12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
6 Mart 2024 Çarşamba - 15:32

Burdur'da 1706 olay aydınlatıldı

BURDUR Valisi Türker Öksüz kentte yılın ilk iki ayında meydana gelen 1718 asayiş olayının 1706'sının aydınlatıldığını söyledi.

Burdur da 1706 olay aydınlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vali Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 1 Ocak - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan asayiş çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Vali Öksüz, "İlimizde 2024 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'mize vatandaşlarımız tarafından 8146 adet 112 ihbarı, 5 adet e-posta ihbarı ve 321 adet KADES ihbarı yapılmış, toplamda il genelinde meydana gelen 1718 olaya (1264 asayiş olayı, 9 terör olayı, 28 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olayı, 78 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele olayı, 79 siber olayı ve 260 kabahat/takibi gereken olay) kolluk görevlilerince müdahale edilmiştir. İhbar sayılarımız bize kolluk görevlilerinin halkla ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu göstermektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın da suça olan hassasiyetleri bizleri memnun etmiştir" dedi.

İl genelinde meydana gelen 1718 olayın yüzde 85'inin 1706 olay asayiş suçlarından oluştuğunu aktaran Vali Türker Öksüz, "Bu olayların yüzde 99,3'ü aydınlatılması ile ilimizin ülke genelinde 2023 yılında olduğu gibi aydınlatma oranı bakımından ilk sıralarda yer alması memnuniyet vericidir. Suçun önlenmesi, suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla alınan önleyici tedbirlerimiz sayesinde özellikle asayiş suçları içerisinde nitelik bakımından önem arz eden kişiyi hürriyetinden yoksun kılma , şantaj, kişilerin huzur ve sükununu bozma, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, evden hırsızlık olay sayılarında bir önceki yıla göre ciddi derecede düşüş meydana gelmiştir. Vatandaşlarımızın maddi zarara uğramalarının önüne geçilmesi ve özellikle dolandırıcılık suçlarıyla mücadele kapsamında, halkımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde otogar, Cumhuriyet Meydanı, İstasyon Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, organize sanayiler, camiler, köy meydanı, mesire alanları, kıraathaneler vb. gibi stantlar açılarak 6085 adet broşür dağıtımı ile vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirici faaliyetler yapılmıştır. Kararlılıkla halen devam eden bu çalışmalarımız sayesinde 2024 yılında ilimizde meydana gelen dolandırıcılık suç sayılarında yüzde 45 oranında ciddi düşüş görülmesi memnuniyet vericidir" diye konuştu.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 26 kişinin tutuklandığını söyleyen Vali Öksüz, şöyle devam etti:

"İl genelinde narkotik suçlarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 4'ü planlı olmak üzere toplam 60 operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonlarla ilgili olarak 104 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, şahıslardan 26'sı çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır. Gerçekleştirilen operasyonlarda 614,74 gram metamfetamin, 84,54 gram eroin, 40,42 gram skunk, 296,91 gram sentetik kannabinoid, 33 sentetik ecza, 66 ecstasy, 729 uyuşturucu hap, 33 gram bonzai ve 5 uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve Burdur İl Jandarma Komutanlığı olarak kamu düzeninin sağlanması için ilimiz genelinde halkımızın yoğun olarak bulunduğu umuma açık/mahsus kafeterya, eğlence ve alkollü mekanlar, park bahçe gibi yerlere yönelik denetim ve kontroller ile yol güvenliği sağlanması amacıyla asayiş/trafik ağırlıklı şok uygulamalar ve SİBERAY devriyeler hassasiyetle yapılarak, başta asayiş suçları olmak üzere tüm suçlarla mücadele kapsamındaki çalışmalarımız bu dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemde de aynı kararlılıkla devam edecektir."

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

 
Dünyanın en eski ekmeği bulundu
 
Ruhsatsız klinikte ozon tedavisi yapılan kadın öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelilerden depremzede ailelere ziyaret
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak İşletme Fakültesi öğrencileri ...
Eski milli eğitim müdüründen ikinci roman
BURDUR eski milli eğitim müdürlerinden Recep Yiğit'in kentin eğitim başarısını ...
Bakan Tunç: Ceza infaz kurumlarımızda 158 bin kursiyer eğitim gördü
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza infaz kurumlarımızda 2023 yılında okuma-yazma, ...
 
Seçim çalışmasında başkan adayının üzerine ağaç devrildi
SAADET Partisi Burdur Belediye başkan adayı Adnan Ersan (64) ve oğlu, ...
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
BURDUR'da Medine Aycan (69) yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı
BURDUR'da şarampole devrilen otomobilde 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
 
Otomobilini bırakıp polisten kaçtı
BURDUR'da denetim yapan polisten kaçan sürücü bir süre sonra otomobilini ...
Okulda deprem tatbikatı
BURDUR'da 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Yardımsevenler İlkokulu ve ...
Karayoluna portakal posası döküldü
ANTALYA'dan Karaman'a portakal posası götüren TIR'ın kapağı açılan damperinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva