Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Nisan 2016 Pazartesi - 16:46

CHP'li Cankurtaran Antalya'da

Yasemin Öney Cankurtaran, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte parti çalışmaları kapsamından Antalya'ya geldi.

CHP li Cankurtaran Antalya da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın" sözleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekiyorsa binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" sözleriyle kast edilen yöntemin, İsrail'in Gazze'yi vurma yöntemi olduğunu kaydetti.

Yasemin Öney Cankurtaran, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte parti çalışmaları kapsamından Antalya'ya geldi. Cankurtaran ve milletvekilleri, İl Başkanı Semih Esen ve partililerin katılımıyla CHP İl Başkanlığı'nda toplantı düzenledi.

'ÇOK ZEDELENDİK'

Turizmin ancak güven ve barışla düzelebileceğini kaydeden Yasemin Öney Cankurtaran, dün Filistin'den geldiğini belirterek, Filistin ve İsrail'de parti görevi kapsamında yürüttükleri dış politika çalışmalarından bahsetti. Bu çalışmalar sırasında herkesin 'Türkiye'de terör ne zaman bitecek' diye sorduğunu dile getiren Cankurtaran, “Ve maalesef biz oradayken İsrail, Türkiye'deki vatandaşları için ikinci derecede güvenlik uyarısı verdi. İkinci seviyenin bir üstü uçakların kaldırılmamasıdır. Yetkililere sorduk, 'Daha önce böyle bir şey oldu mu' diye. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri bu derece yüksek bir güvenlik uyarısı almamış, çok üzgünüz bu konuda. Hakikaten çok zedelendik, imaj, ülke, duygusal olarak çok zedelendik. Sebeplerine baktığımızda da bunun suçlusu Antalyalılar, Türkiye'de yaşayan vatandaşlar değil, elbette ki yönetim hataları" diye konuştu.

'GÜNEYDOĞU'DA ÇOK DERİN BİR SAVAŞ VAR'

Bir zamanlar 'Suriye'de bizden habersiz kuş uçmaz' diyen yönetimin getirdiği noktanın bugün neredeyse Suriye üzerinde uçak uçurtamaz halde olduğuna dikkat çeken Cankurtaran, 'Emevi camiinde namaz kılacağım' politikasıyla üst üste yanlış politika geliştirenler yüzünden bugün neredeyse her gün başka başka camilerde bir taziye namazı kılındığını ifade etti. Cankurtaran, “Suriye'deki iç savaşın bir kopyası resmen Türkiye'de yaşanıyor, hatta daha acısı yaşanıyor. Zira Suriye'de bir adı var. Türkiye'de üstelik Güneydoğuda olanların gizlendiği bambaşka, çok daha derin bir savaş var. Kimin savaşı çıkardığı, merminin, topun nereden geldiği belli olmayan başka bir savaşımız var" dedi.

Bugün özel harekat ve polislerin Güneydoğuya gitmek istemediği ve görev değişikliği istediğinden bahseden Cankurtaran, görev değişikliği için imza verenlerin 1000 kişi olarak açıklandığını dile getirdi.

İSRAİL'İN GAZZE YÖNTEMİ BENZETMESİ

Toplantıda Cankurtaran'a, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde vatandaşlarımıza 3 gün mühlet verin, herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın' sözleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir' şeklindeki sözleri soruldu. Bunun ilk kez Türkiye'de uygulanacak bir yöntem olmadığını kaydeden Cankurtaran, şöyle dedi:

"Bu bir televizyon programında da soruldu ve 'Operasyon yapılan binaların tespit edilip uyarı verilerek, içeride kimse kalmasın denilip daha sonra uyarı zaten verilmiştir diye, canlı var veya yok diye vurulma yöntemi İsrail'in Gazze'yi, Filistin'i vurma yöntemidir' dedim. İsrail'de aynı şekilde Gazze'de bu yöntemle vurdu. 'Boşaltın uyarısı verdik boşaltılmadı ve vurduk' diye. Bütün dünya bu modelin İsrail modeli olduğunu bilir. Ben de şunu sordum, 'Çözüm yıkmakla mı olur Güneydoğu'da.' Sorun yıkarak değil, yapılarak, gönül alarak, yıkılan vicdanların ve binaların inşa olmasıyla sağlanacaktır."

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)-
 

 
CHP'li üyeler birbirine girdi
 
Elmalı'da otomobiller çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li üyeler birbirine girdi
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısı CHP'lilerin ...
CHP'li Osman Hanedan istifa etti
CHP Kepez Meclis Üyesi Osman Hanedan, partisi CHP’ den istifa etti. Hanedan, ...
MHP'de süreç nasıl işleyecek?
Mahkemenin muhaliflerin talebini kabul etmesinin ardından süreç nasıl işleyecek?
 
Türel, Erdoğan ile Amerika'ya neden gitti?
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP'li belediyeye operasyon; 10 gözaltı
İZMİR merkezli 4 ilde, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla yapılan operasyonda, ...
Kumbul: Muratpaşa'da yüzde 55'in altında oy almayız
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Konyaaltı ve Muratpaşa'da seçmen ...
 
Kocaoğlu siyaseti bırakıyor mu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019'da yeniden aday ...
CHP'li 2 başkan AKP'ye geçti
CHP Niğde İl Başkanlığı tarafından ihraç edilen Niğde Merkeze bağlı Yeşilgölcük ...
MHP'de şok iddia
Hükümete yakın gazetenin iddiasına göre; Bahçeli delegeleri de tasfiye edecek.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva