Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
18 Aralık 2011 Pazar - 15:25

Camileri özel rehber tanıtacak

DİYANET İşleri Başkanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda camilerin tanıtılması için özel rehberler geliyor. İmam Hatip Lisesi mezunları arasından KPSS sonucu ile atanması planlanan 'özel cami rehberleri' hem görev yaptıkları camileri tanıtacak, hem de din görevlisinin olmadığı günlerde din hizmeti verecek.

Camileri özel rehber tanıtacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Rehberler Odası'nın düzenlediği Hizmetiçi Eğitim Semineri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Her yıl değişik konuların anlatıldığı ve kentte faaliyet gösteren rehberlerin katılması zorunlu olan eğitim seminerinin bu yılki konusunu, 'Anadolu tarihinde ölü gömme gelenekleri', 'Gordion Antik Kenti' ve 'Çanakkale Gelibolu ve Tarihi Milli Parkı' oluşturdu. Seminere, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya Rehberler Odası Başkanı Hasan Uysal ve çok sayıda rehber katıldı.

MESLEK YASASI GÖRÜŞÜLECEK

Seminerde konuşan Nusret Tutan, ülkenin tanıtımında rehberlerin büyük önem taşıdığını söyledi. Bakanlık olarak rehberlerin isteklerini bertaraf etmek ya da geri plana atmak gibi bir düşünceleri olamayacağını aktaran Nusret Tutan, rehberlerin uzun zamandan beri beklediği meslek yasasının bu dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşüleceği müjdesini verdi.



HENÜZ YENİ BİR KONU

Son dönemde, camilere özel rehber uygulamasının gündeme geldiğini vurgulayan Nusret Tutan, bu uygulamanın yeni bir konu olduğunu ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekli girişimleri yaptıklarını belirtti. Henüz atama yapılmasının söz konusu olmadığını, çalışma usul ve esaslarının belirlenmediğini kaydeden Nusret Tutan, camilere özel rehber fikrinin Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Rehberler Odası ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) yaptığı ortak toplantı sonucu gündeme geldiğine dikkati çekti.

KPSS ŞARTI ARANACAK

Camilerin daha iyi tanıtılması, din görevlisi bulunmayan cami ve mescitlerde din görevlisi yerine camilere özel rehberlerin görevi üstlenmesi yönünden istihdam sağlanacağını öğrendiklerini vurgulayan Nusret Tutan, ne kadar atama yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi. Devlet kadrolarına atanacak kişilerin KPSS ile belirlendiğini, ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilere özel rehberleri İmam Hatip Lisesi mezunları arasından seçme gibi bir düşünce içerisinde olduğuna dikkati çeken Nusret Tutan, bu konuda herhangi bir yetki karmaşası yaşamamak adına Diyanet İşleri Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve karşılıklı hassasiyet göstererek bu işin çözüleceğinin altını çizdi.

Nusret Tutan, "Camilerimize bu rehberler atanınca turizme açılacak diye bir şey yok. Rehberlerimiz zaten bu tanıtımı yapmaktadır. Bakanlığın rehberlere yönelik çalışmalarında, inanç turizmi konusu da yer almaktadır. Onun için böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

YENİ YILDA DURMAK YOK

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal ise rehberlerin sorunlarının çözümü yönünde geçen yıllarda olduğu gibi yeni yılda da çalışma yapacaklarını söyledi. Özellikle çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kaçak rehberliğin önlenmesi, meslek yasasının çıkarılması gibi konulara hassasiyet göstereceklerini vurgulayan Hasan Uysal, taleplerinin karşılanmaması halinde ise yaz aylarında yaptıkları gibi 'tura çıkmama' eylemini hayata geçireceklerini belirtti.

UYSAL'A PLAKET

Eğitim seminerinde, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik 'Anadolu tarihinde ölü gömme gelenekleri' ile 'Gordion Antik Kenti', Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Aydın Beden ise 'Çanakkale Gelibolu ve Tarihi Milli Parkı' konularında bilgi verdi. Seminerde ayrıca Prof. Dr. Nevzat Çevik tarafından tarihin tanıtılmasında önemli rol oynayan tüm rehberler adına ARO Başkanı Hasan Uysal'a plaket verildi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA) -

 
Antalyalı öğretmen: 'Müdür beni dövdü'
 
Ülken: AKP’ye karşı en güçlü direnci Antalya göstermiştir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı öğretmen: 'Müdür beni dövdü'
ANTALYA'da Dr. İlhami Tankut İlköğretim Okulu'nda rehber öğretmen 46 yaşındaki ...
Antalya'da tekne alabora oldu: Avukat öldü, TRT muhabiri yaralandı, tasarımcı kayıp
ANTALYA Kundu'da bu sabah balık avlamak için denize açılan 3 arkadaşın ...
AKP kongresinde bir bürokrat
AK Parti kongresine katılan Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ...
 
Küçük eller çamura can veriyor
Muratpaşa Belediyesi’nin, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ...
Serik'te hortum seralara zarar verdi
Antalya'nın Serik İlçesi'nde dün akşam etkili olan fırtına ve şiddetli ...
Firari maymun 6'ncı günde güvercin kümesinde yakalandı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde belediye ekiplerinin hafta başından beri ...
 
“Korkmuyorum” diyebilmek
Demir çubuğu 'silah' oldu, ceza 4,5 yıl arttı
Antalya'da kızının arkadaşı 21 yaşındaki K.T.'ye cinsel saldırıda bulunduğu, ...
Haluk Levent, işgüzar mübaşirin azizliğine uğradı
Antalya'da restoran sahibi Yılmaz Solma'yı 1 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva