12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
26 Temmuz 2012 Perşembe - 20:58

CHP: AKP sel felaketinde sınıfta kaldı

CHP; 10 ay önce sel felaketine maruz kalan köylülerin devam eden dramını tekrar gündeme taşıdı

CHP: AKP sel felaketinde sınıfta kaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kök: Haskızılören’in dramını bitirelim
CHP İl Başkanı Devrim Kök, bundan 10 ay önce sel felaketine maruz kalan ve bu felakette 6 kişinin yaşamını kaybettiği Serik’in Haskızılören Köyü’nde felaketin mağduriyetini görüntülerle kamuoyuyla paylaştı. Kök, Suriye’den göç edenlere yapılan masrafların milyonda birinin bile reva görülmediğini ileri sürüp Haskızılören’de devam eden dramın sona erdirilmesi için de başta il valisi olmak üzere hükümeti acil göreve çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, partisinin Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

-Dramı fotoğraflarla anlattı-

Toplantıya katılan basın mensuplarına, köye dün gerçekleştirdikleri gezide elde ettikleri fotoğraf ve video görüntülerini yansıtarak basın toplantısına başlayan CHP İl Başkanı Devrim Kök, burada 10 ay önce meydana gelen selin yaralarının hala sarılamadığı gibi dramın daha da derinleştiğine vurgu yaptı. Haskızılören’de halkın hala kendilerine ilk gün tahsis edilen daracık konteynerlerde kışın soğuklarda yazın da kavurucu sıcaklarla yaşam mücadelesi sürdürdüğünü kaydeden Devrim Kök, selin ortadan kaldırdığı köy yolunun aradan geçen 10 aylık gibi bir süreye rağmen hala tamamlanamamış ve yapılması gereken köprülerin inşasında halen yaşanıyor olmasına işaret etti.
-İnadına KÖYDES denilince-
Anılan bölgede dramın sona erdirilmesinin aslında çok kolay olduğuna vurgu yapan, ancak iktidar partisinin bazı siyasi kaygı ve inadı yüzünden bunun gerçekleştirilmediğini belirten CHP İl Başkanı Kök, İl Genel Meclisi’nin başında CHP’li biri bulunuyor diye iktidar partisinin yol ve olması gereken köprü projelerini devre dışı bırakıp partinin kurduğu KÖYDES ile sorunu çözeceği iddiasına girdiğini, böylelikle de sorunu çözmek yerine derinleştirdiğini anlattı.
Kök; Antalya Milletvekili Gürkut Acar, İl Sekreteri Gülsüm Kurupınar, Bilişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Umut Doğan ve Merkez İlçe Örgütlenmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuri Cengiz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şu kamuoyuyla şu metni paylaştı;
-6 yuttaşımızı kaybetmiştik-
“Bundan 10 ay önce sel felaketine uğrayan Serik ilçemizin Haskızılören Köyü’ne dün yaptığımız ziyarette iktidar tarafından yapılmasına söz verilen ve yapılmayan hususları dikkatinize sunmak istiyoruz. 11 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen selde 6 yuttaşımız ölmüş, 20 ev suya kapılarak gitmiştir. Haskızılören Köyü’nün Pınargözü Mahallesi asıl felaketin olduğu yerdir. Burada 44 ağır ve hafif hasarlı ev bulunmaktadır. Tarımsal Kooperatif binası tüm eşyalarıyla birlikte sele gitmiştir. Muhtarlığın malı olan 1997 model 23 kişilik otobüs tamamen sele gitmiştir. Okul ve cami ile köy konağı da taşkın alanı içinde olup, yıkılacaktır.
-Söz verilen evler yapılmadı-
Afetten sonra ağır hasarlı olan ev sahiplerine 5 bin lira, hafif olanlara 3 bin lira para yardımı yapılmıştır. Ne var ki; yapılmasına söz verilen evler yapılmamıştır. Tek odadan oluşan (3x4) 12 metrekarelik bir hazır odadan ibaret yerde yaşamaya mecbur tutulmuşlardır. Tek odada hiçbir insani gereksinimi karşılayamayan insanlarımız perişan durumdadır. Bunlar yazları sıcaktan, kışın da soğuktan oturulamaz durumdadır. Sadece içine konulan eşyaları yağmurdan korumaktadır. İnsanları koruması sözkonusu değildir. Herkes hasarlı evlerinde ya da yakınlarının evlerinde sığıntı durumundadır.
-KÖYDES’i devreye soktular ama…-
10 aydır köy yolu yapımı yitmemiştir, 10 aydır 3 köprü yapılmamıştır. Bölgedeki köprülerin Sinisuyu Köprüsü, Pınargözü köy girişi köprüsü için hiçbir teşebbüs yoktur. Çığırgan Köprüsü ise tam bir keşmekeşe döndürülmüştür. Bu köprünün ihalesi yapılmış ise de iptali için dava açılmış bulunmaktadır. Çünkü köprü yerinin tespitinde siyaset yapılmıştır. AKP iktidarı vali üzerinden siyaset yapmaktadır. Köprünün yeri İl Genel Meclisi tarafından tespit edilmiştir, yapımı için faaliyete geçilmiş ise de bu kurumun başında CHP’li avukat Cavit Arı bulunduğundan KÖYDES devreye sokulmuş, yeni köprü yeri tespit edilmiştir.
-Yeni köprü yerleri de yanlış-
Ne var ki; ikinci yer sağlam zemin olmadığı gibi sel felaketine uğramamış başka köylere hizmet edecek bir yerdir. Önceki yerden köprüden 8 köy yararlanacak iken, bu yeni yerden ancak 4 köy yararlanacaktır. Valilik, Özel İdare Projesini yürürlüğe koymamıştır. Bunun adı kötü siyasettir. Verilen bilgilere göre köye yardım için 1 Milyon Lira ayrılmıştır. Ancak bu para amacına uygun şekilde bu güne kadar harcanmamıştır.
-Suriyeliler kadar olamadık-
Köyde perişanlık devam etmektedir. Köy; sel felaketine uğradığı gibi yüz üstü bırakılmıştır. Yolu dörtte biri yapılmış, kalan kısmı yapılmamıştır. Tamamen yıkılan 3 köprünün yerine yenileri yapılmamıştır. Birinin ihalesi yapılmış; ancak çürük zemin ile yer tespiti yanlış yapılmıştır. Bunu adı beceriksizliktir. Suriye’de kendi ülkesine ihanet ederek ayaklanan asilere yapılan masrafın milyonda biri bile olmayan miktarlar kendi ülkemizin insanları için harcanmamaktadır. AKP İktidarı sel felaketinde sınıfta kalmıştır”

 

 
Çuval mağduru coni değil Tanzanyalı çıktı
 
2 askerimiz şehit
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP PAYANDA OLAMAZ! 5 Ağustos 2012 Pazar 10:34

CHP PAYANDA OLAMAZ!SİNE-İ MİLLET ZAMANI! ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM!ÇÜNKÜ ÜLKEMİZ BÖLÜNMEYE GİDİYOR!ÜLKEMİZ SAVAŞA GİDİYOR!BUNU ENGELLEYECEK TEK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR.AMA ASLINA DÖNMESİ GEREKİR!DENİZ BAYKAL,HALUK KOÇ,ADNAN KESKİN,İLHAN CİHANER,İSA GÖK,EMİNE ÜLKER TARHAN,MUHARREM İNCE,ALİ RIZA ÖZTÜRK,GÜRKUT ACAR,YILDIRAY SAPAN,ARİF BULUT,OSMAN KAPTAN SİZE HERZAMANKİNDEN DAHA FAZLA GÖREV VAR BUGÜN!CESARETLİ OLUN!GENEL MERKEZİ UYARINIZ!GEREKİRSE SİNE-İ MİLLET YAPINIZ. "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA!HAYDİ ULUSALCI GERÇEK CHPLİ MİLLETVEKİLLERİ! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!SAYIN DENİZ BAYKALI FİKRET BİLA VE STAR TELEVİZYONUNDAKİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUZ,DENİZ BEYİN DAHA FAZLA DETAYLARI KONUŞMASINI ;EYLEME GEÇMESİNİ İNSANLARIMIZI AYDINLATMASINI ,İL İL ANADOLUYU DOLAŞMASINI BEKLİYORUZ.GAZİPAŞALI KEMALİST SOLCU

Yorumu oyla      12      3  
PARTİ KAOSTA KALSIN İSTENİYOR! 29 Temmuz 2012 Pazar 18:13

KEMAL KILIÇDAROĞLU BU GENEL BAŞKANLIĞI YAPAMIYOR.PARTİ SÜREKLİ KAOS İÇERİSİNDE..DEMEK Kİ LİDER KOLAY OLUNMUYOR.DENİZ BAYKAL GERÇEKTEN KENDİNİ ARATTI.SÜREKLİ MYK DEĞİŞİYOR,PARTİ MECLİSİ DEĞİŞİYOR,İL BAŞKANLARI DEĞİŞİYOR.GENELBAŞKAN YARDIMCILARI DEĞİŞİYOR..SANKİ PARTİ ÖZELLİKLE KAOSTA KALSIN VE İKTİDARA GELMESİN DİYE UĞRAŞILIYOR BİZZAT.KILIÇDAROĞLU KILICINI ÖNCE KENDİNİ DESTEKLEYENLERE GEÇİRECEK KADAR DA VEFASIZ VE HİNLİĞİ SEVİYOR.ÖNDER SAVI YEDİ, ŞİMDİ GÜRSEL TEKİNİ YEDİ..BIKTIRDI ADAMI.GERÇİ O DA DENİZ BEYE HAİNLİK YAPMIŞTI YA O AYRI KONU..AMA KEMAL BEYDEN GENEL BAŞKAN OLMAZ..YANİ GENEL MERKEZ BASİRETSİZ.KAOS İÇERİSİNDE. KAVGALI EVE KIZ DA VERMEDİKLERİNE GÖRE ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ DE KAYBEDECEĞİ AÇIK..O NEDENLE YAZIK KAYBEDİLEN ZAMANA ,PARTİMİZE ,ÜLKEMİZE.BU KADAR ZAMAN HARCAMAYA ÜLKEMİZİN,PARTİMİZİN LÜKSÜ,TAKATI YOK.ANLASANA BE GENEL BAŞKANLIK YAPAMADIĞINI,YAPAMIYACAĞINI.NE ISRAR EDİYORSUN!DENİZ BAYKALA TEKRAR GÖREV VERİLMELİ.ÜLKEMİZİN KEMALİST BİR DEVLET ADAMINA İHTİYACI VAR.ANTALYALI TABANDAN BİRİ

Yorumu oyla      14      3  
TURGAY ACAR 28 Temmuz 2012 Cumartesi 07:44

CHP ZİHNİYETİ KUVAYİ MİLLİYEDİR.CHP ZİHNİYETİ BUGÜN SENİN BİR KİMLİĞİNİN VAR OLMASI SEBEBİDİR.CHP ZİHNİYETİ BUGÜN CAN CİĞER KUZU SARMASI OLUP,YARIN DOSTUNU SATMAMAKTIR.ANLAYA BİLDİNMİ?

Yorumu oyla      7      4  
Halil 27 Temmuz 2012 Cuma 11:01

Suriye’de kendi ülkesine ihanet ederek ayaklanan asilere yapılan masrafın milyonda biri bile olmayan miktarlar kendi ülkemizin insanları için harcanmamaktadır. Bu nasıl söylem halkını kurşun yağmuruna tutan esedi eleştireceğine kimi eleştiriyor chp zihniyeti maalesef işte bu.acınası.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'da kripto var, delil yok !
Wikileaks belgelerine göre, ABD Müsteşarı’nın Emniyet’in verdiği brifinge ...
AKP'li vekil mankenle böyle yakalandı
AKP'li vekilin bir mankenle tehlikeli yakınlaşması... Birlikte görüntülendikleri ...
Erdoğan'ın masasındaki anket
Erdoğan'ın kurmayları son MYK toplantısında geniş bir araştırmanın sunumunu ...
 
AKP'li Tanrıverdi, Akaydın'ın sözleriyle CHP'ye fena vurdu
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Antalya Büyükşehir ...
Kürşat Tüzmen; Erken seçim görünmüyor
DIŞ Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ...
Siyasette hoşgörü
 
AKP'den erken seçim sinyali
Başbakan Erdoğan, AKP MYK üyelerinin yerel seçim tarihinin öne çekilmesi ...
Kılıçdaroğlu: Alevilik din değil, müslümanlığın bir parçasıdır
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün “Alevilik bir dindir” şeklindeki açıklamasına ...
Cımbızlı başkan yol ayırımında
CHP kurultayında Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 98 kişilik anahtar ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva