Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Ocak 2020 Çarşamba - 11:46

Çığ altında kalan işçiyi 2 metrelik karda kurtarma seferberliği

ADANA'nın Pozantı ilçesinde dün akşam 1 madencinin öldüğü, 1 madencinin de yaralı kurtarıldığı çığda, kar altında kalan işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çığ altında kalan işçiyi 2 metrelik karda kurtarma seferberliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sabaha karşı yolda kalan arama kurtarma ekipleri, kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede, çığın düştüğü noktaya ulaşabilmek için günün ağarmasıyla birlikte çalışmalara yeniden başladı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kar nedeniyle 10 saatte ancak 7 kilometre yol açılabildiğini söyledi.

Pozantı ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çamlıbel Mahallesi, Çatalsınır mevkisinde bulunan krom madeninde çalışan kepçe operatörü, dün saat 18.00 sıralarında, yüksekliği 2 metreyi bulan kar nedeniyle kapanan yolu açmak için aracıyla hareket etti. Yaklaşık 2 saat geçmesine karşın operatörden haber alınamayınca, maden işçileri Yasin Kılınç, Eray Minik ve ismi öğrenilemeyen bir arkadaşları aramaya çıktı. Ancak bu sırada çığ düştü, 3 işçi kar altında kaldı. Diğer maden çalışanlarının müdahalesiyle Eray Minik yaralı olarak kurtarılırken, Yasin Kılınç'ın ise cansız bedeni bulundu, diğer kişiye ise ulaşılamadı. Kepçe operatörü ise bir süre sonra kendi imkanlarıyla geri döndü.

KURTARMA EKİPLERİ YOLDA KALDI

Maden çalışanlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kar yağışının şiddetini artırması nedeniyle kurtarma ekipleri yolda kaldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu öğrenilen bölgede, çığın düştüğü alana ulaşılabilmesi için yeniden çalışma başlatıldı. Ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

10 SAATE 7 KİLOMETRE YOL AÇILABİLDİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgede kar yağışının yaklaşık bir haftadır yoğun bir şekilde sürdüğünü ve işçilerin de çalışmaya devam ettiğini kaydederek, "İşçilerimiz kendi ihtiyaçları için ara ara özel araçlarla merkeze gelip, alacaklarını alarak madene geri dönüyorlardı. Dolayısıyla yol hep açık tutuluyordu. Dün yaşanan olayda 1 kardeşimiz vefat etmiş durumda. 1 işçimiz yaralı, 1'i de şu anda çığ altında. Durumunun iyi olduğunu öğrendiğimiz yaralıya ilk müdahaleyi oradaki arkadaşı yapmış" diye konuştu.

'10 SAATTE 7 KİLOMETRE YOL AÇILDI'

Pozantı'da son yılların en yüksek kar yağışının yaşandığını kaydeden Çay, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan tarafından koordine edildiğini, hava koşulunun çalışmaları zorlaştırdığını söyledi. Kurtarma çalışmasının başladığı andan sabaha kadar yaklaşık 10 saatte ancak 7 kilometrelik yol açılabildiğini belirten Çay, şunları söyledi:

"AFAD, UMKE, belediye araçları ve jandarma ekipleri şu an ilerlemeye çalışıyor. Bu sabahtan itibaren Adana ve Mersin'den gelen karayollarına ait paletli araçlar da devreye girdi. Bölgeye ulaşabilmek için çok güç koşullarda görev yapılıyor. Devletin tüm birimleri gayret içerisinde, güç koşullarda çalışmalarını sürdürüyor. Madende yatılı kalan işçiler yatakhanelerde kalmaya devam ediyor. İnternet üzerinden o işçilerimizle bağlantı kuruyorduk, ancak elektrik kesintisi yaşandığı için iletişimimiz durmuş durumda. Yaşam malzemeleriyle ilgili bir sıkıntılarının olduğunu düşünmüyoruz."

Adana Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada, Jandarma, AFAD, Büyükşehir Belediyesi ile 112 Acil sağlık ekiplerince arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

POZANTI'DA CIG ALTINDA KALARAK KAYBOLAN ISCIYI ARAMA KURTARMA CALISMALARI GUNUN ILK SAATLERIYLE YENIDEN BASLADI.FOTO: RUSAN ANIL ATAR/ADANA, (DHA)

ADANA'NIN POZANTI ILCESINDE DUN AKSAM CIG DUSMESI SONUCU MADEN ISCISI YASIN KILINC HAYATINI KAYBEDERKEN, 2 ISCI KURTARILDI, 1 ISCIYI ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR. FOTO: ANIL ATAR/POZANTI (ADANA), (DHA)

ADANA'NIN POZANTI ILCESINDE DUN AKSAM CIG DUSMESI SONUCU MADEN ISCISI YASIN KILINC HAYATINI KAYBEDERKEN, 2 ISCI KURTARILDI, 1 ISCIYI ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR. FOTO: RUSAN ANIL ATAR/ADANA, (DHA)

POZANTI BELEDIYE BASKANI MUSTAFA CAY, "BOLGEYE ULASMAK ICIN DEVLETIN TUM BIRIMLERI GUC KOSULLARDA GOREV YAPIYOR" DEDI. FOTO: RUSAN ANIL ATAR/ADANA, (DHA)

Rüşan Anıl ATAR- Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)

 

Etiketler:
 
Emekli öğretmen evini müzeye çevirdi
 
Minibüs refüjdeki bariyere çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli öğretmen evini müzeye çevirdi
GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mail Yılmaz(61), ...
Otomobil, motor bölümünden alev alev yandı
SAKARYA'nın Akyazı ilçesi TEM yolunda, motor bölümünde yangın çıkan otomobil, ...
İstinat duvarı çöktü, binalar boşaltıldı
SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde etkili olan yağmur sonrasında bir sitenin ...
 
'Ulvi' adı verilen yavru köpek, okulun maskotu
VAN'ın Bahçesaray ilçesindeki Şişli Mahallesi İlkokulu'nda, öğrencilere ...
Polis, dolandırıcıyı internette müşteri hesabı açarak yakaladı
ADANA'da, internetteki alışveriş sitesinden anlaştığı 3 kişinin oyun konsollarını ...
Dünyaca ünlü çiftin Ayasofya’dan fotoğrafı ortaya çıktı
Hollywood’un dünyaca ünlü çifti Michael Douglas ve Catherine Zeta-Jones’un ...
 
Sobadan zehirlenen 4 kişilik aile, hastaneye kaldırıldı
ADIYAMAN'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden ...
Bahis operasyonuyla ilgili rapor dudak uçuklattı
Diyarbakır 10 ilde düzenlenen, gözaltına alınan 81 şüpheliden 32'nin tutuklandığı ...
Erdoğan AKP'li milletvekillerine çıkıştı: Orayı Antalya'ya çevirdiniz
Partisinin MYK ve MKYK toplantılarında vekillerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva