Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
19 Mayıs 2018 Cumartesi - 18:37

CHP Antalya'da aday kulisleri...

MHP’nin milletvekili aday listelerini açıklamasından sonra Antalya’da gözler diğer partilere çevrildi. CHP’nin listesinin üç aşağı beş yukarı şekillendiği, ilk 5 sıranın belli olduğu dedikodusu kulisleri hareketlendirdi.

CHP Antalya da aday kulisleri...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni değil eski genel merkezin 5’nci katında sürdürdüğü milletvekilliği aday belirleme çalışması son halini aldı. Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre Kılıçdaroğlu ilk sıraya, yattığı hastanede ziyaret edip adaylık teklifi yaptığı Deniz Baykal’ı yerleştirdi. İkinci sıraya ise iş dünyasının nabzını iyi tutan genel başkan yardımcısı Çetin Osman Budak’ı koyan Kılıçdaroğlu’nun 3’ncü sıra adayı ise şaşırttı.

MUSTAFA AKAYDIN SÜRPRİZİ

İddiaya göre, mevcut milletvekillerinden Mustafa Akaydın Kılıçdaroğlu tarafından 3’ncü sıraya yerleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybettikten sonra ön seçimle 4’ncü sıradan Antalya Milletvekili seçilen Akaydın, belediye başkanlığı adaylığı sırasında yaptığı propaganda çalışmaları için harcadığı paraları reklam şirketlerine ödememekle suçlanmıştı. Dönemin il başkanı Devrim Kök ile birlikte adliyelik olan Akaydın’a yargılama sonrası ödeme kararı çıkarılmıştı.

Akaydın hakkında belediye başkanlığı dönemindeki icraatları ve son dönemde sarfettiği bazı sözlerden dolayı davalar açılmıştı.  Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'da 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından resen soruşturma başlatmıştı.

15 Temmuz Derneği üyeleri de CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında "tiyatro izler gibi TV'den izledim. 250 vatandaşımızı devlet öldürdü" dediğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP kulislerinde, Akaydın’ın, ‘Dokunulmazlık’ alması için yeniden aday gösterildiği iddia edilirken, Deniz Baykal’ın aday olmasının ardından, denge sağlamak için aday gösterildiği iddiası da konuşuluyor. Akaydın’ın bir dönem “Büyük ağabey” diye eleştirdiği kişinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Arkadaşlar ben ‘Kral çıplak’ dedim. Kral çıplak. Kral cıscıplak. Ama kızdırırlarsa daha da cıplatırım” demişti.

Akaydın’ın yeniden hem de seçilebilir bir sıradan aday gösterildiğine ilişkin bu kulis bilgileri Antalya CHP’de sıkıntı yarattı. İlk 3 sıranın mevcut milletvekillerinden oluşacak olması parti tabanı ve aday adaylarında da eleştirilere neden oldu.

Bir CHP’li, ‘Belediye başkanlığında başarısız biriydi. Parti genel merkezi tarafından ön seçime bile sokulması yanlıştı. 5 yıl içinde bekleneni vermedi. Antalya’da olduğu günlerde DSİ misafirhanesinden çıkmadı. Yeniden aday gösterilmesi partide huzursuzluk yaratır” dedi.  

4’NCÜ SIRADA BİR KADIN ADAY

Kılıçdaroğlu’nun 4’ncü sıraya bir kadın aday yazmayı düşündüğü ancak bu konuda kesin kararını vermediği bilgisine ulaşıldı.

Ortada dolaşan bir kadın aday ismi ile ilgili ise genel merkeze çok sayıda telefon gitti, itirazlar yapıldı. O kadın adayın partiyle ilgisi olmadığı, eşinin çabası ve partideki ilişkileri nedeniyle 4'ncü sıraya yazılmak istendiği ididası ortalıkta dolaştı. 

Beşinci sırada ise Manavgat bölgesini temsilen Niyazi Nefi Kara’nın yeniden listeye konulacağı konuşuluyor. Kara, geçen seçim öncesi yapılan ön seçimden Deniz Baykal’ı da geride bırakarak birinci çıkmıştı.

Kara’nın 5’nci sıradan aday olması halinde, Manavgat ve Alanya’dan, yani doğu bölgesinden başka bir adayın seçilebilir bir sırada aday gösterilmesi ise mümkün görünmüyor.

CHP milletvekili listelerini pazartesi günü teslim edecek.

 

 

 

 

 
'Dur' ihtarına uymayan sürücünün neden kaçtığı belli oldu
 
Tamam mı devam mı ?..
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Solomon61 20 Mayıs 2018 Pazar 23:58

Liste açıklandı.ayni değişiklik kedi belediye seçiminde de bekleriz.fethi Yalçın değerlendirilmeli.

Yorumu oyla      3      3  
liste 20 Mayıs 2018 Pazar 23:47

Liste belli oldu.Mecvut vekillerden Deniz Baykal ve Çetin Osman Budak yer aldı.Diğer 3 vekil liste dısi kaldi. Akaydın ve Devrim Kök un iste dışı kalması isabetli oldu ama nefi kara bir dönem daha devam ettirilse iyi olurdu.Demek ki anadolu dan yetişen kişiler, lobisi olmayan kişiler çabuk harcanıyor .Bunu da öğrenmiş olduk.

Yorumu oyla      3      3  
sonuç 20 Mayıs 2018 Pazar 11:34

Bu listeyle girerse chp 4 den fazla vekil çıkaramaz. Valla bende bu listeye oy vermem

Yorumu oyla      3      3  
Muratpaşalı 20 Mayıs 2018 Pazar 03:11

Beş yıl boyunca yangelip yatan beyfendiler utanmadan sıkılmadan aday oluyorlar genel merkezimiz de kalkıp bunları aday gösteriyor ise helal olsun onlara yerel seçimler de şimdiden AKP ye hayırlı olsun

Yorumu oyla      3      3  
akdeniz 20 Mayıs 2018 Pazar 03:04

BU vekiller ön seçimden 1 ,2,3,4,5,çıkdı da ne yaptı,bölğe için veya ülke için hiç birini televizyonlarda ,yazılı medya da görmedik,meclis de ise hiç yoklardı,bir gün çıkıp da ne anlattılar ,sadece Çetin Osman BUDAK genel başkan yardımçısı olması nedeniyle kendisine düşeni yaptı,Deniz Baykal desen zaten rahatsız meclise gelecek hali yok,onu tekrar aday yapmanın kime ne faydası var,ön seçimde oy kullanan üyeleri de anlamak mümkün değil ,ne kadar zıt adam varsa seçdiniz,şimdi de bağırıyorsunuz .Diğer illeri bilmem ama Antalya listesi eğer böyleyse çok kötü olacak gibi,eskisi gibi değil kim aday gösterilirse partili seçmen oy veriyordu ,şimdi alternatif var iyi partiye oyları kaptırırsınız ,sonra da vah tüh demenin kime ne faydası var.

Yorumu oyla      3      3  
Solomon61 19 Mayıs 2018 Cumartesi 23:36

Bunla devrim oldugu sürece CHP ye oy yok

Yorumu oyla      3      3  
ilginc 19 Mayıs 2018 Cumartesi 19:47

Ön seçimde birinci çıkan bir kişiyi besinci sıraya ya da altinci sıraya koymak gerçekten vahim bir durum.O halde hiç koymayın siraya.Kıymeti kalmıyor.alt sıralara koyarlarsa Nefi Kara''nin istifa etmesi en dogru karar olur.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Antalyalı değil'e açıklama var
24 Haziran’da yapılacak seçimlerde MHP’nin Antalya'dan birinci sıra adayı ...
HDP'den seçimin dengesini değiştirecek açıklama
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında ...
Liste açıklandı ilk iki şaşırttı...
MHP Lideri Devlet Bahçeli, iki danışmanını da Antalya’dan 1 ve 2’nci sırada ...
 
MHP'nin 2018 milletvekili aday listesi
MHP'nin 2018 Milletvekili Aday listesi basına sızdı. Antalya listesinde ...
Muharrem İnce'nin Antalya mitingi ne zaman?
CHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçim tarihine kadar ...
Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye seçim bağışı
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına, CHP lideri Kemal ...
 
Selahattin Demirtaş'ın mal varlığı
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş mal varlığını açıkladı.
CHP'li 2 milletvekili kaza geçirdi
BOLU’da, TEM Otoyolu’nda kontrolden çıkarak bariyerlere çarpan otomobildeki ...
Antalya mitingi ne zaman?.. Tarih belli oldu...
Cumhurbaşkanı adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in miting ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva