Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Cannes jürisinde Türk isim
Cannes jürisinde Türk isim
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
Eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti
15 Ocak 2012 Pazar - 11:17

CHP'de tüzük kurultayı için imzalar tamam

CHP’de muhaliflerin hafta başında başlattığı tüzük kurultayı için imza kampanyasında son aşamaya gelindiği öğrenildi. Muhalifler kurultay talebi için gereken 256 imzayı aşarak, 340 imzaya ulaştıklarını ve imzaları Çarşamba günü genel merkeze ulaştıracaklarını söylediler

CHP de tüzük kurultayı için imzalar tamam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakın isimlerin “Olağanüstü Tüzük Kurultayı” istemiyle başlattığı imza çalışmasında gereken 256 imzanın aşıldığı söylendi. Baykal ile tüzük taslağındaki “güçlü genel başkanlık yetkileri” konusunda uzlaşamayan Önder Sav ekibinin tek başına imza toplama girişimini sürdürdüğü de ifade edildi. Sav ekibine taslaktaki anlaşmazlık nedeniyle Baykal ekibinin delege imzası desteği vermediği de kaydedildi.

Ancak buna karşın dün itibariyle 340 kişinin noterden imza verdiği bu imzaların Pazartesi günü 400’e ulaşmasının beklendiği ifade edildi. Muhaliflerin tüzük kurultayı için toplanan imzaları Çarşamba günü genel merkeze iletecekleri bildirildi. CHP Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü, “Sayı aşıldı” dedi.

İmza tartışması

CHP’de tüzük kurultayı gerilimi dün karşılıklı açıklamalarla sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap yaptığı yazılı açıklamada, imza toplayan muhaliflerin amacının 2 ayda bir kurultaya gitmek olduğunu söyledi. Matkap, “Yeni olağanüstü tüzük kurultayı toplayanların imza çağrı metinleri Genel Merkezimize ulaştı. Gündem metninde değiştirilmesi istenen en dikkat çekici tüzük hükmü, seçim gündemli olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapılması için gerekli olan yüzde 51 kurultay delegesi imza sayısının yüzde 20’ye indirilmesidir. Yani daha önce toplanamayan 625 dolayındaki imza sayısının 250’ye indirilmesi önerilmektedir. Olağanüstü tüzük kurultay çağrısının temel hedefi, 9 ay sonra yapmayı planladığımız olağan kurultayımız öncesi, Genel Başkanlık ve PM seçimlerini yapma zemini arayışlarıdır. Umarım yanılıyorumdur.” Matkap’a yanıt Önder Sav’a yakın isimlerden Hakkı Süha Okay’dan geldi. “Yeniden CHP Taban Hareketi” adına açıklama yapan Okay, delegelerden 3 günde 330’dan fazla imza toplandığını, buna karşın, kurultayı toplamamak için bahane üretildiğini belirtti.

Gök ve Koç’tan destek

Muhalif grupların olağanüstü tüzük kurultayı için imza toplanması girişimine CHP’nin milletvekilleri İsa Gök ve Haluk Koç’un da destek verdiği bildirildi. İmzaların yeterli sayıya ulaşıp teslim edilmesi halinde, yönetiminin 45 gün içerisinde tüzük kurultayını toplaması gerekecek. Genel merkezde “İmzalar gelsin, gereken yapılır” görüşünün hakim olduğu bildirildi.

Muhalifler ne istiyor?

Muhaliflerin hazırladığı tüzük taslağında, “Genel seçimler öncesinde tüm seçim bölgelerinde ön seçim sisteminin uygulanması”, “Büyük kurultaylardaki PM seçimlerinde çarşaf liste yönteminin kullanılması”, “Genel başkan adaylığı için delegenin yüzde 20’sinin desteğini alma şartının kaldırılması” gibi hükümler yer alıyor.

Sav’a ‘görevi kötüye kullanma’ davası

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, genel sekreterliği döneminde savcılıklardan istenen bazı belgeleri göndermediği gerekçesiyle “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açıldı. Ankara Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, başsavcılığın memur suçları ve talimat bürolarının, sürdürülen bazı soruşturmalar, Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bir dava nedeniyle 2008 ve 2009’da CHP’den birtakım evrakı yazılı olarak talep ettiği anlatıldı. Suçlamalara ilişkin tarihte, CHP Genel Sekreterliği görevini Sav’ın yürüttüğü anımsatıldı. Sav’ın, bu suçlamayla 1 yıl 9 aya kadar hapis cezasına mahkumiyeti talep edildi.

AK Parti’den CHP’ye katılım

DENKTAŞ’IN Salı günü yapılacak cenaze törenine katılacak olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günleri yapılan Meclis Grup toplantısını iptal etti. Kılıçdaroğlu, AKP’den CHP’ye katılacaklar için bugün yapılacak törene tüm milletvekillerini davet etti. Kılıçdaroğlu bugün saat 14.00’te Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek katılım töreninde rozet takacak ve bir konuşma yapacak.

VATAN

 
Sebze strese girdi fiyatlar yükseldi
 
Başbakan yuhalandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP değişim 17 Ocak 2012 Salı 16:33

CHP ANALİZİ KATILIYOR VE AYNINI YAYINLIYORUM. İmzaları toplayanların hepsini bir soru sormak isterim! DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞINIZ TÜZÜK, SİZLERİN FAŞİST DÜŞÜNCESİYLE HAZIRLANMIŞ TÜZÜK DEĞİLMİDİR? ıstediğiniz adamı vekil yaptınız ,istediğiniz adamı belediye başkanı!! tarih sizi affetmıyecek, baykal ve sav yeter artık terk edın partimizi

Yorumu oyla      4      3  
17 Ocak 2012 Salı 09:50

imza toplamak demokratik hak.bu imzalar kılıçdaroğlunu koltuğndan indirecek.çünkü gandi kemal başarısız oldu.

Yorumu oyla      4      4  
16 Ocak 2012 Pazartesi 10:27

kılıçdaroğlu bitmiştir

Yorumu oyla      5      6  
chp analiz 16 Ocak 2012 Pazartesi 09:03

imzaları toplayanların hepsini bir soru sormak isterim! DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞINIZ TÜZÜK, SİZLERİN FAŞİST DÜŞÜNCESİYLE HAZIRLANMIŞ TÜZÜK DEĞİLMİDİR? ıstediğiniz adamı vekil yaptınız ,istediğiniz adamı belediye başkanı!! tarih sizi affetmıyecek, baykal ve sav yeter artık terk edın partimizi

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kadın Kolları ATSO’daydı
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Antalya ...
Kim hangi takımı tutuyor?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçeli olduğu 25 kişilik Bakanlar ...
Leyla Zana'nın evi aranıyor
KCK operasyonları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde arama yapılıyor.
 
Çavuşoğlu görevi bırakıyor
AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulu kış dönemi toplantıları ...
CHP’nin iki küskünü omuz omuza
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için fezleke düzenlenme kararı Antalya’da ...
Baykal Adana'da; 'Herkes CHP'den çıkış yolu bekliyor'
Baykal, "Türkiye'nin bu yaşanan sorunları karşısında çok doğal olarak ...
 
Sapan önde, Türel peşinde
Gün Haber’in, ‘Hangi Antalya milletvekilini başarılı buluyorsunuz?” anketi ...
Baykal, kurultay delgeleri ile görüşecek
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, haftasonu iki günlüğüne Adana'da ...
Sapan; ‘Kabul edilemez’
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Genel Kurmay Eski Başkanı Emekli ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva