100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
13 Aralık 2019 Cuma - 09:39

Çiğdem kanseri yendi, Haluk Levent çiftetelli oynadı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde Çiğdem Arık (33), en tehlikeli dönem olarak bilinen 4'üncü evredeki meme kanserini, uygulanan tedavi ve eşinin desteğiyle 1 yılda yendi.

Çiğdem kanseri yendi, Haluk Levent çiftetelli oynadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anadolu Rock Müziği'nin güçlü seslerinden Haluk Levent'in hastalığı boyunca kendisine maddi ve manevi destek verdiğini belirten Arık, ünlü şarkıcının kendi adına şarkı yazdığını ve sözünü tutup, sağlığına kavuşmasının ardından evlerine gelerek, çiftetelli oynadığını söyledi.

Pamukkale ilçesinde yaşayan evli bir çocuk annesi Çiğdem Arık, geçen yıl meme kanseri olduğunu öğrendi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde Arık'ın kanserin en tehlikeli dönemi olan 4'üncü evresinde olduğu tespit edildi. Arık'a hastanede 6 ay boyunca tedavi yapıldı, ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Arık Ailesi, çareyi İstanbul'da özel bir hastaneye gitmekte buldu. Maddi durumları iyi olmayan aileye sevenleri destek çıktı. Aile, burada 6 ay tedavi boyunca 130 bin lira para harcadı. İstanbul'da yapılan kemoterapi tedavisinde 14 santimetre olan kanser kitlesi 3 santimetreye kadar düşürüldü. Çiğdem Arık, daha sonra ameliyat olmak için Denizli'ye döndü. Kanser kitlesinin küçülmesiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde 7 saat süren bir ameliyata alınan Arık'ın sol memesi, 3 kaburgası, göğüs kafesi ön kemiği ve lenf bezleri alındı. Ameliyattan sonra yapılan kontrollerde Arık'ın kanseri yendiği ortaya çıktı.

'EŞİMİN DESTEĞİYLE KANSERİ YENDİM'

Kansere yakalandığını öğrendiğinde çok ağladığını ifade eden Çiğdem Arık, şöyle konuştu:

"İnsan, kanser olduğunu kendine yediremiyor. Çok zor bir durum. Eşimi ve kızımı düşündüm. Güçlü olmak zorundaydım. Hastanede doktorların benim için 'Yapacak bir şey yok', 'Masada kalırsın' dediklerini bile duydum. Ama yılmadım, kanseri yeneceğime dair hep umutla yaşadım. Denizli'deki 6 aylık tedavi hiçbir işe yaramadı. İstanbul'da yapılan tedavi de ise kanser kitlesi küçülünce ameliyat şansı doğdu. Bana daha önce 'Ölürsün' diyorlardı. İnatla yaşamaya devam ettim. Kızımın annesiz kalmasına göz yumamazdım. Doktorlar ameliyatın zor olacağını, mememin birinin alınacağını söylediler, Hiçbiri umurumda olmadı. 7 saat sonra gözümü açtığımda çok huzurluydum. Büyük ağrılara bile katlandım. Vücudumdaki kesik izlerini çiçek gibi düşündüm. İnsanlar kanserden korkmasınlar, geç kalmaktan korksunlar. Hastalığım boyunca eşim yanımdan hiç ayrılmadı, onun desteği, verdiği moralle kanseri yendim."

'SAÇIM DÖKÜLÜNCE ÇOK AĞLADIM'

Çiğdem Arık, hastalığı boyunca sanatçı Haluk Levent'in kendisine destek olduğunu, adına şarkı bile yazdığını belirti. Arık, "Haluk Levent bana maddi ve manevi anlamda destek oldu. Hatta hastalığı yenince çiftetelli oynamaya geleceğini söylemişti. Ameliyatın ardından evimize gelip Ahbap ekibiyle birlikte çiftetelli oynadı ve bana şarkı yazdığını, sürpriz yapacağını söyledi" dedi. Hastanede kemoterapi tedavisinde saçlarının döküldüğü için ağladığını vurgulayan Arık, "Saçlarının dökülmesi bir kadın için çok zor bir durum. Saçlarım uzundu ama avuç avuç elime geliyordu. Günlerce ağladım. Daha sonra kuaföre gidip kısa kestirdim" diye konuştu.

'EŞİM TEDAVİ GÖRÜRKEN, AYNI KATTA BABAMI KAYBETTİM'

Kanseri yenen Çiğdem Arık'ın en büyük destekçisi olan eşi Emre Arık ise, eşi hastanede tedavi görürken, aynı katta babasının kalp krizinden öldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Hastalıkla mücadeleye başladığımızda maddi ve manevi anlamda çok yorulduk. Babamla eşimin odaları karşılıklıydı. Hastanede babamı kaybettim. Babam 2 ay önce öldü, ama 2 ay sonra da eşimi kazandım. Tedavi nedeniyle 130 bin lira harcadık. Eşimin kanser olduğunu ilk ben öğrendim, hatta ona bir süre söyleyemedim. Ağladım, çok üzüldüm. Ben aynı şekilde hastalansam, eşim de bana destek olur. Eşimin yanında oldum, ona sürekli moral vermeye çalıştım. 1 yılda savaşı kazandık, günlerce birlikte ağladık. Hasta olanlar umutlarını kaybetmesinler, en iyi ilaç moraldir. Hastanede eşim tedavi görürken, aynı odada meme kanseri olan bir kadın hasta vardı. Onu eşi kanser olduğu için terk etmiş, öğrendiğinde eşim bana sarılıp, 'İyi ki varsın, yanımdasın' dedi."
DENIZLI'NIN PAMUKKALE ILCESINDE YASAYAN 33 YASINDAKI, CIGDEM ARIK (ORTADA), EN TEHLIKELI OLARAK BILINEN 4'UNCU EVREDEKI MEME KANSERINI 1 YILDA ILACLARIN VE AMELIYATIN YANI SIRA ESI EMRE ARIK VE ANADOLU ROCK MUZIGI'NIN GUCLU SESLERINDEN HALUK LEVENT'IN (SAGDAN IKINCI), VERDIGI MADDI VE MANEVI DESTEKLE YENDI. ARIK, SARKICI LEVENT'IN KENDI ADINA SARKI YAZDIGINI VE SOZUNU TUTUP, SAGLIGINA KAVUSMASININ ARDINDAN EVLERINE GELEREK, CIFTETELLI OYNADI.(FOTO: DENIZLI DHA)

DENIZLI'NIN PAMUKKALE ILCESINDE YASAYAN 33 YASINDAKI, CIGDEM ARIK (SAGDA), EN TEHLIKELI OLARAK BILINEN 4'UNCU EVREDEKI MEME KANSERINI 1 YILDA ILACLARIN VE AMELIYATIN YANI SIRA ESI EMRE ARIK VE ANADOLU ROCK MUZIGI'NIN GUCLU SESLERINDEN HALUK LEVENT'IN (SOLDA), VERDIGI MADDI VE MANEVI DESTEKLE YENDI. ARIK, SARKICI LEVENT'IN KENDI ADINA SARKI YAZDIGINI VE SOZUNU TUTUP, SAGLIGINA KAVUSMASININ ARDINDAN EVLERINE GELEREK, CIFTETELLI OYNADIGINI SOYLEDI.(FOTO: DENIZLI DHA)

DENIZLI'DE MEME KANSERINE YAKALANAN CIGDEM ARIK (SAGDA), 1 YILDA KANSERI YENMEYI BASARDI. CIGDEM ARIK, ESI EMRE ARIK'LA ZAFER POZU VERDI.
(FOTO: RAMAZAN CETIN / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE MEME KANSERINE YAKALANAN CIGDEM ARIK (SAGDA), 1 YILDA KANSERI YENMEYI BASARDI. CIGDEM ARIK, ESI EMRE ARIK VE 2 YASINDAKI KIZI DEFNE ILE ZAFER POZU VERDI.
(FOTO: RAMAZAN CETIN / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE MEME KANSERINE YAKALANAN CIGDEM ARIK (FOTOGRAFTA), 1 YILDA KANSERI YENMEYI BASARDI.
(FOTO: RAMAZAN CETIN / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE MEME KANSERINE YAKALANAN CIGDEM ARIK (FOTOGRAFTA), 1 YILDA KANSERI YENMEYI BASARDI.
(FOTO: RAMAZAN CETIN / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'NIN PAMUKKALE ILCESINDE YASAYAN 33 YASINDAKI, CIGDEM ARIK (SAGDA), EN TEHLIKELI OLARAK BILINEN 4'UNCU EVREDEKI MEME KANSERINI 1 YILDA ILACLARIN VE AMELIYATIN YANI SIRA ESI EMRE ARIK VE ANADOLU ROCK MUZIGI'NIN GUCLU SESLERINDEN HALUK LEVENT'IN, VERDIGI MADDI VE MANEVI DESTEKLE YENDI.(FOTO: DENIZLI DHA)

DENIZLI'NIN PAMUKKALE ILCESINDE YASAYAN 33 YASINDAKI, CIGDEM ARIK (SOLDA), EN TEHLIKELI OLARAK BILINEN 4'UNCU EVREDEKI MEME KANSERINI 1 YILDA ILACLARIN VE AMELIYATIN YANI SIRA ESI EMRE ARIK VE ANADOLU ROCK MUZIGI'NIN GUCLU SESLERINDEN HALUK LEVENT'IN, VERDIGI MADDI VE MANEVI DESTEKLE YENDI.(FOTO: DENIZLI DHA)

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Etiketler:
 
'Çorba parasına döner olmaz'
 
Fabrikada işçiydi, KOSGEB desteğiyle patron oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çorba parasına döner olmaz'
TÜRKLERİN dünyaya yaydığı milli lezzetlerin başında gelen 'et döner'in ...
Antidepresan ilaç için eczanelerin camlarını kırdı
MUĞLA'da madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir H.T., antidepresan ...
Apartman dairesinde yangın: 1'i ağır, 3 yaralı
ANKARA'nın Çankaya ilçesinde 4 katlı bir apartmanın giriş katındaki bekâr ...
 
14 katlı apartmanın terasından düşen hakim, öldü
SİVAS'ta, ailesinin oturduğu 14 katlı apartmanın terasından düşen Bursa ...
Şüpheli paketten toprak ve çöp çıktı
KÜTAHYA’da, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü olarak patlatılan şüpheli ...
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
BİLECİK’te otomobille çarpışarak yaralanan motosiklet sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Dövülen kadın: Tek hedefim oğlumu doğurmak
ADAPAZARI’nda, Taner Oktay K.’nin kendisinden olan bebeği düşürmesi için ...
Açık cezaevinden firar etti, uyuşturucudan tutuklandı
KÜTAHYA’da polis ekiplerince 4 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskında ...
Üniversitede intihar girişimi
AVCILAR'da bir üniversitede 4'üncü kattan atlayan genç kız ağır yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva