Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis
Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis
AÜ'de 79 bin öğrenci 128 topluluğa kayıt yaptırdı
AÜ'de 79 bin öğrenci 128 topluluğa kayıt yaptırdı
Yol çalışmasına bakmaya gitti; kayıp olarak aranıyor
Yol çalışmasına bakmaya gitti; kayıp olarak aranıyor
28 Haziran 2020 Pazar - 09:46

Bu restoranda mantarsız yemek yok

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki restoranda, sadece mantar kullanılarak, 60 çeşit yemek yapılıyor. İşletme sahibi İsmail Gülel, yaptıkları mantar çorbasının, uluslararası gurmelerin dahi beğenisini kazandığını söyledi.

Bu restoranda mantarsız yemek yok
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Korkuteli'de oturan İsmail Gülel, 25 sene önce üniversiteyi bitirdikten sonra kültür mantarı üretimine başlamak istedi. Gülel, kitaplardan okuyarak 'mantar başkenti' olarak anılan ilçede ilk kez kültür mantarı üretimine başladı. Gülel, üretimin yanı sıra mantar konserve tesisi ve mantar üzerine restoran açmaya karar verdi. Projelerini tek tek hayata geçiren Gülel, Korkuteli girişinde 'Mantar Evi' adlı restoran açtı. Restoran, ilginç menüsüyle kısa sürede müşterilerin ilgisini çekti. Restoranda mantar dönerden mantarlı ekmeğe, mantar tatlısından mantar kavurmaya kadar 60 çeşit yemek yapılıyor. Restorana gelen müşteriler, sadece mantarlı yemeklerden oluşan menüyü görünce önce şaşırıyor ardından şef garsonların önerileri doğrultusunda sipariş veriyor. Kestane şekerine benzeyen mantar şekeri, mantar turşusu ve mantar reçeli gibi ürünler de restoranın market bölümünde satılıyor. Restoran girişinde bulunan büyük mantar heykeli de dikkat çekiyor. Aynı zamanda restoranda salı günleri kadınlara özel yüzde 50 indirim uygulanıyor.

'KİTAPLARDAN OKUYARAK BAŞLADIK'

'Mantar Evi' düşüncesinin 25 sene önce oluştuğunu söyleyen işletme sahibi İsmail Gülel, "Üniversiteyi bitirdikten sonra Korkuteli'de kültür mantarı üretimine başladık. O yıllarda Türkiye'de kültür mantarı üretimi yoktu. Bizler de kitaplardan okuyarak başladık. Kendimiz üretime başlayınca etrafta ne kadar işsiz arkadaşımız varsa onları mantar işine soktuk. İlçede sektör hızla büyümeye başladı. Bizler de mantarla ilgili birtakım projeler üretmeye başladı. Bunlar, kültür mantarını satamadığımız zaman işleyebileceğimiz bir konserve üretim tesisi ile mantar üzerine bir restoran kurmaktı" dedi.

'MENÜYÜ GÖRÜNCE ÖN YARGIYLA YAKLAŞIYORLAR'

Restoranın misyonunun insanlara mantarı sevdirmek olduğunu belirten Gülel, "Düşüncelerimizi bu arazide gerçekleştirdik. Burada mantarı hem üretiyor hem konserve yapıyor hem de restoranda yemek haline getiriyoruz. Restoranımızın misyonu insanlara mantarı sevdirmek. Burada çorbadan tatlıya kadar 60 çeşit mantarlı yemek yapıyoruz. Ayrıca mantarlı ekmek, mantar turşusu, mantar şekeri gibi ürünleri de yapıyoruz. Misafirlerimiz yemeklerimizi duyunca önce ön yargıyla yaklaşsa da yemeği yedikten sonra 'Hayatımda böyle güzel lezzetler tatmadım' gibi tepkiler verip teşekkür ediyor" diye konuştu.

MANTAR ÇORBASINA GURMELERDEN TAM NOT

Sadece mantar üzerine kurulu bir restoran örneği olmadığını söyleyen İsmail Gülel, "Yaptığımız mantar çorbamızın tadına bakan uluslararası gurmeler bile 'Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mantar çorbası yok' diyor. Dünyanın her yerinde balık veya et restoranlarını bulabiliriz ancak sadece mantar üzerine kurulu bir restoran örneği yok" dedi.

Müşterilerinin farklı yemeklerin tadına bakmasını sağladıklarını belirten Gülel, "Menümüzde bulunan yemekler dünyanın herhangi bir yerinde tadına bakabileceğiniz yemeklerden oluşmuyor. Buraya gelen konuklarımız menüye baktıklarında ilk defa karşılaştıkları yemekleri görüyor. Bunun için şeflerimiz, misafirlerimizden yemek seçimini kendilerine bırakmalarını istiyor. Böylelikle masadaki her bir kişinin bir yemeğin tadına bakmasındansa farklı yemeklerin tadına bakmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

'KİMSENİN AKLINA GELMEYEN YEMEKLER'

Menüyü görünce önce şaşırdığını söyleyen müşterilerden Çiğdem Turgut, "Yolculuk sırasında gördüm ve buraya ilk defa geldim. Görüntüsü çok hoşumuza gitti. Mantarlı birçok çeşit yemekleri varmış. İlk oturduğumuzda her şeyin mantardan olduğunu gördük. Belki kimsenin aklına gelmeyen mantarlı köfte gördük. Biz de onlardan birinin tadına bakalım istedik ve çok beğendik. Güzel bir girişim olmuş. Aynı zamanda salı günleri kadınlara indirim uygulanıyormuş. Bunun için de işletme sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR. ISLETME SAHIBI ISMAIL GULEL (FOTODAKI), MANTAR CORBALARININ ULUSLARARASI GURMELERIN DAHI TAKDIRINI KAZANDIGINI SOYLEDI. (FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDEKI BIR RESTORANDA SADECE MANTAR KULLANILARAK, 60 CESIT YEMEK YAPILIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)
Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) -

 
Antalyalı anne kızına seslendi: Sensiz nefes alamıyorum
 
Belek'te caretta caretta yuvası, 900'e ulaştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menüleri az fiyatları pahalı 28 Haziran 2020 Pazar 11:04

Geçen sene Yemeğe gittik köfte söyledik gelen köfte 35 TL mi neydi içinde 4 tane küçücük köfte var ve yanında kiler de bir kuşu zor doyurur. Bir yanlışlık oldu çocuk menüsü gelmiş bizimkisi normaldi dedik yok efenim bizde böyle dediler. O zaman geri götürün dedik ve kalktık. Para kazanmak bu kadar kolay ise herkes 4 köfteye 35 tl yazsın... Vasat bir mekan

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte bal üretiminde yeni oyun...
Kamuoyunda sahte bal olarak bilinen ve nişasta bazlı şuruplara aroma katılarak ...
'Çavuş üzümü' tescillendi
ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde ...
Burdurlular, bu bayram da su böreğinden vazgeçmedi
BURDUR'da yaşayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı su böreğinden ...
 
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
ORDU'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin ...
Salgın günlerinde ramazanda meyveli güllaç
BURSA’da tatlı ustası Yüksel Aktaş, uzmanların koronavirüsten korunmak ...
Kakaolu baklava, güllaca rakip oldu
ADANA'da, baklava üreticisi Mehmet Tekin, ramazanda en çok kakaolu baklavanın ...
 
Turfanda karpuz kilosu 5 liradan satıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde mevsimin ilk örtü altı üretim karpuzu hasat ...
Antalya'nın meşhur böreği 'fıtır' Guinness yolunda
ANTALYA'da, 'Fıtır Börek' ustası Ali Murat Hizay, serpme börek olarak ...
Yılbaşı hindisi, 20 çeşit baharatla 3 saatte hazır
YILBAŞI menülerinin vazgeçilmez lezzeti iç pilavlı hindi, 20 çeşit baharatla ...
 
Dursun Gündoğdu
Bazıları 'Cukka' işini azıttı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bugün daha yoksuluz
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlı yakınları feryat ediyor
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer mi, Teksas mı?..
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
23 yıl sonra yeniden
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Yetki mi, sorumluluk mu?.. Hangisi önce gelir?
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Biz kadınlar
Prof. Dr. Duran Canatan
Prof. Dr. Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva