Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
18 Kasım 2011 Cuma - 10:57

Cezaevinde tecavüze uğrayan genç : Uyuşturucu yüzünden hırsız oldum

Antalya L Tipi Cezaevi'nde hırsızlık suçundan tutukluyken çocuk koğuşunda kalan yaşları 15 ile 17 arasında 15 tutuklu tarafından işkence yapılıp, tehditle tecavüz edilen 17 yaşındaki Z.D., hırsızlık suçlamasıyla yargılandığı Kemer Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazılı savunmasında, uyuşturucu yüzünden hırsızlığa başladığını bildirdi.

Cezaevinde tecavüze uğrayan genç : Uyuşturucu yüzünden hırsız oldum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Z.D., 2 Ağustos 2009 tarihinde hırsızlık suçlaması ile tutuklandı. Antalya'da 2 yıl önce hizmete açılan yüksek güvenlikli ve kameralarla donatılan Antalya L Tipi Cezaevi'nin çocuk koğuşuna konulan Z.D., aynı gün iddiaya göre 'koğuş temsilcisi' 17 yaşındaki B.K. ile 'yardımcısı' aynı yaştaki U.S. tarafından boş bir odaya kapatılarak paspas sapı ile dövüldü ve jilet parçasıyla korkutularak tecavüz edildi. Ardından 12 gün boyunca koğuştaki diğer 13 zanlı, Z.D.'ye tecavüz etti.
Koğuşa yeni gelen bir çocuk Z.D.'nin de uğradığı cinsel saldırıyı anlatınca cezaevi bünyesinde soruşturma başlatıldı. Z.D., B4 koğuşuna gönderildi. Z.D.'nin alınan doktor raporunda cinsel saldırı bulgusuna rastlandı. Vücudunda jilet izleri bulunan ve psikolojisi bozulan Z.D., hırsızlık suçundan çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildikten sonra memleketi Gaziantep'e döndü.

SAHİLDE CEP TELEFON ÇALDI

Hırsızlık suçundan davasının sürdüğü Kemer Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazılı savunma gönderen Z.D., hırsızlığa uyuşturucu madde alabilmek için başladığını anlattı. Madde bağımlısı olduğunu belirten Z.D., savunmasında şunlara yer verdi:
"Bir gün ailemle tartıştım ve Antalya'ya geldim. İlk amacım iş bulup çalışmaktı. Ama bulamadım. İki gün dışarıda yattım. Çaresiz şekilde sahilde dolaşırken, şezlong üzerinde bir telefon gördüm. Hemen aldım. Bunu satıp hem madde alır kullanırım, hem de karnımı doyururum dedim. Ama uyuşturucu maddeyi daha fazla almak için bu bana yetmezdi. Üç telefon daha aldım ama satmadım hiçbirisini. Çünkü yakalanmıştım. Nöbetçi mahkemeye çıkardılar. 'Hakim bey çok aç kaldım. Yaptım' dedim. Madde kullanıcısı olduğumu söylemedim. Hakim beni getiren polislere 'Bu çocuğu Antep'e gönderin. Burada kalırsa tekrar hırsızlık yapar' dedi. Orada bulunan polis memurları 'Tamam efendim, göndeririz' dediler. Ama beni dışarı çıktıktan sonra memleketime göndermeyip, serbest bıraktılar."
Aç kaldığını ve kafasının çok karışık olduğunu belirten Z.D., yine telefon hırsızlığı için sahile gittiğini anlattı. Bu kez 6 telefon çaldığını ve yine yakalandığını kaydeden Z.D., savunmasında "Sizce hırsızlık yapmamın nedeni uyuşturucu madde bağımlısı olmam mı, polislerin beni memleketime göndermemesi mi, yoksa günlerdir bir şey yememem mi? Bu suçu işlemek için bir insanın bağımlı olması yeter bence" diye yazdı.

EVDE 3 KEZ İNTİHARA KALKIŞTI

Cezaevinde yaşadığı işkence ve tecavüz günlerinin ardından tahliye edilince memleketine döndüğünü belirten Z.D., yazılı savunmasında şunlara da yer verdi:
"Eve gittikten sonra yine ilk yaptığım şey uyuşturucu madde kullanmak oldu. Ama kendimden nefret edip, cezaevinde yaşadıklarım aklıma geldikçe intihar etmeye çalıştım. İlkinde bileklerimi kestim, bir başka sefer 30'dan fazla ilaç içtim. Mutfakta ocağın hortumunu keserek intihar etmek istedim. Ölümü başaramamıştım ama madde kullanımım had safhaya ulaştı. Ama yeniden hırsızlık yapmıyordum. Bir gün babamla birlikte mahkemeye gelmiştik. Bir avukat hanım benim halimi görmüş ve bana 'Tedavi olmak ister misin?' diye sordu. Geçmişte çektiğim acılar aklıma geldi ve ağzımdan 'Nerede bu yer' cümlesi çıktı. Beni bir rehabilitasyon merkezine götürdüler. Bir psikolog ile görüştük ve babam benim madde bağımlısı olduğumu o gün öğrendi. 25 Ocak 2010 tarihinde tedavi merkezine yattım. Burada 11 ay kaldım. Şimdi temizim. Artık madde kullanmak ve cezaevine girip tacize uğramak zorunda değilim. Akıl sağlığım yerinde. Açık öğretim lisesinde kaydım var. Sadece 1 dersim kaldı ve mezun olup, üniversiteye gitmek istiyorum."

Z.D.'nin tecavüze uğramasıyla ilgili dava Antalya'daki mahkemede sürerken, Kemer'deki mahkemenin, hırsızlık davasında önümüzdeki günlerde karar vermesi bekleniyor.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

 
Atanamayan öğretmen okul önünde mısır satıyor
 
Mertcan’ın büyük başarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da dehşet; 2 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'da tartıştığı Ali Rıza Aydınlı'nın bakkal dükkanına 'Kızınla ilişkiye ...
Tuna Kiremitçi Pazar günü AKM’de
Büyükşehir Belediyesi, Antalya Edebiyat Söyleşileri kapsamında ünlü yazar ...
Kepezli gençlerden Akaydın’a teşekkür
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret ...
 
Olympos’a yılın ilk karı yağdı
Antalya’nın en yüksek kıyı dağı olan Tahtalı’nın zirvesine yılın ilk karı ...
Şampiyonlar TED Antalya Kolejinde
Türk motor sporları tarihinin uluslararası alanda en başarılı ralli pilotu ...
Türkiye özel sporcular basketbol şampiyonası başladı
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından düzenlenen ...
 
Akciğerine kaçan ekmek öldürüyordu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde akciğerine ekmek parçası kaçan 1 yaşındaki ...
Antalya kent konseyi'nde ilk kadın başkan
Antalya Kent Konseyi'nde yıllardır genel sekreterlik görevini yürüten ...
Organlarıyla 4 kişiye hayat verdi
Antalya'da, geçirdiği epilepsi krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 8 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva