Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Eşi boşanma davası açtı
Eşi boşanma davası açtı
Antalya'da tayinde torpil iddiası
Antalya'da tayinde torpil iddiası
24 Şubat 2011 Perşembe - 15:23

Çevre ödülü iki bakana

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu'nun (OSBÜK) Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlenen OSB Çevre Zirvesi’nin ödülleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na verildi.

Çevre ödülü iki bakana
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

OSBÜK'ün bu yıl ikincisi düzenlenen ‘OSB Çevre Zirvesi’, Lara'daki bir otelde başladı. Yarın sona erecek zirveye Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Lütfi Akca, OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve ülke genelindeki OSB yöneticileri ile sanayici ve işadamları katıldı.

İNSANLIK KİRLETTİĞİ SULARDA BOĞULACAK

Türk halkının kıyametin kopacağını bilse de elindeki fidanı dikmeyi öngören bir inanç ve kültürden geldiğini belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, “Hepimiz çevreyi güzelleştirmek istiyoruz ve bunun için de önce çirkinleştirmemek gerekir. Çirkinleştirdikten sonra güzelleştirmenin maliyeti çok yüksek. Paranın da değeri yok ondan sonra. Para da para etmiyor. İnsanlık, bugün kirlettiği sularda yarın kendisi boğulacak. Kirlettiği havayı yarın kendisi veya çocukları soluyacak. 20-30 yıl sonra bırakın üretim yapmayı, yaşamak dahi müşkül hale gelecektir” diye konuştu.

ÇEVRE DOSTU ÜRETİM

Günümüzde artık tüketicilerin çevre dostu ürünleri tüketme konusunda bilinçlendiğini anlatan Bakan Ergün, başta otomotiv sektörü olmak üzere sanayide çevre dostu enerji teknolojilerinin ön plana çıkmaya başladığına işaret etti. Bakan Ergün, "Avrupa ve Amerika’da çevre dostu olmayan beyaz eşya kullanılmıyor" dedi. Ergün, bakanlık bünyesinde kısa süre önce hazırlanan Sanayi Stratejisi Belgesi’nin 2023 yılı hedefleri için kilit rol oynayacağını ve sanayi kuruluşlarında enerji yöneticisi atanması zorunluluğu sürecinin de başlatılacağını dile getirdi.

ARITMASIZ OSB KALMAYACAK

Türkiye’de 1962 yılında temelleri atılan planlı sanayileşmenin bugün Kazakistan, Mısır, Azerbaycan gibi birçok ülke tarafından örnek alındığını belirten Bakan Ergün, OSB’lerde aykırı birtakım isteklere ise izin verilmeyeceğini duyurdu. Atıksu arıtma tesisleri için 15 yıla varan, 3 yıl ödemesiz ve yüzde 1 gibi oranlarla verilen kredi imkanlarını da anlatan Bakan Ergün, “Nerede var, babası oğluna vermez. Bu şartlara rağmen 'ben arıtma tesisi yapmak istemiyorum' dememeli. Tüzel kişilik kazanmış 263 OSB var. Bunların 94’ü atıksu arıtma sorunlarını çözmüştür. 36 OSB de planlama aşamasında. 118’i ise altyapı çalışmalarını bitirip üretime geçtikten sonra atıksu arıtma tesislerinin çalışmaları tamamlanacak” dedi.

ARAZİDE KULUÇKAYA YATMAKLA FABRİKA ÇIKMAZ

Türkiye’nin büyümesinin özel sektör eliyle gerçekleştirileceğini aktaran Ergün, OSB’leri ileri taşıyacak her adımın çok önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“OSB’lerdeki kullanılmayan arsalar konusundaki hassasiyetimizi biliyorsunuz. Uzun yıllardır ‘yatırım yapacağım’ diye bir araziyi kapatıyor, arazinin üzerine kuluçkaya mı yattın? Kuluçkaya yatmakla fabrika çıkmaz. Buna biz razı değiliz, OSB yönetimleri de razı olmamalı. El birliği ile hangi OSB olursa olsun böyle üzerine yatılmış arazileri yatırıma dönüştürmek durumundayız.”

OSTİM’DE TEKNİK RAPOR BEKLENİYOR

Ankara OSTİM ve İvedik’te yaşanan ölümlü iş kazalarını da hatırlatan Bakan Ergün, alınacak önlemlerin önemine değinerek, iş kazasından dolayı tüm rekabet gücünün kaybedilebileceği uyarısında bulundu. OSTİM ve İvedik patlamalarındaki eleştirilere de yanıt veren Bakan Ergün, teknik ekiplerin çalışmalarını devam ettirdiğini ve olay aydınlandıktan sonra kimin kusuru varsa, bu kusurun karşılığının da kusurlu olana verileceğini söyledi. Ergün, teknik raporlar ortaya çıkmadan yöneltilen eleştirilerin ne sanayiciye ne de hiç kimseye fayda getirmeyeceğini kaydetti.

OSB’LERİN HEDEFİ 2 MİLYON İSTİHDAM

Türkiye’de toplam 263 OSB’nin faaliyette olduğunu belirten OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz ise 1 milyon olan istihdamı 2 milyona çıkartmayı hedeflediklerini belirterek, "Kıskananlar çatlasın diyerek yolumuzda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Dil Ovası’nda 23 fabrikada 53 bacanın online sistem ile takip altında olduğunu belirterek, Dil Ovası, İskenderun, Aliağa gibi merkezlerin artık sanayiye doyduklarını ve yeni yatırımlar için bu bölgeler yerine yeni sanayi alanları belirlenmesi gerektiğini söyledi.

BAKANA KAYISI KURUSU

OSB Çevre Zirvesi’nde, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün çevre ve arıtma tesislerine verilen desteklerden dolayı ödüllendirilirken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen e-Çevre İzinleri nedeniyle ödüllendirildi. Bakan Eroğlu’nun ödülünü Müsteşar Prof.Dr. Lütfi Akca aldı. Bakanların ödüllerini, OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz verdi. Ödül töreninde Bakan Ergün'e Malatyalı işadamları tarafından kayısı kurusu da hediye edildi.

Toplantının açılış konuşmaları sırasında ses sisteminde sık sık arıza olması, konuşmaların yapılmasını da etkiledi. Verilen arada arıza giderildi. Arıza nedeniyle OSBÜK görevlileri ile otel yöneticileri arasında tartışma çıktı.



 
Antalya köprü oldu
 
TÜRK-İŞ basınla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya köprü oldu
Libya'nın Tripoli Havalimanı'ndan 1,5 saat arayla kalkan Mısır Havayolları'na ...
Gaspçıya hapis cezası
Antalya'nın Alanya ilçesinde kendisini polis olarak tanıtıp, mendil satan ...
Serik beyaza büründü
Antalya'nın Serik ilçesinde yaklaşık 1.5 saat süren şiddetli yağış sonucunda ...
 
Silahla oynarken kendini vurdu
Antalya'da 14 yaşındaki Havvagül T., ailesinin evde olmadığı bir sırada ...
ÇAPKIN PATRON YAKALANDI
Antalyalı bir iş adamı, Konyaaltı’ndaki bir barda çapkınlık yaparken yanında ...
'Üç fidan' toprakta
Antalya'nın Alanya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 400 metre ...
 
'En az bir yıl geçmeli'
Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, bir kişinin sigarayı bıraktığından ...
ATSO'dan çimento sektörüne tekel uyarısı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyesi Faruk Sayın, ...
Taşeron işçilerin feryadı
‘Taşerona kadro isteği’ başlığı ile Gün Haber’de yayınlanan haber, taşeron ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva