Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Ekim 2022 Pazartesi - 12:48

Borsa Nasıl Oynanır ve Borsadan Nasıl Para Kazanılır?

Son yılların popüler yatırım araçlarından biri borsadır.

Borsa Nasıl Oynanır ve Borsadan Nasıl Para Kazanılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Borsa riskli bir yatırım aracı olmakla birlikte riskiyle orantılı olarak getirisinin de yüksek olabilmesi farklı seviyede yatırımcıların “Borsada nasıl para kazanılır?”, “Borsa nasıl oynanıyor?” ya da “Borsa nereden oynanır?” gibi soruların yanıtlarını aramasına neden olmuştur. Hâl böyle olunca biz de “Telefondan borsa nasıl oynanir?, “Canlı borsa nasıl oynanır?”ve “Borsadan para nasıl kazanılır?” K onularında fikir sahibi olmanıza yardımcı olacak bir yazı hazırlamak istedik.

Borsa Nedir?

Borsa; devlet tahvili ve hisse senedi gibi menkul kıymetler, döviz, opsiyon sözleşmeleri, vadeli işlemler ve emtiaların işlem gördüğü, halka arzlarının gerçekleştiği söz konusu ürünlerin alım ve satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştiği organize piyasadır. Ülkemizde Borsa İstanbul’da borsa işlemleri yapılır.

Borsa Nasıl Oynanır?

Borsa nasıl oynanır nasıl para kazanılır” sorusuna verilecek kapsamlı yanıtın ilk adımı borsa hesabı açtırmaktır. Borsa hesabı açmadan borsa oynayamaz yani borsada yatırım yapamazsınız. Buraya tıklayarak en güvenilir borsa uygulamalarından biri olan Midas’a üye olabilir ve kolayca borsa oynayabilirsiniz. Midas ile aynı zamanda sadece Türkiye değil Amerikan borsalarında da işlem yapabilirsiniz.

Peki, borsa nasıl kazandırır diye merak ettiğinizi biliyoruz. Aslında borsada kazanmanın temeli düşük fiyattan almak ve yüksek fiyattan satmaktır. Tabii ki bunun için piyasaları ve borsadaki fiyat değişimlerini yakından izlemek gerekir. İyi bir yatırımcı tabiri câizse “havayı koklamalı” ve alım - satım kararlarını bu doğrultuda vermelidir. Borsada işlem gören araçları ve şirketleri tanımak fiyatlarda oluşan değişimleri önceden tahmin etme, doğru anda alım satım yapma imkanı sağlar.

Ülkemizde borsa işlemlerini yapma ve yönetme yetkisi Borsa İstanbul A.Ş.’ye aittir. Borsa işlemlerinin kanun ve yönetmeliklere uygunluğunun kontrolü ise Sermaye Piyasası Kurulu tarafından gerçekleştirilir. Yatırımcılar borsada kendi kendilerine işlem yapabilecekleri gibi bankalara ya da diğer aracı kurumlara yetki verebilirler. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta işlem yapılacak aracı kurumların güvenilirliğinden emin olmak, koşulları ve komisyon ücretleri hakkında detaylı bilgi edinmektir.

Borsaya Nasıl Girilir?

Borsaya girmek için yukarıda da bahsettiğimiz üzere ilk olarak buraya tıklayarak hesap açmak gerekir. Hesap açtıktan sonra belirli bir süre piyasayı izlemek ve hangi hisselere yatırım yapılabileceğini belirlemek doğru bir adım olabilir. Açıkçası borsada yatırım yapmayı düşünenler borsada kazanmaya başlamak için deneyim sahibi olmaları gerektiğini unutmamalıdırlar. Bunun için belirli bir yatırım hedefleri olmalı ve kendi stratejilerini belirlemelidirler. Piyasayı detaylı bir şekilde analiz etmeden kazanmak ancak tek seferlik mucizevi bir şans sayesinde söz konusu olabilir demek pek de yanlış olmayacaktır.

Telefondan Borsa Nasıl Oynanır?

Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız borsa yatırımlarına az ya da çok ilginiz var demektir. Şimdi size telefondan borsa oynamanın hatta yalnızca Borsa İstanbul’da değil dünyanın en büyük iki borsası olan NASDAQ ile New York Stock Exchange (NYSE)’de yatırım yapmanın yolunu anlatacağız. İlk adım Midas hesabı açmak. Halâ duymayanlarınız varsa kısaca bahsedelim. Midas bankacıdan esnafa, mühendisten öğrenciye akla gelebilecek herkese bağımsız ve eşit yatırım imkanı sunan bir platformdur.

Midas Menkul Değerler A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilmiş olan ve düzenli olarak denetlenen bir aracı kurumdur. Telefondan borsa oynama imkanı sağlayan Midas uygulaması ise Midas Menkul Değerler A.Ş. partnerliğinde hizmet sunan bir yatırım uygulaması olarak tanımlanabilir.  Tıpkı diğer yatırım kuruluşlarında olduğu gibi düzenli olarak denetlenmesinin yanı sıra belli regülasyonlar çerçevesinde hareket etmektedir.

Telefondan borsa oynamak ve borsa nasıl oynanır konusunda deneyim kazanmak için Midas’ta hesap açmanız gerekir. Midas’ta hesap açabilmek için ise App Store’da ya da Google Play Store’da yer alan Midas mobil uygulamasını indirmelisiniz. Midas’ın mobil uygulamasını indirdikten sonra hesap açılışını 5 dakikada tamamlayabilirsiniz. Hesap açılış süreci tamamlandıktan sonra Midas vereceğiniz bir adrese kurye ile Hesap Açılış Sözleşmesi’ni iletir.

En güvenilir borsa uygulamalarından biri olan Midas’ta miktarı ne olursa olsun yatırımının güvencede olmasını kim istemez ki? Midas da bu konuda sizinle aynı fikirde. O yüzden Midas’taki yatırım hesabınız Midas Menkul Değerler Partnerliği ile güvence altına alınmıştır. Buna ek olarak Midas ile Borsa İstanbul’da gerçekleştirdiğiniz yatırımlar 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında Takasbank güvencesinde saklanmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip olan ve düzenli olarak denetlenen bir aracı kurum olan Midas üzerinden Amerikan borsalarında yaptığınız yatırımlar sizin adınıza kaydedilir. Üstelik yatırım hesabına 500.000 USD’ye kadar SIPC hesap güvencesi Türkiye’de ilk defa Midas’ta bulunmaktadır.

Üstelik Midas telefondan borsa oynama kolaylığının yanı sıra yatırımcılarına pek çok farklı avantaj da sunar. Bunlardan biri Borsa İstanbul (BIST) yatırımlarında yıl sonuna kadar tüm işlemlerin komisyonsuz olmasıdır. Ayrıca  Amerikan borsalarında tüm işlemlerinizi yalnızca 1.5 dolar karşılığında gerçekleştirebilirsiniz.

Amerikan Borsaları ve Borsa İstanbul’da canlı piyasa verilerine aynı platform üzerinden anlık ve ücretsiz erişim imkanı da Türkiye’de ilk defa Midas’ta bulunmaktadır. Borsa İstanbul’da işlem gören Turkcell, Aselsan, Türk Hava Yolları gibi sevdiğiniz Türk şirketlerine Midas yatırım hesabı ile dilediğiniz gibi yatırım yapabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak Midas yatırım hesabı ile Apple, Tesla, Amazon gibi dünyaca ünlü şirketlere güvenle yatırım yapabilirsiniz. Üstelik Amerikan borsalarındaki yatırım hesabınıza 500.000 USD’ye kadar SIPC hesap güvencesine Midas’ta sahip olabilirsiniz. Midas’ın sunduğu diğer bir ilk sayesinde Amerikan borsalarında işlem gören birçok şirkete ait bir hisseyi, parçalara bölüp bütçene uygun miktarda almanızı sağlayan “Parça Hisse” özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Borsada Para Kazanmak Deneyim Gerektirir

Borsadan para kazanabilmek için düşükten alıp yüksekten satmalısınız. Bunun için de piyasayı iyi tanımanız gerekir. Ancak bu sayede hisse senedi fiyatlarının ne zaman düştüğünü ne zaman yükseldiğini bilerek doğru alım - satım kararları verebilirsiniz.

Diğer yandan piyasayı yakından tanımak fiyatları etkileyen unsurları anlamanızı sağlar. Hisse senedi fiyatlarının ne zaman düşüp ne zaman yükseldiğini bilmek işinizi kolaylaştıran bir unsur haline gelecektir. Kısacası borsada ne kadar deneyimli ve donanımlıysanız yatırımlarınızda kâr etme olasılığınız o kadar artar.

Borsaya yatırım yaparken mutlaka finansal durumunuzu analiz edin ve çok büyük paraları riske etmekten kaçının. Hisse fiyatları düştüğünde satın almak kar etmeyi sağlayan ideal bir yol olarak kabul edilmekle birlikte fiyatı düşen her hisse senedinin yeniden yükselişe geçeceğine ilişkin bir garanti olmadığı unutulmamalıdır. Aynı şekilde fiyatı düşen hisse senetlerinin daha fazla zarar edilebileceği kaygısıyla hemen elden çıkarılması doğru bir hamle olmayabilir. Olası bir hisse fiyatı dalgalanmasında tüm bu verilerin tamamen tersine dönebileceği ihtimali göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle yeterli bilgiye sahip olunmalı, doğru stratejiler belirlenmeli ve öngörülerin sağlam kaynaklar tarafından desteklemesine özen gösterilmelidir.

Ayrıca borsada mutlaka bilinen yatırım araçlarına yatırım yapılması, borç para alınarak ya da kredi çekilerek borsaya girilmemesi önerilir. Fiyat grafiklerinin tepe ve dip noktalarından alım satım yapmamaya dikkat edilmelidir.

Ve elbette en önemli nokta borsada her zaman için risk olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Riskin varlığını kabul edin ve bunu nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenin. Borsa yatırımcılarını başarıya ulaştıran riski görmezden gelmek değil nasıl kontrol edebileceğini bilmektir.

 
Dünya Kaleiçi’nde buluşuyor turizm 12 aya yayılıyor
 
Kayıp Rus turist, 39 gün sonra uçurumda ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son dakika: Davut Çetin kararı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), yönetim kurulu başkan ve üyelerinin ...
Yabancı satıp çıkıyor! Satış 850 milyon dolara ulaştı
Yabancı yatırımcılar son 5 haftadır hisse senedi piyasasından çıkış yapıyor. ...
Yeni banka kuruldu: İşte ortakları...
BDDK, Q Yatırım Bankası'nın kurulmasına izin verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Gelir uçurumunda Türkiye zirveye yerleşti
Türkiye’de gelir uçurumu uluslararası raporlarda da kendine yer buldu. ...
Otomobilde ÖTV hazırlığı
Tüm modellerin yüzde 80 ÖTV dilimine girdiği otomobil sektöründe matrah ...
Motorine yine zam geldi!
Motorinin litre fiyatına 7 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1,54 TL zam yapıldı.
 
TÜİK, devlet hesaplarına ilişkin verileri açıkladı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, genel devlet açığının ...
İşte asgari ücret için konuşulan yeni rakam
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Yılbaşında asgariyi ciddi şekilde tekrar yükselterek ...
Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜRKİYE İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) eylül ayında tüketici fiyatlarının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva