Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
15 Temmuz 2022 Cuma - 11:01

Böcek sustu, Budak bombaladı

Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen alandan çıkmaları istenen Lara’daki 3 plajı tahliye için geri sayım sürerken, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’tan sert bir çıkış geldi.

Böcek sustu, Budak bombaladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir ile daha 4 yıllık kira sözleşmeleri varken tahliye kararı çıkarılan plaj işletmeleri ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u soru yağmuruna tutan Budak, “Turizm işletmeleri artık devletle yaptıkları sözleşmelere de mi güvenemeyecek?” diye sordu.

MUHİTTİN BÖCEK SESSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Hazine’den tahsisini alarak kiraladığı Lara’daki plajların tahliyesine sesini çıkarmamış, Turizm Bakanlığı’nın yapacağı projesi için Menderes Türel döneminde yapılan halkın ucuza günübirlik yararlandığı büyükşehire ait Ekdağ plaj tesislerini de sezon öncesi yıkmıştı.

Muhittin Böcek’in sorunlarına sessiz kalması işletmecileri çaresiz bırakmıştı. Bakanlığın projesi içinde kalan 3 plaj işletmesi için de önümüzdeki pazartesi günü yıkım kararı alınmıştı.

BUDAK’TAN SORU YAĞMURU

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajında 2026 yılına kadar sözleşmeleri bulunmasına rağmen sezon ortasında tahliyeye zorlanan plaj işletmelerini TBMM gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Budak, “Turizm işletmeleri artık devletle yaptıkları sözleşmelere de mi güvenemeyecek? 2026 yılına kadar plaj işletme hakkı ellerinde olan işletmelerin sezon ortasında sözleşmeleri iptal edilerek tahliyeye zorlanmaları zulümdür. Pandeminin yapamadığını Kültür ve Turizm Bakanının keyfi uygulamaları yapıyor. İşletmeler iflasa sürükleniyor” dedi.

Temmuz 2021’de TBMM’de kabul edilen Turizm Teşvik Kanunundaki değişikliklerle Kültür ve Turizm Bakanının ‘tek adam’ yetkileriyle donatıldığını hatırlatan Budak şöyle konuştu:

“Lara plajındaki üç plaj işletmesinin sözleşmeleri feshedilerek, taşınmazları tahliyeye zorlanması, turizm sektörünün nasıl Kültür ve Turizm Bakanı’nın keyfine göre yönetildiğini göstermektedir. Bakan ne yapılmış sözleşmeleri ne de yürürlükte olan mevzuatı ciddiye almıyor. Hazine taşınmazlarının tahliyesine yönelik mevzuat, mevsimlik iş döneminin dikkate alınacağını açıkça belirtmesine rağmen, tam turizm sezonunun ortasında plaj işletmeleri tahliyeye zorlanıyor. İşletmeler yargıya başvurarak tahliyeye karşı yürütmenin durdurulması kararı alıyor, Bakanlık bir şekilde bastırarak bu kararın da değişmesini sağlıyor. Bakanın hukuk tanımaz, ‘ben yaptım, oldu’ anlayışı devlete olan güveni temelden sarsıyor. Kendi Bakanlığı tarafından 15 Mayıs- 15 Ekim tarihleri arasında Antalya’da ilan edilmiş inşaat yasağı olmasına rağmen, Bakanlık Lara’daki günü birlik tesis inşaatına devam ediyor. Kendi koyduğu yasağı bile uygulamayan Kültür ve Turizm Bakanı’na turizmci nasıl güvensin?

SERİK’TE 500 BİN LİRA RÜŞVET

Daha önce Serik’te ortaya çıkan 500 bin lira rüşvet skandalı da Bakanın Kadriye ve Belek Plajlarında ısrarla günü birlik tesis alanı yapmak istemesi nedeniyle ortaya çıkmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı, kendi tahsisinde bulunan plajları, Bakanlığa tahsis etmek istemeyen AKP’li Serik Belediye Başkanını plaj işletmelerinden 500 bin lira rüşvet almakla itham etmişti. Bakan günü birlik tesis alanı projelerine o kadar çok kendini adamış ki keyfi uygulamalarına karşı çıkan AKP’li Belediye Başkanını rüşvetle suçlayabilecek kadar gözünü karartmış. O rüşvet skandalının da bir şekilde üstü örtüldü”

Budak, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1-Söz konusu taşınmazlar üzerinde bulunan üç plaj işletmesi, 2026 yılına kadar sözleşmeleri olmalarına rağmen neden tahliye edilmektedir?

2-Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte mevsimlik faaliyet döneminin dikkate alınacağına dair açık hüküm olmasına rağmen, turizm sezonunun tam ortasında bu işletmelere neden en azından sezon sonuna kadar süre verilmemektedir?

3-Geçtiğimiz iki yılda pandemi kaynaklı bu işletmeler son derece zor günlerden geçmişlerdir. Söz konusu plaj işletmelerinin sezon ortasında yaşayacakları mağduriyetin giderilmesine yönelik herhangi bir önlem alınacak mıdır?

4-Söz konusu bölgede Bakanlığınızın uygulamaya koyduğu inşaat yasağı olmasına rağmen, Bakanlık günü birlik tesis inşaatı faaliyetlerine hangi gerekçelerle devam etmektedir?

5-Mart 2019 yerel seçimleri öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş ancak Bakanlığınızın kullanımı amacıyla Belediye’ye yapılan tahsisin iptal edilmesini talep ettiğiniz başka taşınmazlar var mıdır?

 

 

 

 
Van Gölü'nde inci kefali için av yasağı sona erdi
 
Evinizi Ekonomik Fiyata Taşıma Yöntemleri
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatin Köse 17 Temmuz 2022 Pazar 01:20

Bu bakan tam kafayı sıyırmış. Ama ne yapsalar boştur artık gidişleri yavaştan yavaştan hız kazanıyor. Eğer ki gelen millet ittifakı bunlardan özellikle bu bakanın otellerini baştan kontrol ettirip var ise eksiklerinden hesap sorulmazsa yazıklar olsun ...

Yorumu oyla      0      0  
Ayla hanımoglu 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:33

Bayram tatilinde en sevdiğim plajlara özel işletmelere gittim her yer iş makinası toz toprak pislik nedir bu böyle bayramda hiç olmazsa dursaydınız yazık

Yorumu oyla      0      0  
Recai 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:32

Yıllardır insanların ekmek yedigi yerler şimdi siz geleceksiniz insana ekmekmi yedirirsiniz ne kadar eş dos varsa yedirin gitsin boğazınızdan ğelsin çoluk çocugunuzdan çıksın

Yorumu oyla      0      0  
Halk 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:29

18 temmuzda biz de ordayız antalyamızı peşkeş çektirmeyelim

Yorumu oyla      0      0  
Halil 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:25

Başkan bu sana yakışmadı oyumuzu sana verdik bize ah çektirme

Yorumu oyla      0      0  
the end 16 Temmuz 2022 Cumartesi 12:23

2 yıl nasıl geçer bilmem.

Yorumu oyla      0      0  
yazıklar olsun 16 Temmuz 2022 Cumartesi 10:27

Taksı fıyatları neden düşmedi? Yazıklar olsun sen halkın baskanı degılsın. taksıcıler odası baskanısın

Yorumu oyla      0      0  
Acil 16 Temmuz 2022 Cumartesi 08:42

Chp antalya yı kaybedecek. Su en pahalı taksı en pahalı. 31 tl ıken yakıt 1km 12 tl yaptın. Yakıt 24 oldu neden taksı fıyatları dusmedı...

Yorumu oyla      0      0  
Ayten özyigit 16 Temmuz 2022 Cumartesi 00:48

Ben kısaca araştırdım halka açık ücretsiz sezlonğ veriyoruz diyorlar .her şey ücretli turizm bakanı para vakıfa gidecek diyormuş hangi vakıfa ? Yazıktır günahtır bu ülkede 2 yıldır bu halk covit ile savaştı insanlar gırtlağına kadar borç içinde krediler istediğiniz kişilere verdiniz benim kredim gecikti pandemi kredisi vermediniz . bu gözğöre göre zulumdur allah büyük bu toprağın altıda var sizinde evlatlarınız var ben gittim gayet güvenilir işletmeler tertemiz onlarca insan ekmek yiyor ne olacak bu insanlarım hali

Yorumu oyla      0      0  
Konyaaltı bitik 16 Temmuz 2022 Cumartesi 00:45

Ya eskisi kötüydü ama, daha mı iyidi. Ne oldu konyaaltina, eski Lara halk plajına döndü

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğa kampı yeniden başlıyor
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin yaz tatilinde çocuklara cep telefonunu, ...
Evinde kalp krizi geçirip, yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Yusuf Ziya Çetin (57), yaşamını yitirdi.
İstanbul'un büyülü resimleri Antalya'da
ROMANYA'nın dünyaca ünlü ressamlarından Valentin Chirvase'nin 'İstanbul'un ...
 
'Yabancılara 10 mahallenin kapatılması, komşularının fiyatını yükseltir'
GÖÇ İdaresi Başkanlığı'nın, 58 ilde yabancıların ikamet iznine kapattığı ...
Konyaaltı Sahili'nde utandıran manzara
KURBAN Bayramı'nı Antalya'da geçirenlerin uğrak yeri Konyaaltı Sahili'nde ...
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Likya Uygarlıkları Müzesi, Likya Birliği ...
 
Antalya'da EYP patladı; 13 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde orman yolu yapımı sırasında el yapımı patlayıcının ...
TIR ile kamyonet çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde TIR ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 ...
Market kasasından hırsızlık kamerada
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çalışanın dışarı çıkmasını fırsat bilen kişi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva