Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
26 Ocak 2018 Cuma - 22:06

Çavuşoğlu'dan CHP'ye çok sert sözler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi...

Çavuşoğlu dan CHP ye çok sert sözler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'da Kepez Belediyesi tarafından Kütükçü Mahallesi'nde yaptırılan 52 yataklı Şefkat ve Huzurevi'nin açılışını yaptı. Açılışa Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın ve Atay Uslu, huzurevi sakinleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Terör örgütünün her türlüsüyle sonuna kadar mücadele edileceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Hem de bitirinceye, inlerine, çukurlarına gömünceye kadar. O dağlarda inler yapmışlar kat kat, o inlerin hepsini başlarına yıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle, tepelerine iniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarına göz dikenin gözünü oyacağımızı söyledik. Ne dedi Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'. Bu gecenin yani illa akşam, yani gün batımıyla ilgisi yok. Bunun anlamı şudur: Her an, her yerde bize karşı olanın tepesine ineriz demektir. İçeride, dışarıda fark etmez. Şimdi de Afrin'de hain PYD-PKK terör örgütünün yuvalarını başlarına yıkıyoruz. Çünkü bize oradan tehdit ve saldırı geliyor. Bizim de buna karşı yaptığımız müdahale meşru müdafaa hakkımızdır."

'AVRUPA'DA PKK'YI SAVUNAN PARTİ VE MİLLETVEKİLLERİ VAR'

Avrupa'da törer örgütü PKK'yı savunan partiler ve milletvekilleri olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Onlar zaten ideolojiden dolayı PKK'yı terör örgütü olarak da görmüyor. Bu bizi bağlamaz o ayrı bir şey. Neymiş efendim sivillerden endişe ediyorlarmış. Bir yerden endişe edecek ya, bir bahane bulacak, insani konulardan endişe ediyorlarmış. İnsani konularda, siviller ve göçmen konusunda dünyada Türkiye'den daha hassas bir ülke var mı? 3.5 milyon Suriyeliyi, Iraklıyı ülkemizde misafir ediyoruz. Bu kadar masraf ederken Türkiye'ye ne kadar katkı sağladınız da insani konuları Türkiye'ye hatırlatmaya kalkıyorsunuz."

'TÜRKİYE'YE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENMEYE BAŞLADILAR'

'Efendim sınırlı olsun' diye talepler olduğunu da belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ne sınırlı olsun, operasyon mu sınırlı olsun? Bazıları da diyor ki siyasi çözüm. Terör örgütüyle ne siyasi çözümü bulacaksın, kiminle oturup konuşacaksın, diplomasiymiş, kiminle diplomasi yapacaksın? Biz diplomasinin en iyisini biliriz, yapıyoruz. Uyarı yapmadık mı, ağababalarını da uyardık, onlara da söyledik. Uyarıdan kimse ders almazsa, dinlemezse olacağı budur. Ha senin sınırlı olun derken kastın 'Sadece Afrin'le sınırlı kalın, Afrin'in dışına girmeyin' derseniz o da bizim için geçersizdir. Terör, tehdit nereden gelirse gelsin, ister Afrin'den, ister Sincar'dan, ister Kandil, ister Membiç'ten, isterse Fırat'ın doğusundan gelsin, nereden gelirse gelsin terör örgütüne müdahale ederiz, onu yok ederiz. Hem mücadele edeceğiz hem de diplomasiyi yürüteceğiz. Diplomasiyi kimle yürüteceğiz, Türkiye ile dost olmak isteyen herkesle biz dost oluruz. Ama önce Türkiye'ye saygı duymayı herkes öğrenecek. Güzel öğrenmeye başladılar. Türkiye tehditten, baskıdan veya şantajdan korkan bir ülke değil."

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine de tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu ne diyor? Neredeyse Amerika haklı demeye getiriyor. Şu milletin birliğinin, beraberliğinin tesis edildiği zamanda bile kerhen de olsa operasyona destek verdiğin ortamda bile şu milli ruhu bozacak davranışlardan kaçın. Bakıyoruz, son günlerde attığımız adımlardan da ilişkileri geliştirmemizden de çok rahatsız. Türkiye'nin yararına olan her şeyden rahatsız olan bir ana muhalefet partisi ve onun genel başkanı vardır. 'Allah ıslah etsin' dedi vatandaşımız, ben diyecektim. Allah başımızdan eksik etmesin diyeceğim ama siz anladınız onu. Çünkü bu partinin içinde DHKP-C'liler var. DHKP-C, PKK bugün beraber. İdeolojileri de beraber. Bu partinin içinde PKK sempatizanı olanlar da var. Bunu söylediğimde de kızıyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Dava aç, benim hakkımda dava aç, ön seçimde kimlerin nasıl girdiğini de biliyoruz. Bir partinin iç işlerine karışmıyoruz ama bir partinin içine DHKP-C'li giriyorsa o zaman güvenlik meselesi haline geliyor" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya'da polis cinayetinde gelişme...
 
Validen kadınlar için fırça...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 27 Ocak 2018 Cumartesi 15:16

Siyaset de anlaşılan nezaket de kalmamış,tamam anladık siyasiler gördülermi karşılarında biraz kalabalık başlıyorlar yalana,ama bu yalan ötesi salya sümük etrafa bulaşdırmanın ne faydası var ,adama sormazlarmı OSLO da PKK ile masaya oturan kim,HABUR dan Diyarbakır'a kadar davul zurna ile PKK yı otobüs üstünde getiren kim,Diyarbakır meydanında Şiwan Perver denen haine meğri meğri diye türkü söyleten kim,ayrıca yıllarca FETÖ ile aynı yatak da sevişen kim.Şöyle bunları hatırlayıp da keşke iki lafda onlar için söyleseydi,insan biraz utanır bunları söylerken ama utanmak için yüz lazım ,gön olunca ne kızarır ne de utanır.Ne diyelim han hamam peşine düşdükleri için her şey mübah ,bu milleti bir şekilde kandırabilirsiniz ama ALLAH'ı nasıl kandıracaksınız gün gelir bir çarpar yerden kalkamazsınız.

Yorumu oyla      3      3  
Ali 27 Ocak 2018 Cumartesi 08:43

Adam haklı

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte AKP ve MHP'nin seçim formülü
Antalya'da bu sistemden etkilenen iller arasında...
Almanya'da o gün neler oldu?
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Sızan bilgilere göre...
Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan, 'Suriye ile yatıp kalkıyoruz ama iç politikada ...
 
Antalya'da Afrin gözaltıları
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin harekâtı hakkında, sosyal medya ...
Antalya 2 veya 3 seçim bölgesine ayrılabilir
Ak Parti ve MHP arasında yürütülen çalışmalarda sürpriz gelişme...
Bir anne üzerinden siyaset yapmanın hafifliği
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
 
Antalya'nın fethi kutlanacak
ANTALYA'nın fethinin 811'inci yılı kutlamaları, 1- 5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İyi Parti listede yok
Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlere katılabilme yeterliliğine sahip partiler ...
Ve o sorular Başbakan Yıldırım'a soruldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Gün Haber Yazarı Dursun ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva