydım şimdiyse benim hastalarım oldu. Tedavi eden ben oldum" diyen Furkan Çıtak, hastalara hikayesine anlattığında önce çok şaşırdıklarını söyledi. Bazı hastaların kendisini takdir ettiğini, bazılarına da moral kaynağı olduğunu anlatan Furkan Çıtak, bazı hastaların 'Niye hemşire oldun? Onca sene zaten hastane içindeydin' sözlerine ise 'Sizi tedavi etmek için okudum' cevabını verdiğini ifade etti.

'BİZDEN BİRİNİ GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUZ'

15 yıl önce böbrek nakli olan Mustafa Köriş (65), tedavisini yapan Furkan hemşire ile ilgili “Bize moral oluyor. Biz bir aileyiz ve kendimizden birini görünce mutlu oluyoruz" dedi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin, Furkan ile ilk tanıştıklarında doğuştan böbrek yetmezliği nedeniyle birçok tedavi görmüş, pek çok aşamalardan geçmiş, 14 yaşında bir çocuk olduğunu belirterek, “Aslında biraz da hayata küsmüş durumdaydı. Ailesi de yıllar içinde üzgün ve yıpranmıştı. Bir umut arayışı içindeydiler" dedi.

Furkan'ın annesinin verdiği böbrekle hayata tutunduğunu kaydeden Dr. Yücetin, “Prof.Dr. Alper Demirbaş her zaman söyler 'Organ nakli mucizedir' diye. Bizim için hayatta kalmak büyük mucize, ama o hastaları hayata dahil ederek sağlıklarına kavuşturmak da çok önemli" diye konuştu.

ANTALYA'DA 5 YIL ONCE BOBREK NAKLI OLAN FURKAN CITAK (19), DOKTORLARININ DESTEGI VE TESVIGIYLE AMELIYAT OLDUGU HASTANEDE HEMSIRE OLDU. FURKAN CITAK, KENDISI GIBI NAKILLI HASTALARA YARDIMCI OLUP MORAL VERIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5 YIL ONCE BOBREK NAKLI OLAN FURKAN CITAK (19), DOKTORLARININ DESTEGI VE TESVIGIYLE AMELIYAT OLDUGU HASTANEDE HEMSIRE OLDU. FURKAN CITAK, KENDISI GIBI NAKILLI HASTALARA YARDIMCI OLUP MORAL VERIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Antalya'da suç örgütüne operasyon: 16 gözaltı
 
Antalya'da suç örgütüne operasyon: 16 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da suç örgütüne operasyon: 16 gözaltı
ANTALYA'da suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında polislerin de ...
Antalya'da FETÖ/PDY'den 4 kişi tutuklandı
ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma ...
Güney Koreli golfçüler Serik'te kampa girdi
Güney Kore'den BTY Golf Akademisi'nin kadın golfçüleri kamp çalışmaları ...
 
Amatör balıkçılar yapay resif istedi
DEMRE Kaymakamı Murat Uz'u ziyaret eden amatör balıkçılar yapay resif oluşturulmasını istedi.
Bu bilezik sahte çıktı Antalyalı kuyumcu polise koştu
ANTALYA'da kuyumcu dükkânına giren Ö.G. (25), 35 gram ağırlığındaki sahte ...
Antalya'da yerleşik kaç yabancı yaşıyor?
ADRESE Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Antalya'da ...
 
192 kaçak böyle yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi açıklarında tekneyle yurt dışına kaçmaya çalışan ...
Bu cumartesi tek şeride düşüyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesi Avni Tolunay Caddesi'nde ...
Muratpaşa'dan bale okulu
MURATPAŞA Belediyesi, 15 Şubat Perşembe gününe kadar kayıtların devam ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva