Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
14 Nisan 2014 Pazartesi - 13:16

CHP Antalya'da ilk istifa

ANTALYA'da CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Şükrü Yüksel görevinden istifa etti. Yüksel, istifasının nedeninin sağlık sorunları olduğunu kaydetti.

CHP Antalya da ilk istifa
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Ak Parti'ye kaptıran ve 30 Mart yerel seçimlerinde 19 ilçeden ancak 5'inde belediye başkanlığı kazanan CHP'de ilk istifa geldi. Kentin, 8 bin civarındaki nüfusuyla en küçük ikinci ilçesi olan Gündoğmuş'un ilçe başkanı Şükrü Yüksel, görevinden istifa etti. Yüksel istifasının nedenini "Zaten 70 yaşındayım. Sağlık sorunlarım var. O nedenle istifa ettim" sözleriyle açıkladı. İlçe Başkanı Yüksel'le birlikte 2 ilçe yöneticisi de görevinden ayrıldı.
 
 CHP, 30 Mart'ta ilçede üçüncü parti çıktı. 30 Mart'ın resmi olmayan kesin sonuçlarına göre CHP 5 bin 563 geçerli oyun kullanıldığı seçimleri 1000 oyla 3'üncü parti olarak tamamladı. Seçimlerde Ak Parti 2 bin 434 oyla belediye başkanlığını kazanırken, onu 2 bin 17 oyla MHP takip etti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) 

 
Bugün yerel seçim olsa
 
64'lük vücutçu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEREM ERDEM 29 Nisan 2014 Salı 13:48

Mustafa Akaydın, belediyeyi eşi ve 5-6 kişi ile yönetmiştir. seçildiği dönemin il başkanı Ömer Melli'yi muhatap dahi almamıştır, daha sonraki il başkanı Özer Ülken de belediyede itibar görememiştir. CHP il başkanı CHP belediye gurubunun başkanıdır. Ama bir kez dahi Ne Melli ne de Ülken bu gurubu toplayamamış, başkanlık yapamamış, projelerini belediyede nasıl bir politika izlendiğini öğrenememiştir. Devrim Kök'e son güne kadar karşı olan ve kendi adayını çıkaran Akaydın son dakikada Kök ile ittifak yapmıştır. Kök İl Başkanı olduktan sonra da CHP İl yönetimi belediyede hiç bir konuda söz sahibi olamamıştır. Özellikle Cemal Öcal, Adem Akyürek ve Duygu Batmaz'ın uygulamaları hep eleştiri konusu olmuş, ama her seferinde Akaydın ekibime dokundurtmam diyerek Genel başkan dahil herkese rest çekmiştir. Parti ve ilkeler hatırlatıldığında bir çok arkadaşımıza " bize CHP'den bahsetmeyin, zaten biz CHP'li değiliz" denilmiştir. Sol görüşlü, sosyal demokrat kimlikli bir çok kişi görev yaptırılmadan pasifize edilmiştir. Danışman Murat Özdemir zorla istifa ettirilmiş, Sağlık daire başkanı Ramazan Çetin'e MHP'li birinin yerini değiştirdi diye Öcal tarafından baskı yapılmış ve istifaya zorlanmıştır. Aynı şekilde Duygu Batmaz usulsüz işlerine bulaşmadı diye şube müdürlerinin diplomaları tartışma konusu yapılmış ( kendisi lise dengi bir okul mezunu olarak Daire Başkanı olduğu halde halde) tek tek Günseli hanımın onayı ile görevlerinden uzaklaştırmıştır. Konservatuar'a müzikten hiç anlamayan biri getirilmiş, alay ve dalga konusu olunmuştur. Adem Akyürek tarafından Avrupa Birliği projelerine " Emperyalist projelerdir" denilerek aşağılanmış ve bu projeleri üreten ve belediyeye milyonluk hibeler sağlamak isteyen dostlarımız rencide edilmiştir. Bütün bunlar geçmiş ve mevcut il yönetimine aktarılmış, çare bulunması istenmiş ama maalesef duyarsız kalınmıştır. Belediye meclis üyelerinin belirlenme yönteminde daha önce söz verdikleri ilkelere sadık kalınmamış, adeta aday adayları ile alay edilmiş, pazar kurulmuştur.Kepez'de tarikat militanı aday yapılmış, İlçe yönetimi dahil örgüt çalışmamıştır. Muratpaşa'da binbir fırıldak çevrilmiş, parti itibar ve imaj kaybetmiş ve cankurtaran simidi Ümit Uysal olmuştur. Korkuteli'nde MHP il genel meclis üyesi CHP Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve örgüt dışlanmış bu yüzden de çalışmamıştır.Saymakla bitmez ama sadece bunlar bile neden Akaydın'ın kazanamayacağının göstergeleridir. Bu acı yenilginin alınmasından CHP denetmeni Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, İl Başkanı Devrim Kök ve Mustafa Akaydın sorumludurlar. Önce bunlar özeleştiri yapacak, Danışma kurulunu toplayarak istifa edecek ve değişim, hesap verme sürecini başlatacaklardır. bu kaçınılmazdır, ya olacak ya olacaktır. Kök'ten özeleştir, Kök'ten değişim ve Kök'ten yenileşme ve demokrasi sağlanmadıkça CHP bir adım ileri gidemez..!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu faturaları ödemem
Yalova’da başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Vefa Salman, 3 Ocak-3 Nisan ...
AKP kurtuldu şimdi CHP'ye yapıştı
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Cemaat bir deniz kabuklusudur. ...
Sarıgül istedi Kılıçdaroğlu vermedi
Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Kılıçdaroğlu ve Sarıgül'le ilgili ...
 
Kılıçdaroğlu Antalya yenilgisi için ne dedi?
Yerel seçimlerden çıkan sonuçları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AKP Antalya'da seçim için ne kadar para harcadı?
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi ...
Kayıtları Kılıçdaroğlu'na o mu dinletti?
Dışişleri Bakanlığı'nda, 13 Mart'ta yapılan ve Suriye ile savaş planlarının ...
 
Meclis'te kadın üye atışması
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında CHP Konyaaltı ...
İşte Büyükşehir yönetimi
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı.
"MHP 1 milyon oyunu CHP'ye kaptırdı"
GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş "MHP, Ankara'da ve İzmir'de 1 milyona ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva