Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
3 Eylül 2019 Salı - 09:43

Bu kez çocuk istismarına dikkat çekmek için yüzecekler

İZMİR'de daha önce kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için 24 saat boyunca kulaç atan 6 açık su yüzücüsü, bu kez 'Çocuk istismarına son' temasıyla 8 Eylül'de Didim'den Bodrum'a 24 kilometre yüzecek.

Bu kez çocuk istismarına dikkat çekmek için yüzecekler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

8 saat sürecek olan yüzme etkinliğinde sporculara, tekne ile cankurtaran, doktor ve Yüzme Federasyonu yetkilileri eşlik edecek.

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce İzmir'in Çeşme ilçesinden Seferihisar ilçesine kadar 24 saat boyunca yüzen 6 açık su yüzücüsü, bu kez çocuk istismarına dikkat çekmek için yeniden bir araya geliyor. Memur emeklisi Ayşe Doğan, çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen'in yanı sıra eczacı Seda Kansuk, bir şirketin üst düzey yöneticisi Şadi Gödek, makine mühendisi Memduh Kansuk ve bilgisayar mühendisi Uğur Doğan'dan oluşan ekip, 'Çocuk istismarına son' temasıyla, Didim'den Bodrum'a kadar 24 kilometre boyunca yüzecek. Daha önce Seferihisar'dan Çeşme'ye yapılan etkinliğe katılan eski milli yüzücüler Senem Ülker ve Ayşin Oya Bekbay ise bu defa ekipte yer almayacak. 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan yüzme etkinliğinde sporculara tekneden Yüzme Federasyonu yetkilileri, doktor ve cankurtaranlar eşlik edecek. Çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmak için kulaç atmayı sürdürecek olan yüzücüler, etkinlik sonunda Bodrum'da basın açıklaması yapacak.

'SONA ERMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEĞİZ'

Çocuk istismarını önlemeye yönelik farkındalık yaratmak adına yapılan yüzme etkinliğinin ilkinin geçen yıl İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere'den Aydın'ın Kuşadası ilçesi güzerfahında gerçekleştirildiğini ifade eden yüzücülerden Seda Kansuk, "Geçen yılki de yaklaşık 8 saatlik bir yüzüş olmuştu. Biz bu istismarlar sona ermediği sürece bu etkinliklere devam edeceğimizi söylemiştik. Bu sene de 3 kadın 3 erkek 6 yüzücü bir araya geldik. Biz hepimiz kendimizi bir anne ve baba olarak düşündük ve attığımız her kulacı istismara uğrayan çocuklarımızı göz önüne alarak atacağız. İstismarın her türlüsüne karşı geldiğimizi geçen haftaki etkinliğimizle de dile getirmiştik. İstismarın hele ki çocuğa karşı yapılmasını zalimce ve çok büyük bir zayıflık olarak görüyorum. Güzel çocuklarımızın güzel bir geleceğe sahip olmaları için onlara bir çiçek gibi davranılması gerektiğini düşünüyorum. Onların zedelenmesini hiçbirimiz istemiyoruz" dedi.

'ANNE BABALARI UYARMAK VE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN'

Geçen sene gerçekleştirilen etkinlikte de yüzücü olarak yer alan çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen, "Çocuklarla hep beraber olduğum için onların her türlü konudaki hassasiyetlerini biliyorum. Bir istismar konusunu yaşadıklarında ne kadar korkabileceklerini ve anne babayla paylaşamayacaklarını hissedebiliyorum. Ebeveynleri bu konuda uyarmak ve kamuoyunu uyarmak çok önemli. Bunun için bir araya geliyoruz. Çocuklar yetişkinler gibi ve içlerinde birçok şeyi saklayabiliyorlar. İstismar yaşayan bir çocuğun saklama ihtimali ne yazık ki yüksek. Geçen seneki ekipte de yer almıştık. Hem herkesin dikkatini çekmek hem de anne babaları uyarmak adına yeniden bir aradayız. Çocuklar her şey" diye konuştu.

IZMIR'DE DAHA ONCE KADINA YONELIK SIDDET KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK ICIN 24 SAAT BOYUNCA KULAC ATAN 6 ACIK SU YUZUCUSU, BU KEZ 'COCUK ISTISMARINA SON' TEMASIYLA 8 EYLUL'DE DIDIM'DEN BODRUM'A 24 KILOMETRE YUZECEK. (FOTO:  IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE DAHA ONCE KADINA YONELIK SIDDET KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK ICIN 24 SAAT BOYUNCA KULAC ATAN 6 ACIK SU YUZUCUSU, BU KEZ 'COCUK ISTISMARINA SON' TEMASIYLA 8 EYLUL'DE DIDIM'DEN BODRUM'A 24 KILOMETRE YUZECEK. (FOTO:  IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE DAHA ONCE KADINA YONELIK SIDDET KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAK ICIN 24 SAAT BOYUNCA KULAC ATAN 6 ACIK SU YUZUCUSU, BU KEZ 'COCUK ISTISMARINA SON' TEMASIYLA 8 EYLUL'DE DIDIM'DEN BODRUM'A 24 KILOMETRE YUZECEK. (SOLDAN SAGA: YUZUCULER, SENEM ULKER, SADI GODEK, AYSIN OYA BEKBAY, MEMDUH KANSUK, UGUR DOGAN, SEDA KANSUK. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Hande NAYMAN/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Hayallerinin peşinden koştu, avukat oldu
 
Doktorları döven maganda, dehşet dolu anlar yaşatmış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayallerinin peşinden koştu, avukat oldu
DENİZLİ'de yaşayan Ayhan Oran (38), 18 yıl özel okullarda yaptığı matematik ...
Aracın çarptığı peçeli baykuşa tedavi
KONYA'da, araç çarpması sonucu yaralanan peçeli baykuş, Karatay Hayvanat ...
Motosiklet otomobile çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
FATİH, Laleli'de motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen ...
 
Yolcu otobüsü, devrilen TIR’a çarptı
ANKARA’da, yolcu otobüsünün devrilen TIR’a çarptığı kazada, 1 kişi yaralandı. ...
Salihli'de kırmızı biber hasadı başladı
MANİSA'nın Salihli ilçesinde yaklaşık 7 bin dekar alanda ekimi yapılan ...
Lise binasındaki bilgisayar odasında yangın
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde bulunan lisenin 2'nci katındaki bilgisayar ...
 
Edirne'de 2,5 kilo bonzaiye 3 tutuklama
EDİRNE'de, polis ekiplerince durdurulan otomobilde 2 kilo 518 gram bonzai ...
Kibritle oyun yangın getirdi
KAYSERİ'de, Suriyeli 3 kardeşin evde kibritle oynarken perdeyi tutuşturması ...
Trabzon'da istavrit ve mezgit bereketi
KARADENİZLİ balıkçılar, av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva