Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
14 Kasım 2020 Cumartesi - 14:19

Böcek'e 15 günde bir akıl sağlığı raporu...

Akdeniz Üniversitesi, Başkan Muhittin Böcek'in vekili Mehmet Hacıarifoğlu'nu görevden alıp yerine yeni atama yaptığına ilişkin belgenin geçersiz olduğu iddialarını doğrulayan nitelikte bir açıklama yaptı. Üniversite, Böcek'in taburcu edilmediğini, tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Böcek e 15 günde bir akıl sağlığı raporu...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in hastanedeki tedavisi sürürken Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol arasında yaşanan yetki krizi çıktı. Böcek, Hacıarifoğlu'nun vekillik görevini dün yayınladığı elektronik imzalı yazıyla sonlandırarak yerine meclis üyesi Oktay Başaran'ı atadı. Görevinin başında olduğunu bildiren Hacıarifoğlu ise Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen elektronik imzalı açıklamanın usulsüz olduğunu söyledi. Başkan Böcek'in elektronik imzalı kararı nedeniyle hukuki tartışma başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisine başlamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol arasında başlayan yetki tartışması, geçen hafta yapılan Kasım Ayı Meclisi'nde bir gündem maddesiyle gün yüzüne çıktı. Serik Belediye Başkanı AK Partili Enver Akputkan, hastane yolu üzerindeki ANTBİRLİK'e ait bir yeri yol yapmak için anlaştıklarını, ilçe meclisinde oy birliğiyle karar aldıklarını belirterek, bu kararın onanması için Temmuz ayında Büyükşehir Meclisi'ne gönderildiğini, fakat Genel Sekreter Cansel Çevikol tarafından önerinin gündeme alınmadığını kaydetti.

Bu durum üzerine Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Çevikol'un neden bu kararı aldığını sordu. Çevikol, kurum görüşlerinin beklendiğini söyledi. Bu sırada İYİ Partili Meclis Üyesi Barış Bulut, "Bürokratların Büyükşehir Meclis iradesi üzerinde yetki kullanmasının önününe geçmemiz lazım" dedi. Konuşmalar sonrasında Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Çevikol'un gündeme aldırmadığı maddeyi kendi isteğiyle meclis gündemine aldı.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN HASTANEDEKI TEDAVISI SURURKEN BASKAN VEKILI MEHMET HACIARIFOGLU VE GENEL SEKRETER CANSEL CEVIKOL (FOTODAKI) ARASINDA YASANAN YETKI KRIZI KENT GUNDEMINE DAMGA VURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

YETKİLERİ SINIRLANDIRILDI

İkili arasında 'yetki' tartışmalarının mecliste açığa çıkmasıyla Hacıarifoğlu ile Çevikol arasında ipler koptu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'ya gelmesine bir gün kala Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Cansel Çevikol başta olmak üzere bazı bürokratların yetkilerini sınırlandırdı.

'AYAKLAR BAŞ, BAŞLAR AYAK OLDU'

Büyükşehir Belediyesi'ndeki yaşanan olayların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in oğlu Mustafa Gökhan Böcek, gece yarısı sosyal medya hesabından "Ayaklar baş, başlar ayak oldu" paylaşımı yaptı.  Böylelikle Çevikol'un yanında yer aldığını gösterdi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK ISE CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU'NUN DUNKU ZIYARETININ ARDINDAN YASANAN YETKI KRIZIYLE ILGILI KARAR ALDI. BUNA GORE BASKAN BOCEK, 10 GUN SUREYLE MECLIS UYESI OKTAY BASARAN'I BASKAN VEKILI ATADI. BASARAN'IN ARDINDAN 23 KASIM'DAN ITIBAREN DE BOCEK DONUNCEYE KADAR MECLIS UYESI BUSRA OZDEMIR BASKAN VEKILI OLARAK GOREV YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ELEKTRONİK İMZALI ATAMA YAZISI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü ziyaretinin ardından yaşanan yetki kriziyle ilgili karar aldı. Başkan Böcek, 10 gün süreyle meclis üyesi Oktay Başaran'ı başkan vekili atadı. Başaran'ın ardından 23 Kasım'dan itibaren de Böcek dönünceye kadar meclis üyesi Büşra Özdemir başkan vekili olarak görev yapacak. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu'nun vekaletine de son verdi. Başkan Böcek'in kararını duyuran yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Hastalık izninde olmam nedeniyle, başkanlık görevinin 13.11.2020 tarihi ile 23.11.2020 tarihleri arasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran tarafından, 23.11.2020 tarihinden dönüşüme kadar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir tarafından yürütülmesi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu'nun vekaletinin sonlandırılması uygun görülmüştür."

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN HASTANEDEKI TEDAVISI SURURKEN BASKAN VEKILI MEHMET HACIARIFOGLU (FOTODAKI) VE GENEL SEKRETER CANSEL CEVIKOL ARASINDA YASANAN YETKI KRIZI KENT GUNDEMINE DAMGA VURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

HACIARİFOĞLU: GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Dün gece sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Mehmet Hacıarifoğlu ise görevinin başında olduğunu bildirdi. Başkan vekilliği görevinden alındığına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi yazısının usulsüz olduğunu savunan Hacıarifoğlu, elektronik imzalı kararı düzenleyenler hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, şöyle dedi:

“Çeşitli sosyal medya platformlarında, Sayın Başkanımız Muhittin Böcek’in şahsıma verdiği vekaleti sonlandırdığı noktasında bir sahte yazı paylaşımı yapılmaktadır. Bu yazı sahtedir ve belgeyi düzenleyenler hakkında gerekli soruşturmayı yapmak üzere teftiş kurulumuz görevlendirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki huzur ve sükunet ortamını sahte yazılarla bozmaya çalışanlar hakkında gerekli tüm idari işlemler tarafımdan hiç çekinilmeden derhal uygulamaya konulacaktır. Önemle belirtmek isterim ki Sayın Başkanın iradesini ortadan kaldırmak için koltuktan kalkmıyor değilim, tam tersine başkanın herkesçe bilinen malum olan iradesini korumak için bu koltuktayım. Zira başkan tarafıma vekalet vermiştir ve vekaleti sahibine iade etmek üzere dört gözle sayın başkanımızın göreve dönmesini bekliyorum. Kimi menfaat gruplarının düzmece evraklarla başkanın iradesini sakatlayarak belediyeyi ele geçirmesine müsaade etmeyeceğim. Anılan evrakın şekil ve öz olarak doğru olup olmadığının anlaşılması için teftiş kuruluna soruşturma emri verdim. Müfettiş raporuna göre gereken işlemleri tesis edeceğim. Sayın Başkanımız emanetin asıl sahibi Muhittin Böcek tarafıma verdiği emaneti geri aldığı güne kadar görevimi hakkıyla yapmak üzere görevimin başında olduğumu tüm Antalya kamuoyuna duyururum."

TABURCU İDDİASI GERÇEK DIŞI

Akdeniz Üniversitesi yetkilileri ise Başkan Böcek'in atama kararı için taburcu edilip tekrar hastaneye yatışının yapıldığı yönündeki iddianın gerçek olmadığını bildirdi. Başkan Böcek'in tedavisinin ventilatör cihazına bağlı olarak sürdüğünü belirten yetkililer, akciğerlerinin toparlamaya başladığını, sağlık durumunun da her geçen gün iyiye gittiğini kaydetti.

Başkan Böcek'in akıl sağlığı durumuyla ilgili 15 günlük dönemler halinde rapor istendiğini ve hazırlanarak ilgili makamlara ulaştırıldığını kaydeden bir yetkili, "Psikoloji servisi, en son hazırladığı raporda da 'akıl sağlığı yerindedir' şeklindeki beyanı tekrarladı" dedi.

HUKUKİ TARTIŞMA BAŞLADI

Öte yandan Başkan Böcek'in, elektronik imzalı da olsa bir kararı onaylayıp onaylayamayacağı yönünde hukuki tartışma başladı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Avukat Hasan Subaşı, gelişmeleri 'garip bir durum' olarak değerlendirdi. Aynı zamanda 2 dönem Antalya Belediye Başkanlığı yapan Subaşı, "Elektronik imzayla Sayın Böcek'in, vekil tayin ettiği kişiyi görevden alarak iki meclis üyesini farklı tarihlerde yetkilendirimiş olması tartışmalı ve kuşkuyla karşılanacak bir tasarruftur. Ayrıca hastanede ciddi tedavi altındayken vekil tayin ettiği kişinin vekaleten alınmasını gerektirir bir sorun varsa takip edecek durumda olmayan sayın başkanın bu tür eylemlere alet edilmesi de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile bağdaşır bir işlem değildir" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK ISE CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU'NUN DUNKU ZIYARETININ ARDINDAN YASANAN YETKI KRIZIYLE ILGILI KARAR ALDI. BUNA GORE BASKAN BOCEK, 10 GUN SUREYLE MECLIS UYESI OKTAY BASARAN'I (FOTODAKI) BASKAN VEKILI ATADI. BASARAN'IN ARDINDAN 23 KASIM'DAN ITIBAREN DE BOCEK DONUNCEYE KADAR MECLIS UYESI BUSRA OZDEMIR BASKAN VEKILI OLARAK GOREV YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Oktay Başaran

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK ISE CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU'NUN DUNKU ZIYARETININ ARDINDAN YASANAN YETKI KRIZIYLE ILGILI KARAR ALDI. BUNA GORE BASKAN BOCEK, 10 GUN SUREYLE MECLIS UYESI OKTAY BASARAN'I BASKAN VEKILI ATADI. BASARAN'IN ARDINDAN 23 KASIM'DAN ITIBAREN DE BOCEK DONUNCEYE KADAR MECLIS UYESI BUSRA OZDEMIR (FOTODAKI) BASKAN VEKILI OLARAK GOREV YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Büşra Özdemir
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK ISE CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU'NUN DUNKU ZIYARETININ ARDINDAN YASANAN YETKI KRIZIYLE ILGILI KARAR ALDI. BUNA GORE BASKAN BOCEK, 10 GUN SUREYLE MECLIS UYESI OKTAY BASARAN'I BASKAN VEKILI ATADI. BASARAN'IN ARDINDAN 23 KASIM'DAN ITIBAREN DE BOCEK DONUNCEYE KADAR MECLIS UYESI BUSRA OZDEMIR BASKAN VEKILI OLARAK GOREV YAPACAK. DUN GECE SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN ACIKLAMA YAPAN MEHMET HACIARIFOGLU ISE GOREVININ BASINDA OLDUGUNU KAYDETTI.(FOTO: ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK'IN KORONAVIRUS TEDAVISINE BASLAMASININ ARDINDAN BUYUKSEHIR BELEDIYESI BASKAN VEKILI MEHMET HACIARIFOGLU ILE GENEL SEKRETER CANSEL CEVIKOL ARASINDA BASLAYAN YETKI TARTISMASI, GECEN HAFTA YAPILAN KASIM AYI MECLISI'NDE BIR GUNDEM MADDESIYLE GUN YUZUNE CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI CHP'LI MUHITTIN BOCEK'IN KORONAVIRUS TEDAVISINE BASLAMASININ ARDINDAN BUYUKSEHIR BELEDIYESI BASKAN VEKILI MEHMET HACIARIFOGLU ILE GENEL SEKRETER CANSEL CEVIKOL ARASINDA BASLAYAN YETKI TARTISMASI, GECEN HAFTA YAPILAN KASIM AYI MECLISI'NDE BIR GUNDEM MADDESIYLE GUN YUZUNE CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)
Ahmet İSTEK- Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Deprem anı, pazardaki mobese kameralarına yansıdı
 
Manavgat'ta kaza: 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Viyyyy 14 Kasım 2020 Cumartesi 21:06

Çok üzücü.bu davranış artık başkanı dışlayan CHP davranışları ortaya çıkmıştır. Başkanımızın ak parimize geçerek antalyamiza kimseyi ayirt etmeden hizmet edeceği gerçektir. Lütfen diyorum.

Yorumu oyla      1      1  
garip 14 Kasım 2020 Cumartesi 17:34

ama gerçek. millet hizmet bekler. geçen koskoca 2 yıl. hem hizmet yok hem chpli gençlere iş yok. neden başkan chpli değil.

Yorumu oyla      1      1  
Fatoş34 14 Kasım 2020 Cumartesi 16:59

Atanmışların baş olduğu biryerde sıkıntı olur.

Yorumu oyla      1      1  
demir 14 Kasım 2020 Cumartesi 16:55

Burada tartışılacak bir durum yok,Muhittin Böcek hastaneden taburcu olsa da olmasa da Belediyeye gelip göreve başlamadığı sürece yetki kullanamaz.Belediyeden ayrılırken vekil olarak görevlendirilen Mehmet Hacıarifoğlu'nun görevi devam eder ve vekilde kanun gereği her türlü yetkiyi kullanır.Bir Genel Sekreter için tabiri caizse bu kadar gürültü çıkarmanın ne anlamı var.Hastanede yatan Muhittin Böcek Belediye işleriyle ilgili sözlü veya yazılı bir talimat veremez,buna rağmen böyle bir evrakı hazırlayanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılması sağlanmalıdır.Cevaplanması gereken Muhittin Böcek'in haberi varsa kimler ikna ederek olurunu aldılar.Ayrıca 20 yıl gibi Belediye Başkanlığı yapan Muhittin Böcek bunu bilerek yaptıysa oda ayrı bir sorgulanması gereken konu,en basiti açıkça usul hatası görülen ve buram buram siyaset uğruna hukukun hiç edildiği bu kararın üstü örtülmeyerek gerekli yasal işlemin yapılmasını kamuoyu Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu'ndan beklemektedir.Usul hatası bakımından hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak bir konu ortaya çıkmıştır.Antalya'nın da şansızlığı son 25 senedir çoğunlukla çapsız siyasetçiler iş başına gelmiştir.Durduk yerde sürekli sorun çıkaran bunlar mı halka hizmet edecek,her kararları kendilerine hizmet için,kısacası sağlığın önüne hırs geçmiş görünüyor,ne diyelim 'ALLAH'akıl fikir versin.

Yorumu oyla      1      1  
serpil 14 Kasım 2020 Cumartesi 16:04

başlar tekrar ayak olmak istemiyor.

Yorumu oyla      1      1  
sahte evrak suçu 14 Kasım 2020 Cumartesi 15:37

usule aykırı.içişleri bakanlığı soruşturma açmalı. olmadı kayyum atansın. vali olaya el koysun.

Yorumu oyla      1      1  
İsmail Erten 14 Kasım 2020 Cumartesi 15:35

Saygıdeğer Başkanımız Muhittin Böcek tam sağlığına,sevenlerine,güzel ANTALYA sına kavuşuyor diye sevinirken,birde başımıza koltuk kavgası çıktı.Kendinize gelin CHP li siyasetçiler,yöneticiler,bürokratlar. 3 aydır hayat mücadelesi veren Sn.Böcek seçimi kazanmasaydı çoğunuz buralarda yoktunuz.Lütfen kavgayı bırakınız,saygı çerçevesinde görevlerinizi en iyi şekilde yapınız.yapmaya çalışınız.Başkanımıza acil şifalar dilerim.saygılarımla...ierten

Yorumu oyla      1      1  
the end 14 Kasım 2020 Cumartesi 15:30

kayyum atansın artık. en azından antalya hizmet alır. uncalı mezarlığı önüne üst geçit yol istiyoruz.

Yorumu oyla      1      1  
eeeeeeeeeeeeeee 14 Kasım 2020 Cumartesi 15:20

SONUÇ

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'de koronavirüs denetimi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde polis ve zabıta ekipleri koronavirüs denetimi yaptı.
AKM'de piyano ve keman keyfi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), piyano ve keman severlere keyifli bir konser yaşattı.
CHP'li eski başkan koronavirüsten yaşamını yitirdi
CHP Alanya ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi ve Demirtaş belde belediyesi ...
 
Tarihi eser ticaretinde anlaşamayınca, kaçırıp, alıkoydular
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde tarihi eser ticaretinde yaşanan anlaşmazlık ...
AK Parti Korkuteli Kadın Kolları'nda seçim
AK PARTİ Korkuteli İlçe Kadın Kolları 6'ncı Olağan Kongresi'nde Havva Nur Çivitci başkan seçildi.
Hasan Subaşı, büyükşehirdeki karmaşayı yorumladı
Antalya'nın tecrübeli eski belediye başkanlarından ve İYİ parti ntalya ...
 
Ağaç yüzünden çıkan tartışmada öldürüldü
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde Ömer Ula (32) oturduğu apartmanın bahçesine ...
Üreten Eller Pazarı'na ilgi büyüyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin, kadın emeğinin maddi karşılığını bulması ve ...
Muratpaşa'da güçlü altyapı için işbirliği
MURATPAŞA Belediyesi Spor Kulübü, daha fazla sayıda gencin spor yapmasına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva