Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
19 Kasım 2014 Çarşamba - 16:15

Böyle kanun olur mu?

Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, 6360 sayılı yasayı eleştiren bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı:

Böyle kanun olur mu?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“6360 HAKSIZLIĞA VE ZULME YOL AÇMIŞ, KENTİ VE İNSANI İLERİ GÖTÜRMEMİŞTİR”
 
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Anayasamızın değiştirilemez maddesi olan 2. Maddesi aynen böyle söylüyor. Hukuk Devleti olmak için hukuka saygılı olmak gerekir. Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.
 
6360 sayılı kanun kimseye fayda sağlamadı. Kanun çıkmadan evvel birçok yerde 6360’ın vatana-millete bir katkısı olmayacağını birçok yerde seminerler düzenlemek suretiyle dile getirdik, İşçiye-Köylüye vereceği zararları halkımıza ve üyelerimize anlattık, karşı duruş gerekçelerimizi ifade ettik, kimse bizi dinlemedi.
 
Bundan sonra, kanunun insanımıza-ülkemize kaybettirdiklerini anlatacağım. 6360 sayılı kanunu gündeme taşımanın-tartışmanın zamanı geldi sanırım. Çünkü Kanun 8 aydan beri yürürlükte. Fakat köylerimiz hala şehir olamadı, kimse zenginleşmedi, her köylü büyükşehirli oldu ama daha refah yaşamıyoruz, sorunlarımız azalmadı, hizmetler aksadı, çalışanlar sıkıntıda, halkımız sıkıntıda, kimsenin başı göğe ermedi.İlçelerde, kargaşa ve kaos yaşanıyor.
 
Büyükşehir Belediyesinde yönetime gelenler koltuğa oturur oturmaz, hizmet etmek yerine 6360 sayılı yasaya dayanarak, bir kısım çalışanı yerinden-işinden-yuvasından-sosyal hayatından kopardılar. 1. Sürgün dalgası Siyasi-Sendikal ve Fişleme nedeniyle zaten gelir gelmez yapılmıştı. Takiben bir kısım taşeron çalışan da işten atıldı.
 
Bitmedi, 6360 sayılı yasaya dayanarak, Özel İdarelerden ve kapanan belediyelerden gelen personel ile devrolan hizmetlerle birlikte Büyükşehirlere devredilen alt belediye personelinin büyük bölümü Hesapsız –kitapsız havuza atıldı. Daha, Personeli tanımadan “öteki” olarak görüldü. NORM KADRO BULUNDUĞU HALDE,  “öteki” diye istenmeyerek havuza atıldı. Bir kısmının “öteki” sayılmasını dikkate alırsak, burada da fişlemenin etkisi hissediliyor.
 
Havuza atılan personel sosyal çevresinden-evinden-yuvasından edildi. Maaşları azaldı, Binlerce insan işten ayrılmaya, emekliliğe zorlandı. Emekçilere yapılan bu haksızlığın hesabı mutlaka sorulacaktır.
 
Akseki’de-Gündoğmuş’ta-Kaş’ta görev yapan tecrübeli insanlar havuz tabir edilen yöntemle Aydın’a- Isparta’ya ya da ilgisi olmayan şehirlere veya ilgisi olmayan kurumlara sürgün edilince, bunların boşalttığı yerlere Büyükşehir çalışanları sürgün edilmeye başlandı. Bu 2. Sürgün dalgasıdır. Çünkü işler yürümez hale gelince 2. Sürgün dalgası başladı. 20-25 yıllık tecrübeli çalışanlar sağda solda sürgünde, ya da norm kadro fazlası diye dışlanmışlardı. Bu arada sürgün edilen personele 6360 sayılı yasanın eksikliğinden dolayı harcırah dahi verilmedi. Halbu ki angarya Anayasamızla yasaklanmıştır. Görev veriyorsan haklarını ödemeye mecbursun. Sen personelini AKSEKİ’ ye,  KAŞ’ a göreve göndereceksin, sonra yolluğunu-harcırahını vermeyeceksin.  Böyle kanun olur mu?
 
Bu uygulama, vicdansız-haksız- açıkça Angarya olduğu için;  6552 sayılı kanunun 89. Maddesiyle mücavir alan tanımı değiştirildi. 6360 nedeniyle mağdur olan çalışanlara 31.Mart.2014 tarihinden itibaren harcırah verilmesinin yolu açıldı. Harcırah verileceğini anlamayanlar için, Maliye Bakanlığı 81 İl Valiliği aracılığıyla, harcırahın ödenmesi için yazı gönderdi. Harcırah artık ödenecekti. Fakat; Bazı Büyükşehir Belediyeleri Harcırah vermemekte direniyor. Neden?  Çalışanların hakkını gasp etmek, kime keyif veriyor?
 
Sürgün edilen personele yapılan işlem, zalimcedir, keyfidir, kamu yararı yoktur, kanunsuz- Haksız-Hukuksuzdur. 6360 gerekçe gösterilerek, hukuka aykırı biçimde İlçelere gönderilen çalışanlar yargı yoluyla geri dönmeye başladılar. Tavsiyem, kararları dikkate alarak bu uygulamadan vazgeçilmesi, tüm çalışanların görevlerine iade edilmesidir.
 
Kanunlar, yaşamı düzenlemeli, Ülkeyi öncelikle İnsanı ileri götürmelidir. 6360 haksızlığa ve zulme yol açmış, kenti ve insanı ileri götürmemiştir, hatalarla doludur. Türkiye’nin Coğrafi-Fiziki-Siyasi ve İnsani şartlarına uymamaktadır. Onlarca maddesinde değişiklik yapılmaya mahkumdur.
 
Cengiz GÜLEBAY  / 19 Kasım 2014
 
 

 
O soru bir işadamına hiç yakışmadı
 
En yeni teknoloji ve ürünler growtech'te buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O soru bir işadamına hiç yakışmadı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ANSİAD üyelerine 8 ayda yaptıklarını ...
Antalya'da pamuk rekoltesi düştü
ANTALYA Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) ...
Türkiye'nin ilk yerli ıslah karanfilleri çiçek açtı
HER yıl anaç ve fideleri İsrail, Hollanda, İtalya ve İspanya'dan ithal ...
 
Domatexpo kapılarını açıyor
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yarın başlayacak 3'üncü Domates Yetiştiriciliği ...
Indila'ya antalya'da sevgi seli
ANTALYA Piyano Festivali kapsamında sahneye çıkan Afrika asıllı Fransız ...
'Eşektrik' dünyaya yayılıyor
ANTALYALI bir firmayla İzmir Damızlık Koyun Keçi Birliği'nin birlikte ...
 
Öğrencilerden anlamlı yürüyüş
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde genç TEMA üyeleri, su kirliliğine ve içilebilir ...
Muratpaşa'da çocuklar için tiyatro
Muratpaşa Belediyesi, çocukların sosyalleşmesi, gelişimlerine katkı sağlanması ...
Meteoroloji'den Antalya için uyarı var
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva