42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
29 Mart 2024 Cuma - 16:58

CHP'li belediye başkan adayına rüşvet soruşturması

MUĞLA'da Menteşe ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'ın, İmar Komisyon Başkanı olduğu dönemde telefonda rüşvet istediği ileri sürülen ses kaydı yayınlandı.

CHP li belediye başkan adayına rüşvet soruşturması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ses kaydının Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses İnceleme Büro Amirliği'nce yapılan incelemesinin ardından hazırlanan raporda, birinci derecede Köksal'a ait olduğunun tespit edildiği belirtildi. Ses kaydının kendisine ait olmadığını söyleyip suç duyurusunda bulunan Köksal, "Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız" dedi.

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'a ait olduğu iddia edilen videolu bir ses kaydı ortaya çıktı. Kayıtta, Köksal’ın Menteşe Belediyesi İmar Komisyon Başkanı'yken usulsüzlük yaptığı iddia edildi. Köksal'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında, “Ben İmar Komisyonu Başkanı olduğum için talebinizin komisyondan geçmeme şansı söz konusu değil. İçiniz rahat olsun. Fakat araya başka insanlar girdiği için onlara da bir şeyler vermek gerekiyor. O yüzden rakam böyle' sözleri yer alıyor. Telefonu kapattıktan sonra ise, 'Adamın olmayacak işini çözüyorum. Hala bana pazarlık yapıyor' ifadeleri yer aldı. Gonca Köksal, ses kaydının kendisine ait olmadığını belirterek, yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ERİŞİM ENGELİ KALDIRILIMASNA HÜKMEDİLDİ'

Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği, ses kaydının sahte olduğuna dair Köksal'ın sunduğu raporun ardından, paylaşımların yayından kaldırılmasına karar verdi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin kararına itiraz ederek 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Savcılık, Köksal'ın sunduğu ses kaydı bilirkişi raporunun resmi olmadığını dile getirdi. İtiraz üzerine 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayınlanan haberlerin erişim engeli kararının kaldırılmasına hükmetti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, çıkan haberler, sosyal medyada yapılan paylaşımlar, ses kaydı videoları ve ayrıca Y.S.K. isimli bir vatandaşın Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu yazılı suç duyurusu üzerine, olay tarihinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Komisyon Başkanı olan Gonca Köksal hakkında 'rüşvet alma' suçundan soruşturma başlattı.

Öte yandan Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü Ses İnceleme Büro Amirliği'nce ses kaydı incelendi. Raporda kaydın Gonca Köksal'a ait olduğunun birinci derecede tespit edildiği yer aldı.

'CEZAİ VE HUKUKİ SÜREÇLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapan Gonca Köksal, "Bilindiği üzere geçtiğimiz pazartesi günü seçimlere günler kala, son dönemeçte bana ait olmayan ve uydurma bir ses kaydı yabancı bir numaradan basın mensuplarına ulaştırılmıştır. Bağımsız, diplomalı ve sertifikalı adli bilim uzmanı tarafından hazırlanan rapor ile sesin bana ait olmadığı bilimsel yöntemlerle tespit edilmiştir. Yıllardır ülkemizde yapılan kirli oyunlar devreye sokularak ve üniversiteli bir genç kullanılarak hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştur. Normal şartlarda aylar, hatta yıllar sürecek inceleme raporu saatler içerisinde düzenlenerek, bilimsellikten uzak şekilde benzerlik taşıdığı iddiasına ulaşılmıştır. Raporun inceleme kısmında '"Muhtemel Tanıma (1. Derece) kararı, asıl kayıt/kayıtlar ve karşılaştırmaya esas kayıt/kayıtlar içerisinde yer alan esas örneklerinin 'kesin olarak' aynı kişiye ait olduğu anlamını taşımaz.' tespiti vardır. Ne var ki yandaş medya devreye girerek raporun tamamını yayınlamadan, bir kısmını, tabiri caizse cımbızlayarak paylaşımlar yapılmıştır. Yerel seçime 2 gün kala, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nden saatler içerisinde rapor alınması ve apar topar dosyaya getirtilmesi, sürecin hukuki değil siyasi olarak yürütüldüğünün göstergesidir. Siyasi algı operasyonundan çok, seçim kaybedildiğini açıkça gören iradenin son çabalarıdır" dedi.

Köksal, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Seçimin kaybedileceği açık olan bölgelerde, siyasi iradenin benzer eylemlerde bulunduğu görülmüştür. Seçim takviminin son 2 gününde de her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollarla başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Tüm bunları yaparak kararlılıkla, emin adımlarla yürüdüğüm hizmet yoluna gölge düşürecekleri sandılar. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık karşınızdayım. Cezai ve hukuki süreçlerin takipçisi olacağız. Tüm bu ahlaksızlıklar, suçlamalara rağmen seçimlerde Menteşe'yi de Muğla'yı da kazanacağız. Doğru yoldan vazgeçmedim ve asla vazgeçmeyeceğim. Beni Korkutamazlar, sindiremezler. Onlar korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar Geliyoruz, geleceğiz, yakındır."

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

 
Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı
 
Vali Baruş, Eğirdir'de iftara katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Yener: Oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir
YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK dün almış olduğu kararda ...
Fatih Erbakan: Ankara İl Yönetimimiz istifa etmemiştir
YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçime sayılı saatler ...
Liderlerin ve adayların oy kullanacağı yerler belli oldu
31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde ...
 
Erdoğan: Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik banka promosyonu ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Göztepe’deki ...
Özgür Özel'den, Bahçeli'ye tebrik telefonu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP 14'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden ...
 
YSK, kesinleşen aday listelerini yayımladı
YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
CUMHURBAŞKANLIĞI Kabinesi, gündemindeki konuları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı ...
YSK kesin aday listelerini yarın açıklıyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan 31 Mart Mahalli İdareler ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva